פונים לעורך דין לבדיקת הזכויות!

|

מה אתם הייתם עושים? עזרה

מאמי :) 08/05/10
שלום רב!

לפני כחצי שנה (16.11.09) התחלתי לעבוד בחברה מסוימת כמאבטחת.
לאחר כמה ימים שילבו אותי במקום עבודה מסוים עבדתי 9 שעות עבודה למשמרת ביום. עבדתי שם 3 חודשים לכול היותר. לאחר 3 חודשים העזיבו אותי ממקום העבודה מסיבה לא ידוע לי. לא דאגו להסביר את הסיבה כלל מהחברה פרט לזה שאמרו לי שהסיבה לא נובעת מניהול העבודה שלי.
לאחר מכן שלחו אותי לקורס מוסדות חינוך על מנת לשבץ אותי בעבודה בבית ספר.
בתאריך 13.02.10 התחלתי לעבוד במוסדות חינוך באזור הדרום בהר חברון.

הבנתי שהחברה חוסכת חלק גדול מהתנאים שהיא צריכה לתת לי:

1. שלושה פעמיים בשבוע אני עובדת 9 שעות, פעמיים אני עובדת 7 שעות, כולל יום שישי. מידי פעם שולחים אותי באותו יום לעבוד במקום אחד כי יש לה חוסר במאבטחים (2-3 שעות נוספות רוב הפעמים גם אחרי 9 שעות עבודה).לפי התלוש איני בטוחה שמשלמים לי שעות נוספות. אבדו לי הדפים שרשמתי את שעות העבודה(חוץ מהחודש האחרון ) . האם יש אפשרות לבדוק זאת לפי השעות עבודה והמשכורת עצמה?
.2 אני עובדת ביישוב מסוים בהר חברון וישנם עוד כמה חברות שמירה שעובדות באזור גם כן.
אחרי שיחה קצרה עם כמה שומרים גיליתי שבניגוד אליי הם מקבלים תוספת סיכון (לא ידוע לי כמה ) אני לא יודעת אם אני צריכה לקבל תוספת סיכון אבל אני יודעת שכול חברות שמירה מסביבי נותנת לעובדים תוספת סיכון. ועוד דבר שלרוב המאבטחים יש רובאי גבוהה ממני (אני תומכת לחימה 02 והרבה מאבטחים מהחברה לא עשו כלל צבא). חשבתי אולי זו הסיבה שאיני מקבלת . זה אבסורד כי אני מסתכנת בדיוק כמו הם. דרך אגב כול המאבטחים בחברה שלי טוענים שגם לנו צריכים לשלם תוספת סיכון.
3.אני גרה בבאר שבע. הסיעה להר חברון היא כשעה וחצי. לפעמים יש עיכובים וזה לוקח יותר זמן . גם בגלל שצריך לאסוף להוריד אנשים. הם לא משלמים על הנסיעות בכלל.

והיחס הכול כך רע מהחברה בכלל..למשל לפני כמה ימים המנהל התבלבל וחשב שאני עובדת במקום מסוים בצהריים ואני בכלל הייתי בדרכי מהר חברון באר שבע. אז הוא התקשר אליי התחיל לצרוך כמו מטורף!! "איפה את?!?!" בלי שלום ככה .לאחר שאמרתי לו שאני עובדת משמרת ערב באותו מקום הוא לא התנצל בכלל וטרק את הטלפון. זה כול כך העליב אותי שאני נזכרת גם עכשיו ובא לי לבכות.

ישנה בעיה:
אין לי איך להוכיח את מספר השעות שעבדתי ביום יום מתחילת העבודה כי אבדו לי הרשימות. אני רק יכולה להוכיח שבתאריך 13.02.10 התחלתי לעבוד במוסדות חינוך בהר חברון. יש לי רשימה של שעות עבודה רק של החודש הזה ושל שלוש חודשים הבאים אם אמשיך לעבוד. כי הילדים יוצאים לחופשה הגדולה מעכשיו אני יודעת שהם יפטרו אותי עוד חודשיים.

*לא חתמתי על שום טופס לתנאי העבודה שהוא הוציא אותי לקורס מוסדות חינוך וגם אחרי זה. אני לא ממש זוכרת על מה חתמתי ואם חתמתי כשנכנסתי לעבוד בחברה. על תנאי עבודה. אני לא מוצאת עותק בבית. אני חוששת שבכלל המנהל לא מסר לי דבר כזה.

אני מרגישה שמרמים אותי בחברה הזאת אני לא מכרה את כול החוקים כלל.
לאור הנסיבות חשבתי לפנות לאורך דין על מנת לטבוע את החברה ולקבל את מה שחסכו ממני. האם זה המצב בכול חברות כוח אדם? אני חיילת משוחררת לא עבדתי בהרבה מקומות עבודה כדי לדעת. האם אנשים טובעים את חברות שמירה מסיבות כמו שלי ? או שעליי לא להתחיל בסיפור הזה אולי גם זה יהיה בעצם לחינם??

מה אתם הייתם עושים???

תודה J

פונים לעורך דין לבדיקת הזכויות!

עו"ד שי בן נתן 09/05/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן