פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
תיקון טופס 161 משנה קודמת
שלום רב.
אני צריך לתקן בשנת המס הנוכחית טופס 161 משנה קודמת,התיקון הוא על סכום השלמת הפיצויים,הסכום בקופה תקין היה בשנה הקודמת.(סכום הפיצויים פטור ממס)
מה הפרוצדורה,מלבד הוצאת טופס 161 מתוקן..?-האם צריך לשלוח את העובד למס הכנסה שימציא לי אישור, עם הטופס המתוקן ,למרות שכול הפיצויים פטורים,מה לגבי הדוחות של השנה הקודמת-האם אפשרי לתקן דוחות משנה קודמת לגבי סעיף הפיצויים...?
האם יש לבקש דוח צבירת פיצויים שוב מחברת הביטוח?
תודה.
פנה לפורום מסים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
זקנה
אני בת 60 ואני עוד מעט אצא לפנסיה. עבדתי 7 שנים במשק בית ולא דיווחו עלי לביטוח לאומי. סיימתי לעבוד שם לפני שנה. האם במידה ואדרש תשלום רטרוארטיבי אני אשמה שלא שילמתי ביטוח לאומי? חשוב להגיד לא שלמו לי גם תלוש משכורת בכלל. האם אני חשופה לתביעות מביטוח לאומי או שזה רק המעסיקה שאשמה לדייוח לביטוח לאומי? תודה
זקנה- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם חובת המעביד לבטח
חובת המעביד לבטח- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצוי פיטורין
וגם פה לא הופרש לי לפנסיה הבראה וכו׳.
ב 9.2012 הודעתי לבעל העסק שאני עוזב לאילת וקיוויתי שהוא ישלם לי פיצויי פיטורין ( לפני העזיבה ביקשתי ממנו לקבל את תלושי השכר שלי של כל התקופה ואחר ימים ארוכים הוא נתן לי אך רק לתקופה של שנתיים בערך והוותק בתלושים היה מפוברק ל שנתיים , ואני לא מוצא אותם עכשיו ) , בעמצע 2013 ניסיתי לבקש ממנו שישלם אך הוא סינן אותי והתעלם מהבקשה . לפני זמן מה ניסיתי שוב ליצור איתו קשר אך שוב הוא לא עונה.
השאלה שלי מה אני יכול לעשות, איך אני עושה את זה , כמה כסף מגיע לי , בערך כמה זמן התביעות האלה נימשכות וכמה זה יעלה לי?
תודה מראש
מיכאל
מענה
ממליץ לפנות ליעוץ משפטי לבדיקה מקיפה ומעמיקה בעניינך.
בהצלחה
חצי משרה בערב חג
הייתי שמח לדעת כמה שעות אמור לעשות עובד שעובד חצי משרה בערב חג פסח.
חג שמח,
ערב חג- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויי פיטורים
אשמח להסבר בנוגע למתי מגיע לאדם פיצוים, מהו סעיף 14 ומהו סעיף 26 ?
מה ההבדל בין אדם שאין לו סעיף 14 בחוזה העסקה למי שכן?
ואשמח להביו האם הכתבה הנל נכונה או לא, ואם כן מה הוותק הנדרש בעבודה?
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000888084#fromelement=hp_firstarticle
פיצוים- דיני עבודה
סעיף 14 זהו סעיף שכזה שקובע שגם אם התפטרת וגם אם פוטרת ובכפוף לזה שהופרש 81/3 מהשכר בכל חודש לקופת הפיצוים זה מה שאתה מקבל אין השלמה של המעסיק אבל בכל מקרה אתה זכאי לפיצוים.
בהתאם לחוק פנסיה חובה היום ישנה חובה על המעסק להפריש לקופת הפיצוים אחוז מסוים שמשתנה בכל שנה ואחוז זה חל עליו סעיף 14 באופן אוטומטי כך שהוא בכל מקרה של העובד גם אם התפטר ןגם אם פוטר ואז השאלה היא רק אם על המעסיק להשלים הסכומים או לא
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שעות עבודה ביום שישי שנכנסת לשבת
מענה
שעות שבת הן שעות החל מזמן כניסת השבת ועד לצאת השבת.
עבור שעת שבת יש לקבל 150 אחוזים.
בהצלחה
הפרשה לפנסיה
רציתי לדעת - האם הפרשה לפנסיה שאינה כוללת עבודה בסופי שבוע, היא חוקית?
(מדובר במקום עבודה שבו עובדים כמעט כל סוף שבוע, וזה חלק נכבד מהשעות.
תודה.
הפרשה לפנסיה- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מעל 45 שעות עבודה בשבוע
הייתי אמורה להיות בחופש ביום במהלך השבוע בו הקפיצו אותי לעבודה ועבדתי כרגיל. בסוף השבוע הייתי אמורה להיות בחופש, וגם ביום הזה בסופו של דבר עבדתי.
יצא שעבדתי תשעה ימים רצופים, ובמהלך שבוע ימים, 7 ימים, עבדתי 50 שעות בדיוק.
האם זה חוקי? האם מספיק בכך שיתנו לי יום חופש נוסף בשבוע אחר, או שאמור להיות כאן פיצוי כספי כגון כמו שעות נוספות על יום שלם?
תודה לכם
מענה
ספק אם תקבלי פיצוי, אלא בהסכמת המעסיק.
בהצלחה
שעות נוספות- דיני עבודה
האם חוקי
הורדה משכר- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם ההסדר שלהלן מקובל ואיך הוא מכונה
אם התובע יהיה שבע רצון מטיפול הנתבע בענינו - אז לא יוכרעו הטענות ובזה יסתיים ההליך,
ואם התובע לא יהיה מרוצה - אז יוכרעו גם הטענות בעניין Y.
האם בקשה לקיים הסדר כזה הינה מקובלת?
איך מכונה הסדר כזה, האם פיצול סעדים?
הסדר דיוני- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיטורין
בעקרון כן
לדעתי:
אם עבדת במקום מסוים וכבר קיבלת שכר + תלוש, הרי שהסכמת בכך לתנאי עבודתך כפי שהם.
אסור למעסיק לתת לך לעבוד אצלו אם לא חתמת על טופס 101. "הסכם העסקה" הוא פרטני, יכול לכלול סעיפים והגבלות נוספות בהתאם לרוח העסק וצרכיו, אך אם אינו קיים, ניתן להניח שמדובר על הסכם לפי תנאי המינימום וכל יתר הנחיות הקבועות בחוק, שגם ככה עולה בחשיבותו על הסכם העסקה פרטי [לדוגמה: אסור למעסיק להחתים אותך על "אני מצהירה ומתחייבת כי אין לי ולא יהיו לי תביעות כנגד בית העסק", "אני מסכימה כי ישולמו לי שעות נוספות באופן גלובלי" (בהיותך עובדת על בסיס שעתי, וכו'). סעיפים הסותרים את רוח החוק - סביר כי יבוטלו במעמד דיון משפטי בעניין הסכם העבודה].
בעניין "התראה מוקדמת":
אם פגעת [לכאורה] בעסק - רשאי המעסיק לפטרך לאלתר ואף בלא פיצוי, ולעיתים אפילו תוך תביעתך!
בכל מצב אחר, כעקרון, בהפסקת עבודה ביחסים תקינים בינך לבין העסק, הן את והן המעסיק חייבים ביום התראה על כל חודש עבודה שלם, ואם עבדת שנה שלמה - אז חודש שלם.
בברכה,
תום.
*הכותב אינו עורך דין*
*אין לראות בכתוב ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי מקצועי*
שאלה חשובה – שעות עודפות
במקרה שלי השאלה היא כזאת - אני עבדתי בחודש מסוים 200 שעות
המעסיק שלי רשם לי בתלוש העבודה 14 שעות עודפות ושילם לי על השעות העודפות שכר רגיל 100% בדיוק כמו השעה הרגילה שלי, עכשיו השאלה שלי היא האם עבור ה 14 השעות העודפות ( 14 שעות עודפות מעל התקן שהוא 186 שעות) אני צריך לקבל שכר של שעות נוספות ?
ואם התשובה היא לא אז אני אשמח לדעת למה , ועוד דבר חשוב הוא האם זה משנה שמתוך ה 186 שעות ישנם כמה שעות ששולם עליהם כשעות נוספות לדוגמה : יש לי כמה משמרות של לילה שהשעה האחרונה היא שעה נוספת כחוק, וישנם עוד כמה ימים במשמרת בוקר שעבדתי שעה נוספת או/ו יום עבודה בשבת שקיבלתי על כולו שעות נוספות ?
אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב
או שבמילים קצת יותר פשוטות :
האם בשביל שהשעות העודפות ישולמו כשעות נוספות,
חובה על כל ה 186 שעות שבתקן להיות שעות רגילות של 100%?
תודה רבה.
שעות עודפות- דיני עבודה
ככל ומדובר במעל 186 שעות רגילות שעבדת אז עליך לקבל תשלום שעות נוספות בגינם. בגין שעות נוספות שביצעת במשך החודש לא צריך להיות החישוב בתוך ה186 שעות הרגילות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
זכויות העובד בזמן שביתה
זכויות עובד- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נתונים בתלוש
עוד סעיף שלא מובן לי הוא מס חבר בכללית מה זה אומר?
תלוש- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פנסיה
מענה
פני בכתב אל המעסיקה ורשמי בקשתך להפרשות הפסניה.
במידה ולא תפריש, תהיי רשאית לתבוע בגין אי הפרשה זו.
בהצלחה
הלנת שכר
במשכורת האחרונה ראיתי שהשכר בגין תמריצים לא היה נכון , כשבררתי את טענתי עם אחד המנהלים נאמר לי שעקב מס' איחורים הורידו לי בשכר התמריצים 15 אחוז.(5 איחורים 1200 שקל)
לפי החוזה עליו אני חתום (בסעיף התמריצים) כתוב שהחברה ראשית לשנות את מתן קבלת השכר ושיטת החישוב לשכר.
האם למקום העבודה יש זכות לפגוע לי כך בשכר עקב איחורים ? ומה עלי לעשות ?
מענה
איחורים והפחתה במשכורת אינה חוקית. פנה בכתב למעסיק בדרישה להשבת הכספים הללו. בהצלחה
בית דין לעבודה
האם יש אפשרות לתת ייפוי כוח למישהו ממשפחתי לייצג אותי בבית הדין?
תודה!
מענה
במידה ויש לך עורך דין, רשאי הוא בלבד לייצגך.
בהצלחה
ייפוי כוח- דיני עבודה
האם עובד שעבד מעל 186 בחודש זכאי לתשלום שעות נוספות?
שעות נוספות- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
"דמי טיפול"
בתלוש שכר שלי מדי חודש תחת סעיף "ניכויי חובה",
מופיע סעיף של "דמי טיפול". הניכוי נע בין 12-17 שקלים.
שאלתי היא האם זה חוקי ומדוע זה לא מספר קבוע?
תודה מראש!
מענה
נא הוסף פרטים, מה תפקידך? היכן אתה עובד? ומה השיבו לך כשפנית לאחראי מטעם העבודה?
בירור זכויות בעבודת מלצרות
התחלתי לעבוד במסעדה מסוימת בתל אביב לפני כחודש וחצי.
אני מניח שכולם יודעים שבתחום הזה יש מן הסכם לא כתוב שהמשכורת מגיעה מטיפים ויכולה להשתנות מיום ליום.
יחד עם זאת, בתקופת ההכשרה במסעדה הספציפית שאני עובד בה, מקבלים סכום קבוע לשעה.
עבדתי במספר משמרות בימי שישי ושבת שבהם למיטב ידיעתי מגיע לקבל 150 אחוז. אבל קיבלתי את הסכום הקבוע שבמקרה גם לא מגיע לשכר המינימום בשכלול של תוספת שבת. רציתי לדעת אם מדובר בפגיעה בזכויות שלי כעובד או שבגלל התחום האפור של ענף המסעדנות ושהכסף מגיע מהטיפים אין לי מה לעשות בנידון.
ובנוסף, כאשר קיבלו אותי לעבודה הבטיחו לי בפירוש שהשכר שלי לשעה בזמן ההכשרה יהיה כ35 שקלים לשעה ובפועל מה שאני מקבל הוא 30 שקלים לשעה.
אשמח לעצה לגבי מה שאפשר לעשות או מה שלא אפשר לעשות במצב הזה.
תודה, נדב.
יש לך שתי טעויות
לדעתי:
יש לך שתי טעויות:
הראשונה: "הבטיחו לך".. האם זה מצוין במפורש בחוזה ההעסקה?
כמו כן: האם מצוין בתלוש השכר שלך שכר יסוד שעתי = 35 ש"ח?
אני מעט מכיר את המצב, לכן אני נוטה להניח כי אינך מקבל תלושי שכר כלל, בהינתן המצב המתואר על ידך, בו השכר משולם לכם מה'טיפים', שהוא המצב בו נפלה טעותך השניה:
השכר לא אמור להיות משולם מהטיפים. המעסיק מחויב בשכר עבור עובדיו, בהפרשות ביטוח לאומי וביטוח מעסיקים עבור עובדיו, בתשלומי שעות נוספות, ביחס שווה ובלתי מפלה הן מבחינת שכר והן מבחינת תנאים, וכמובן - בהעסקה לפי הנחיות חוק שעות עבודה ומנוחה.
המעסיק שלך כנראה פשוט מנהל קופה קטנה לתשלום שכר יומי, והשכר הזה לא נכנס מעולם לדיווחי ההכנסות [וההוצאות] של העסק.
אם חתמת על טופס 101 כשהתחלת לעבוד - יש מצב שרישומית הכל תקין, אבל בדוק את התלושים שלך, בדוק את דוחות השעות שלך, ובדוק את העניין עם עו"ד המתמצא היטב בדיני עבודה. המקום להגשת תביעה בעניינך, אם תמצא ליקויים, הוא בית הדין לענייני עבודה.
*הכותב אינו עורך דין*
*אין לראות בכתוב ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי מקצועי*
חזרה מחופשת לידה
אני כרגע נמצאת בחופשת לידה שאמורה להסתיים לאחר חג הפסח. העניין הוא שהחברה בה אני עובדת העתיקה את מקום העבודה למרחק של יותר מ 40 ק"מ ממקום העבודה המקורי בו עבדתי ואין ביכולתי לנסוע ולהמשיך את העבודה במקום החדש. כאשר דיברתי עם בית העסק נאמר לי שאין משהו אחר להציע לי ושאני התפטר מהעבודה.
שאלתי היא : מה הזכויות שלי במצב כזה בו אין לי כל כך לאן לחזור?
חשוב לי לציין שבכל תהליך של העברה הם פיטרו את כל האנשים שלא יכלו לעבור ונתנו להם חודש הודעה מראש ואת כל שאר התנאים .
תודה מראש
חזרה מחופשת לידה- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פנסיה
ולפי הבנתי הוא היה אמור לעשות לי , לפי חוק פנסיה חובה
מה עלי לעשות ? כמובן אין לי גם קופת פיצויים!!
פנסיה- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הרעת תנאים
הרעת תנאים- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפסקת עבודה בגלל פחד מהבוס
במשך כל ימי עבודתי סברתי עלבונות, האשמות, הטפות אינסופיות מטעם הנציגות העובדות וכן מהתעללות מילולית ונפשית מהבוס שהיה מתוח, עצבני וכעוס באופן שנהג להתפרץ ולצעוק עלי בצורה שהרגשתי אימה ומפוחדת להגיע לעבודה והייתי שם ממש שבר כלי עד כדי שפחדתי לקום לשירותים, לבקש את ההפסקות בנות ה- 5 דקות מידי שעה וחצי , פחדתי לקום ולחמם את ארוחת הצהריים.ולשאול בסוף יום העבודה אם אפשר ללכת .
הייתי חולה במשך כשבוע במהלך החודש הראשון לעבודתי ובגלל המצב הנתון המפורט לעיל והפחד שהייתי שרויה בו מלהגיע למקום העבודה הארכתי את חופשת המחלה ואמרתי לבוס שאני עדיין חולה. כשהחלטתי לחזור נתקלתי ביחס זהה בדיוק ואף מפחיד עוד יותר שהוא לכאורה תוצאה של הלחץ והעומס עקב השבוע שלפני חג הפסח.
שעות העבודה לא היו מוגדרות בצורה ברורה והטענה לכך הייתה שזאת עקב העומס של החג. מכיוון שאני עוסקת בתחום נוסף, מלמדת ועובדת בעבודה נוספת ביקשתי מהבוס שעליי לדעת לפחות ביום שלפני את שעת סיום עבודתי, וכך נאצר לי במשך השבוע האחרון מידי יום מתי בערך אסיים את העבודה.
השיא היה אתמול יום ד ה- 9.4
כאשר במשך כל היום הבוס היה מתוח ועצבני. כאשר הגיע שעת סיום העבודה, וראיתי ש3 בנות פשוט קמות ומודיעות שהן הולכות , ״העזתי״ כ חצי שעה לאחריהן לשאול את האחמשית האם אני יכולה ללכת.
מכאן בתוך שניות ספורות הסיטואציה הפכה להתקף זעם של הבוס עליי- צעקות , הנפת ידיים באוויר עד כדי שידו פגעה בגבי ודחפה אותי, הוא התיישב בעמדה שלי זעום וצועק לעברי ומעיף בברוטליות את הדברים שהיו על השולחן תוך כדי שליפת המגירה שלולא המסילה התקועה שם הייתה נופלת על רגלי וצרח עליי שאלך ולא צריך אותי .
יצאתי מבוהלת לחלוטין, בוכה ורועדת . קמתי בבוקר להתארגן לעבודה והייתי מפוחדת והרגשתי כבסרט אימה ופשוט לא הייתי מסוגלת לעלות על האוטובוס ולסוע למקום הגהנום הזה ולקחת את הסיכון שאעבור מסכת עינויים כזו שוב.
כעשרים דק׳ לאחר שעת תחילת העבודה מאחר והבוס ראה שלא הגעתי הוא התקשר.
עניתי לו- רועדת עם דפיקות לב טון הדיבור שלו היה כבכל פעם- רותח, צועק וזועם, הכחיש מכל וכל והטיח בי האשמות על ש״דפקתי אותו״ והשארתי אותו עם עובדת אחת פחות בתקופה הכי לחוצה- הכל בצרחות מפחידות בדיוק אלו שהביאו אותו להעיף את ידיו לכל עבר אתמול.
מכיוון שהיום ה 10 לחודש ואני צריכה לקבל את הצ׳ק עבור עבודתי בחודש שעבר נלחצתי עוד יותר מצעקותיו ודרשתי לקבל את המשכורת שלי . תשובתו הייתה שזה ממש לא מענין אותו היות ודפקתי אותו והוא לא מתכוון להתעסק במשכורת שלי לפחות עד לאחר הפסח.
רציתי לבקש את עזרתכם ועצתכם בעניין כיצד לקבל את משכורתי?
האם בגלל שלא הגעתי היום לעבודה הוא יכול לתבוע אותי ו/או לא לשלם לי את משכורתי?
מה עליי לעשות? האם בכל זאת אני צריכה להגיע לעוד יום עבודה בכדי למלא אחר החוק שמחייב הודעה של יום בגין כל חודש של עבודה מאחר ועבדתי חודש או שמאחר ומדובר בסיטואציה שמלווה בהתעללות מילולית ונפשית על גבול האלימה זה בסדר שלא הגעתי לעבודה והודעתי לו בטלפון שבגלל התנהגותו אני לא מתכוונת להמשיך את עבודתי?
אודה לעזרתכם בעניין.
בתודה וברכת חג שמח,
שירה
הפסקת עבודה- דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!



