פטור היטל השבחה
רשום בהסכם שהיזם יכול להשתמש בפטור של הבעלים בתוספת השלישית לחוק תכנון ובניה ויתן לבעלים ערבות לתשלום היטל השבחה עם תוקף של ארבע שנים.
בחוק בסעיף 19 לתוספת רשום שיהיה פטור אם הבעלים או קרובו יגורו בדירה ארבע שנים. דהיינו מי שמשכיר את הדירה יצטרך לשלם היטל השבחה כשימכור אותה? ומה יעשה אם כבר אין תוקף לערבות? האם אשלם היטל השבחה מלא על כל הפינוי בינוי? אם יש רוב דיירים שחותמים על הסכם כזה מה כבר אפשר לעשות?
אבי שלום
סעיף בעייתי שעדיף שלא יהיה. אני גם לא חושב שיעשו בו שימוש.
בעיקרון יש פטור (כמעט מלא) על פי חוק מהיטל השבחה בפרויקט של התחדשות עירונית. יש יזמים שמסיבות לא ברורות (אחת שאני יכול לחשוב עליה- הוא החשש שלהם מביטול עתידי של הפטור) מבקשים לאפשר להם לנצל פטור אחר שקיים בחוק התכנון והבניה ולפיו יש פטור מהיטל השבחה במקרה של הגדלת שטח דירה עד 140 מ"ר. פטור זה מותנה במגורי הבעלים (או משפחה מדרגה ראשונה) בדירה לפחות 4 שנים לאחר סיום ההרחבה. במידה והתנאים לא התקיימו אז העיריה תפנה לבעלי הדירה (ולא ליזם) בדרישה לתשלום היטל ההשבחה. לכן לכאורה הוא אמור לתת ערבות בנקאית לתקופה של 4 שנים. אם הערבות פגה יש בעיה... כמובן שיתכן שהיזם ישלם בלי חוכמות אבל לא הייתי סומך על זה. ערבות כזו עולה כסף בערך 2.2% לשנה. כלומר היזם אמור לשלם בערך 10% מגובה הערבות. לכן לא נראה לי שזה בכלל ישים והיה רצוי ודיף להסביר זאת ליזם ושיוותר על זה
לפי מה שכתבת הרוב כבר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!