מה ניתן לעשות על מנת לרשום את הגינה על שם הסבתא?

רישום זכויות

רויטל 01/02/17
שלום,המשפחה שלי ירשה בית מסבתא שלי, בית קרקע עם גינה ומרפסת ממש גדולה. מה שקורה זה שבשנים האחרונות בנה דייר חדש מלמעלה תוספת לבית שלו והתפלש על הגג של הבית של סבתא שלי (מדובר בבית שניתן לבנות בו  בגג) אשר יש לו כניסה נפרדת והכל נפרד, והוא טוען כי חצי מהגינה שייכת לו (הגינה לא נמצאת כלל בטריטוריה שלו) יש לציין כי הוא מעולם לא דרך בגינה ולא עשה בה שום שימוש. לאחר בדיקה שנערכה התברר כי הגינה לא רשומה על אף אחד, אך בגינה יש מחסן והוא כן רשום על שם הסבתא. (שוב- הגינה מחוברת בעצם לבית של הסבתא והכניסה אליה היא רק דרך השער של הבית שלה) שאלתי היא כזו- מה ניתן לעשות על מנת לרשום את הגינה על שם הסבתא? או עזבונה? אני מכירה את המושג רישום זיקת הנאה מכוח השנים השאלה האם זה תופס גם בעניין הזה או שמא קיים דבר אחר?

למי שייכות הזכויות בגינה

עו"ד לילך עתני מנהלת 05/02/17
שלום רויטל,

לא ברור משאלתך כיצד רשום המבנה (האם בית משותף?) ומה מספר הדירות הקיימות עליו. כדי לקבל מענה מדוייק יש לבדוק את מסמכי הרישום.

ככל שמדובר בבית משותף אשר החצר בו לא הוצמדה לדירתה של סבתך, ז"ל, הרי היא מהווה רכוש משותף. אם היתה הסכמה לאורך שנים של כלל דיירי הבית המשותף לחזקה יחודית של סבתך בחצר - יתכן שהסכמה זו תוסיף ותחול.



בברכה,



לילך עתני, עו"ד

מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין



בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א

טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com



תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום נדל"ן

דרך מנחם בגין 150, תל אביב

03-6091011

Lothnay@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן