הפחתת שכ"ט בגין הליך ערעור

  • שכר טרחה לפי אחוזים
    אמיר לוי | 24/06/2020 14:38

    שלום רב,

    מקרה מעניין- ייצגתי עובדת בתיק עבודה לפי אחוזים 20% מהתוצאה (מהברוטו- בהתאם להסכם שכר טרחה)- זכינו בפסק דין מוצלח בסכום של 100,000 ש"ח- קיבלתי את החלק שלי 23,400 ש"ח והיא קיבלה את חלקה לאחר ניכויי מס בערך 50,000 ש"ח.

    הצד השני הגיש ערעור - אני כמובן יכולתי לא להיות שותף לצרה, אך מכיוון שאני כבר מכיר את התיק הסכמתי לקבל על עצמי ייצוג בערעור בסכום סמלי (כ5,000 ש"ח)- דא עקא, ערכאת הערעור קבעה כי הערעור מוצדק בחלקו והעמידה את פסק הדין קמא על 50 אלף כך שהעובדת צריכה להשיב 50 אלף - דבר שמשאיר אותה על אפס מכול ההליך.

    כעת העובדת מבקשת שאחזיר לה את החלק היחסי באחוזים ממה שזכיתי בבית הדין קמא- האם יש לכך הצדקה? הרי הסכם שכר הטרחה מדבר על ייצוג בערכאה ראשונה ושם זכינו וקיבלתי את שלי והרי יכולתי לא להמשיך... האם עצם זה שהסכמתי להמשיך איתה בערעור אז אני שותף גם לסכנות של הערעור ובעצם שם על המוקד גם את השכר טרחה בו זכיתי כבר?

    • הפחתת שכ"ט בגין הליך ערעור
      עו"ד אדם אשכנזי | 05/07/2020 19:27

      כעיקרון, על יסוד החלטות קודמות, עלייך להשיב את השכ"ט במסגרת ההליך בערכאה הראשונה.

      לא את השכ"ט במסגרת הליך הערעור.

      ראה החלטה דומה שניתנה על ידי וועדת האתיקה הארצית:

      http://www.israelbar.org.il/newspaper_innerData3.asp?pgId=381515&catId=60&path_catID=60&fatherId=381230

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il