האם מגיעים ימי חופשה בחזרה על היעדרות בגלל סגירת מסגרות במלחמה?

פרשנות סעיפים 5(3) ו־7 לצו ההרחבה והחזרת ימי חופשה

יוליה 04/11/26
שלום,
באוקטובר 2023 נעדרתי 7 ימי עבודה (8–12.10 ו־15–16.10) בגלל סגירת מסגרות ילדיי בטירת כרמל. ההורה השני עבד ולא יכול היה להישאר איתם, ואני לא יכולתי לעבוד מהבית. הימים נוכו ממכסת החופשה שלי.
 
בסעיף 5(3) לצו ההרחבה מ־6.3.2024 נכתב:
"העובד נעדר מעבודתו לצורך השגחה על ילדו, הנמצא עמו, עקב הוראה בדבר סגירת מוסד חינוך שבו לומד או שוהה הילד; או עקב הוראה בדבר סגירת מוסדות חינוך במקום מגוריו, המצוי באזור מיוחד, אף אם המוסד לא היה פעיל בתקופת הזכאות ובתנאי שבמועד היעדרותו של העובד מתקיימים לגביו שני תנאים מצטברים אלה:"
 
והתנאי המצטבר הראשון הוא:
"במועד היעדרותו של העובד ממקום עבודתו נמצא מוסד החינוך שנסגר באזור המיוחד."
 
האם נכון לפרש את הנקודה־פסיק ואת המילה "או" כהפרדה לשתי חלופות, כך שתנאי ה"אזור המיוחד" חל רק על החלופה השנייה (סגירת מוסדות במקום המגורים), ואילו החלופה הראשונה (סגירת מוסד החינוך שבו לומד הילד) אינה מותנית בו? או שהתנאים המצטברים שבהמשך, ובהם מיקום המוסד ב"אזור המיוחד", חלים על שתי החלופות, וכך גם הגדרת "הוראה על סגירת מוסד חינוך" בצו?
 
לפי התנאים המפורטים באתר 'כל זכות', להבנתי אני עומדת בתנאי הזכאות. מנגד, נאמר לי שלפי צו ההרחבה איני זכאית בגלל תנאי ה'אזור המיוחד'. כיצד יש לפרש את הצו במקרה שלי?
 
בנוסף: האם סעיף 7, העוסק בהשבת ימי חופשה שכבר נוכו, כפוף לאותם תנאים גם כשאינו חוזר עליהם במפורש?
תודה.

האם מגיעים ימי חופשה בחזרה על היעדרות בגלל סגירת מסגרות במלחמה?

עו"ד משה בן בסט מנהל 05/11/26

שלום,

החזרת ימי חופשה שנוכו בגלל היעדרות להשגחה על ילדים בתחילת מלחמת חרבות ברזל אפשרית רק אם ההיעדרות עומדת בכל תנאי צו ההרחבה. לפי לשון הצו, נראה שהתנאי שמוסד החינוך נמצא ב"אזור מיוחד" חל על שתי החלופות, משום שגם "סגירת מוסד חינוך" מוגדרת בצו כהוראה של פיקוד העורף לרשות מקומית שבאזור המיוחד, ומאותה סיבה גם הוראת החזרת הימים חלה רק על מי שעומד בתנאים. לפי בדיקה ראשונית, האזור המיוחד באותה תקופה התמקד ביישובים שבמרחק של עד 40 קילומטרים מרצועת עזה, וטירת כרמל אינה נראית ביניהם, אך כדאי לוודא זאת מול הנוסח המעודכן של הרשימה. אם יתברר שאת עומדת בתנאים, חשוב לפעול בהקדם, משום שתביעות לפי חוק חופשה שנתית מתיישנות בתוך שלוש שנים, גם אם בשל המלחמה חלק מהתקופה אינו נמנה. כדאי גם לבדוק אם אצל המעסיק שלך חל הסכם קיבוצי או נוהל פנימי שמיטיבים עם העובדים מעבר לצו.

מנהל פורום דיני עבודה

מצדה 9, בני ברק

036702766

moshe@benbasat-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן