הפניית לקוחות למשרד אחר כעו"ד שכיר - אתי?

  • שכיר ועצמאי (לטובת קבלת עמלה על הפניה כמקובל)
    עו"ד צעיר | 13/05/2020 17:14

    שלום רב,

    אני עובד במשרד עורכי דין כשכיר כאשר ידוע לי שלא מקבלים בעין יפה עבודה נוספת מחוץ למשרד. אמנם לא חתמתי על סעיף כזה בחוזה אך זה נודע לי כשהגעתי למקום.

    השאלה היא האם אני יכול לפתוח עוסק מורשה לצורך קבלת עמלה מקולגות שהפנתי ועוד הפנה להם תיקים, לשם הנפקת חשבוניות בהתאם (בלי לעבוד בפועל, רק הפניות לחברים) או שעלי לקבל את אישור המעסיק לשם כך?

    חלה עלי חובת דיווח למשרד במקרה זה- מבחינה אתית?

    • הפניית לקוחות למשרד אחר כעו"ד שכיר - אתי?
      עו"ד אדם אשכנזי | 19/05/2020 17:18

      שלום רב,

      1. זכותך לעסוק בכל משלח יד, לרבות הפניית לקוחות לעורכי דין אחרים. אין זהו עדיין אתי.

      2. מנגד, אם אתה מפנה לקוחות לעורכי דין אחרים, ולא למשרד שלך, ולא מדווח למשרד, הרי שיש בכך טעם לפגם, ופגיעה בחובת האמון שלך כלפי המשרד, מה שיכול תאורטית להקים כלפייך עבירה אתית.

      3. דרך המלך היא לעשות בעיני - הכל בשקיפות.

      4. כן, בכל הנוגע פעילות שאתה רוצה לעשות, יש כאן גם שאלה של ניגוד עניינים, בין העבודה וההפניות שלך, לחובה שלך כלפי המשרד. לכן יש לבחון את העשייה לעומק ובכל מקרה לגופו.

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il