האם על עו"ד חובה לציין שמסמך נערך על ידו?

  • ניסוח עי עו"ד
    הללי | 29/07/2020 19:23

    האם עו"ד המנסח כתב טענות עבור לקוח נדרש לציין כי הוא ניסח או אין חובה כזו?

    • האם על עו"ד חובה לציין שמסמך נערך על ידו?
      עו"ד אדם אשכנזי | 29/07/2020 23:22

      שלום רב,

      שאלה טובה, כעיקרון אין בכללי האתיקה חובה כזו, כלומר - אם אתה מנסח מכתב ללקוח, בשמו, אין חובה בכללים לציין שהמסמך נוסח על ידי עורך דין. גם הגיוני שלא תהיה חובה כזו, כי לעיתים הלקוח רוצה סיוע בניסוח, אך לא רוצה שהמסמך יזוהה עם עורך דין (למשל - לעיתים לקוחות רוצים לא ללבות את המחלוקת, אז הם מעדיפים שלא לערב עורכי דין בגלוי).

      יחד עם זאת, יש החלטה דומה לשאלה שלך, שעוסקת בזיהוי של עורך דין בתביעות קטנות, כאן למשל יש חובה שמוטלת על עורך דין לציין שהוא עורך דין, כאשר הוא תובע בבית משפט לתביעות קטנות, זו החלטה של וועדת האתיקה הארצית את 26/13.

      הרציונל של אותה החלטה, הוא לאפשר לצד שכנגד, לדעת שהוא עומד מול עורך דין, ואז גם לאפשר לו לבקש מראש להיות מיוצג.

      כלומר, הרציונל שם, הגיוני. אך כאשר עורך דין עורך מסמך ללקוח, במסגרת פרטית או סכסוך שהוא לא בהליך משפטי, אין חובה אתית בכללים, לציין שמסמך נערך על ידי עורך דין. אינני מכיר החלטה אחרת בנושא.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • המשך
        המשך | 29/07/2020 23:26

        אם עו"ד מנסח עבור לקוח כתב טענות בתביעה קטנה עליו לציין שהוא ניסח??

        • המשך
          עו"ד אדם אשכנזי | 29/07/2020 23:27

          זה לא מה שכתבתי.

          ציינתי החלטה של וועדת האתיקה, שעוסקת בסיטואציה שעורך דין תובע - אישית, בתביעות קטנות.

          לשאלתך - תשובתי לא משתנה.

          בברכה,

          אדם אשכנזי, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          רחוב האורגים 21, אשדוד
          טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il

      • המשך
        המשך | 29/07/2020 23:26

        אם עורך דין מנסח עבור לקוח כתב טענות בתביעה קטנה עליו לציין שהוא ניסח