פורום בתי משפט הוקם כדי לתת במה לשאלות ותגובות בעיקר בכל הנוגע לפרוצדורות הנוהגות במסגרת בתי משפט, בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט השלום, הגשת תביעה, ע"א, וכו' ואין בו כדי לספק מענה בנושאים משפטיים אחרים הנידונים בצורה מקיפה בפורומים הנוספים.
תקנה 6(2) לתקנות הסיוע המשפטי קובעת שהיקף השירות שניתן לך כולל -
"ייצוג בפני בתי משפט, בתי דין, לשכות הוצאה לפועל וכן ייעוץ וליווי בהליכים ליישוב סכסוך בהסכמה"
הגשתי תביעת נזיקין גדולה לבית משפט מחוזי. האם רשאי בית המשפט להורות לי לבוא לדיון ההוכחות בלוויית עורך דין בעוד רצוני הוא לייצג את עצמי? (אני גם משוכנע שביכולתי לבצע חקירות ראשיות, נגדיות וחוזרות באופן תקין לחלוטין).
אבקש להדגיש ששאלתי אינה מתייחסת לסיכונים, לבעיות, ליתרונות ולחסרונות של הייצוג העצמי. יהא הייצוג העצמי הדבר הגרוע והבעייתי ביותר בעולם (נניח כך, למרות שגם עורכי דין ושופטים מפרים את תקנות סדר הדין ואת דיני הראיות השכם והערב) - האם מותר לבית המשפט לצוות עלי שלא לייצג את עצמי?
מותר לגוף לממן הוצאות של תביעה שפטית ולקבל חלק מפירות התביעה בניצחון? יש כמה חברות כאלו ולא ברור לי החוקיות
עורכת הדין של הנתבעת היא העורכת של החוזה ביני לבינה ועכשיו יש לי תביעה בגלל החוזה.
אני רוצה לחקור את עורכת הדין של הנתבעת , האם אפשרי ?
הלן שלום רב
רוב תקנות סדרי הדין החדשות יחולו בהתאמה על הליכים תלויים ועומדים, כך שתצהירי העדות שעל הצדדים להגיש יצטרכו לעמוד בדרישות התקנות החדשות, ככל שישנן.
בהצלחה
בברכה, אלי מור, עו"ד מנהל פורום בתי משפט פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת טלפון: 03-6959990, מייל: [email protected]
פסק דין בערעור שלי מלפני כשבוע (על הטרדה מאיימת שהוגשה עליי).
השופטת קיבלה את ההוכחות שלי וטענה שאין הטרדה, אבל חייבה אותי בהוצאות בית משפט . ואז אמרה באותה נשימה- שמותר לי להגיש בקשה לביטול.
הגשתי. היא התעלמה וכתבה שבית המשפט סיים את מלאכתו. ולא הוסיפה מילה. שוב שלחתי . שוב היא סגרה את הנושא, וחוזר חלילה. ככה כארבע חמש פעמים. וכעת אין לי תשובה - האם עליי לשלם?? גם במזכירות בית משפט לא נתנו לי תשובה.
מקרה 2- פסק דין מלפני חודש. השופטת דחתה את התביעה שלי. וחייבה אותי בהוצאות בית משפט. עירערתי למחוזי. בעירעור פטרו אותי מתשלום אגרה על מצב כלכלי. האם עליי לשלם את הוצאות המשפט שביקשו בפסק הדין?.
מיכל שלום
שוחחנו בטלפון, אך בכל זאת אשיב כאן.
ככל שפסיקת ההוצאות לא בוטלה, עליך לשלם את ההוצאות בתוך 30 ימים ממועד פסק הדין שאם לא הצד השני יוכל לנקוט כנגדך בהליכי הוצל"פ.
שלום רב,
אכן בקשה לעיון חוזר יכולה להיות ניסיון יפה כדי שבית המשפט יבין שהוא נתן 2 החלטות סותרות, אולם לא בטוח שהיא תועיל מאחר ואין באמת אפשרות לבקשת לעיין מחדש (למעט סעד זמני) בהחלטה שבית המשפט הנכבד. מציעה לך לקרוא את תקנה 60 לתקנות החדשות, יתכן ואפשר להגיש בקשה הנסמכת על התקנות החדשות ומחזקת את העמדה שתאפשר את העיון במסמכים.
בהצלחה. בברכה, טליה שנברגר, עו"ד מנהלת פורום בתי משפט העצמאות 40, יהוד טל': 03-5363408; מייל: [email protected]
אין הליך כזה "עיון מחדש" אלא בבקשה לסעד זמני. זה מה שקובעות התקנות. ואולם, כפי שגם השבתי, אפשר לנסות להגיש בקשה לעיון מחדש למרות שאין באמת בקשה כזו בתקנות למקרה שתואר בשאלה ואולי בדרך זו בית המשפט יבין שנתן החלטות סותרות או לכל הפחות בעייתיות.
בברכה, טליה שנברגר, עו"ד מנהלת פורום בתי משפט העצמאות 40, יהוד טל': 03-5363408; מייל: [email protected]
יש הליך דה פקטו של "עיון חוזר" בהחלטות ביניים ולא רק לגבי סעד זמני.
לדידו של עורך דין או בעל דין אין זה משנה אם יש אפשרות כזו בתקסד"א כל עוד יש אפשרות כזו בפועל. ובפועל יש גם יש מוסד של "עיון חוזר" בהחלטות ביניים.
ראי:
ת"א (חי') 51240-05-11 אולג זמיסלוב נ' דלתון עבודות אלומיניום בע"מ (פורסם בנבו, 9.3.13).
כב' השופטת תמר נאות פרי
סמכותו של בית המשפט להורות על שינוי החלטות ביניים קודמות היא סמכות טבועה והכלל בדבר אי סופיותן של החלטות ביניים קובע כי בית המשפט שנתן את ההחלטה מוסמך גם לבטלה - בין אם לבקשת צד ובין אם מיוזמתו (בנימין רוטנברג, "אי סופיותן של החלטות", משפטים, כרך כא 463 (תשנ"א-תשנ"ב); יואל זוסמן, סדרי הדין האזרחי 774 (מהדורה שביעית, 1995)).
ביטול או שינוי החלטות ביניים אינו רצוי ויעשה במקרים מיוחדים בהם המדובר בהחלטה מוטעית או כאשר השתנו הנסיבות (רע"א 3604/02 אוקו נ' שמי, פ"ד נו(4) 505, 508 (2002); רע"א 4472/10 Prneuron Biotechnologies Inc. נ' טבע תעשיות בע"מ [פורסם בנבו] (6.10.2010)).
תוך כמה זמן יש להגיש בקשת רשות ערעור על החלטת ביניים של בית משפט שלום?
רוני שלום רב,
לפי נוסח התקנות החדשות (תקנה 137) יש 45 ימים לערר על החלטה, לרבות על "החלטה אחרת" בהתאם להגדרות בתקנות החדשות.
בהצלחה בברכה, טליה שנברגר, עו"ד מנהלת פורום בתי משפט העצמאות 40, יהוד טל': 03-5363408; מייל: [email protected]
התשובה אינה שגויה.
לפי תקנה 137 (א) המועד הוא 45 ימים.
אם אתה כותב 60 ימים אתה עובד על נוסח לא סופי של התקנות שאכן קבע 60 ימים.
ראי: קישור
ציטוט -
"הרי שחלה על בקשת רשות הערעור תקנה 137(א) לתקנות החדשות, הקובעת כי המועד להגשת ערעור הוא 60 ימים מיום שהומצאה ההחלטה"
[בש"א 218/21 שייח יוסף מנאר נ' כונס הנכסים הרשמי, (13.1.2021)]
האם ניתן להגיש ערעור אחד על שני פסקי דין שיש קשר בן שניהם?
הגשתי ועדת ערר לארנונה (לועדה סמכות בית משפט שלום) והיא דחתה את הערר מחוסר סמכות .
עפ 79א הייתה צריכה להעביר לבית המשפט המתאים או למחוק את הערר (רק במקרים חריגים מותר לה לדון. אוסיף רק שהעיריה התעתה אותי בכך שהפנתה אותי לועדת ערר ולא לעתירה מנהלית .
כמו כן עבר המועד בחוק לבקשת ביטול אך אני איני עורך דין וללא השכלה משפטית . המועד לערעור עדיין בתוקף תיאורטית כי התקנות החדשות אפשרו 60 יום ולא 45 . הגשתי ערעור לפני יומיים אך אני צריך לשלם אגרה עד מחר
אודה על תשובתכם
האם בית משפט רשאי לפסוק נגדי הוצאות מכוח התקנות החדשות למרות שההליך בו נקטתי ובגינו חייבו אותי בהוצאות התנהל עוד לפני שהתקנות נכנסו לפועל ורק ההחלטה עוכבה וניתנה בתחילת 2021?
תודה
הוגשה תביעה אזרחית, שבה התובע טוען לעוולות שעשה לו הנתבע. בתצהירו טוען הנתבע שדווקא הוא זה שנפל קורבן לעוולות מצד התובע. הנתבע לא הגיש תביעה שכנגד. מה דינן של הטענות בעניין העוולות לכאורה ההפוכות?
גרמי שלום רב
לדעתי, באם הודעת שחזרת בך מההסכמה להכרעה על בסיס סעיף 79א לחוק בתי המשפט לפני שניתן פסק הדין, בית המשפט צפוי להתחשב בכך ולא לקבל את ההסכמה המוקדמת שלך.
ממליץ לוודא שבקשתך לחזור בך מההסכמה הוקלדה בתיק המשפטי.
ניר שלום רב
ככלל, בית המשפט אינו רשאי להביע את דעתו לגבי ממצא עובדתי טרם שמיעת הראיות, אלא אם הדבר נאמר בהסתייגות שדעתו יכולה להשתנות לאחר שמיעת הראיות.
דימה שלום רב
ככל ששילמת עובר כרטיסי טיסה שלא יצאה אל הפועל תוכל להגיש תביעה לבית המשפט השלום במחוז בו מצויה כתובת חברת התעופה.
תצרף לתביעה את התקשרות בין הצדדים ואת המסמכים התומכים בטענותיך.
ליטל הי
ראשית, צר לי על המקרה.
לגופו של עניין, יש להגיש בקשה לבית המשפט לחסיון על שימך, באופן בו במקום שמך ירשם פלונית.
יש להבהיר בבקשה את הסיבות לכך שאת מבקשת ששם הנתבע יהיה גלוי ושמך חסוי.
בהצלחה בברכה, אלי מור, עו"ד מנהל פורום בתי משפט פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת טלפון: 03-6959990, מייל: [email protected]
האם בדיון הוכחות ניתן לחקור את הצד שכנגד רק על תצהיר עדות ראשית שהגיש, או ניתן גם על בקשות אחרות שהגיש במסגרת התיק וההליכים המקדמיים?
נועם שלום רב
בחקירה נגדית ניתן לחקור את העד של הצד שכנגד על כל שאלה רלוונטית למחלוקת המשפטית. אין מגבלה לחקירה רק לנאמר בתצהיר, אך כמובן החקירה צריכה להיות קשורה לסכסוך עצמו.