האם ניתן להוריש דירה לילדים ולהבטיח שלא תימכר בעתיד?

לקנות עוד בית

אביבה 18/10/26
הוריי ערכו צוואה הדדית בשנת 2013, בשנת 2014 אבי נפטר ,הכל עבר לאמא.
עכשו אם אמא רוצה לקנות עוד בית חדש ורוצה להוריש ל4 ילדיה ,יש לה 4 ילדים, אבל לא רוצה שהבית יימכר בכללל איך עושים זאת ??

האם ניתן להוריש דירה לילדים ולהבטיח שלא תימכר בעתיד?

עו"ד ערן הוד מנהל 26/10/26

שלום אביבה,

 

ראשית, יש לבחון את הוראות הצוואה ההדדית שערכו הורייך בשנת 2013.

 

מאחר שאביך נפטר, יכולתה של אמך לשנות את הוראות הצוואה כפופה למגבלות הקבועות בסעיף 8א לחוק הירושה ולהוראות הצוואה עצמה.

 

לעניין הדירה החדשה, ניתן לקבוע בצוואה הוראות שיסדירו את אופן השימוש בה ואף להגביל את מכירתה בתנאים מסוימים.

 

עם זאת, איסור מוחלט על מכירת הדירה לצמיתות הוא בעייתי מבחינה משפטית, שכן ככל שהדירה תעבור לבעלות משותפת של ארבעת הילדים, לכל אחד מהם עומדת עקרונית הזכות לדרוש פירוק שיתוף.

 

אני ממליץ לאמך לפנות לעורך דין המתמחה בדיני ירושה, שיבחן תחילה את הצוואה ההדדית ויציע מנגנון משפטי המתאים לרצונה לשמור את הדירה במשפחה.

 

בהצלחה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן