עורך דין מסתיר קיומה של צוואה - תקין?

  • עו"ד מסתיר מידע רלוונטי מבית המשפט.
    אדם | 23/07/2020 06:37

    וכך היה.
    אימי כנגד אחיותיה במשפט על ירושה.
    משפט הנערך בבית משפט השלום על זכויות בנים ממשיכים בקרקע ובצוואת ההורים מציג עורך הדין של הנתבעים 2 צוואות של ההורים משנת 1994 ו 2000 שנכתבות ע"י עו"ד אחר. כול כתה ההגנה מתבסס על שתי הצוואות האלה כראיה על רצון ההורים.
    בית המשפט דוחה את התביעה של אימי.
    כמובן שאימי מערערת למחוזי.
    לפתע מגיע לביתינו מכתב מעורך דין הנתבעים שמגלה לנו בפעם הראשונה שישנה צוואה נוספת (שהיא חדשה מהשאר) בה ההורים מחלקים את ה ה רכוש בדרך שווה בין כל בנותיה אך עדין נותנת העדפה לאחיותיה של אימי ביחס לנכס)
    להפתעתנו מי שכתב את הצוואה היותר חדשה הזאת שהיא טובה יותר לאימי הינו עו"ד הנתבעים.
    כלומר הוא ידע לאורך כל המשפט שישנה צוואה חדשה שהרי הוא עצמו ערך אותה, אך הוא מעולם לא הציגה בדיון. אימי לא העלתה את הנושא כי היא לא ידעה על קיומה.
    יתרה מזאת, אחיותיה של אימי בהמלצת עורך דינם פנו לרשם הצוואות בבקשה לבצע את הצוואה הראשונה כשבועיים לפני פרסום פסק הדין בבית משפט השלום.
    מה שניראה פה כהתנהגות חסרת תום לב והטעיית בית המשפט.
    את כל הדברים הללו אנו מגלים כשבועיים בלבד לפני הדיון המקדמי בבית המשפט המחוזי לערעורים.
    האם עוך הדין ,שהסתיר צוואה חדשה שהוא עצמו ערך מבית המשפט בו בזמן שהוא טוען ומציג צוואות ישנות יותר בבית משפט השלום מפר פה את דיני האתיקה בצורה החמורה ביותר?
    הוא גם מסתיר ראיות שהוא מודע לקיומן. הוא גם מציג ראיות על צוואות שהוא יודע שהן לא רלוונטיות והוא גם שולח את מרשיו לרשם הצוואות תוך כדי משפט להכניס את הצוואה החדשה וזאת מבלי לגלות לאימי על קיומה והרי היא חלק מהיורשים.

    אשמח לתשובתכם.
    תודה

    • עורך דין מסתיר קיומה של צוואה - תקין?
      עו"ד אדם אשכנזי | 29/07/2020 23:25

      שלום רב,

      עיקר שאלתך עוסקת בתחום דיני המשפחה, ולכן אני ממליץ לפנות לפורום המתארים.

      יחד עם זאת, אין ספק כי אם יוכח שקיימת הסתרה מכוונת, הרי שהדבר פסול, ועולה בגדר עבירה אתית של אי מתן סיוע לבית המשפט, והתנהגות לא הולמת של עורך דין.

      כן, אני חושב שיש גם איסור בחוק הירושה להסתיר צוואה, והדבר כלשעצמו - מקים גם עבירה אתית.

      אך כדאי מאוד לבחון את המקרה עם עורך דין משפחה, פרטנית - ולבחון את התנהלות עורך הדין.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il