כיצד ניתן להבטיח את רכישת הדירה כאשר הבעלות עדיין לא הועברה להורים?

|

מקרה סבוך ברכישת דירה

רועי 18/11/10
שלום.
שאלה קצת מסובכת ואני מבקש פתרונות יצירתיים.
אני ואשתי ראינו דירה שמצאה חן בעינינו.
העניין הוא שהדירה נמסרה ע"י הבת להורים שלה,
כאשר הבת משלמת את המשנתא ולכן למרות שיש חוזה ביניהם (בין הבת להורים), הבעלות עדיין לא עברה סופית ע"ש ההורים.
למיטב הבנתי, בעלות תועבר רק לאחר סילוק המשכנתא וזה גם לוקח זמן.
המוכרים (בת/ההורים שלה) מעונינים, שנשלם מקדמה שתסלק את יתרת המשכנתא , אך אנו חוששים שמאחר ולוקח זמן עד לכך שהדירה תרשם ע"ש ההורים,שמולם נצטרך לערוך את החוזה, אנו לא נוכל להבטיח שכספינו לא נזרק לשווא.
הגיעו אלינו כמה הצעות מעו"ד כמו:
1.שהבת תיקח הלוואה כדי לסלק את המשכנתא, ורק אז לערוך חוזה מותנה בכך ,שההורים שלה יקבלו את הבעלות על הדירה.
2. לשים את הכסף המקדמה בנאמנות.
רצינו לדעת,
א.מה העניין שנשים את הכסף בנאמנות ואיך המשכנתא של הבת תסולק במקרה כזה?
ב. מה מונע שנערוך חוזה מול הבת?
ג. כמו כן,היינו שמחים לדעת על פתרונות יצירתיים נוספים.

תשובה יצירתית

אוהד 19/11/10
אתייחס לתי הסעיפים בשאלה.
א. לפי הבנתי כספיי הנאמנות ישמשו למוכר כעין ערבות על רצינותכם לקנות את הדירה, ובנתיים חוזה המכר יכבול אתכם וישאיר אתכם ללא כסף וללא דירה עד אשר יועברו הזכויות על שם ההורים - אופציה רעה מאוד בעיקר אם הנפקת אישורי הזכויות מצד ההורים לא יגבלו בפרק זמן מסויים.
ב.אין אפשרות לערוך חוזה מול הבת אם כבר נחתם חוזה בין הבת להורים, במקרה והחוזה כבר דווח לרשויות ועבר הרבה זמן מאז. ישנה אולי אפשרות לבטל את העסקה בין הבת להורים ואז תוכל לקנות את הדירה מהבת.
ג. אם אתם כל כך מעוניינים לקנות את הדירה, האפשרות הטובה ביותר לכם היא לחתום על זכרון דברים עם ההורים, אשר מכמת את פרק הזמן שיש להם להעביר את הזכויות על שמם, ולתת להם את התשלום הראשון על הבית בנאמנות לעו"ד בכפוף להוצאת רישומי הזכויות על שמם. אם תצליחו לגרום להם לשלם לכם קנס במקרה שלא יעמדו בהתחייבויותם - שאפו!.
והכי חשוב!!! קחו עו"ד שמתמחה בנדל"ן אחרת, דמכם בראשכם!!!
יצוג זול - עולה ביוקר!!!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוזה מכר

עו"ד שזר תומר 19/11/10
החוזה שלכם צריך להיות עם הבעלים הרשום של הנכס.
האם להורים רשומה הערת אזהרה?
בכל מקרה, שימו לבך שזכרון דברים יכול להיות חוזה מחייב לכל דבר ועניין וגם דורש דיווח.
יש לבדוק את נסח הטאבו, ואת עמדת הבנק הממשכן של הדירה, ואז להציע פתרונות.
תומר שזר, עו"ד ומגשר.
מנהל הפורום.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן