פורום דיני עבודה

פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני עבודה

עו"ד נטלי אבני

מלווה מזה למעלה מ 15 שנים מעסיקים ועובדים רבים בכל הנוגע לתחום של דיני עבודה.

עו"ד דן קלדרון

בעל ניסיון של למעלה מ-15 שנים בתחום דיני העבודה. עוסק בייצוג עובדים ומעסיקים בבתי הדין לעבודה.

עו"ד אליס שמאי

מתמקדת בייצוג מקצועי ולווי משפטי עד לתוצאה הרצויה תוך התמחות מיוחדת בדיני עבודה ובתביעות הטרדה מינית.

עו"ד משה בן בסט

מתן ייעוץ משפטי וליווי שוטף לעובדים ומעסיקים וייצוג בבתי הדין לעבודה.

תביעות קטנות- ייעוץ

מיטל 02/06/08
שלום רב,
במהלך שנת 2007 עבדתי כעצמאית. ברשותי חוזה עבודה שאינו חתום מכיוון ש"סחבו" אותי ולא הוסיפו ושינו נקודות עליהם הסכמנו. ברשותי מסמך נוסף על דמי טרחה שאותם היו צריכים לשלם לי בעבור קורס שאותו אירגנתי במקום. המסמך חתום ע"י מנהל הכספים של מקום העבודה. מלבד החוב הכספי אותו הם חייבים לי בעבור חודש וחצי עבודה, דמי הטירחה וטיפולים נוספים(כ- 5000 ש"ח), ניצלו את טוב ליבי בעבודה עם אנשים מוגבלים ובעלי צרכים מיוחדים בכך שמצפוני לא נתן לי לבטל טיפולים בהתראה מוקדמת וכך "סחבו" אותי כשנה. מסוף שנת 2007 אני דורשת טלפונית ובמכתבים את כספי ולא נענית. שאלתי: האם המקרה מתאים לתביעה קטנה? מהם זכויותי כעצמאית? החוזה שאינו חתום האם מהווה בעיה? האם אני צריכה ייעוץ משפטי לתביעה קטנה או שאוכל לבצע זאת עצמאית?
אשמח על תשובתך המהירה
תודה
מיטל

לא בטוח שכאן המקום

עו"ד רענן קריב מנהל 02/06/08
דיני עבודה עוסקים בעובד השכיר. את שואלת על זכויותייך כעצמאית. זה לא כאן. ייתכן שיש בסיס לטעון שיש לך יחסי עובד מעביד, אבל לא ראיתי שזה מה שאת מבקשת. על פי שאלתך, פורום זה אינו הכתובת הנכונה לשאלותייך. לפי גובה הסכום - פני לפורום תביעות קטנות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אכן בעיה.

עו"ד איתמר בן גוזי 02/06/08
את נמצאת בגבול האפור בין קשר של יחסי עובד מעביד - לעבודתך כקבלן עצמאי.

לפי הנסיבות שתארת (ואני לא יודע מה כתוב בהסכמים שלך) - הכיוון הוא יותר לתביעה בבימ"ש לתביעות קטנות, בגין הפרת הסכם (ולא הסכם עבודה.

במידה ויש לך הסכמי עבודה שממש כתוב שאת תהפכי להיות עובדת בחברה, ושתקבלי שכר עבודה... המצב שונה - כי אז עלייך להגיש את התביעה לביה"ד האיזורי לעבודה, אשר לו הסמכות הייחדות לדון בתביעה הנובעת מיחסי עובד-מעביד.

אופציה ראשונה: תגישי את התביעה לבימ"ש לתביעות קטנות, במקרה הכי גרוע הוא יעביר את התיק לביה"ד האיזורי לעבודה, אם הוא יסבור שאין לו סמכות (והעלויות יהיו אפסיות) - וההליך יהיה מהיר ויעיל.

אופציה שניה ולטעמי עדיפה מבחינתך: תגישי את התביעה לביה"ד האיזורי לעבודה ותטעני ליחסי עובד-מעביד - בתקווה שביה"ד יסבור לאור הנסיבות שאכן התקיימו כאלו, ושוב באמצעות פרמטרים חיצוניים רבים שאפיינו את הקשר שלך עם המעביד.

הבעיה שלך היא... שאני לא מאמין שתמצאי עו"ד שיהיה מוכן לייצג אותך בשל גובה התביעה הנמוך... (פשוט לא כדאית כלכלית) - ולפיכך תצטרכי ליצג את עצמך בתביעה זו וזו לא משימה פשוטה (בעיקר בביה"ד לעבודה).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פיצויי פיטורין

מיה 02/06/08
שלום,
יש לי שתי שאלות-
1.האם יורד מס הכנסה על פיצויי פיטורין?
2. האם ייתכן מצב שבו פיצויי הפיטורין מחולקים בכמה משכורות אחרונות?
תודה

פיצויי פיטורים

עו"ד רענן קריב מנהל 02/06/08
1. יש תקרה פטור ממס בגובה של כ-10 אלפים לשנת עבודה. מעבר לכך יש מס.
2. ייתכן אבל זה לא חוקי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שכר טירחה באחוזים בתביעות נגד מעסיקים

אלי 02/06/08
כמה אחוזים מקובל היום לשלם שכר טירחה לעו"ד בתביעה נגד
מעסיק בבית הדין לעבודה, כאשר כל שכר הטירחה מבוסס על אחוזים מההצלחה.

מקובל לשלם כמה שהעו"ד מבקש.

עו"ד רענן קריב מנהל 02/06/08
וכל עו"ד מבקש כראות עיניו. בקיצור, אין כללים ואין מה שמקובל. שוק חופשי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

לעו"ד קריב – שאלה דחופה!

בעל מסעדה 02/06/08
אני בעל מסעדה באיזור המרכז וגיליתי כי במסגרת שעות העבודה השליח במסגרת תפקידו נתן לחברו (שאינו בעל רישיון נהיגה!!!!) לנסוע על הקטנוע שבבעלות המסעדה וזה האחרון עשה תאונה ופרק את הכתף. אני חושש מתביעות עדיתיות של החבר של השליח ולא מוכן לחתום על טופס ויתור תביעות והשליח לא מוכן להעביר את כספי הנזק שנגרם לקטנוע העומד ע"ס 7,000 ש"ח. מה הדין במקרה הנ"ל והאם דיון מהיר מתאים?

גרימת נזק ע"י עובד

עו"ד רענן קריב מנהל 02/06/08
ההשלכה של האירוע מבחינת דיני העבודה היא עבירת המשמעת החמורה והמעילה באימון שביצע השליח. לך קמה במקרה כזה רשות לפטר אותו תוך שלילת פיצוי פיטורים. יתכן שהוא יתבע והשלילה תהפוך לחלקית. קשה להעריך את הפסיקה במצב זה. מן ההיבט הכספי אין לך רשות לנכות ממנו דבר. אתה רשאי לדרוש ממנו את הכסף ואם יסרב אתה יכול לתבוע אותו. זו תביעת נזיקין בבית משפט רגיל (תביעות קטנות). אם החבר יתבע אותך ואת חברת הביטוח שלך, גם זו תביעת נזיקין רגילה. אני מציע שתפנה את השאלה גם לפורום נזיקין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הקלות / ימי מחלה לעובד המלווה חולה סופני לטיפולים

אודט רוסנובסקי 02/06/08
בעלי עובד בחברה מעל 8 שנים. בימים אלו, הוא מתמודד עם גסיסת אביו אשר הוגדר כ"חולה סופני".
הוא חייב ללוות את אביו לטיפולים בבה"ח.
האם הוא זכאי לקבל ימי מחלה / הקלות מהמעביד בתקופה זו?
האם הוא יכול להמר את ימי מחלה שיש ל זכותו עבור טיפול אביו?

היעדרות בשל מחלת הורה

עו"ד רענן קריב מנהל 02/06/08
החוק מאפשר לעובד לזקוף 6 ימים ממיכסת המחלה השנתית שלו לצורך היעדרות בשל מחלת הורה. יש סייגים שונים כגון: שבן הזוג עובד ולא נעדר גם הוא, שאחיו של העובד לא נעדר לצורך כך, והעיקר - שההורה תלוי לחלוטין בעזרת הזולת על פי אישור רופא.
אני מצרף קישור לחוק ולתקנות בעניין זה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ימי חופשה בהתמחות

ליטל 02/06/08
כמה ימי חופשה מגיעים למתמחים? האם מותר לקחת 30 ימי חופשה, ואם כן באלו תנאים והאם המאמן משלם בעבור חלקם?
תודה על תשובתכם

זכויות מתמחה

עו"ד רענן קריב מנהל 02/06/08
מתמחה הוא עובד לכל דבר ועניין למעט פיצויי פיטורים.
אז בתר מתמחה במשפטים, פתחי את חוקחופשה שנתית וחשבי מה מיכסת החופשה השנתית לה את זכאית. היא לא מגיעה ל-30 יום.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיטורים

אלי 01/06/08
קיבלתי מכתב פיטורים ללא הודעה מוקדמת של 30 יום וללא נימוק לפיטורים פוטרתי לאחר 5 שנות עבודה מה החוק אומר כלפי?

פיטורים

שיר ורד 01/06/08
אם הפיטורים לא היו בגלל גניבה וכדומה אזי:
אתה זכאי לתשלום חלף הודעה מוקדמת, פצויי פיטורים, פדיון חופשה , יתרת דמי הבראה, מכתב פיטורים, מכתב סיום עבודה.
אם לא ניתנה לך זכות לשימוע , אתה יכול לתבוע את המעסיק על פיטורים ללא שימוע ויתכן שתקבל פיצוי כספי בגלל זה, או הוראה להחזירך לעבודה (אם מדובר במקום ציבויר)
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

זכויות עצמאי

אבי אבן- צור 01/06/08
תודה על התיחסותך המהירה. (פיצויים לעצמאי)
ברצוני למקד יותר את מצבו של בעלי.
בעלי עובד כ-12 שנה באותו מפעל כקבלן חיצוני( נהג משאית שאחראי לפיזור הסחורה) במפעל המייצר קרטוני אריזה.
במשך 9 שנים לא הועלתה משכורתו, נהפוך הוא משכורותו קטנה.
הוא חתום על הסכם עבודה שמשכורתו צמודה למחיר הנייר.
כמו כן אזכיר שנית שבעלי עבד בשנים אלו לפי שעות העבודה שהכתיבו לו, עם חשבוניות של המפעל ומשכורת מסודרת מידי חודש.
כרגע הוא לא עובד בשל סכסוך עם אחד המנהלים. לטענתם הם לא מפטרים אותו, אך מצד שני הם עושים הכול כדי לגרום לו להתפטר.
מה כדאי לעשות במצב זה? מה הן זכויותיו?

תשובה

נסים מידן 01/06/08
נראה לי, לפי הסברך, כי בכל זאת מתקיימים יחסי עובד מעביד. רצוי מאוד לפנות לעורך דין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מי הבעלים של המשאית?

שיר ורד 01/06/08
לגבי נהגים המבחן החזק ביותר לקיום יחסי עובד מעביד הוא הבעלות על הרכב.
אם הרכב בבעלות העובד הוא ייחשב לרוב כעצמאי.
אם הרכב בבעלות המעסיק הוא יחשב לרוב כשכיר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תאונת עבודה

ר 01/06/08
נפגעתי בתאונת עבודה (תאונת דרכים) ויש לי אישור העדרות לעוד חודש
קדימה.ברצוני להתפטר מהעבודה-האם ימי המחלה המאושרים יהיו מוכרים לצורך ההודעה למעביד .

תאונת דרכים בעבודה

ר.ר 04/06/08
עדיין לא קיבחתי תשובה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

משכורת רגילה מלאה בחודש שחלים בו חגים – הפנייה לסעיף בחוק

אלכס 01/06/08
היתי רוצה לקבל הפנייה לסעיף הרלוונטי בחוק לגבי תשלום משכורת רגילה מלאה בחודש שחלים בו חגים (אני מקבל משכורת חודשית ולא מלאו 3 חודשים מאז תחילת העבודה)
תודה

ה"חוק" שאתה מחפש הוא צו הרחבה - הסכם מסגרת

עו"ד איתמר בן גוזי 01/06/08
ראשית זה הלינק שמצאתי ברשת מאתר "חילן טק" שהוא אתר מעולה ויכול לתת לך עוד המון נתונים בדיני עבודה:

hilan.co.il/calc/Legislation.aspxtype=order&id=24

באשר לשאלתך, בדיני עבודה יש אבחנה בין שני סוגים של עובדים: עובד בשכר (כזה שעובד לפי שעות) ועובד במשכורת (כזה המקבל משכורת קבועה בסוף כל חודש ), במקרה הראשון, חלה על המעביד החובה לשלם דמי חגים (בתנאים הקבועים בצו - או בתנאים טובים יותר אם חל צו הרחבה כלשהו ו/או הסכם קיבוצי ענפי מיטיב), מאחר ואתה כעובד מקבל שכר רק עבור השעות שעבדת - המעביד מחוייב להוסיף את ימי החג ולשלם עבורם.

במקרה של עובד במשכורת - מאחר ובכל מקרה הוא מקבל את אותה המשכורת בסופו של החודש, אין צורך לשלם לו בנפרד "דמי חגים" שהרי הם כבר משולמים.

אכן, אין צורך לשלם ב 3 החודשים הראשונים דמי חגים (זה גם ברוב צווי ההרחבה וההסכמים הקיבוציים) ואם אתה עובד במשכורת המעביד רשאי להפחית לך את דמי החגים - אך ברוב המקרים במידה ואתה ממשיך לעבוד במקום העבודה לאחר אותם 3 חודשים אתה אמור לקבל את שווים בהמשך - רטרואקטיבית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דמי חגים

עו"ד רענן קריב 01/06/08
ההוראה מופיעה בצו הרחבה שהוצא על הסכם מסגרת בשירות הציבורי. לפיה עובד חודשי אינו זכאי לתשלום נפרד עבור ימי חג. משמע, שהוא מקבל את שכרו הרגיל והמלא, ולא תשלום מיוחד. אין התייחוסת ספציפית במקרה זה לעניין שלושת החודשים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פיצויים לעצמאי

אבן-צור אבי 01/06/08
בעלי עובד כ-12 שנה באותו מקום עבודה כקבלן.(עם הסכם עבודה)
במשך 12 השנים הוא היה כפוף אליהם מבחינת שעות עבודה, כמו כן הוא עבד עם חשבוניות שלהם. מידי חודש הוא קיבל משכורת מסודרת.
שאלתי היא האם מגיעים לו פיצויים?

לדעתי מגיע לו פיצויים ויותר מכך

עו"ד איתמר בן גוזי 01/06/08
הפסיקה כיום לא מעוניינת רק בפן ה"טכני" של העסקת אדם, קרי עניין החשבוניות, אלא מחפשת את המהות, כלומר מה ב א מ ת קרה בפועל.

במילים אחרות, אם בעלך עבד עבור מעביד אחד, בשעות שנקבעו לו ע"י אותו מעביד, ותחת הפיקוח של אותו מעביד וקיבל בכל חודש משכורת (אם כי באמצעות חשבונית מס) - הרי הוא נחשב לעובד לכל דבר ועניין.

הפיצויים הם רק קצה הקרחון, מאחר ואם יקבע ביה"ד לעבודה שאכן הוא נחשב עובד, הוא יאפשר לו לקבל את מלוא הזכויות של עובד, לרבות דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים ועוד.

ואם במקרה חל על אותו מעסיק צו הרחבה כלשהו או הסכם קיבוצי גם את כל התנאים הנובעים מהסכמים אלו (למשל יכול להיות קרן פנסיה, קרן השתלמות ועוד).

חשוב לבדוק נקודה אחת מהותית - לעיתים מעסיקים כגון אלו מחתימים את ה"קבלנים" שלהם על הסכם העסקה כלשהו - עניין זה צריך לבדוק בטרם מגישים תביעה, מאחר ועשויים להופיע שם כל מני סייגים שיחולו על המקרה הזה.

בקיצור... רוצו לעו"ד יש לכם קייס - רק לאחרונה ניתן פסק דין בביה"ד האיזורי לעבודה בחיפה לפיו הוכרה מנהלת מקהלה שעבדה עם רפאל (מקהלת רפאלה משהו כזה:) כעובדת רפאל מן המניין, עם כל הזכויות של עובדת כזו! זאת למרות שהיא לא עבדה רק ברפאל אלא בעוד מקום אחד או שניים - במילים אחרות המקרה שלך אפילו יותר חד וחלק.

בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

זכאות לאבטלה

אלכס 01/06/08
שלום.
אני עובד בחברת היי טק כעובד שכיר.
מסיבות פנימיות מחלקה שאני עובד בה נאלצה לצמצם את מספר העובדים.
הנהלת המחלקה רוצה שאני אמשיך לעבוד ולכן הציעה לי לעבור לחברת כ"א.
לא הסכמתי ולכן פוטרתי.
במכתב פיטורין שקיבלתי כתוב שלא הסכמתי לעבור לחברה אחרת תוך שמירה על רציפות הזכויות.
האם תהיה לי בעיה להיות זכאי לאבטלה על סמך המכתב הזה?
תודה מראש על התשובה.

פנה לפורום ביטוח לאומי

עו"ד רענן קריב מנהל 01/06/08
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תפילה

דודו 01/06/08
אני עובד ברשות מקומית האם המעביד חייב לתת לי את האפשרות להתפלל מנחה כל יום עד חצי שעה ? והאם אני חייב להחזיר את הזמן הזה ?

תפילה

שיר ורד 01/06/08
החוק נחייב את המעסיק לתת לך זמן לתפילה אך מעבר לכך די סתום
נוסח החוק הוא:
עובד רשאי להתפלל במהלך יום עבודתו בהתאם לדרישות דתו; זמן התפילה ייקבע במקום העבודה בהתאם לצורכי העבודה ואילוציה, ובהתחשב בדרישות דתו של העובד.
לכן, בתקופת הקיץ, אם העובד מסיים את עבודתו בשעות מקבולות (עד 17:00 המעסיק לא מחויב לאפשר לו לצאת לתפילת מנחה), בתקופת החורף כן,הפסקה של 5 עד 15 דקות צריכה להספיק.
לגבי תשלום על ההפסקה נראה שיש להחיל את הכללים הרגילים לגבי הפסקות, אם ההפסקה קטנה מחצי שעה היא תחשב כזן העבודה ואם חצי שעה לפחות המעביד יכול לנכות אותה משעות העבודה.
כמו-כן, אין מניעה חוקית שההפסקה לתפילה תיכלל במסגרת ההפסקה הרגילה המגיעה לעובד ובלבד שתינתן בשעות בהן מותר להתפלל .
מלשון החוק לא ניתן ללמוד שחלה על המעסיק חובה להתאים את ההפסקה לתפילה בציבור או לזריזין מקדימין למצוות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ימי חג

bluemoon 01/06/08
אני מועסקת לפי שעות.ע"פ חוק ישנם 9 ימי חג המשולמים בשנה. בערב יום העצמאות הייתי אמורה ללמד אך עקב החג לא לימדו. האם אני זכאית לתשלום?

לא

שיר ורד 01/06/08
אם אין הסכם קיבוצי או אחר החל עלייך ומחייב לשלם לך בערבי חג שבהם לא עובדים ימים אלו יהיו על חשבונך או על חשבון ימי החופשה המגיעים לך כחוק.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התפטרות וזכויות

שולי 01/06/08
שלום,
בחרתי לעזוב את מקום עבודתי לאחר 14 חודשי עבודה.
מס' שאלות:
1. האם, לפי החוק, מספיק שהודעתי כחודש מראש על העזיבה?
2. האם אני זכאית לפיצויים על התפטרותי ממקום העבודה?
3. האם עליי לוודא מימוש זכאויות נוספות?
תודה מראש, שולי

תשובות

שיר ורד 01/06/08
1. כן (30 יום). אם עבדת בשכר יומי או שעתי פחות.
2. תלוי בסיבות להתפטרות .
3. פדיון חופשה ויתרת דמי הבראה שטרם שולמו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התפטרות לצורך טיפול בתינוק

שרון 01/06/08
כעת אני נמצאת בחופשת לידה מוארכת (חצי שנה). החלטתי שלא לחזור לעבודה לצורך טיפול בתינוק. האם בהודעת ההתפטרות עלי לציין את תאריך סיום העבודה ( 30 יום הודעה מוקדמת) אפילו שאין עבודה בפועל כי אני עדיין בחופשת לידה או שסיום העבודה הוא למעשה ביום שאני שולחת להם את מכתב ההתפטרות?

התפטרות לצורך טיפול בילד

עו"ד רענן קריב מנהל 01/06/08
שלחי את הודעת ההתפטרות חודש לפני מועד החזרה הצפוי. צייני את מועד סיום העבודה כיום בו היית אמורה לחזור. דאגי לציין שההתפטרות היא לצורך טיפול בילד ובקשי את הפיצויים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
100% מהגולשים אהבו את התשובה

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיצויים..נטו? דחוף.

לירון 01/06/08
אני מקוה שתוכלו לענות לי מהר...
תבעתי את המעסיק עבור שעות נוספות ימי חופשה ופיצויים, בתחילת החודש היה משפט(דיון הוכחות) והוחלט על תשלום חלקי בסך כ-8000 נטו! . התשלום היה אמור להתבצע בהמחאה דרך דואר רשום, לא יאוחר מ30 יום. היום קיבלתי מכתב בצירוף טפסים מ'רשות המסים',שכותרתם הודעת עובד על פרישה מעבודה היתי רוצה לדעת מה טיבם של טפסים אלה, האם פוגעים בפיצויים שלי, ועד כמה הם חיונייםכשהוחלט על הסכום (כסכום פשרה)- הובהר לכולם שזהו סכום נטו...שאין עליו מסים.
נראה לי מוזר ששבוע לפני ה'תוקף' לתשלום, מגיעה אלי התניה לתשלום..
האם כדאי לי להמתין עד מועד התשלום- עוד 6 ימים? ובינתיים לא לחתום על הטפסים? תודה..

תגובה

שיר ורד 01/06/08
את יכולה לכתוב להם שטרם קיבלת את כל התשלומים שחייב המעסיק.
לעצם העניין יתכן שתהיה לך בעיה.
פצויי פיטורים (עד לתקרה מסוימת שכנראה לא עברת אותה) פטור ממס, ואילו יתר התשלומים חייבים במס. מאחר ובמשפט לא נפסק איזה חלק מהתשלום הוא בגין פצויים ואיזה בגין יתר התשלומים, יתכן שתפלי בין הכסאות לגבי תשלום המס. המעסיק יכול לטעון שכל (או רוב התשלום) הוא בגין פצויים ולכן איננו חייב לגלם את המס על יתר התשלומים ומס הכנסה עשוי לטעון שהתשלום הוא בגין שאר התביעות ולכן חייב במס.
לרוב מס הכנסה מקבל את הצהרות המעסיק כפי שהן מופיעות בטופס (שהעובד והמעסיק צריכים למלא ביחד)
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פגיעה בעבודה

מירב 01/06/08
שלום
אני בחודש תשיעי להריון, לא הגעתי שבוע לעבודה כיוון שאיני מרגישה טוב ונראה שאני לא אחזור לשם בסיבות אלו, המעסיק שלי כל הזמן אומר לי שזה פגיעה בעבודה ושאני פוגעת לו בעסק, הגיעה בחורה חדשה להחליף אותי והעברתי לה חלק מהדברים, האם בעתיד הוא יוכל לתבוע אותי על גרימת נזק לעסק? במידה וכמובן יש לי אישור ימי מחלה מהרופא

הוא יוכל לתבוע, אך גנראה שלא יזכה בתביעה

שיר ורד 01/06/08
במידה ואכן לא תחזרי לעבודה עד ללידה, חופשת הלידה תחל ביום בו הפסקת את עבודתך בפועל ותסתיים בהתאם מוקדם יותר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פיטורי יולדת

מירי 01/06/08
בהמשך לתגובתכם לפיטורי יולדת...רשמתם שעל המעביד לתת 60 יום ושההודעה מוקדמת לא נכללת ב60 יום האלו..במידה ואני עובדת שנה וחצי, בעיקרון אז הוא אמור ליתת לי הודעה מוקדמת של חודש + 60 יום?

מה קורה במידה והוא מקבל היתר לפטר לפני ה-60 יום? הוא עדיין צריך לתת את החודש הודעה מוקדמת?

הודעה מוקדמת

שיר ורד 01/06/08
התקופה היא חודש אם קיבלת משכורת חודשית ולא לפי ימים ושעות, אם המעסיק מקבל אישור לפיטורים, הוא עדיין צריך לתת את ההודעה המוקדמת.
אבל, לעיתים ניתן אישור רטרואקטיבי (מיום הגשת הבקשה ולא מיום מתן האישור), במקרה כזה, לכאורה יש למנות את תקופת ההודעה המוקדמת מיום תוקף האישור.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תשלום פיצויים

שי 31/05/08
בשנת 2001, לאחר 6 שנים של עבודה , מקום העבודה שלי פשט את הרגל ונסגר, הייתי זכאית לתשלום פיצויים של 22,000 ש"ח, בעקבות כך שהמעביד לא שילם את הכסף, פניתי לבית דין לעבודה שקבע שמגיע לי
תשלום של 22,000 ובנוסף תשלום של 7,000 ש"ח עבור הלנת שכר, כאשר הכסף צריך להגיע אליי תוך 30 יום, לאחר 30 יום שראיתי שהכסף לא הגיע פניתי לעורך דין שטען שינסה לגרום לפשיטת רגל ולהחזר כספי של החוב מביטוח לאומי. לצערי שום דבר לא קרה עד היום .
האם אני זכאית עדיין לאחר 7 שנים לפנות להוצאה לפועל שיוציאו צו לקבלת ההחזרים.
תודה

הוצאה לפועל היא לא הכתובת שלך...

עו"ד איתמר בן גוזי 31/05/08
אני מסיק מתגובתך כי המעסיק שלך - הוא חברה חדלת פירעון - במידה וטרם פורקה יש לבצע הליך פירוק (שהוא יקר - אבל אם מספר עובדים מתאגדים ומתחלקים באגרות ובשכ"ט העו"ד זה אפשרי) ולאחר שניתן צו פירוק ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי לפחות לקבל משהו ..

אם תפני ללשת ההוצל"פ עם פסק הדין שלך ובהנחה שמדובר בחברה חדלת פירעון.. הסיכוי שלך לגבות מחברת ריקה משהו... הוא אפסי.

מאחר ופנית לעו"ד בעניין הזה - הייתי במקומך פונה אליו ושואל מה בוצע? האם הוא פירק את החברה? ואם כן, האם פנה לביטוח הלאומי?

יכול להיות שהוא כבר פעל ואת עכשיו באמצע תהליך שיכול לקחת אפילו מעל שנה שלאחריו תקבלי את הכסף מאת המוסד לביטוח לאומי.

בקיצור - תפני לעו"ד שלך ותבררי מה נעשה ומה לא נעשה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטול משמרת

שלומית 31/05/08
רציתי לברר מה אומר החוק לגבי ביטול משמרת מעבודה? האם מותר? זמן התראה? ואת החוק בכלל...

אין התחסות לכך בחוק

שיר ורד 31/05/08
בפסיקה נקבע שביטול משמרת כענישה הוא בלתי חוקי, אלא אם כן ניתן במסגרת החלטת ועדת משמעת מכח הסכם קיבוצי.
ביטול משמרת מסיבות של העדר עבודה, נחשב חוקי אם איננו סותר את חוזה העבודה.
בפסיקה נקבע שבדרך כלל ביטול משמרת לאחר שהעובד כבר יצא לעבודתו לא יפטור את המעסיק משכר בגין אותו יום.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עזרה

מגי 31/05/08
ב -10/3 לא התחלתי לעבוד הסיבה נעוצה בבעיה שהתעוררה בין החברה לגברת אותה אני אמורה להחליף לאחר התעלמות ממושכת לשלתי מה קורה זומנתי לשיחת הבהרת המצב ואז נתבקשתי להמשיך ולהמתין בבית ולוותר על השכר מה-10/3 עד ה10/4
האם אני יכלה לדרוש עכשיו את התשלום לחודש זה ?האם אני יכולה לדרוש את החודש שהמתנתי מיום חתימת החוזהה10/2 ועד ה10/3 שכן הפסקתי את תהליך חיפוש העבודה בעקבות חתימת החוזה והיו לי כמה הצעות שסירבתי להן והפסדתי אותם

בעקבות הבהרתך

עו"ד רענן קריב מנהל 31/05/08
לפי ההבהרה שכתבת, כלל לא התחלת לעבוד בחברה ביום 10.3. לכן את לא זכאית לשכר עבור חודש מרץ.האם התחלת לעבוד או לא? כיום את עובדת או לא (אנחנו ביוני, זוכרת?)?
אני מציע שתחכי ותראי לאן הדברים הולכים. מאד לא מומלץ להתחיל את הקשר בדרישות ותביעות. לעומת זאת, אם תפוטרי במועד קרוב, תוכלי להגיש תביעה על הפרת החוזה. אובדן המשרות יוכל לשמש מדד להערכת גובה הפיצוי. אל תתכנני על מרצדס או וילה מהפיצוי, גם אם תקבלי כזה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אנא עזרה

מגי 31/05/08
התקבלתי לעבודה בחברת תקשורת ונחתם עימי חוזה העסקה ב-10/2
באותו יום נאמר לי בהפתעה כי אתחיל לעבוד רק ב-10/3
זומנתי לשיחה בסוף מרץ ובה הובהר לי כי יש בעייה ויהיה עיכוב ואתחיל את התפקיד ככל הנראה רק בתחילת מאי כמו כן נאמר לי כי אם אדרוש את זכותי לקבל שכר מה-10/3 אמצא את עצמי מפוטרת במאי כמובן שהסכמתי לוותר על חודש שכר נוסף עד ה-10/4 כמו שנתבקשתי .עד היום אני בביתולא ברור מה יהיה זומנתי לשיחה נוספת בשבוע הבא לי נראה שהחברה רוצה לפטר אותי מה הם זכויותיי במקרה זה ומה אוכל לדרוש אנא עצתכם

הפסקת חוזה

עו"ד רענן קריב מנהל 31/05/08
קודם כל, דבר מה לא ברור: כתבת שמסרו לך שתחילת העבדוה היא ב-10.3, ואז כתבת שבסוף מרץ נאמר לך שתוכלי להתחיל בתחילת מאי. אז התחלת לעבוד ב-10 למרץ או לא? אם כן, ונקלטת לעבודה ועמדת לרשותם החל מיום 10.3, את זכאי לשכרך עד ליום שיודיעו לך על סיום עבודתך אצלם. ואין לך סמכות לותר על שכר, וויתור כזה לא תופס בבית הדין.
אני מבין שיש לך חוזה. האם עזבת מקום עבודה קודם כדי לעבוד במקום זה? האם אפשר להצביע על נזקים כספיים מוחשיים כתוצאה מהפרת החוזה (בהנחה שאכן תפוטרי)? אם כך ייתכן שיש לך עילת תביעה על הפרת חוזה.אם תפוטרי את זכאית להודעה מוקדמת של 3 ימים או יותר אם החוזה קובע משך יותר ארוך, או פדיון בכסף, כל שכרך מיום עבודתך הראשון, ופדיון 3 ימי חופשה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלתך לא ברורה

שיר ורד 31/05/08
אם התשובה לעיל לא מתאימה למקרה שלך, זה משום ששאלתך קצת מבולבלת.
אנא צייני אם התחלת לעבוד או לא. אם כן, מה השאלות הספציפיות.
אם לא, את יכולה לתבוע אתהמעסיק על התנהגות שלא בתום לב ולתבוע פיצוי בגין נזקים כלכליים שנגרמו לך, ובמקרה ספציפי זה אולי גם בעד עוגמת נפש.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חיוב עובד בגין חוסר בקופה

/// 30/05/08
שלום רציתי לדעת אני עובד בחנות בגדים בדרום בארץ אבל זה לא משנה לפני שבוע היה חוסר בקופה של יותר מ-50 שקלים על הקופה מותר למנהל החנות לדרוש ממני את הכסף ???

לא

עו"ד רענן קריב מנהל 31/05/08
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פיטורין לאחר חופשת לידה

שילה 30/05/08
שלום,
אני עובדת חצי משרה (5 שעות כל יום) במשך 8 חודשים אצל מעסיק. לפני כשבוע ילדתי, אולם לפני הלידה עוד כשהייתי במשרד הודיע לי המעסיק שהוא מתכנן לחזור ולעבוד לבד במשרד לאחר חזרתי מחופשת לידה. עליי לציין שהוא הגון והבטיח לי שכל הזכויות המגיעות לי ינתנו לי.
שאלות - 1) מהן זכויותיי? אני יודעת שאסור לו לפטר אותי במשך 60 יום לאחר חזרתי מחופשת לידה. השאלה - מהן זכויותיי - האם נכון שאסור לו לפטר אותי במשך 60 יום לאחר חזרתי מחופשת הלידה? האם נכון שהוא יכול או להעסיק אותי במשכורת במשך 60 יום או להחליט שלא להעסיק אותי אבל אז עליו לשלם לי משכורת של 60 יום בכל מקרה
2) מה עם הודעה מוקדמת? מגיע לי משהו בעניין זה? (הוא הודיע לי יומיים לפני שילדתי). בנוסף - האם חוץ מהדברים הנ"ל יש עוד זכויות המגיעות לי בעניין זה?
סליחה על האריכות, ותודה מראש על התייחסות מהירה.
שילה.

פיטורי יולדת

עו"ד רענן קריב מנהל 30/05/08
1. את יודעת נכון. המעסיק חייב להחזיר אותך ל-60 יום. הפטנט של הודעה מוקדמת מוארכת של 60 יום הוא קומבינה לא חוקית לטעמי שעושים מעסיקים. הם מנוגדים ללשון החוק ולכוונה המקורית של מי שחוקק את החוק. אגב, מותר לפנות ולקבל היתר לפיטורי יולדת לפני תום 60 הימים.
2. המעסיק חייב גם לתת הודעה מוקדמת או לפדות אותה בכסף כמו כל עובד אחר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

השלמת תשובה

שיר ורד 31/05/08
לאחרונה נפסק שגם תשלום ליולדת שתשב בבית בתקופת ה 60 יום (ולאחריו בתקופת ההודעה המוקדמת) היא הפרה של חוק עבודת נשים ומטרת הסעיף שהיא לאפשר ליולדת לחזור לעבודתה המקורית ולכן נפסקו לעובדת שתבעה אותו פיצוי כספי, קל וחומר כאשר הוא מפטר ללא אישור.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן