תשלום פסק דין

  • שאלה בדבר תשלום פסק דין
    טלי | 06/08/2020 18:55

    שלום!
    1) באילו דרכים נכונות יש למלא ולשלם פסק דין כספי גבוה ( 6- 5 ספרות) שנפסק ללא ציון תאריך.
    2) האם נכון להשאיר (תוך 30 יום) אצל עו"ד של הנתבע, את תשלום פס"ד  בשיק בנקאי  כדי שהתובעים בעצמם יבואו לחתום ולקחת.
    3) עו"ד התובעים קיבל הודעה שהתשלום מוכן אצל עו"ד הנתבע  (יש תיעוד במייל ) אך התובעים לא התקשרו לקחת וכבר תום מועד 30 יום קרב.     4) לאחר שהתובעים בעזרת בא כוחם הצליחו להטעות את ביהמ"ש -נפסק פס"ד זה לטובתם,  לכן יש חשש שיתכן ומחכים הם ו/או בא כוחם להכניס פס"ד להוצל"פ  ולהתעלם מההודעה              שהתשלום מחכה להם.
    5) כיצד צריך לנהוג במקרה זה?
      תודה רבה!

    • תשלום פסק דין
      עו"ד אדם אשכנזי | 13/08/2020 10:45

      שלום רב,

      שאלתך בעיקר עוסקת בסדר אזרחי, אך אשיבך, כמיטב יכולתי.

      1. 30 ימים.

      2. אין מניעה אם זהו עורך הדין של הצד השני עם ייפוי כוח. רצוי שכאשר משאירים שיק, להחתים את עו"ד על קבלתו.

      3. אם ייפתחו הוצאה לפועל, כאשר אתה שילמת, זהו מעשה חמור מאוד, ומהווה עילה לתביעת לשון הרע, תלונה לוועדת האתיקה, וגם לטענת פרעתי.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il