אחריות צולבת בפוליסת ביטוח דירה

  • מה זה ביטול זכות שיבוב ואחריות צולבת
    שי פ | 27/02/2018 15:31

    בדירה שאני משכיר אני מחייב את הדיירים לבצע ביטוח צד שלישי ואחריות מעבידים ושלחברה המבטחת, לא תהיה זכות שיבוב כנגד הבעלים ו/או המשכיר.
    הדייר התחלף והדייר החדש הביא לי פוליסה שבה מצוין אחריות צולבת ולא ביטול זכות שיבוב. הוא טוען שהחברת ביטוח אמרה לו שזה אותו דבר.
    אני קצת חושש, תמיד היה ביטול זכות שיבוב ולמיטב ידיעתי (שהיא לא רבה) זה מונע מחברת הביטוח לבוא בתביעה כלפי.
    האם נכון שאחריות צולבת זה ביטול זכות שיבוב ? מה צריך להיות בפוליסה של הדייר (ביטול שיבוב ? אחריות צולבת ? או שניהם  ?)

    • אחריות צולבת בפוליסת ביטוח דירה
      עו"ד גיל קראוס | 27/02/2018 17:36

      ערב טוב,

      אחריות צולבת נועדה לכסות תביעות של מבוטח אחד נגד השני, אשר מוזכרים בפוליסה כמבוטח. להערכתי ברגע שיש אחריות צולבת וגם השוכר וגם המשכיר מוזכרים כמבוטחים ישירים בפוליסה, אז אין צורך בסעיף ויתור על תביעת שיבוב.

      בכל מקרה יש לעיין בפוליסה על מנת להבין את הדברים ולבחון אותם בצורה מעמיקה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il