האם מגיע פיצוי על פינוי חנות לאחר שלושים שנות שכירות?

פינוי מחנות

נאוה 12/07/26
אנו מפונים מחנות שהבינו בה שלושים שנה בשכירות אנו מספרה שכתוצאה מזה קרוב למדיי שנפסיד קלינטים הודיעו לנו מראש האם מגיע לנו מוניטין עקב הפינוי ההוצאה שאנו נגררים עליה עקב הפינו היא גדולה מאד , האם מגיע לנו פיצוי יורשה לציין שאנו בני 67 האם יש לכך משמעות ?

האם מגיע פיצוי על פינוי חנות לאחר שלושים שנות שכירות?

עו"ד עמית מתן מנהל.ת 12/07/26

נאוה שלום רב,

 

ככלל, עצם פינוי מושכר לאחר שנים רבות של שכירות אינו מקנה אוטומטית זכות לפיצוי בגין מוניטין, אובדן לקוחות או הוצאות מעבר. השאלה תלויה בעיקר בתנאי הסכם השכירות, בעילת הפינוי, בשאלה האם מדובר בסיום חוזה כדין או בהפרה, והאם קיימת בהסכם הוראה כלשהי לגבי פיצוי, תקופת הודעה מוקדמת או זכויות מיוחדות של השוכרים.

 

עם זאת, כאשר מדובר בעסק שפועל במקום במשך עשרות שנים, כגון מספרה, בהחלט ייתכן שלמיקום העסק ולבסיס הלקוחות שנצבר יש משמעות כלכלית ממשית. לכן, אם הפינוי נעשה בנסיבות חריגות, בחוסר תום לב, בניגוד להסכם, או תוך הפרה של התחייבויות כלפיכם, ייתכן שיהיה מקום לבחון טענות לפיצוי גם בגין הנזקים שנגרמים עקב אובדן פעילות, מעבר והוצאות נלוות.

 

לגילכם כשלעצמו אין בהכרח משמעות משפטית אוטומטית לעניין עצם הזכאות, אך הוא עשוי להיות נתון רלוונטי מבחינה עובדתית בנסיבות הכוללות, במיוחד אם נגרם קושי ממשי בהעתקת העסק או בפגיעה בפרנסה.

 

מאחר שמדובר בסוגיה התלויה מאוד במסמכים ובנסיבות, חשוב לבדוק את חוזה השכירות, את עילת הפינוי, את משך ההחזקה, את ההתכתבויות ואת אופן מתן ההודעה מראש. מומלץ לפנות בהקדם לייעוץ משפטי פרטני כדי לבחון את מצב הדברים.

 

לשאלות נוספות, נשמח לעמוד לרשותך.

 

מנהל פורום נדל"ן

ביל"ו 62 תל אביב

054-9987566

amit@amitmlaw.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן