האם שכנים יכולים למנוע בניית ממ"ד אם אין 60% הסכמה?

בניית ממד

שמואל 02/11/26
אני גר בבניין משותף בן שתי קומות, ועומד במסלול הפטור מהיתר של פיקוד העורף לבניית ממ"ד. הוצאתי כבר היתר, אלא שאין לי 60% הסכמה כמו שכתוב בסעיף 71ב לחוק המקרקעין, [זה בניין שבו גרים ארבע דיירים, שתים תומכים ושתים מתנגדים, ומתוך בעלי הזכויות 52% תומכים, ו48% מתנגדים,] האם השכנים יכולים למנוע ממני את בניית הממ"ד, או לא?

האם שכנים יכולים למנוע בניית ממ"ד אם אין 60% הסכמה?

עו"ד לילך עתני מנהלת 03/11/26

שלום שמואל,

על פי המתואר בשאלה, אין ברשותך הסכמה של 60% מבעלי הדירות.

אתה רשאי להגיש כנגד השכנים המתנגדים לבניית הממ"ד תביעה למפקח על רישום המקרקעין, ולדרוש לחייבם לחתום או לאשר את הבניה גם ללא הסכמתם.

ככל שההתנגדות היא סתמית ולא נשענת על טענות לפגיעה מהותית בקניינם של המתנגדים עשוי המפקח להתיר את הבניה למרות ההתנגדות.

מנהלת פורום נדל"ן

דרך מנחם בגין 150, תל אביב

03-6091011

Lothnay@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן