הפורום עוסק באתיקה בעריכת דין

  • תקנון עיתונאי והפרתם
    גיל | 30/07/2020 19:15

    שלום.
    שאלה לגבי תקנון (אתיקה ) עיתונאיהעיתונאית העצמאית ( שמה שמור אצלי ) עוברת על תקנות העיתונאי: בהרבה מיקרים משלהבת את הקהל לעשיית מעשים לא חוקיים ואף משקרת ומסיתה כמעט בכל דבריה. אין כל אובייקטביות בדבריה. היא מסלפת עובדות או ממציאה עובדות. לפרקים מצהירה על דבר שבסוף אין בו אמת ולא .מתנצלת היא עוברת על נאמנות לאמת. יושר והגינות. היא אומרת בכוונה תחילה במראית עין מובהקת הצהרות כדי להשפיע על תוצאות המשפט. היא מסיתה נגד רשויות החוק. רשויות הממשל. היא משלהבת קהל נגד הפעילות הדמוקרטית בכנסת. היא מצהירה בגלוי נגד החלטות הכנסת. היא טענה שהשוטרים יגידו שקרים במסיבת העיתוניים מבלי להיות נוכחת באותה מסיבה ומבלי ששמעה קודם את דיברהם. כל אלו או לפחות בחלקם מנוגדות את תקנות האתיקה המיקצועית של העיתונות שהוגדרה על יד דליה דורנר - נשיאת מועצת העיתונאים.  אני שוקל הגשת תלונה. מה דעתך?
    תודה.

    • הפורום עוסק באתיקה בעריכת דין
      עו"ד אדם אשכנזי | 05/08/2020 08:41

      אין לי את הידע הנדרש בתחום האתיקה העיתונאית כדי להשיב.

      מציע לך להתייעץ עם משרד שעוסק בתחום הפרסום והתקשורת.

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il