מהי תקופת ההתיישנות בתביעת רשלנות רפואית?
לפני 15 שנה איבדתי הכרה בבריכה, נפלתי ונחבלתי בראש. בעקבות החבלה אושפזתי שבוע, למעקב התעלפויות חוזרות וסימפטומים נוספים. הופניתי ל-EEG, לאחר השחרור, ולא קיבלתי את התוצאות. הנוירולוג שקיבל אותי- בדק אותי ללא התוצאות כי טען שאין לו אותן (הן היו במחשבו במחלקה אך ראה אותי במרפאות החוץ) וכי אני היפוכונדרית ללא סיבה. לרופא המשפחה סיפר שבדק את התוצאות והכל היה תקין. לאחר שבע שנות התמודדות ושיקום באופן פרטי בלבד (כי קופ"ח טענו שאין לי דבר, ולא אפרט כאן את הסימפטומים הקשים מהם סבלתי), גיליתי לראשונה שמנהלת המחלקה בה אושפזתי צפתה בתוצאות והוסיפה מספר שורות אדומות כי ה-EEG לא היה תקין וכי נדרש CT ראש ובדיקה חוזרת, ומעקב. איש לא קרא זאת ולא התייחס. פניתי עם המכתב לרופא ובקשתי בדיקה והוא שלל זאת כיוון שעברו 7 שנים… לאחר כשנתיים החלו לי הפרעות בראיה, ש"נשללו" ע"י הרופאים, עד שהגעתי לרופאה פרטית שהחליטה על MRI, בו התגלה גידול שפיר במוח שלחץ על עצב הראיה. הגידול היה שם מעל ל-10 שנים..
נאלצתי לעבור ניתוח להסרתו, 10 שנים מאז חבלת הראש. מאז- חלק מהסימפטומים הקודמים חזרו, וחיי התהפכו שנית. גם כיום אני מממנת את כל הטיפולים. האם ניתן כיום לתבוע את קופת החולים על רשלנות רפואית?
שלום יעל,
התשובה הכללית לשאלתך היא כי תקופת ההתיישנות בתביעת רשלנות רפואית דומה לדין הכללי, היינו באופן עקרוני ההתיישנות היא 7 שנים, וייתכנו מקרים בהם תוארך תקופת ההתיישנות בגלל גילוי מאוחר, לפעמים "אירוע מתגלגל" ויש סיבות נוספות (שפחות נראות לי מתאימות למקרה שתארת) להארכת תקופת ההתיישנות.
עם זאת - אני לא משוכנעת שניתן יהיה לקשור מבחינה רפואית בין החבלה בראש שארעה לפני 15 שנים, לבין הגידול השפיר שאובחן בשלב מאוחר יותר.
ייתכן שעיון בתיק הרפואי שלך יגלה תלונות שעל פיהן ראוי היה לאבחן את הגידול שלחץ על עצב הראייה מוקדם יותר, ואז ייתכן שהנזק היה קטן יותר.
על פניו נראה כי התביעה בגין העדר המעקב אחרי החבלה מלפני 15 שנים אכן התיישנה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!