דום נשימה

  • דום נשימה
    אבי | 09/06/2021 19:28

    שלום לך

    אבחנתי במעבדת שניה בדום נשימה בדרגה בנונית  עם 25 פעמים בשעה

    ו-   RMI- 29.4

    האם יש סכנה לביטול רישיון הציבורי

    והאם הרופא ידווח למשרד הרישוי

    תודה

    אבי

    • דום נשימה
      יעקבי | 11/06/2021 18:00

      שלום אבי,

      מצא רופא כי חל שינוי במצב בריאותו של נהג, שיש בו משום סכנה לעצמו ו/או לסובבים אותו חייב לדווח.

      ראה לעניין זה פקודת תעבורה 12ב:

      12 ב.(א) רופא המטפל באדם שמלאו לו 16 שנים והוא מאבחן אצלו מחלה וסבור כי אותו אדם עלול בנהיגתו לסכן את עצמו או את זולתו מחמת אותה מחלה, ידווח על המחלה לרשות שקבע שר הבריאות (להלן בסעיף זה - הרשות הרפואית).

      (ב) הרשות הרפואית רשאית להשתמש בידיעות על מחלה כאמור בסעיף קטן (א) המצויות במשרד הבריאות או במערכת הבטחון על שלוחותיה, וכל הוראה שבדין האוסרת מסירת ידיעה כאמור לא תחול על מסירת ידיעה לפי הוראות סעיף זה.

      (ג) קיבלה הרשות הרפואית דיווח כאמור בסעיף קטן (א) או מידע כאמור בסעיף קטן (ב), תודיע לרשות הרישוי המלצתה לענין מתן רשיון נהיגה, התלייתו או ביטולו.

      (ה) העובר על הוראות סעיף קטן (א) - ייאשם בעבירה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.