אני מחוייב להעביר לבימ"ש פרטי הסכם שכ"ט?

  • החלטה משונה של שופט בתביעות קטנות
    עומרי | 29/12/2015 12:12

    שלום רב, הגשתי תביעה לבית משפט לתביעות קטנות. לאחר מכן תיקון התביעה ומחיקת נתבע 2.  השופט נתן החלטה לפיה הוא מבקש לדעת בתצהיר האם מישהו ערך עבורי את כתב התביעה ואת הבקשה ואם כן האם התקשרתי עם עורך התביעה והבקשה בהסכם לתשלום חלק מהסכום שיתקבל בפסק הדין.

    השאלה שלי היא מה עניינו של השופט לגבי הסכם שכר הטרחה אם ישנו כזה ומה תוכנו של הסכם זה.

    מה אפשר לעשות וכיצד להגיב?

    תודה

    • אני מחוייב להעביר לבימ"ש פרטי הסכם שכ"ט?
      עו"ד אבי קיסוס | 29/12/2015 17:41

      קשה לענות על השאלה מבלי לראות את החומר הכתוב, הן לעניין כתב התביעה, הן לעניין מהות התביעה, והן את ההחלטה.
      ממליץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום על מנת לבחון את האפשרויות העומדות לרשותך.

      בברכה,
      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום תביעות קטנות

    • חשד להפרת האיסור על ייצוג בתביעות קטנות
      עופר בן אברהם | 29/12/2015 20:58

      1. בהתאם לסעיף 63(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], נחוצה רשות בית המשפט לייצוג בעל דין בתביעות קטנות על-ידי עורך דין, והרשות תינתן רק מטעמים מיוחדים. לחלופין, בהתאם לסעיף 63(ב) לחוק, אפשרי גם ייצוג על-ידי מי שאינו עורך דין, באישור בית המשפט, בתנאי שאותו מייצג אינו עוסק בייצוג דרך קבע, הייצוג אינו נעשה במהלך הרגיל של עסקיו, והוא אינו מקבל תמורה עבורו.
      2. לדעתי, גם כתיבת כתב טענות עבור אחר היא ייצוג (כתבתי על כך בפירוט לפני שש שנים בדיון בפורום אחר). דעה זו נתמכת בפסיקה, אף כי, למיטב ידיעתי, טרם נקבעה במפורש בפסיקת בית המשפט העליון (ראה ת"ק [ת"א-יפו] 3640/01, קרן נ' שילוח הראל חברה לביטוח בע"מ; רע"א 5711/08, רשל פרטוק נ' סול טורג'מן בע"מ; ת"ק [חיפה] 27249-02-12, אריאלה בן חיים ואח' נגד בזק).
      3. נוסח כתב התביעה שלך והבקשה הנוספת שהגשת עורר, מן הסתם, את חשדו של השופט, כי הם נערכו בידי עורך דין או אדם אחר בעל השכלה משפטית, ומשאלתך ברור שאמנם כך היה (אחרת, לא היה לך כל קושי לציית להוראת השופט, ה"משונה" בעיניך). בכך הפרתם לכאורה, אתה והעורך, את האיסור הנ"ל על ייצוג בתביעות קטנות, ומטרת ההוראה הנדונה לברר זאת.
      4. אם אתה ואותו עורך סבורים, שהמעשה כשר ואין בו כל פסול, מדוע הוא לא חתם על כתבי הטענות?