שאלה דחופה.סעיף לא הגיוני בהסכם פשרה לגבי אגרה

  • שאלה דחופה.סעיף לא הגיוני בהסכם פשרה לגבי אגרה
    רונית | 22/06/2020 11:38

    תבעתי את השכן שמעליי בשלום, בגין נזקי רטיבות שנגרמו לדירתי מדירתו.
    בהסכם פשרה ביני לבין הנתבע , שעדיין לא נחתם על ידי , רשום בסעיף מסויים שהצדדים מבקשים לפטור אותם מתשלום יתרת האגרה, מהטעם שדיון הוכחות לא התנהל ונחסך זמן לבית משפט.

    מאחר ולי יש פטור מאגרה, כי אני מקבלת ייצוג מהסיוע המשפטי, ומאחר ואגרה מראש לא מוטלת על הנתבע, בקשתי מהעו"ד המייצג אותי מטעם הסיוע המשפטי למחוק סעיף זה מהסכם הפשרה.

    אלא שהעו"ד הנ"ל אומר שסעיף זה נועד כדי שלא יחייבו באגרה מי מהצדדים. כשהוא מתעלם מזה שהנתבע כלל לא מחוייב באגרה (ומכך שלי יש פטור). הסעיף ותגובת עו"ד הסיוע לגביו נראים לי מוזרים, מה דעתכם על כך ? והאם סעיף זה בהסכם הפשרה יכול להרוס לי את הפטור מארנונה שכבר קבלתי, בגין כך שאני מיוצגת עי הסיוע המשפטי?
    תודה רבה