פורום נדל"ן
פורום נדל"ן הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום המקרקעין. רכישת דירה, חוזה שכירות, רישום בטאבו, סוגיות מול רמ"י ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
למה מצמידים שכ"ד בתקופת האופציה
"דמי השכירות יהיו בתקופת ההארכה מוצמדים למדד המצטבר של המחירים לצרכן ו/או שער הקניה של הדולר ארה"ב לפי ברירת המשכיר שיהיה בתוקף ביום תחילת הארכת השכירות ובתנאי מפורש שלא יהיו כל הפרות יסודיות שהן בתקופת חוזה זה."
סעיף שכ"ד:
"דמי השכירות יהיו בסך שווה ערך של XXX $ ארה"ב לחודש שכירות. והם ישולמו בכל ה– 1 בחודש בדייקנות מוחלטת כל חודש. (להלן "יום החוב")"
לטענת השוכרת היא צריכה לשלם $ XXX לפי שער הדולר ביום תחילת האופציה.
לטענתי שכ"ד כפי שנכתב הינו "שווה ערך של $$$ ז"א בשקלים ביום תחילת החוזה ולברירתי להצמיד לדולר או למדד. שזה אומר המחיר ששולם בשקלים ביום כניסת הדיירת צמוד למדד יהיה המחיר בתקופת האופציה.
המחיר בדולרים הינו רק כמדד להשוואה וקביעת גובה השכירות מתוקף התנהגות השוק שעד לא מזמן נמדד בשווה ערך דולרי. בסופו של דבר אנחנו לא סוחרים בדולרים אלא בשקלים.
ד"א המחיר שהשכרתי את הנכס מלכתחילה היה בכ-10% נמוך מהשוק בגלל שהשכרתי באמצעות שכנים שמכירים את השוכרת. אחרת הייתי משכיר בסכום גבוהה יותר. נכון להיום גם רמת השכירות עלתה שיקלית באזור זה בכ-40% ביחס למחיר שאני השכרתי.
מי צודק כאן ואיך לדעתכם צריך לפעול.
תודה מראש
זאב
נא להפנות את השאלה לפורום דיני חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שיפוץ הגג
שיפוצים ברכוש משותף
יחד עם זאת, רצוי לבדוק את הוראות תקנון הבית המשותף (ככל שנערך תקנון מוסכם), שכן יתכן שנקבעו בו הוראות שונות וספציפיות לעניין ההשתתפות בהוצאות האחזקה השוטפו
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רכישת דירה
יש לי את כל טפסי המשכנתא כל הרישומים מהבנק וכעת אני אמור ללכת לעו"ד אולם אני לא מעוניין שיוליכו אותי שולל בסיפורים אודות אינספור פעולות נדרשות ולכן ברצוני לוודא מה נדרש מעו"ד לעשות מה החלק שלו עבור חוזה הדירה.
למה מתכוונים כשאומרים הערת אזהרה ואיך רושמים אחת שכזאת ואם אפשר אז גם מה העלויות
תודה
רכישת מקרקעין
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול צו ירושה האם גורר אחריו ביטול רישום בטאבו
האם יש סימוכין לכך?
ביטול צו ירושה
רישום בעלות של דירה
דירה רשומה על שמו של אלמוני, אך עקב רישום שבוצע בעבר במס רכוש - הרישום שם מורה כי הדירה שייכת לפלוני.
בתשובה לשאלתי בפורום עולה כי הבעלות בטאבו היא זו שגוברת וקובעת, וכי יש לבצע תיקון טעות (באמצעות אסמכתאות) במס רכוש.
אבקש רק לשאול האם ניתן להסיק כי זה שהבעלות בטאבו גוברת וקובעת - אומר שפלוני לא יכול לבצע שם העברת בעלות על שמו או ע"ש מישהו אחר למרות שמבחינת מס רכוש הדירה היא שלו?
כלומר האם אלמוני יכול לישון בשקט עד שיתבצע תיקון הרישום במס רכוש?
בתודה מראש,
רישום בעלות בטאבו
יחד עם זאת, מאחר ועסקינן בנכסי מקרקעין אשר שווים לא מבוטל, שוה לערוך בדיקה נוספת כגדי לבדוק אולי יש פרטים רלבנטים נוספים אשר אינם בידיעתך /שלא חשבת שהם רלבנטים, ואשר יש בהם כדי לשפוך אור על התמונה. אתה יכול לפנות במסגרת "פנייה דחופה"באתר לקבלת סיוע נוסף.
הפשרה לבנייה
הפשרת מקרקעין לבנייה
"עכבון מסווה" – אפשרי?
עכבון הסכמי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רכישת חניה בבניין מגורים ורישומה בטאבו
תודה מראש.
רכישת חניה הינה עסקה במקרקעין
האם החניה שאת רוכשת אכן רשומה בטאבו?
לגבי מחיר החניה- הרי שזה נקבע לפי שווי שוק, ביקוש והיצע. יש מקומות בהם הביקוש לחניות הינו גבוה (כמו מרכז תל אביב) ויש מקומות בהם אין מצוקת חניה והתעריף נמוך יותר.
לידיעתך- גם רכישת חניה בלבד הינה "עסקה במקרקעין", המחייבת דיווח לשלטונות המס, תשלום מיסים וכד'. משכך, מומלץ להיוועץ עם עו"ד מנוסה בתחום.
בן ממשיך
או שצריך להעביר זכויות על כל המשק, ואם כן,מהן ההשלכות מבחינת זכאות למשכנתא?
בן ממשיך
מס על שכר דירה
נא להפנות השאלה לפורום דיני מיסים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם ניתן לממש משכנתא שניה ?
וכעבור כמה שנים לקח הלוואה פרטית מאיש עסקים (או משכנתא שניה) ובתור בטוחה שיעבד 1/3 נוסף מהקוטג'
האם יוכל איש העסקים לממש את המשכנתא השניה בעוד רשומה משכנתא ראשונה לטובת הבנק ? כיצד ?
מימוש משכנתא בדרגה שנייה הרשומה על מקרקעין
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשלום שכ"ט בגין הוצאת אישור זכויות בחברה משכנת
תודה רבה
תעריפי אישור זכויות לגבי מקרקעין לא רשומים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הריסה ובניית גדר בין שכנים בבית דו משפחתי ללא הסכמה
האם חייב לחפות באבן גם את הצד השני - של השכן האחר ?
השכן לכתחילה לא ביקש וממילא לא קיבל את הסכמת הצד השני להריסה ולבניה של הגדר. והצד השני לא הביע התנגדות / מחאה בנושא.
ניתן להניח כי יש הסכמה בדיעבד אם הצד השני מבקש לחפות באבן גם בצד שלו.
האם חייב השכן לחפות באבן גם את הצד השני - של השכן האחר ?
גדר בבית דו משפחתי
היתר בניה
לאחרונה רכשתי דירת גג בבניין בן שלוש קומות,
ישנם זכויות בניה על הגג,
אחד הדיירים בקומה התחתונה בנה ללא היתר תוספת בניה לדירתו.
האם לכאשר אגיש בקשה להיתר בניה יתיחסו לתוספת שבנה השכן(ללא היתר) כחלק מתוספת הבניה המותרת לבניין?
תודה
ישראל
זכויות בנייה
לבירורים בדבר ניצול זכויות בניה ניתן לפנות לועדה המקומית.
שאלה- לא קבלתי תשובה
שם הילד(הילד היה רווק ). היום כעבור 4 שנים הילד (שהוא נשוי+1) מעוניין להעביר את הדירה על שם הוריו ללא תמורה.(אציין לפני שנישא הילד עשה עסקת ממון).
1. רציתי לדעת האם זה אפשרי או שיש עם זה בעיה? ואם כן האם חל מס רכישה (להורים יש כבר דירה משלהם)ומה האחוז? האם חל מס מכירה
2. האם עסקת ממון כשלעצמה מבטיחה כי לאישה אין חלק בדירה( גם במידה והבעל נפטר ויש ילד)? או שיש לבצע חוזה נוסף על מנת להבטיח שהדירה תהיה רק של הבעל.
תודה
העברה ללא תמורה מיחיד לקרובו
זה אכן אפשרי לעשות העברה ללא תמורה מבן להוריו. הבן יוכל לבקש פטור ממס שבח לפי סעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין ואילו ההורים יוכלו לבקש לשלם מס רכישה מופחת (שליש) על פי תקנה 20 לתקנות מיסוי מקרקעין (מס רכישה).
מס מכירה בוטל החל מיום 1.8.07.
בכל הנוגע להסכם הממון והשלכתויו אנא הפני שאלותיך לפורום דיני משפחה.
לסיום אציין, כי בכל מקרה מומלץ להיעזר בשירותיו של עו"ד לפני ביצוע טרנסקציה כלשהי והאמור לעיל אינו מהווה תכנון מס ו/או תחליף ליעוץ מס מגורם מוסמך.
בברכה,
זהר ארד, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצול דירה- דחוף
מבקשת תשובה בהקדם תודה !
כן
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פריסת מס שבח על מכירת קרקע לפנסיונר שלא הגיש דוחות
מכרתי קרקע ב-10/07 אני פנסיונר כ-10 שנים לא הגשתי דוחות למס הכנסה מאחר ואין לי הכנסות.
אני רוצה לבצע פריסה של מס שבח על מנת להיות פטור ממס , האם ישנה בעיה להגיש דוחות אחורה לצורך הפריסה?
אנא הפנה את השאלה לפורום דיני מיסים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה לעו"ד זהר ארד
1.מקבל המתנה רוצה להישתמש בפטור לפי 49 ב1 האם בסדר ?
2. האם יש תקופת צינון לצורך המכירה ?
3. האם מקבל המתנה צריך לשלם מס שבח ומה שווי הרכישה?
תקופת צינון במכירת דירה שנתקבלה במתנה
אכן קיימת תקופת צינון אשר אורכה משתנה בהתאם לפרמטרים שונים. מאחר ואתה מתמחה אתן לך להלן את סעיף החוק הרלבנטי ושם תמצא תשובות מדוייקות יותר לשאלותיך.
לגבי שווי רכישה ניתן להיעזר בהערכת שמאי.
בברכה,
זהר ארד, עו"ד
סייג לדירה שנתקבלה במתנה
(תיקון מס' 8)
תש"ם-1980
49ו.* (א) על אף האמור בהוראות הקודמות של פרק זה לא יינתן פטור במכירת דירת מגורים שהמוכר קיבל אותה במתנה –
(1) אם הדירה לא שימשה דרך קבע למגוריו של המוכר – עד שיחלפו ארבע שנים, וכשנותן המתנה הוא הורה – שלוש שנים, מיום שנעשה בעלה;
(תיקון מס' 55) תשס"ה-2005
(2) אם הדירה שימשה דרך קבע למגוריו של המוכר – עד שיחלפו, מיום שהחל לגור בה דרך קבע בהיותו בעלה – שלוש שנים, וכשנותן המתנה הוא הורהו, אם איננו נשוי – שנתיים, ואם הוא נשוי או אם הוא הורה יחיד כהגדרתו בסעיף 1 לחוק משפחות חד הוריות, התשנ"ב-1992 – שנה אחת.
(ב) מוכר כאמור בסעיף קטן (א) שקיבל את הדירה לפני שמלאו לו 18 שנים, יתחיל לגביו מנין השנים האמורות מיום שמלאו לו 18 שנים.
(ג) לענין סעיף זה –
(1) יראו קבלת 50% לפחות ממחיר הדירה במתנה, בתוך שלוש שנים שקדמו לרכישתה, כקבלתה במתנה;
(2) אם הבעלות בדירה הנמכרת משותפת לבני-זוג, יביאו בחשבון לענין התקופות האמורות בסעיף קטן (א) את גילו של המבוגר שבהם.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם הופר החוזה?
לפני כמה חודשים קניתי דירה יחד עם בעלי, וחתמנו על חוזה רכישה. בחוזה רשום את מועדי התשלומים בהם אנו צריכה להפריש סכום מסויים לאדם שהיה בעל הדירה. שילמנו את כל הכספים במועדם, אולם בהגיענו לתאריך תשלום הסכום המירבי, אותו היינו אמורים לקבל כמשכנתא מן הבנק, איחרנו, כיוון שבעל הדירה לא המציא את כל האישורים להעברת הדירה לרישומינו, כגון סילוק המשכנתא שלו על
הדירה וכן אישור נוסף של החברה המשכנת. לאור זאת
הבנק לא נתן את המשכנתא ואנו לא יכולנו לשלם את התשלום בזמן. חשוב לציין כי יש בידינו את כל האישורים המראים ומוכיחים כי הומצאו בתאריך מאוחר אחרי התאריך בו היינו אמורים להעביר את סכום הכסף הנ"ל. בהמשך לכך בעל הדירה לא פינה את הדירה בתאריך המצויין ולפיכך אמור לשלם לנו שכר דירה, כמצויין בחוזה. משפינה את הדירה לאחר שלושה חודשים מהתאריך שנקבע הוא לא הסכים לשלם את שחייב לנו בגין הישארותו בדירה, בטענה שאנו חייבים לו כסף על כך שאיחרנו במועד תשלום הסכום המירבי (כאשר האיחור בתשלום קרה לאור איחורו בהמצאת כל האישורים הנחוצים לנו לקבלת משכנתא מן הבנק).
כשנפגשנו עימו בניסיון להגיע לעמק השווה ולהתפשר על הסכום שהוא חייב לנו , הוא דחה כל הצעה שהצענו ונשאר מבוסס בעמדתו.
האם יש בידינו עילה לתביעה?
כמו כן נשמח לקבל פרטים לגבי הצעדים בהם אנו צריכים לנקוט בכדי לקבל את כספינו.
עילת תביעה
לפי התיאור העובדתי שבשאלתך נראה שאכן יש לכם עילת תביעה כנגד המוכר.
מומלץ כי תפנו לעו"ד העוסק בליטיגציה (התדיינות משפטית) עם כל המסמכים הרלבנטיים ותקבלו חוות דעת מקצועית ומפורטת באשר להליכים שיש לנקוט בהם וכן הערכה ראשונית לגבי סיכויי התביעה.
לשם כך תוכלו גם להיעזר במודל "פניה דחופה" באתר זה.
בברכה,
זהר ארד, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אופציה
יש לבחון את הוראות הסכם השכירות - שם התשובה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ירושה עתידית למשק במושב
השטח /מקרקעין סביב הבית /קרי שטח המשק והאדמות סביב הינו 4 דונם .אנחנו 8 אחים במשפחה -
לאחרונה שני אחים גילו התעניינות בבניה מאחורי בית הורי (לא חוקית קארוון "זמני" כאשר ידוע מראש שלא יצאו משם בעתיד ),אימי עדיין בחיים כך שאין ירושה ואו צו ירושה כולשהי ,
האם הם צרכים את הסכמתנו ?ואם כן אך ניתן למנוע את הצבת הקארוונים ?
האם יש דרך שלי להגן על זכויותי כיורשת עתידית -למרות שאימי בחיים -מה זכויותנו במצב זה ?-
ואך ניתן להגן על הזכויות שלנו ולמנוע מחטף של האחרים על האדמות ?
אודה לתגובה
ירושה עתידית
ככל שאימך אינה יכולה/כשירה לדאוג לענייניה יתכן ויש צורך לפנות לבית משפט לענייני משפחה על מנת שימונה לה אפוטרופוס אשר ידאג לכל ענייניה.
שאלות נוספות אנא הפנה לפורום המתאים - פורום דיני משפחה.
בברכה,
זהר ארד, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אי קיום חוזה
אנחנו רכשנו. חתמנו עם עו"ד על החוזה, כאשר בחוזה מצויין שהכניסה לדירה היא ב 31 לחודש הזה.
חתימת החוזה בוצעה לפני כשלושה חודשים, מאחר שבזמן הזה בעלת הבית היתה אמורה לסלק את המשכנתא שלה, על מנת שאנחנו נוכל לקחת משכנתא. היום אנחנו נמצאים כבר לקראת סוף החודש, ובעלת הדירה עדיין לא הביאה אישור מהבנק על סילקו המשכנתא, מה שככל הנראה יעכב את הכניסה לדירה.
האם זאת נחשבת הפרת חוזה?
והאם היא צריכה לפצות אותנו על כל יום שעובר מעבר לתאריך שצויין בחוזה?
תודה מראש
איחור במסירה
צריך לקרוא את החוזה שנחתם בכדי לענות לך. אנא פני לעו"ד שייצג אתכם בהסכם המכר. אני בטוח שהוא ידע לענות טוב ממני על כל שאלותיך.
בברכה,
זהר ארד, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מס וועד לחנויות מתחת לבית
תפני לאגודה לתרבות הדיור לקבלת סיוע
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעת תשלום עבור תוספת בניה
אני מעוניין להרחיב את דירתי.
בבניין בו אני מתגורר 18 דיירים ונתבקשתי ע"י העירייה להחתים אותם, חלקם חתמו לי על הסכמתם , אולם שכנה אחת טוענת כי מגיעים לה "דמי איזון" בגלל הסיבה שהיא אינה יכולה להרחיב את דירתה (דירתה פנימית ושלי פינתית). שאלתי, האם יש מקום לתבוע תשלום שכזה?
תודה רבה
תוספת בניה
ככל שאתה מבקש לנצל זכויות בניה אשר שייכות לכל הדיירים בבניין, הם אכן יכולים להתנות את הסכמתם בתשלום דמי איזון או טובת הנאה אחרת, כגון, התקנת מעלית, שיפוץ הלובי, צביעת חדר המדרגות, טיפוח הגינה וכיו"ב.
חיים קשים.
בברכה,
זהר ארד, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דליפה של מים בצנרת מים משותפת
העירייה חייבה במים אלו רק את הדיירים שאין להם עדיין שעון מים פרטי.
1. בהתאם לטענות שאני מעלה להלן – האם העירייה לא היתה אמורה להשית את תשלום המים על כל בעלי הדירות?
1א. המים זרמו לחצר ולא לשימוש בדירות ולכן אני מגדיר אותם כמי "השקייה" ציבוריים של כל הבניין ואי לכך כל הבניין צריך להשתתף בתשלום עבור השימוש בהם.
1ב. הצנרת בהגדרתה הרי הינה "צנרת משותפת" (הותקנה עם בניית הבניין). אני מאמין שלפי חוק היו אמורים כל בעלי הדירות (גם 2 אלו שהתנתקו) לשלם בעד האינסטלטור -> מכאן אני מניח שגם את תשלום המים שדלפו היו אמורים כל בעלי הדירות לשלם.
2. ובנוסף האם לא ניתן היה לפטור אותי מהתשלום בגין דליפה זו לאור הטענות הנוספות שלהלן:
2א. הדירה שלי בבניין לא מאוכלסת (אפשר לראות לפי מונה החשמל שהדירה לא היתה בשימוש) – אך העירייה לא היתה מוכנה להתחשב בעובדה זו.
2ב. אני היחיד שברגע שגיליתי שיש דליפה של מים התחלתי לפעול והזמנתי אינסטלטור (יש לי מסמכים והתכתבויות).
2ג. בדיעבד הסתבר לי שהדליפה נמשכה כשבועיים ולמרות זאת השכנים הגרים בבניין וגם שכן שמשכיר את הדירה שלו בבניין ידעו על כך ולא עשו דבר.
3. ולנקודה מעט שונה: הדירה סגורה (עומדת לשיפוץ או מכירה ולכן גם לא הפרדתי את שעון המים) למרות זאת אני משלם כבר כמה שנים את חשבון המים של השכנים. ויותר מכך, אני משלם את החלק הארי של החשבון כיוון שהחלוקה נעשית לפי שטח דירה ולא לפי נפשות המתגוררות בה. האם אי אפשר לפי החוק לחייב את העירייה שלא תגבה ממני תשלום על משהו שאני לא משתמש בו בכלל? ואם כן, האם אפשר לחייב את העירייה להחזיר לי את כל הסכומים ששולמו עד כה? (לפי מונה החשמל ניתן לראות שהדירה סגורה).
אודה לכם באם תוכלו לענות לי על שלושת השאלות
בברכה,
נור
דליפה בצנרת
אני קורא את שאלותיך וטענותיך הרבות ומרגיש כאילו אני נדרש לכתיבת סימינריון באוניברסיטה :).
זו כמובן אינה מטרת הפורום אשר במסגרתו אנו מנסים לתת מענה ממוקד לשאלות בתחום דיני מקרקעין, ולא לבחון טענות כאלה ואחרות ולתת להן משקל משפטי.
אציין רק, שטענותיך מנוסחות היטב ובאופן משכנע ביותר. כעת נותר רק להעמידן למבחן משפטי.
ככל שמדובר מבחינתך במאבק עקרוני, מומלץ כי תפנה לעו"ד העוסק במשפט מנהלי ותיוועץ עימו באשר לדרכי הפעולה הפתוחות בפניך.
צר לי שאין באפשרותי לעזור מעבר מכך.
בברכה,
זהר ארד, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




