חדירה לפרטיות ופגיעה בזכויותייך: כיצד לפעול במקרה של פרסום מישראל על תושבת קליפורניה
אני מתגוררת בקליפורניה ובחורה מהארץ מפיצה עליי שקרים באיזור מגוריי וגם בארץ.
מעבר לזה, היא יודעת עליי דברים אישיים שאני לא חשפתי בחיי. אני מתקשה לעבוד, מקבלת קוצר נשימה כשאני נחשפת לדברים שהיא כותבת עליי והחיים שלי הם לא אותו דבר בחודש האחרון. יש לי כמה צילומי מסך שקיבלתי לאחרונה שמוכיחים בבירור את הוצאת הדיבה והפצת השקרים שלה. ההודעות נעשו לאנשים פרטיים (שאיני מכירה). יש לי עסק משלי והיא מאיימת עליי שלא אוכל להראות את פרצופי באיזור מגורי.
המצב שאת מתארת, בו מוציאת הדיבה מתגוררת בישראל בעוד שאת מתגוררת בקליפורניה, יוצר מורכבות משפטית בשל מעורבות של שתי מערכות משפט שונות. הנה כמה נקודות עיקריות להתמודדות:
תביעה על הוצאת דיבה: בישראל ובקליפורניה יש חוקים המגנים מפני לשון הרע, אך יש לבחון איזו מערכת משפט תהיה המתאימה לתביעה.אם ההשמצות נעשו לקהל בארה"ב (למשל, באזור מגורייך), ייתכן שתוכלי לתבוע בבית משפט בקליפורניה, בכפוף ליכולת להוכיח שהפרסומים השפיעו עליך שם.אם הפרסומים פגעו במוניטין שלך גם בארץ, ייתכן שיש מקום לשקול תביעה בישראל, אך זה מצריך ייצוג משפטי מקומי. חדירה לפרטיות: אם מוציאת הדיבה חשפה מידע אישי שלך ללא הסכמתך, הדבר עלול להיחשב כעבירה גם לפי חוקי הגנת הפרטיות בישראל. צו מניעה בינלאומי: ניתן לשקול לפנות לבית משפט בישראל בבקשה לצו מניעה, שיאסור על מפרסמת הדיבה להמשיך להפיץ את המידע.גם בקליפורניה ניתן להגיש בקשה לצו מניעה, אך קיימים שיקולים של סמכויות בתי משפט בארץ ובקליפורניה. שימור ראיות: שמרי היטב את כל צילומי המסך והודעות ההשמצה, כולל תיעוד של הפגיעה בעסק ובמצבך האישי. ראיות אלו יהיו קריטיות בכל הליך משפטי.תלונה רשמית: ניתן להגיש תלונה במשטרת ישראל על עבירת חדירה לפרטיות, ואף לשקול הגשת תלונה במשטרה במקום מגורייך בקליפורניה. פנייה לרשתות חברתיות: אם ההשמצות מפורסמות ברשתות החברתיות, ניתן לדווח על הפרסומים לאותן פלטפורמות. לעיתים הן מסירות תוכן פוגעני בהתאם למדיניות שלהן.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!