האם ניתן לתבוע משרד ממשלתי על אי הארכת חוזה עבודה?
אי הארכת חוזה
זאב
04/09/13
אני עובד במשרד ממשלתי. בעת הגעתה של ביקורת פנימית שיגרתית ביקרתי את הממונה שלי שחתום על חוזה העסקתי. לאחר מכן הוא טען שאין לו אמון בי יותר והציע לי להתפטר ובמידה שלא אסכים איים לפטר אותי. אני לא הסכמתי להתפטר. היה שימוע לפני הפיטורין. האיש במשרד שמוסמך להחליט על פיטורי עובדים החליט לא לפטר אותי, אלא החליט שאסיים העסקתי בתום החוזה שיסתיים ב- 31.12.13.
שאלה: האם אני יכול לתבוע את המשרד על אי הארכת החוזה? רשמית לא קיבלתי שום נימוק על אי הארכת החוזה. אני חושב שנסיבות שהביאו לאי הארכת החוזה אינן ענייניות ואינן מוצדקות. זאת הסיבה האמיתית שלא קיבלו החלטה על פיטוריי.
שאלה: האם אני יכול לתבוע את המשרד על אי הארכת החוזה? רשמית לא קיבלתי שום נימוק על אי הארכת החוזה. אני חושב שנסיבות שהביאו לאי הארכת החוזה אינן ענייניות ואינן מוצדקות. זאת הסיבה האמיתית שלא קיבלו החלטה על פיטוריי.
אי הארכת חוזה עבודה
עו"ד שי בן נתן
מנהל
06/09/13
מעסיק יכול להחליט כי עובד לא יועסק מעבר לתקופה הקבועה בחוזה העסקתו. משמעות אי הארכת חוזה העבודה הוא פיטורים. במקרה כזה על המעסיק לערוך לעובד שימוע כדין במסגרתו תינתן לעובד האפשרות לשנות את דעתו של המעסיק ולשם כך על המעסיק לפרט בפני העובד מהן הנסיבות הנלקחות בחשבון בשאלה האם לפטרו או לא. אינך יכול לתבוע את המעסיק על אי הארכת ההסכם, אך אם פיטורייך נערכו ללא שימוע כדין, אתה זכאי לתבוע את המעסיק על פיטורים שלא כדין.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי
