שמירת חומר ארכיוני

  • השמדת ראיות
    דנה | 03/01/2021 11:54

    לפני 5 שנים התחלתי שכרתי את שירותיו של עורך דין. לאותו עורך הדין הגשתי מסמכים מקוריים כי כך הוא ביקש. מאז עברו הרבה מים בנהר, וניגשתי לעורך דין אחר. כאשר ניגשתי לקבל את אותם מסמכים ועוד חומרי חקירה אחרים, העורך הדין הראשון אמר כי הוא השמיד כל כלל החומרים של התיק. האם זה מצב תקין? והאם יש כאן עילה לתביעה נגד אותו עורך דין?

    • שמירת חומר ארכיוני
      עו"ד אדם אשכנזי | 04/01/2021 17:27

      שלום רב,

      הדין הוא כי יש לשמור על מסמכים במשך 5 שנים, אלא אם הוסכם אחרת.

      לגבי תביעה - מה העילה? ישר לתבוע עורך דין? אז גם אם הושמד התיעוד, ממה שאני קורא מדובר בחומר חקירה, סביר שאפשר לשחזר אותו.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il