קו ביוב

|

שיםוץ של קו ביוב שלא מופיעה בתוכנית בנייה

יורי 19/12/13
שלום,

אנחנו בעלים של דירה בבית משותף, נקנה כיד שנייה. לדירה יש חדר שהוא חצי מרתף ובו שירותים ומקלחת. חדר זה מחובר בקו ביוב לביוב עירוני, לקו חיבור זה מחוברות עוד מספר דירות. הקו המחבר נמצא בשטח של בית משותף. בעיריה בתוכנית של בניין (גרמושקה) החיבור הזה בכלל לא קיים, יש רק חיבור של דירות אחרות. נראה שקבלן הוסיפ שירותים ומקלחת ללא תוכנית. החיבור הוא בעיתי כי בור נמצא במפלס של רצפה בחדר וכאשר יש סתימה הביוב עולה בתוך דירה.

אנחנו רוצים לשפץ את קו החיבור, אך גם לשנות את החיבור לקו עירוני. האם ניתן לפנות לעירייה ומה תהליך מול עירייה כאשר קיים קו ביוב שלא מופיעה בתוכנית?



האם עירייה (מהנדס העיר) כאשר ידע על חיבור ללא תוכנית יכול לדרוש להסיר אותו, יכול לדרוש לשנות אותו, להתנות בקבלת אישור לשינוי תוכנית ולחייב בתשלום מיסים/כנסות?



האם קבלן נושא באחריות לבנייה ללא תוכנית מאושרת? האם ביוב שבנוי כך שגורם להצפה במקרה של סתימה הוא פגם מהותי שאין אליו התיישנות וניתן לתבוע את קבלן?



תודה

קו ביוב

עו"ד ציפי רוזנברג מנהלת 19/12/13
יורי שלום,

זה מקרה לייעוץ משפטי

בהצלחה

עו"ד ציפי רוזנברג

מנהלת פורום נדל"ן ומקרקעין
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן