תקנות התעבורה לגבי נסיעה בתח"צ

  • כסף גדול - יחס משפיל.
    בועז | 20/08/2011 12:18

    ב -17/8/2011, עליתי לאוטובוס של חברת 'נתיב אקספרס'. לא היה ברשותי כסף קטן. הגשתי שטר של 200 ש"ח (זה מה שהיה ברשותי). הנהג טען שיש חוק במדינה שמחייב את הנוסעים להחזיק כסף קטן, לא מוכן לקבל ממני השטר - ואילץ אותי לרדת מהאוטובוס.שאלתי - האם קיים חוק כזה? האם זה חוקי להוריד נוסע מהאוטובוס משום שאין לנהג עודף?תודה מראש על התשובה.

    • תקנות התעבורה לגבי נסיעה בתח"צ
      עמית | 20/08/2011 19:26

      בהחלט מאפשרות לנהג שלא לקבל סכום בשטר בעל ערך גבוה, הוא חייב לקבל שטר שערך כרטיס הנסיעה הנו עד 10% מערך השטר.כלומר, נסיעה שעלותה 5 ש"ח, שטר של 50 יתקבל אך שטר של 100 ומעלה - לא.

    • יש חוק ויש שרות לקוחות
      גיא למען הבטיחות בדרכים | 20/08/2011 20:21

      אני לא יודע מה החוק בנושא, אולם מה שאני בטוח שאני הייתי מתלונן על כך בחברת הנסיעות הזו. נכון,מצד אחד אתה נוסע מבלי לשלם, אבל עם כל הכבוד לנהג, לדעתי הוא היה יכול בהחלט לסייע לך: לשאול את הנוסעים אם יש להם כסף לפרוט, (אם היו נוסעים, גם אתה היית יכול לשאול), לעצור לך בדרך כדי שתפרוט ועוד רעיונות. נכון שלנהג יש בעיה אם אין לו עודף, אבל לדעתי הוא פעל נגד עצמו, בלי שכל ובלי אנושיות. עצה לסיום לשניכם: תפיקו לקחים ותסיקו מסקנות. באחריות נהגת – אסון מנעת! חובה לחגור גם מאחור ! הפרחים שלך בידיך ! שמור עליהם ! גיא הלוי, למען הבטיחות בדרכים מייל : guyhalevy@gmail.com

      • נו באמת?! זו תשובה לא ראלית כלל וכלל
        עמית | 20/08/2011 22:04

        להטריד ולהטריח נוסעים בשל חוסר בכסף קטן?! האם אנחנו בנק לשרותו של כל דיכפין?!לעצור בדרך בכדי לפרוט?! מה עם עמידה בלוח זמנים? האם זמנם של שאר הנוסעים בטל בשישים לעומת נוסע שאין הפרוטה מצויה בכיסו?להתלונן? על מה בדיוק? ע"כ שהנהג נהג בהתאם לתקנות ולהנחיות?!די לטרדנות ולטרחנות!!!

        • מהי תשובה ראויה?
          גיא למען הבטיחות בדרכים | 20/08/2011 22:40

          ראשית אתה שענית שהנהג פעל כראוי ובהתאם לחוק, היה ראוי שתציין את הסימוכין לכך. זו לא חוכמה לרשום דבר כזה ללא אסמכתא שניתן להסתמך עליה. הרי כפי שאתה רשמת, גם אני רשמתי את דעתי והייתי יכול להוסיף שהנהג פעל בניגוד לחוק, אלא שאין לי את המידע מה נכון. אי לכך ציין את הנתון החסר והחשוב. ולעצם תגובתך אלי - אתה צודק, זה מוגזם לחפש באיזו חנות יש כסף לפרוט.... אבל מכיוון שהנסיעה לא היתה במרכז העמוס והפקוק, חשבתי לעצמי שבנסיבות מסוימות (העדר נוסעים רבים על האוטובוס וכד') אולי תימצא האפשרות לעצור בצד........ אתה צודק לגבי עמידה בלוח זמנים וחלילה לי מלפגוע בזמנם של שאר הנוסעים. בדקתי את העניין ולפי חברות אוטובוס פרטיות הנהג פעל כשורה, אולם יחד עם זאת אחת החברות זימנה נהג לבירור בגין התנהגותו שהיתה כהתנהגות הנהג הנ"ל. מצד אחד הנהג פעל כחוק מצד שני מצפים ממנו לפעול באופן יותר אנושי. עמית, לסיום כיצד היית פועל כנוסע אם היית במצב דומה? באחריות נהגת – אסון מנעת! חובה לחגור גם מאחור ! הפרחים שלך בידיך ! שמור עליהם ! גיא הלוי, למען הבטיחות בדרכים מייל : guyhalevy@gmail.com

          • זכייני תח"צ חייבים לערוך ברור עם הנהג כיש תלונה
            עמית | 21/08/2011 06:21

            אין לראות בזאת צעד משמעתי כלפי הנהג - זה הנוהל.אין אני יכול לבוא בנעליו של נוסע, כמתואר פה, מאחר ויודע אני את התקנה ותמיד דואג למעות קטן בכיסי.*סימוכין   434.   (א)  נהג וכרטיסן חייבים להסיע כל נוסע מוכן לשלם את שכר הנסיעה, בכפוף לאמור בחלק זה.1985            (ב)  הנהג והכרטיסן חייבים להסיע נוסע שהציע שכר הנסיעה בשטר שערכו לא יעלה על מכפלת תעריף הנסיעה בעשר.

    • בועז, לא ציינת האם היה לנהג היה עודף או לא ?
      מיקו | 21/08/2011 08:33

      שזהו לב העניין ,אם לנהג היה עודף ,הנהג בבעיה למרות החוק ,אם לא היה לו עודף ,אז העניין שונה . ( למרות - שאם הוא היה רוצה לעזור, הוא יכל להתאמץ -לדוגמא ,לתת לך לעלות ,לתת לך כרטיס ,ולהחזיר לך עודף שאתה יורד,שמצטבר לו כסף קטן,,, )

      • אם לסבתא היו גלגלים?!
        עמית | 21/08/2011 17:36

        לחכות שיצטבר כסף לעודף?!ומה עם עודף לנוסעים אחרים?ומה אם לא יצטבר עודף כנדרש?