אילו כיסויים ניתן לרכוש בביטוח לדירה?

  • ביטוח ליחידת דיור ולשוכר
    אלעד | 01/07/2020 17:22

    יש לי בית קרקע פרטי

    ובו אני משכיר יחידת דיור לשוכר הבית מבוטח בביטוח מבנה במסגרת המשכנתא

    ואני רוצה לדעת האם הביטוח הזה כולל נזק שייגרם למשל באשמת השוכר?

    בנוסף - איך אני מבטח את השוכר עצמו, ואת מי שמבקר אותו ביחידת דיור

    הרי אם חלילה הוא מתחשמל, נופל, מחליק אצלי בבית או כל מי שמגיע לבקר אותו ביחידה

    אז עלולים לתבוע אותי על כך

    אני מוכן להוסיף ולשלם כל מה שצריך לחברת הביטוח, אבל לא יודע בדיוק מה לבקש

    בשביל לכסות את עצמי בדיוק בגלל מקרים כאלה שחלילה עלולים לקרות

    תודה!

    • אילו כיסויים ניתן לרכוש בביטוח לדירה?
      עו"ד מיטל ירון | 01/07/2020 23:03

      אלעד שלום,

      ביטוח מבנה מכסה רק נזק שנגרם למבנה הדירה או לצמודים לו עקב סיכונים מסויימים כגון: שריפה, גניבה ועוד. לכן אם תפרוץ שריפה עקב נר דולק שהשאיר השוכר ללא השגחה (רשלנות של השוכר) יינתן לך פיצוי בגין נזקים שייגרמו למבנה.

      ביטוח צד שלישי מכסה נזקי גוף ונזקי רכוש הנגרמים לצד שלישי עקב רשלנותו של המבוטח. למשל שריפה שפרצה בדירה עקב תקלה במערכת החשמל שבדירה (שבאחריותך כבעל הנכס) וגרמה נזק גם לדירת השכנים או אדם שמבקר בדירה ונופל עקב מרצפת שבורה בדירה.

      נהוג לבקש להוסיף גם את השוכר כמבוטח נוסף בפוליסה ולהוסיף סעיף ויתור על זכות השיבוב על מנת למנוע מצב שבמקרה של נזק שנגרם לדירה עקב רשלנותו של השוכר תוכל חברת הביטוח לאחר שתשלם לך את תגמולי הביטוח לתבוע את השוכר (המזיק) בדרישה להחזר הסכום ששולם לך. כמו כן, ניתן לבקש להוסיף סעיף אחריות צולבת - סעיף לפיו הפוליסה תכסה את אחריות המשכיר והשוכר זה כלפי זה כאילו היו צד שלישי אחד כלפי השני בפוליסה. אם השוכר יפגע כתוצאה מרשלנות המשכיר, יהיה המשכיר מבוטח בגין הנזק שהשוכר עלול לתבוע ממנו.

      אתה יכול לבקש מהשוכר לערוך ביטוח תכולה שכולל בתוכו ביטוח צד שלישי, להכניס את שמך כמבוטח בפוליסה שלו + ויתור על זכות שיבוב כלפיך + סעיף אחריות צולבת.

      אלה הכיסויים המרכזיים בביטוח דירה אבל לא הבלעדיים. כמובן שלכל כיסוי יש חריגים ולכן אני מציעה שתתייעץ עם סוכן ביטוח.

      אנא כאן לרשותך בכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law