0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

איך לנסח כתב תביעה ואיך להפנות לראיות דיגיטליות בכתב התביעה

הכנת כתב טענות לתביעת אזרחית גדולה

עורך דין צעיר 13/05/25

אני עורך דין צעיר לאחר התמחות בתחום אחר,

אני מגיש תביעה של רשלנות מקצועית נגד עורך דין, מדובר בתשתית עובדתית של עשרות עובדות להוכחת העוולה על פני שנה, כולל עשרות מיילים.

1-האם מותר לפרט עשרות עובדות בכתב טענות? ראיתי שניתן עד 9 עמודים וזה לא מספיק לי

2-איך מגדירים ראיה דיגטלית(האם לתת לה כותרת של נושא ותאריך)

3-איך משייכים ראיה לכל עובדה? שהרי צריך ראיה לכל עובדות.

4-איך מגידירם ניתוח משפטי של הסוגיה? גם יש המון פסיקה וטענות והאם אני מוגבל?

מדובר בתיק גדול של עשרות עובדות וראיות דיגטליות.

איך לנסח כתב תביעה ואיך להפנות לראיות דיגיטליות בכתב התביעה

עו"ד יהונתן ינאי מנהל 15/05/25

שלום רב עורך דין צעיר ובהצלחה לך.

 

ראשית קרא את התקנות. בעיקר את הסעיפים העוסקים בצורה ובמבנה של כתבי טענות. (ת' 9-11, 14 ו-15).

 

החלק השלישי של כתב בטענות צריך לכלול את פירוט העובדות המשמשות יסוד לכתב הטענות וכל מידע נוסף שנועד לסייע להבין את המחלוקת. פירוט זה ניתן יחסית בהרחבה אל מול הפירוט הנדרש בחלקו השני של כתב התביעה. ראה להלן.

 

שם לב שהכוונה היא לפירוט עובדתי, רוצה לומר כי אין חובה לפרט את עילות התביעה אלא את הסעד המבוקש.

 

יש חובה לכלול בחלק השני את תמצית העובדות הנחוצות לביסוסה של עילת התביעה.

 

9 עמודים אמור להספיק לתיאור העובדות וככל שההיקף הזה לא מספיק לך אתה כנראה מפרט יתר על המידה או כולל פירוט שאינו עובדתי.

 

במענה לשאלה מס' 1 אשיב כי יש חובה לכלול את כל העובדות הנדרשות להוכחת עילות התביעה מכוחן אתה מבקש סעד.

 

במענה לשאלה 3 אשיב כי לאחר כל עובדה שפירטת בכתב התביעה שאתה מבקש לתמוך בראיה כל שהיא יש להפנות לנספח. לדוג' - "העתקי חשבוניות מיום XX צורף וסומן נספח 1".

 

בסוף כתב הטענות יש לערוך טבלה (תוכן עניינים) של נספחים ולציין את מהות הנספח, האות בו סומן והעמוד בכתב הטענות בו הוא מתחיל.

 

שם לב שבהתאם לתקנה 15 יש חובה לכלול מסמכים מהותיים או שמהווים יסוד לטענה בכתב הטענות. ואולם אין חובה לצרף לכתב הטענות את כל המסמכים שנועדו לתמוך בעובדות כתב הטענות. יש להפעיל שיקול דעת.

 

ביחס לשאלה השניה - הדבר תלוי בסוג הראיה.

 

אם מדובר במסמכים חתומים דיגיטלית או קובץ תמונה למשל, יש להדפיס אותם ולצרף כנספח.

אם מדובר בסרטון וידאו או הקלטת אודיו ניתן לצרפם על גבי דיסק כנספח לכתב הטענות (נדרש להגיש העתק פיזי במזכירות). לגבי חומרים אלה תדרש בשלב הראיות להגיש ראיות שהן הקלטות מלל באמצעות תמלול, חומרי וידאו תוכל לבקש להציג באולם (יש להגיש בקשה מתאימה על מנת שיהיה באולם ציוד שיאפשר זאת).

חוזר על כך שאין צורך לצרף לכתב התביעה את כל הראיות, וניתן לגלות אותן לצד השני במסגרת שלב גילוי המסמכים ולהגישן כראיות כצרופות לתצהיר עדות במועד המתאים לכך.

 

ביחס לשאלה הרביעית - אם תשם לב ניתוח משפטי אינו נזכר בתקנות. ככל שנדרש טיעון משפטי הייתי כולל אותו בחלק השלישי של כתב הטענות לאחר פירוט העובדות. אין צורך ולא נהוג להפנות לפסיקה במסגרת כתבי טענות. כן ניתן בבקשות ביניים ואולם המקום הטבעי לאזכורי פסיקה הוא בשלב הסיכומים.

 

שוב בהצלחה.

 

 

 

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי




    דילוג לתוכן