עורך הדין לא השיב לי אגרה - מה הדין?

  • שליחת יד בכספי אגרה של לקוח
    מיכאל | 11/10/2020 17:13

    מעלה שאלה בפעם שניה.
    היה תיק , ועקב מחיקת התיק והעברתו לבית משפט אחר, הוחלט על החזרת האגרה ללקוח.
    טרם הגשת הבקשה , העוד ציין במפורש כי ברגע שיקבל את האגרה יעביר אותו ללקוח.
    לאחר שקיבל את האגרה העוד לא מעביר ללקוח ולמעשה הונה אותו.
    הלקוח תקוע , שכן צריך את האגרה להגשת התביעה החדשה.
    אין שום דבר בהסכם שכט המאפשר דבר דומה או קיזוז , למרות שאסור לו גם ככה.

    מעבר לתזונה בלשכה מה עלי לעשות על מנת להורות לעוד במיידי על השבת האגרה? האם ניתן לבקש מבית המשפט להורות לעוד על השבת האגרה ללקוח? מדובר בהונאה גרידא שכן לולא ענה לו העוד כי זה ישיב לו, היה פונה הלקוח עצמאית לבית המשפט על מנת לקבל את האגרה ישירות לחשבונו

    • עורך הדין לא השיב לי אגרה - מה הדין?
      עו"ד אדם אשכנזי | 11/10/2020 17:15

      שלום רב,

      כעיקרון, אגרה היא דבר שיש להשיב ללקוח, בוודאי בהיעדר הסכם שכ"ט המורה אחרת.

      במיוחד שעורך הדין מציין שהוא ישיב לך את האגרה ולא השיב.

      לשאלתך - לוועדת האתיקה סמכות להורות גם על השבת האגרה, אבל החלטתה לא ברת ביצוע בהוצאה לפועל, אלא שאי קיומה יכולה להוות עילה לתלונה נוספת נגד עורך הדין.

      מכאן, שאתה יכול לפנות במישור של תביעה אזרחית נגד עורך הדין, בהתאם למה שאתה מתאר, ובהתאם להוכחת הדברים.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il