התפטרות של עורך דין

  • ויתור של עורך דין
    אפי | 02/08/2020 17:59

    לא ברור לי מדוע אבל עורך דין שהיה צריך לייצג אותי החליט שהוא מפסיק לייצג אותי לא ניתנה כלל הזכות להגיב. מה עליי לעשות. האם מותר לעו"ד להודיע ככה ביום בהיר על זה שהוא מספי לייצג אותי?

    • התפטרות של עורך דין
      עו"ד אדם אשכנזי | 05/08/2020 08:44

      שלום רב,

      לעורך דין מותר להתפטר מייצוג, מסיבות מגוונות, החל מאי הסכמה עם לקוח, וכלה בנסיבות אישיות, ועובר במקרים של ניגוד אינטרסים ועוד.

      כעיקרון, התפטרות מותרת - ואי אפשר למנוע זאת (אלא בהליכים פליליים שאז נדרשת הסכמת בית המשפט). יחד עם זאת, התפטרות צריכה להיעשות בנסיבות שלא פוגעות באינטרס של הלקוח או ביכולתו לנהל את ההליך המשפטי.

      למשל - התפטרות מתיק יום לפני הוכחות, בעייתית מאוד.

      מנגד, התפטרות לפני ישיבת קדם משפט - סבירה לרוב.

      כל מקרה לגופו.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il