האם דירת ירושה חייבת להיות מועברת בטאבו כדי להיחשב של הילד?
דירת ירושה- העברה בטאבו
אלי
22/04/15
האם דירה שהורשה לילד, רווק בוגר, ע"י הוריו , משנפטרו, מחייבת העברתה על שמו בטאבו, או הוא יכול להמשיך להתגורר בה ככול שירצה, והיא תוכר כשלו?
במדה ולא נעשית העברה בטאבו, והיה והילד יתחתן וחו"ח יתגרש, האם בת הזוג תוכל לטעון לזכויות בדירה הנ"ל?
במדה ולא נעשית העברה בטאבו, והיה והילד יתחתן וחו"ח יתגרש, האם בת הזוג תוכל לטעון לזכויות בדירה הנ"ל?
רישום זכויות ירושה בטאבו
עו"ד יהודה וישניצקי
מנהל
27/04/15
שלום אלי
ככל שהצאצא ירש את זכויות ההורים- עומדת לו הזכות הבלעדית להחזיק בדירה ולהירשם כבעליה . אי רישום הזכויות אינו פוגע בזכויות החזקה בדירה,אולם רצוי מאוד להשלים את העברת הזכויות גם ברישום בטאבו.
בין אם הדירה תירשם על שם הילד ובין אם לא - על פי חוק יחסי ממון נכסים שהגיעו לבן הזוג בירושה ו/או בבחינת קל וחומר לפני נישואין אינם מהווים חלק ממסת הנכסים המשותפת. בכל מקרה טענת בת הזוג לזכויות בנכס שנתקבלן בירושה לא מושפעת משאלת הרישום בפועל
בברכה
עו"ד יהודה וישניצקי
מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי
