מהן זכויותיי בפיצויי פיטורים ובחזרת בגדי עבודה לאחר פיטורים?

|

שאלה דחופה

אביאל 23/08/12
שלום וברכה אני עובד במפעל 5 וחצי שנים חתום על חוק סעיף 14 שנתיים וחצי ראשונות ללא הפרשה לקרן פנסיה ופיצויים פיטרו אותי מהעבודה הביאו לי מכתב ויש לי מספר שאלות
1.החוק הפשוט אומר משכורת בשנה עכשיו יש לי כסף בחברת ביטוח שהופרש לי לפיצויים עכשיו בשנה האחרונה התעריף שעה שלי עלה ועושים חשבון לפי משכורות אחרונות יוצא שיהיה חסר כסף בקופה של הפיצויים בשביל להשלים משכורת בשנה ....המעביד צריך להשלים לי מעצמו?
2.השנתיים וחצי הראשונות שעבדתי ללא קרן פנסיה והפרשה לפיצויים הוא גם כן חייב לשלם לי לפי משכורת בשנה?
3.המעביד דורש ממני להחזיר ביגוד שקבלתי שזה אומר נעלי עבודה מכנסיים חולצות למה אני צריך להחזיר ביגוד לא מגיע לי ביגוד לפי חוק?
4.המעביד נתן לי חודש הודעה מוקדמת אם אני מוצא עבודה עכשיו בזמן של החודש אני יכול לקום וללכת או שאני חייב בכל אופן לתת לו חודש עבודה?
תודה רבה .

פיטורים

ניר ברקון, עו"ד 23/08/12
אביאל שלום,

אנסה לעזור למרות ששאלותך דורשות בירור מעמיק.

1. צו הרחבה קובע את גובה ההפרשות לקרן הפניסה (או פוליסת ביטוח), על פי הצו ההפרשות גדלות משנה לשנה וכן בהתאם לשינוי בשכר העבודה הן גדלות גם כן. אם ההפרשות לא השתנו על פי שני הפרמטרים הללו הרי שיש לדרוש את ההפרשים לעיתים אף בתוספת פיצויי הלנת שכר (תלוי בנסיבות).

2. על פי צו הרחבה החל מ 1.1.08 קיימת חובה על המעסיק להפריש כספים לקרן פנסיה.

3. כשאתה מסיים את עבודתך במקום הרי שהמעסיק אינו מחוייב עוד לשלם עבורך דמי ביגוד.

4. אם תעזוב לפני סיום החודש המעסיק אינו מחוייב לשלם לך דמי הודעה מוקדמת בגין הימים בהם עזבת מרצונך.

כל האמור לעיל נכתב ללא בדיקת הנסיבות, יתכן וישנם הסכמים קיבוצים החלים על סוג עבודתך והמפעל בו אתה עובד, ויתכן ויש לך הסכם אישי מול המעסיק.

מומלץ להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פיצויי פיטורים ועוד

עו"ד שי בן נתן 23/08/12
1. אם חלות על תנאי העסקתך הוראות סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים משמעות הדבר היא כי הסכומים שהופרשו לזכותך לקרן הפנסיה באים במקום פיצויי הפיטורים שמגיעים לך על פי החישוב הרגיל של חוק פיצויי פיטורים. על כן עבור התקופה שבה הופרשו לך כספים לקרן הפנסיה וחלו הוראות סעיף 14 המעסיק לא יצטרך להשלים על פי שכרך האחרון.
2. עבור התקופה הראשונה המעסיק חייב לשלם פיצויי פיטורים בהתאם להוראות חוק פיצויי פיטורים.
3. למעסיק מותר לדרוש את בגדי העבודה בחזרה, במיוחד אם הלוגו שלו מופיע עליהם. אם המעסיק דורש את החזרת הבגדים עליו להחזיר לך את הפקדון שלקח ממך עם קבלת הבגדים.
4. אתה יכול לא להופיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת אבל אז לא תהיה זכאי לשכר עבור תקופה זו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן