האם פיטורים גורמים להמתנה של 45 יום לקבלת פיצויי פיטורים?

|

המועד לתשלום פיצויי פיטורים

נועם 11/02/10
פוטרתי לפני שבועיים ונאמר לי על ידי המעסיק שההפרשות לפיצויים יהיו ב-15 לפברואר ומקרן הפיצויים נמסר לי שלוקח 30 יום)עד שמקבלים את הפיצויים .
האם זה נכון או שזו הלנת פיצויים ?כך שמי שמפוטר מקבל את הפיצויים לכיסו רק אחרי 45 יום ? האם זה לא מנוגד לחוק הפיצויים ? או לרוח החוק ? הנוהג הזה הוא לטובת המעסיק ולא לטובת המפוטר .
הבעיה היא שמי שמפוטר בתחילת החודש יקבל את הפיצויים רק באמצע החודש העוקב ואם הוא חותם בלשכה הוא יקבל את קצבת האבטלה רק ב17 לחודש העוקב .
כך שמפוטר צריך למשוך לפחות חודש - חודש וחצי ללא הכנסה . האם ניתן לשנות מצב זה ? מה הצעדים המשפטיים /ציבוריים שצריכים לעשות ?

פיטורים- דיני עבודה

עו"ד לילך אקרמן מנהלת 11/02/10
אכן לקופות הפיצויים לוקח זמן לשלם, אם פוטרת לפני שבועיים אז יש לתת לך הודעה מוקדמת ואם המעסיק שילם לך בגין ההודעה המוקדמת אז ביטוח לאומי לא משלם גם אם מגיעה לך משכורת בגין חודש ינואר שתשולם ב15/2 עם כל הזכויות הנלוות ומכתב שחרור לקופה אז הכל בסדר. אגב אתה יכול להתחיל ולחתום בלשכה ולמלא את התביעה לתשלום לאחר מכן .
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן