האם לקיחת רכב בעבודה נחשבת להרעת תנאים?

|

האם זו הרעת תנאים

טל 31/01/11
שלום לפורום.
אני עובדת באותו מקום עבודה 8 שנים.

לפני 3 שנים קודמתי לתפקיד ניהולי והועברתי לסניף מרוחק, דבר שהצריך רכב צמוד ותוספת שכר שהכניסו כ"שעות נוספות".

כעבור שנתיים ההנהלה נאלצה לסגור את הסניף והחזירה אותי למשרדים הראשיים ללא תפקיד מוגדר. בחודשיים האחרונים "נתפר" לי תפקיד ללא הגדרה (ניהולי חלקי), אך התפקיד לא מצריך רכב כי זה לא רחוק.
בכל זאת השאירו הרכב נשאר אצלי בשנה האחרונה מאז נסגר הסניף הרחוק.

השבוע החליטו שלוקחים לי את הרכב כי התפקיד לא מצריך זאת וגם כי עובדים אחרים לוטשים עיניים צרות לעברי (לאחדים בדרג שלי יש רכב למרות שאין להם צורך ממשי בו. כמוני.).

החלטה זו משאירה אותי בלי רכב (את שלי מכרתי לפני 3 שנים).
הם גם לא מתכוונים לפצות בהעלאת שכר שלא קיבלתי כבר 3 שנים.
את התשלום עבור השעות הנוספות השאירו לי, אך זה רשום בתלוש כ"שעות נוספות" ולא כשכר הבסיס ולכן לא תורם לפנסיה וכד'.

האם לקיחת הרכב נכללת ב"הרעת תנאים"?

ומה אם יחליטו מחר לבטל את התשלום על השעות הנוספות? הרי זו היתה תוספת שכר בתחפושת...

הרעת תנאים- דיני עבודה

עו"ד שי בן נתן 31/01/11
לקיחת רכב עשויה להיחשב כהרעה מהותית בתנאי ההעסקה בתנאים מסוימים. כך גם ביטול התשלום עבור שעות נוספות. מומלץ לפנות לעו"ד שיבדוק אם אכן אירעה הרעת תנאים ומה משמעותה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן