אפליה בכניסה לקניון
אתמול בכניסה לקניון המאבטח התעקש לבדוק את חפציי והתעקש שאני אעבור דרך השער המגנומטרי, זאת למרות ששנייה לפני זה הוא הכניס קבוצה של כ-5 אנשים ללא שום בידוק בטחוני, ומבלי שיעברו דרך השער המגנומטרי אלא מסביב. אני בתגובה ביקשתי גם להכנס מבלי לעבור דרך השער המגנומטרי, והמאבטח סירב.
כששאלתי מדוע האפליה, המאבטח ענה שמדובר בחברים שלא והוא מכיר אותם, ולכן לא בדק אותם.
לטענתו יש לו שיקול דעת והוא מחליט.
אני סירבתי לעבור דרך השער המגנומטרי ועזבתי את המקום, כשאני מרגיש מושפל, מבוזה ושכבודי נרמס.
לדעתי מדובר באפליה אסורה ולא בהפעלת שיקול דעת. שיקול דעת זה לא להעביר דרך השער המגנומטרי אשה בהריון לדוג', ולא לפעול בנפוטיזם ו"חברותיזם". למאבטחים יש כוח רב וכשהם עושים איפה ואיפה זה יוצר מצג של הפליה, ופגיעה שרירותית בצנעת הפרט ובכבוד!
האם לדעתכם יש לי עילה לתביעה משפטית?
אבנר,
לדעתי המקרה אינו מתאים להגשת תביעה קטנה אלא לכל היותר להגשת תלונה נגד המאבטח בפני הממונים עליו. אני לא רואה כאן עילת הפליה אלא לכל היותר התנהגות שאינה מצופה מהמאבטח שהכניס את חבריו בלי שבדק אותם.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!