אתיקה של שופטים

  • שופט ללא כבוד
    ישראל | 11/10/2020 21:40

    שופט בבית המשפט לתביעות קטנות פסק לטובת משווק/יבואן שמוכר ציוד ללא תקן, הציוד משווק בניגוד לחוקים של מדינת ישראל.

    השופט ניסה לגרום לתובע להלשין על הנתבע ולאחר שהתובע אמר לשופט שהוא לא רוצה להגיש ראיות מפלילות שיגרמו לנתבע לנזקים חמורים נקבע מועד לדיון.

    בזמן הדיון הנתבע מספר לשופט שהוא מבצע עבירות פליליות באופן קבוע, הנתבע סיפר לשופט שהוא יבואן של ציוד לא חוקי, הנתבע סיפר בדיון שהוא משווק ציוד לא חוקי.

    כל הדברים נרשמו בפרוטוקול ובפסק הדין.

    השופט פסק לטובת הנתבע וכתב בפסק הדין שהתובע לא הגיש ראיות למרות העובדה שהתובע הגיש ראיות מספיקות בשביל לזכות בתביעה. ראיות ברורות שמסבירות את בקשת התביעה באופן ברור ללא צורך בהגשת ראיות נוספות שיפלילו את הנתבע.

    לאחר הדיון, התובע דיבר עם הנתבע מחוץ לבית המשפט ואמר לתובע שהוא שיקר לשופט.

    התובע מנסה להגיש בקשת ביטול פסק דין בגלל שיש לו ראיות חדשות.

    השופט לא מוכן לקבל את הבקשה לביטול פסק הדין ושולח את התובע למסע, ערעור במחוזי, תשלומים ובזבוז זמן.

    התובע לא יכול לעמוד בהוצאה הכלכלית, התובע מתקשה בהגשת ערעור בגלל בעיות רפואיות, התובע קרא מספר מאמרים שמאשרים את עניין הראיות החדשות ולכן התובע מגיש את הבקשה לביטול פסק הדין.

    השופט לא מוכן לאשר את ביטול פסק הדין ולקחת אחריות על המעשים שהוא עושה.

    השופט לא מדווח לרשויות למרות שהשופט יודע שהנתבע  נוכל רמאי שמשווק ציוד לא חוקי ועובר על כל החוקים שקשורים למוצרים שהוא משווק, יבוא של ציוד לא תקני,  לא מנפיק חשבוניות תקניות, רמאי נוכל עם "דיפלומה. וזאת בנוסף לנושא התביעה שקשור למעשה תרמית שהנתבע עשה.

    האם השופט עובר על חוקי האתיקה או שאולי השופט עושה מעשה פלילי בעצמו?

    • אתיקה של שופטים
      עו"ד אדם אשכנזי | 14/10/2020 08:03

      שלום,

      קיים גוף שנקרא נציב הקבילות על השופטים, ניתן לפנות אליו בתלונות בפן האתי.

      לגופו של תיק, כמובן ששמורה לך זכות הערעור

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • הזכות לערער בעיה גדולה.
        יאניב | 14/10/2020 17:06

        הזכות לערער בתשלום אגרות.

        אין זכות לערער. יש זכות לבקשת זכות לערער.

        ואם אין לי כסף לשלם?

        ואם מצבי הרפואי מונע מימני לנסוע לעיר אחרת כדי להגיש את הבקשה לערעור?

        האם ניתן להגיש בקשת פטור מאגרות דרך האינטרנט?

        ואם אין לי כרטיס אשראי או דרכון כדי לעשות רישום לאתר?

        הוצאת דרכון מחייבת תשלום.

        ואם אין לי כסף כדי לשלם על דרכון?

        עדיין לא ברור למה השופט לא מוכן לבטל את פסק הדין למרות שברור שהוא עשה טעות.

        למה השופט לא מבטל את פסק הדין. בספרות המקצועית כתוב שאם יש ראיות חדשות אז פסק הדין מבוטל.

        אולי השופט פשוט עצלן ואין לו כוח לעשות את עבודתו?