פורום צוואות וירושות

פורום צוואות וירושות הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום דיני הירושה. עריכת צוואה, התנגדות לצוואה, בקשה לצו ירושה, חלוקת עיזבון ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום צוואות וירושות

עו"ד רוית טוב-לי

בעלת משרד בוטיק בתל אביב העוסק בלעדית בדיני ירושה, מתנה ואפוטרופסות.

עו"ד ליאור רז

בעלים של משרד עורכי דין המתמחה בתחום דיני הירושה והמשפחה.

עו"ד ערן הוד

בעל ניסיון עשיר בתחום הצוואות ודיני הירושה, בעל גישה אישית וקשובה ללקוחות.

עו"ד נוי יוספזון בוסני

בעלת משרד מוביל בתחום דיני המשפחה והירושה. מגשרת ומדריכת הורים.

מוטבים בקופת גמל מול צוואה

איציק 20/10/26
שלום,
האם מוטבים שרשומים בקופת גמל גוברים על הוראות צוואה או ההפך?
אציין כי בצוואה כתוב שהצוואה גוברת על כל טופס מוטבים שיש בכל קופה ואני מעוניין לשנות מוטבים בקופת גמל לאחר שכתבתי צוואה.
תודה

כיצד משפיעה צוואה על הוראת מוטבים בקופת גמל?

עו"ד ליאור רז מנהל 21/10/26

איציק שלום וברכה.

 

סעיף 147 לחוק הירושה קובע, שמכשירים פיננסיים מסוג זה, אינם חלק מהעיזבון, אלא אם הותנה אחרת.

 

כאשר אדם עורך צוואה וקובע שהיא חלה גם על כספים מהסוג הזה, לדוג' קופת גמל, יש חוסר אחידות בפסיקת בתי המשפט לאורך השנים, האם יש צורך שהמצווה ידאג למסור לקופה עותק מהצוואה הזו עוד בחייו, על מנת שהיא תחייב את הקופה. כך או אחרת, יש לדעת שיש מורכבות משפטית בנושא זה - וכדאי להיוועץ בעורך דין בעל מומחיות בתחום הירושה.

 

המצווה בהחלט רשאי לחזור בו מהחלטתו לכלול את הקופות הללו בצוואה. במקרה כזה, למניעת מחלוקות, כדאי לערוך צוואה חדשה שתקבע את הדברים בצורה ברורה, בצד מתן הוראות מוטבים חדשות, ככל והדבר נדרש.

 

מוזמן לפנות בכל שאלה.

 

ברכה והצלחה בכל.

מנהל פורום צוואות וירושות

האורזים 2, נתניה

054-5927600

lior@razlior-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פירוק שיתוף בין יורשים בהתמחרות ותשלומי איזון מכספי ירושה שחולקו

ענבל 05/10/26
שלום רב,
אנו 2 יורשים לעיזבון שכלל מספר דירות מגורים וסכום כסף משמעותי בחשבון הבנק. בשלב ראשון, חילקנו בינינו את הכסף שהיה בבנק בהתאם לחלקנו היחסי, ובהמשך יורש אחד הגיש תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין לגבי הדירות.
כעת, בית המשפט מציע לבצע הליך התמחרות פנימית בינינו על הדירות. ברצוננו לרכוש/למכור את הדירות זה מזה, כאשר לכל אחד מאיתנו יש מספיק כסף (שמקורו באותו חשבון בנק של המנוח שחולק) כדי לשלם את תשלומי האיזון, ללא צורך בהבאת הון עצמי חיצוני או משכנתאות.
השאלה: האם לאור העובדה שכספי המזומן כבר חולקו בפועל מחשבון הבנק, שימוש בהם לצורך תשלומי האיזון בהתמחרות על הדירות עדיין ייחשב כשימוש בנכסי העיזבון ויהיה פטור ממס שבח ומס רכישה או שהפרדת החלוקה והליך פירוק השיתוף בבימ"ש יגרמו חיוב במס? נשמח לדעת מהי הדרך הנכונה ביותר לעצב את ההסכמות כדי להימנע ממיסוי מקרקעין.
תודה

חילקנו את הכסף לפני הדירות, האם עכשיו יהיה עלינו לשלם מס?

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום ענבל,

 

ככלל, ניתן לבצע חלוקה ראשונה של נכסי עיזבון בין יורשים ללא חיוב במס שבח ובמס רכישה, גם כאשר החלוקה אינה תואמת בדיוק את חלקי הירושה, ובלבד שתשלומי האיזון נעשים מתוך נכסי העיזבון.

 

במקרה שתיארתם קיימת נקודה משמעותית: כספי חשבון הבנק כבר חולקו בפועל בין היורשים. לכן קיים סיכון שרשות המסים תראה בכספים אלה כיום כספים פרטיים של כל יורש, ולא עוד נכס של העיזבון. במקרה כזה, שימוש בהם לצורך רכישת חלקו של היורש האחר בדירות עלול להיחשב כתשלום חיצוני לעיזבון וליצור אירוע מס.

 

עם זאת, עצם העובדה שחלק מנכסי העיזבון כבר חולקו אינה בהכרח שוללת את האפשרות לראות בהמשך חלוקת הדירות כחלק מהחלוקה הראשונה. הדבר תלוי באופן שבו בוצעה החלוקה עד כה ובמכלול הנסיבות.

 

לכן, לפני ביצוע ההתמחרות או העברת כספים, מומלץ לקבל ייעוץ פרטני מעו"ד הבקיא בתחום הירושה ולבחון כיצד נכון לעצב את ההסכמות.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

איזכור דירה ספציפית בצוואה

שירז 04/10/26
שלום
 
בצוואה שערכתי כתוב שאני מורישה את "כל רכושי בנכסי דלא ניידי, ולרבות זכויתיי בדירה הנמצאת ברחוב....
במידה ואמכור את הדירה הספציפית הזו ואקנה דירה אחרת במקומה - האם עלי לשנות את הצוואה - למחוק את הדירה הנוכחית ולכתוב במקומה את הדירה החדשה?

מכרתי דירה שמוזכרת במפורש בצוואה, האם עליי לשנות את הצוואה?

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום שירז,

 

לפי הנוסח שציטטת, שבו הורשת את כל נכסי המקרקעין שלך, והדירה הספציפית מוזכרת רק במילים "ולרבות זכויותיי בדירה...", ככלל אין צורך לשנות את הצוואה רק משום שמכרת את הדירה ורכשת דירה אחרת במקומה.

 

הדירה החדשה צפויה להיכלל בהגדרה הרחבה של "כל רכושי בנכסי דלא ניידי".

 

עם זאת, אם קיימות בצוואה הוראות נוספות המתייחסות באופן מיוחד לדירה המסוימת או מעניקות אותה ליורש מסוים, התשובה עשויה להשתנות. במקרה כזה מומלץ שעורך דין הבקיא בתחום הירושה יעבור על הצוואה ויוודא שאין צורך בעדכון.

 

בכל מקרה, בעת שינוי משמעותי בהיקף או בסוג הרכוש, כדאי לעבור על הצוואה ולוודא שהיא עדיין משקפת במדויק את רצונך.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ירושת רכב שלא על שם הנפטר

ציפי 04/10/26
שלום,
בת קיבלה מאביה רכב במתנה שנקנה בליסינג ומשולם מחשבונו אך היא ורק היאנוהגת בו, הוא נמצא אצלה בביתה ולאב יש רכב משלו.
הבת נפטרה ובצוואתה הורישה את הרכב הרשום על שם אביה לבנה. האב לקח הרכב ומכר אותו.
של מי הרכב, שלו או של הבת?

הרכב רשום על שם האב אך ניתן לבת במתנה – למי הוא שייך?

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום ציפי,

 

הרישום של רכב במשרד הרישוי אינו קובע לבדו מי הבעלים, שכן מדובר ברישום דקלרטיבי ולא ברישום היוצר את הבעלות.

 

לכן יש לבחון האם האב אכן נתן לבתו את הרכב במתנה והמתנה הושלמה. חוק המתנה קובע כי במטלטלין הבעלות יכולה לעבור עם מסירת הנכס למקבל ובהסכמה שמדובר במתנה.

 

העובדה שהרכב היה דרך קבע אצל הבת, רק היא נהגה בו ולאב היה רכב אחר, יכולה לתמוך בטענה שהרכב ניתן לה במתנה. מנגד, העובדה שהרכב נותר רשום על שם האב והתשלומים המשיכו לרדת מחשבונו היא ראיה שיש להביא בחשבון.

 

אם יוכח שהמתנה הושלמה, הרכב היה למעשה של הבת ולכן עם פטירתה עבר בהתאם לצוואתה, והאב לא היה רשאי למכור אותו כאילו היה שלו. אם לא הייתה מתנה אלא רק רשות לבת להשתמש ברכב, הרכב נותר בבעלות האב.

 

בסופו של דבר מדובר בשאלה עובדתית וראייתית שתוכרע לפי מכלול הנסיבות והראיות ולא רק לפי הרישום במשרד הרישוי.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פירוק שותפות בירושה

אדם 30/09/26
אני ואחותי קיבלנו דירה של ההורים בירושה.העברנו טאבו .אבל אחותי מסרבת למכור לקנות להשכיר .בטענה שלא יודעת לאן ללכת . בנתיים היא גרה בדירה מקבלת שכירות ממקום אחר שאבא השאיר רק לה .עבר שנה וחצי .והיא רק מושכת את הזמן .לא מוכנה לכלום האם כדאי להכנס לתהליך של פירוק שותפות בירושה מה הסיכונים

אחותי גרה בדירת הירושה ומסרבת לצאת – מה אפשר לעשות?

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום אדם,

 

אם הדירה רשומה על שם שניכם, אינך חייב להישאר בשיתוף בדירה בניגוד לרצונך.

 

ככלל, כל שותף במקרקעין רשאי לדרוש בכל עת את פירוק השיתוף.

 

אם אחותך אינה מסכימה למכור את הדירה, לרכוש את חלקך או לאפשר את השכרתה, ניתן לשקול הגשת תביעה לפירוק שיתוף.

 

העובדה שאחותך מתגוררת בדירה ולטענתה אין לה לאן לעבור אינה מקנה לה כשלעצמה זכות להחזיק בדירה המשותפת ללא הגבלת זמן ולמנוע את פירוק השיתוף.

 

בנוסף, בנסיבות מסוימות ניתן לבחון גם דרישה לדמי שימוש ראויים בגין השימוש הבלעדי שהיא עושה בדירה, אולם חיוב כזה אינו אוטומטי ותלוי בנסיבות, ובין היתר בשאלה האם נמנע ממך השימוש בדירה.

 

הסיכונים העיקריים בהליך הם עלויות משפטיות, שמאות ולעיתים כונס נכסים, התארכות ההליך והחרפת הסכסוך המשפחתי.

 

לפני הגשת תביעה הייתי ממליץ לשלוח באמצעות עורך דין דרישה מסודרת המציעה מספר חלופות בזמן מוגדר: שהיא תרכוש את חלקך, שאתה תרכוש את חלקה או שהדירה תימכר לצד שלישי. אם לא תהיה התקדמות, פירוק שיתוף הוא בהחלט הליך שיש מקום לשקול.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ירושה

סיגל 27/09/26
מישהו שהיה אפוטרופוס גוף ורכוש על מישהו שהיה ערירי לא ילדים. הורים נפטרו. לא ידוע אם השאיר צוואה. האם אחרי המוות האפוטרופוס עדיין יכול לנהל את החשבון בנק, שכירות מדירה וכו? אם כן, אז כמה זמן? והאם בהפקדת הירושה כל האחים יקבלו הודעה על כך? גם אם הם לא רשומים בצוואה?

אדם נפטר, האם האפוטרופוס רשאי להמשיך לנהל את רכושו?

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום סיגל,

 

עם פטירת האדם האפוטרופסות פוקעת. עם זאת, אפוטרופוס לרכוש רשאי במשך תקופה מוגבלת, ככלל עד 90 ימים, לבצע פעולות שוטפות והכרחיות לשמירת הרכוש, כגון טיפול בשכירות ותשלומים מסוימים, עד שממונה גורם מוסמך לטיפול בעיזבון.

 

לגבי הצוואה, לא כל האחים בהכרח יקבלו הודעה אם אינם יורשים על פיה, אם כי בנסיבות מסוימות קיימת חובת הודעה גם לקרובי משפחה נוספים.

 

מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בדיני ירושה כדי לבדוק אם הופקדה צוואה, האם הוגשה בקשה לצו קיום או צו ירושה, והאם נעשות פעולות תקינות ברכוש לאחר הפטירה.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תוקף צו ירושה רבני

מילר ש 22/09/26
אני בן יחיד ויורש יחיד לשני הורי - ברשותי צו ירושה מבית הדין הרבני בתל אביב הקובע זאת וחתום עי 3 דיינים -
האם זה מספיק לצורך העברת בעלות על חשבון בנק - משום מה הבנק דורש צו שהוצא עי רשם הירושות - האם הבנק צודק

יש לי צו ירושה מבית הדין הרבני, האם הבנק חייב לכבד אותו?

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום רב,

 

ככל שמדובר בצו ירושה תקף שניתן כדין על ידי בית הדין הרבני, אין חובה להוציא צו ירושה נוסף מרשם הירושה. לבית הדין הרבני סמכות לתת צו ירושה בהתאם לסעיף 155 לחוק הירושה, ולצו שניתן על ידו יש תוקף משפטי.

 

כיום צו שניתן בבית הדין אף מועבר לרשם לענייני ירושה ובהמשך לבנקים ולגופים הרלוונטיים.

לכן כדאי לבקש מהבנק להבהיר בכתב מדוע הוא מסרב לקבל את הצו. ייתכן שמדובר בעניין טכני של אימות או רישום הצו במערכת ולא בדרישה אמיתית להוציא צו חדש.

 

אם הבנק עומד בסירובו, מומלץ לפנות לעורך דין שיבדוק את הצו ואת דרישת הבנק.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צוואה של אמי ז"ל

יקיר בן מאור 20/09/26
שלום
אני מבקש להבין סוגיה הנוגעת לצוואה של אמי ז"ל ולהתנהלות בפועל בנכסי המשפחה לאחר פטירתה.
לפי הצוואה אחי אינו רשום כזוכה בחלק מחנות משפחתית בחולון ולמיטב ידיעתי גם אינו רשום כבעל זכויות בחנות בטאבו,למרות זאת לפחות משנת 2014 הוא מקבל חלק מהכנסות החנות.
דודתי שמעורבת בחלוקת הכנסות החנות אישרה שמעבירה לו כספים מתוך הבנה משפחתית שהוא אחד משלושת ילדיה של אחותה . למיטב ידיעתי אין הסכם חתום נוסף שמשנה את הוראות הצוואה ומדובר בהבנות בעל פה בין בני המשפחה.
בנוסף אחי קיבל מאותי ז"ל 15000 אלף שקל שלפי המידע שבידיי ייצגו למעשה את חלקו בדירה הוריי אף שגם ביחס לדירה היתה לכאורה אי התאמה בין מה שנקבע בצוואה לבין מה שקרה בפועל
שאלתי היא: אם לאחר מתן צו קיום צוואה אדם שאינו זוכה בנכס לפי הצוואה ואינו רשום כבעליו מקבל מכוח "הבנות משפחתיות" שלא הועלו על הכתב- מה המעמד המשפטי של תשלומים אלו?
האם הבנות בעל פה בין חלק מבני משפחה יכולות לשנות בפועל את חלוקת העיזבון שנקבעה בצוואה במיוחד כאשר יורש אחר לא היה צד להבנות האלו?
והאם הפער בין הוראות הצוואה לבין האופן שבו חולקו בפועל הכספים והנכסים לאורך השנים יכול להיות רלוונטי לבחינה מישפטית מחודשת של העיזבון?
תודה

האם "הבנות משפחתיות" יכולות לשנות את הוראות הצוואה?

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום יקיר,

 

צו קיום צוואה נותן תוקף להוראות הצוואה, וככלל חלוקת העיזבון נעשית בהתאם להן.

 

היורשים רשאים להסכים ביניהם על חלוקה שונה של נכסי העיזבון במסגרת הסכם חלוקת עיזבון. עם זאת, הסכמה שנעשתה בין חלק מהיורשים אינה מחייבת יורש שלא היה צד לה ואינה יכולה, כשלעצמה, לגרוע מזכויותיו בעיזבון.

 

לכן, העובדה שאחיך קיבל במשך השנים כספים מהחנות אינה הופכת אותו לבעל זכויות בחנות. יש לבדוק מכוח מה שולמו הכספים, האם מדובר במתנה, בהסכמה בין בעלי הזכויות, בהסכם חלוקת עיזבון או בתשלום שנעשה ללא בסיס משפטי.

 

הפער שאתה מתאר בין הצוואה לבין מה שנעשה בפועל בהחלט עשוי להיות רלוונטי משפטית, אולם מאחר שמדובר בהתנהלות שנמשכת שנים יש לבחון גם שאלות של התיישנות, שיהוי והראיות הקיימות.

 

מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בירושה עם הצוואה, צו הקיום, נסח הטאבו והמסמכים הנוגעים להעברות הכספים, כדי לבדוק את התמונה המלאה ואת האפשרויות העומדות בפניך.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה לגבי עריכת צוואה

שלמה 19/09/26
אנו רוצים לערוך צוואה הדדית.
האם יש צורך לפנות לנוטריון או מספיק לפנות לעו"ד רגיל?

צוואה הדדית – האם חייבים נוטריון?

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום שלמה,

 

אין חובה לפנות לנוטריון לצורך עריכת צוואה הדדית. ניתן בהחלט לערוך צוואה הדדית באמצעות עורך דין העוסק בתחום הירושה, ולחתום עליה כצוואה בעדים, בפני שני עדים כשירים.

 

בצוואה הדדית חשוב במיוחד שהניסוח יהיה מדויק, בין היתר בכל הנוגע לאפשרות לבטל או לשנות את הצוואה בעתיד, ולכן מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בצוואות וירושות.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה

דנה 19/09/26
הגשתי בקשה למתן צו קיום צוואה.
האם קיימת חובה לצרף תצהיר לגבי שמות היורשים על פי דין אלמלא הצוואה?
באילו נסיבות אין צורך בתצהיר כזה?
 
תודה

הגשת בקשה לצו קיום צוואה – האם חייבים לצרף תצהיר על היורשים על פי דין?

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום דנה,

 

לא בכל בקשה לצו קיום צוואה קיימת חובה לצרף תצהיר נפרד המפרט מי היו היורשים על פי דין אלמלא הצוואה.

 

הצורך בתצהיר כזה מתעורר בעיקר כאשר לרשם חסרים פרטים לגבי בני משפחת המנוח, כאשר הנתונים אינם ברורים ממרשם האוכלוסין, או כאשר יש צורך לברר למי יש למסור הודעה על הגשת הבקשה.

 

אם קיבלת דרישת השלמה ספציפית מהרשם, מומלץ לבדוק מה בדיוק חסר בתיק ולצרף תצהיר בהתאם לדרישה.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ירושה

יורם 18/09/26
אבי נפטר ואחי הגדול מנהל את עניני הירושה ונשלח לנו מכתב שבו אנחנו מסתלקים מהירושה וכך הוא יוכל לנהל לבד מול הגופים ושהסתיים כל ההליך הוא יחלק בין כל האחים שווה בשווה האלה האם זה לא יוצר לנו בעייה מול מס הכנסה

רוצים שאח אחד ינהל את הירושה? אל תחתמו על הסתלקות לפני ייעוץ.

עו"ד ערן הוד מנהל 05/10/26

שלום יורם,

 

הסתלקות מירושה אינה פעולה טכנית שנועדה לאפשר לאחיכם לנהל את העיזבון. מי שמסתלק מחלקו נחשב, לגבי אותו חלק, כאילו לא היה יורש מלכתחילה.

 

לכן, אם כולכם תסתלקו לטובת אחיכם והוא יהיה היורש, העברה שיבצע אליכם לאחר מכן לא תהיה בהכרח "חלוקת ירושה", אלא עלולה להיחשב להעברה חדשה ממנו אליכם. הדבר עלול ליצור השלכות משפטיות ומיסויות, ובמיוחד אם העיזבון כולל נכסי מקרקעין.

 

אם המטרה היא רק שאח אחד ירכז את הטיפול מול הבנקים והגופים השונים, קיימות דרכים אחרות לעשות זאת מבלי לוותר על זכויות הירושה.

 

מומלץ מאוד שלא לחתום על תצהירי ההסתלקות לפני שעורך דין מטעמכם בדק את המסמכים ואת מבנה העיזבון.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה

מאיר 16/09/26
אבא שלי נפטר לפני שלושה שבועות. עוד לפני שהתחלנו לטפל בענייני הירושה, אח שלי החליף את המנעול בדירה ואמר ש"ככה יותר בטוח". הוא בכלל יכול לעשות דבר כזה?

אחד האחים החליף מנעול בידרת האב שנפטר ללא עדכון אחיו - האם זה תקין?

עו"ד ערן הוד מנהל 17/09/26

שלום מאיר,

 

החלפת המנעול כשלעצמה אינה בהכרח פעולה פסולה. אם הדבר נעשה באמת לצורך שמירה על הדירה ועל תכולתה, ובנסיבות שדרשו פעולה מיידית, ייתכן שמדובר בפעולת שמירה לגיטימית.

 

עם זאת, אחיך אינו רשאי להתייחס לדירה כאילו היא שייכת לו בלבד, למנוע משאר היורשים גישה אליה, להוציא ממנה חפצים או לעשות בה שימוש בלעדי על דעת עצמו.

 

ככל שלא מונה מנהל עיזבון, חוק הירושה קובע כי העיזבון מנוהל על ידי היורשים, וככלל עליהם לפעול בהסכמה. רק בעניין שאינו סובל דיחוי רשאי אחד היורשים לפעול על דעת עצמו.

 

לכן, אם המנעול הוחלף לצורך אבטחת הדירה, ראוי שכל מי שיתברר כיורש יקבל אפשרות גישה, ושלא ייעשו בדירה או בתכולתה פעולות חד-צדדיות.

 

אם אחיך מסרב לאפשר גישה או שקיים חשש להוצאת רכוש מהדירה, ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה למתן הוראות או לסעד לשמירת העיזבון. במקרים מתאימים ניתן אף לבקש מינוי מנהל עיזבון זמני.

 

בהצלחה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חלוקת נכסי עיזבון

חי פז 12/09/26
שני יורשים חילקו בעבר חלק מנכסי העיזבון בהסכם חלוקה, אך הסכם החלוקה התייחס לנכסים מסוימים בלבד ולא כלל מקרקעין מסוימים שנותרו רשומים על שם המוריש ולא חולקו מעולם. כעת היורשים רוצים להעביר את מלוא המקרקעין לאחד מהם ללא תמורה. האם ניתן עדיין לראות במקרקעין נכס עיזבון בלתי מחולק ולבצע לגביו "חלוקה ראשונה" לפי דיני הירושה, או שהעברת מלוא הזכויות ליורש אחד תיחשב כמתנה/עסקה?
לתשובתכם אודה

האם ניתן לחלק נכסי עיזבון שלא חולקו בעבר בין היורשים?

עו"ד נוי יוספזון בוסני מנהלת 15/09/26

הי חי,

מה שלומך?

 

ככל שהנכסים שנותרו הינם חלק מהעיזבון ואלו טרם חולקו, ניתן לחלקם כעת בין היורשים באמצעות הסכם חלוקת עיזבון.

רוצה לומר, ניתן לחלק את נכסי העיזבון בשלבים, כל עוד העיזבון לא חולק.

 

בהצלחה!

מנהלת פורום דיני משפחה וירושה

הזרם 12, קדימה.

09-7776190

Noy@sjb-law.net

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכאות לירושה אחרי 15 שנים של חוסר קשר עם אבא

גיא 11/09/26
אני לא בקשר עם אבי כ15 שנים לאחר שההתנהגות שלו הובילה לכך שננתק קשר.
האם אהיה זכאי לירושה לכילך לעולמו גם אם לא יכניס אותי לצוואה?
הוא נשוי עם ילד בגיר של אשתו, לא שלו.
לי יש עוד 2 אחיות.
מה הזכאות שלנו (האחים הביולוגים שגם הם מנותקי קשר עם אבא)?

האם אני זכאי לירושה מאבי אם לא הייתי בקשר עמו?

עו"ד נוי יוספזון בוסני מנהלת 15/09/26

גיא שלום,

 

ככל שאביך יערוך צוואה ובה שמך לא יוזכר, ובהנחה שהוא היה כשיר בעת עריכתה, סביר להניח שלא תהיה זכאי לדבר מעיזבונו.

בכל אופן, בבוא העת, שווה לבחון את הצוואה ואת הסיכויים להתנגד לה.

מנהלת פורום דיני משפחה וירושה

הזרם 12, קדימה.

09-7776190

Noy@sjb-law.net

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צו ירושה

ים 01/09/26
ילדים של הבעל הגשו צו ירושה
הם לא רוצים להגיע להסכם
קודם שיראו כמה יש כסף בגמל קרן וכו
הסברתי שאף אחד לא רשום שם טזה מתחלק אין פה מה לעשות הסכם
דברתי על הבית והבנק לא רצו
הבית שלנו על שם שניני לא,רשום בטאבו
לא הספקתע לשנות מלחמה וכו הניירות
הכל היה מוכן טעות של החברה שאבדה נסנכים
אנע לא גרה בבית כי לא הותאם לבעלי
מה לעשות לגבי זה
תודה

מה לעשות כאשר ילדים של בעל מגישים צו ירושה ואינם מעוניינים בהסכם?

עו"ד נוי יוספזון בוסני מנהלת 15/09/26

ים שלום,

 

לא ניתן לחייב אותם להגיע להסכמות. אם הם לא רוצים ואין צוואה, אזי שינתן צו ירושה והעיזבון יחולק בהתאם להוראות הדין.

מחצית מעיזבון בעלך אלייך והמחצית השנייה תתחלק בין ילדיו בחלקים שווים.

בהצלחה!

מנהלת פורום דיני משפחה וירושה

הזרם 12, קדימה.

09-7776190

Noy@sjb-law.net

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צוואה שונה ממה שאמא דיברה

סיגי 27/08/26
אמא שלי נפטרה לפני כחודשיים. כל השנים היא אמרה שיש לה צוואה שמחלקת הכול שווה בשווה בין ארבעת הילדים. לפני כמה ימים אחד האחים הגיע עם צוואה אחרת, שלטענתו נחתמה כשנה לפני הפטירה, ובה הוא מקבל את רוב העיזבון. אף אחד מאיתנו לא ידע על קיומה של הצוואה הזאת, וגם לא ברור לנו איפה היא הייתה כל הזמן הזה. אני לא רוצה להאשים סתם, אבל כל הסיפור הזה מרגיש לי מאוד מוזר. העובדה שצוואה "צצה" רק אחרי הפטירה יכולה להיות סיבה לבדוק את התוקף שלה?

האם וכיצד להתנגד לצוואה שאיש לא ידע על קיומה?

עו"ד ליאור רז מנהל 27/08/26

סיגי שלום וברכה.

 

תנחומיי על פטירת אימך ז"ל.

 

על מנת לבטל צוואה, יש להוכיח שנפל פגם ברצון המצווה – במסגרת הגשת כתב התנגדות לצוואה, שמוגשת לרשם הירושה. לאחר מכן, התיק עובר לבית המשפט לענייני משפחה, בפניו יתנהל ההליך המשפטי ובו יתבררו הטענות כנגד קיום הצוואה.

 

על קצה המזלג - פגם ברצון יכול להיות – השפעה בלתי הוגנת על המצווה, השתתפות בעריכת הצוואה מצד אחד הזוכים, מצב רפואי ירוד שבגינו לא יכול היה להבין שמדובר בחתימה על צוואה, אונס, תחבולה, טעות – וכו', כפי העילות המופיעות בחוק הירושה.

 

ככל ויש לך חשד לגבי אמיתות הצוואה הנטענת, מומלץ לפנות לעורך דין בעל התמחות בתחום הירושה, לצורך בחינת האפשרות להגיש התנגדות לצוואה. מומלץ לעשות זאת בהקדם, לאור העובדה, שיש לרשות המתנגד 14 יום להגיש את ההתנגדות, ממועד פרסום הגשת הבקשה לצו קיום הצוואה.

 

מוזמנת לפנות בכל שאלה.

 

בהצלחה.

מנהל פורום צוואות וירושות

האורזים 2, נתניה

054-5927600

lior@razlior-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נישול

נועם 17/08/26
האם יכולה להיות סיבה בעולם לנישול בצוואה של בחור שהיום הוא חייל ושהאבא ניתק איתו קשר טוטאלי בגיל 3 כשהיה פעוט ( ברור שלא באשמת הפעוט)
הצוואה לא נפתחה מטעמים אישיים ובגלל שהוא חייל כרגע, אבל שוברים את הראש מה יכול להיות כתוב בנימוק

האם חובה לנמק נישול ילד מהצוואה?

עו"ד ערן הוד מנהל 18/08/26

שלום מועם,

אין חובה שבצוואה יופיע נימוק לנישול ילד. אדם רשאי לצוות את רכושו כרצונו, גם ללא הסבר.

גם אם מופיע נימוק שנראה לא מוצדק או לא נכון, אין בכך כשלעצמו כדי לפסול את הצוואה. השאלה היא האם הצוואה משקפת את רצונו החופשי של המצווה והאם קיימת עילת פסלות משפטית.

לכן אין טעם לנחש מה נכתב לפני שרואים את הצוואה.

לאחר פתיחת הצוואה, מומלץ לפנות לעורך דין בתחום הירושה, לצורך בחינה האם הצוואה נערכה כדין.

בהצלחה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

בקשה לביטול צו קיום צוואה

רחל 16/08/26
שלום
בתי הגישה תביעה לביטול צו קיום צוואה.
באתר רשם הירושות כתוב שהיועץ המשפטי כתב: "אין עניין+הערות.
מה זה אומר?
 
תודה

מה המשמעות של מענה היועץ המשפטי בבקשה לצו קיום צוואה?

עו"ד ערן הוד מנהל 18/08/26

שלום רחל,

המשמעות של "אין עניין + הערות" היא שבא-כוח היועץ המשפטי לממשלה אינו מבקש להתערב בהליך כצד, אך הוסיף הערות או דרישות ביחס לבקשה. אין בכך כדי לומר שהבקשה לביטול צו קיום הצוואה התקבלה או נדחתה. ההכרעה בבקשה תתקבל בנפרד על ידי הרשם לענייני ירושה או בית המשפט, לפי העניין.

כדאי לעיין בתיק ולבדוק מהן ההערות שניתנו, שכן הן עשויות להיות מהותיות להמשך הטיפול.

בהצלחה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קושי בסיום ענייני ירושה

עמית 03/08/26
אנחנו ארבעה אחים, וכבר יותר משנה לא מצליחים לסיים את ענייני הירושה של ההורים. לכאורה מדובר בדירה ובכמה חסכונות, אבל בפועל כל שיחה חוזרת לסיפורים מלפני עשרים שנה, מי עזר יותר להורים ומי קיבל יותר בחיים. עורך הדין שמטפל בנו כל הזמן מנסה לקדם פתרון, אבל כל פגישה נגמרת בפיצוץ. יש דרך שבית המשפט מחייב את כולם לסיים את הסיפור או שזה יכול להימשך שנים?

האחים מסוכסכים, כיצד ניתן לסיים את חלוקת הירושה?

עו"ד ערן הוד מנהל 03/08/26

שלום עמית,

 

בית המשפט אינו יכול לחייב את האחים להגיע להסכמה, אך הוא יכול להכריע במחלוקות ולהורות

כיצד יחולק העיזבון, גם ללא הסכמת כולם.

 

כאשר נוצר מבוי סתום, ניתן להגיש תביעה לחלוקת העיזבון ולבקש מינוי מנהל עיזבון, אשר יפעל לריכוז הנכסים, למכירתם ולחלוקת התמורה בין היורשים, בכפוף להוראות בית המשפט.

 

הליך משפטי עלול להימשך זמן ולעלות כסף, ולכן מומלץ לנסות תחילה גישור ממוקד. אם אין שיתוף פעולה, אין הכרח להישאר תקועים במשך שנים.

 

אתה מוזמן לפנות בכל שאלה.

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תצהירי הסתלקות ובקשה לצו קיום צוואה

קרן 27/07/26
שלום למנהלי הפורום,
בצוואות הדדיות הורישו הורים את עיזבונם, לאחר לכתו של בן הזוג הנותר, ל- 2 משלושת בניהם כיוון שהבן השלישי קבל רכוש מהוריו עוד בחייהם. עוד קובעות הצוואות כי במקרה של פטירה של מי משני מהבנים לפני, חלקו של אותו בן עובר לילדיו, בחלקים שווים ביניהם.
לבן השלישי לא הותירו ההורים דבר. האב נפטר ראשון והוצא צו קיום צוואה.
לאחר פטירתה של האם, 2 הבנים היורשים על פי צוואת האם, רוצים שגם הבן השלישי יקבל חלק שווה בעיזבונה.
האם ניתן להגיש לרשם הירושה 2 תצהירי הסתלקות חלקיים של ויתור על 1/6 מחלקו כל אחד מהאחים בעיזבון, לטובת האח השלישי, יחד עם הבקשה לצו קיום צוואה גם במקרה של הוראת יורש אחר יורש? או שהרשם עלול לפסוק שהחלק ממנו הסתלקו 2 האחים יעבור לילדי האחים בחלקים שווים ביניהם, במקום לאח השלישי?
בתודה מראש על תשובתכם

האם ניתן לחלק את העיזבון גם לאח שלא נכלל בצוואה?

עו"ד ערן הוד מנהל 03/08/26

שלום קרן,

 

בנסיבות שתיארת, ייתכן שהדרך המתאימה היא לערוך הסכם חלוקת עיזבון בין שלושת האחים, שבמסגרתו יחולק עיזבון האם בחלקים שווים, במקום להגיש תצהירי הסתלקות חלקיים.

 

אפשרות זו תלויה בנוסח המדויק של הצוואות ובמבנה ההוראות שבהן, ובפרט בכך שאין בצוואה הוראה מפורשת המבקשת להדיר את האח השלישי מן העיזבון או למנוע ממנו לקבל חלק ממנו.

 

לאור מורכבות המקרה וחשיבות בחינת מלוא הוראות הצוואות, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני ירושה ולהתייעץ עמו לפני הגשת הבקשה.

 

את מוזמנת לפנות בכל שאלה.

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מחלוקת סביב הירושה

לני 22/07/26
היי, לפני כמה שנים ההורים שלי עזרו לאחותי לקנות דירה והעבירו לה סכום מאוד גדול. עכשיו אחרי שאבא נפטר מתחילות מחלוקות במשפחה סביב הירושה, ויש תחושה שהיא כבר קיבלה הרבה יותר מכולנו עוד בחיים. האם כסף שניתן לילד לפני הפטירה יכול להיחשב חלק מהירושה?

האם מתנה שקיבל אחד הילדים בחיי ההורים מתקזזת מחלקו בירושה?

עו"ד ערן הוד מנהל 03/08/26

שלום לני,

 

ככלל, סכום שהורים העניקו לאחד מילדיהם בחייהם כמתנה שהושלמה, אינו נחשב לחלק מהעיזבון ואינו מתקזז אוטומטית מחלקו של אותו ילד בירושה. העיזבון כולל את הנכסים והזכויות שהיו בבעלות המנוח במועד פטירתו.

 

המצב עשוי להיות שונה אם קיימות ראיות לכך שהכסף ניתן כהלוואה, כמקדמה על חשבון הירושה או כמתנה מותנית. כמו כן, יש לבדוק אם האב הותיר צוואה הקובעת שיש להתחשב בכספים או בנכסים שניתנו לילדים במהלך חייו.

 

תחושת חוסר שוויון כשלעצמה אינה מספיקה. יש לבחון את הצוואה, מסמכי ההעברה והנסיבות שבהן ניתן הכסף.

 

מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני ירושה ולהתייעץ עמו בנושא.

 

אתה מוזמן לפנות בכל שאלה.

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

גילוי של נכס חדש

רמי חיימוב 19/07/26
שלום וברכה, בשנת 1987 זכיתי לירושה ע"פ עזבון של דודי רבא. אני אחד משבעה יורשים.
לאחרונה פנה אלינו האפוטרופוס הכללי בדבר גילוייו של נכס חדש - אדמה חקלאית באיזור המרכז המשוייכת לכאורה למוריש שלנו. אני מעוניין להסתלק מהנכס ומסעיף הרכוש העתידי בצוואה, האם זה ניתן? הנכס שנתגלה עדין לא חולק בין היורשים והוא בשלבים הוכחתיים. תודה על תשובתכם המהירה. קצת לא ברור נושא ההסתלקות אם מכיוון שהעזבון חולק בעבר לא ניתן להסתלק מהנכס החדש למרות שעדיין לא חולק... מדובר באדמה חקלאית בעלת שווי כלכלי אפסי.

האם ניתן להסתלק מנכס עיזבון שהתגלה לאחר שנים?

עו"ד ערן הוד מנהל 20/07/26

שלום רמי,

 

בהתאם לסעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, כולו או מקצתו, כל עוד העיזבון טרם חולק. עם זאת, ככלל לא ניתן להסתלק רק מנכס מסוים מתוך כלל הזכויות שהיורש קיבל בעיזבון, אלא אם מדובר במנה נפרדת שהוקנתה לו בצוואה.

 

במקרה המתואר, יש קושי נוסף: יתר נכסי העיזבון חולקו כבר לפני שנים, ואילו הקרקע התגלתה רק לאחרונה וטרם חולקה. לכן יש לבחון האם ניתן לראות בנכס החדש כחלק מהעיזבון שטרם חולק, או שמא חלוקת העיזבון בעבר מונעת הסתלקות מאוחרת.

 

יש לעיין בצו הירושה או בצו קיום הצוואה, ככל שקיימת צוואה, וכן במסמכי החלוקה הקודמים.

 

ייתכן שהפתרון יהיה הסכם חלוקה משלים בין היורשים ולא הסתלקות.

 

לאור מורכבות הסוגייה, מומלץ לפנות לעורך דין שעיסוקו בתחום הירושה לבדיקה פרטנית.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכות לקנות את החלק של האחים שלי ובכמה ?

משה 16/07/26
שלום רב
אבא שלי נפטר והוא השאיר כמה נכסים
ויש נכס אחד שאני רוצה לקנות מאחים שלי
המחיר של הדירה 3 וחצי מיליון בשוק ובשמאות 3 מיליון
היזם של הפינוי בינוי ( שהולך להיות שם )אומר שהוא מוכן לשלם על זה 5 מיליון
אז האחים שלי אומרים לי שבאם אני רוצה את הדירה אני צריכה לשלם 5 מיליון
אבל אני אומר בא נסתכל על מחיר השוק / או שמאות
מה אתה אןמר אם מי הצדק ?
ומה ניתן לעשות ?
ומה יפסקו על זה בת משפט על פי רוב ?
תודה רבה על הכל

מהו השווי הנכון לרכישת דירה מעיזבון כשיש מחלוקת בין היורשים?

עו"ד ערן הוד מנהל 20/07/26

שלום משה,

 

למעשה, קיימת ביניכם מחלוקת באשר לשווי הנכס לצורך רכישת חלקיהם של יתר היורשים. מצד אחד קיימת הערכת שמאי, ומצד אחר הצעה של יזם, אשר עשויה לשקף גם את פוטנציאל הפינוי ובינוי.

 

במקרים כאלה נהוג למנות שמאי מקרקעין המוסכם על כלל היורשים, שיעריך את שווי הדירה תוך התחשבות במכלול הנתונים, לרבות מצבה התכנוני, קידום הפרויקט והצעת היזם. ניתן להסכים כי עלות השמאות תחול על היורש המבקש לרכוש את הדירה, ואף להביאה בחשבון במסגרת התמורה.

 

ככל שהדירה טרם חולקה ונכללת עדיין בעיזבון, מומלץ לבחון את העברת הזכויות במסגרת הסכם חלוקת עיזבון בין היורשים, שעשוי להיות בעל יתרונות גם מבחינת המס.

 

מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום הירושה לצורך בחינה פרטנית של הנושא.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שינוי הצוואה של הסבתא

ישראל 16/07/26
שלום רב
אבא שלי נפטר לפני כ 15 שנים (בגיל 50) ואמא שלי חייה
ולפני שנה נפטר סבא שלי ( אבא של האבא )
והוא השאיר צוואה הדדית שאת החלק של אבא שלי שנפטר יורשו הבנים שלו (אני )
אבל באם אשתו תהיה בחיים זכותה לשנות את הצוואה
הסבתא מייד אחרי פטירת הסבא הזמינה עו"ד טוב ושינתה את הצוואה
ששם היא מחלקת את הירושה בן מי שבחיים ואת החלק של אבא שלי בעצם היא מביאה לאחים שלו שווה בשווה !!
ואסבתא נפטרה 3 חודשים אח"כ
אנחנו רוצים להתנגד לצוואה בזה שאחד מהילדים שלה לקח את הצוואה לפני זה והראה את זה לרב לשאול אותו האם זה טוב מבחינה הלכתית
האם זה תענה טובה ?
שבעצם הפילו עלייה לחץ הילדים שלה
האם אתה רואה סיכוי להצלחה ?
ןאזה עוד טענות אני יכול לעלות ?
( כי הסבתא הייתה בריאה בראש שלה עד ברגע האחרון )

כיצד ניתן להתנגד לצוואה ששונתה לאחר פטירת הסב?

עו"ד ערן הוד מנהל 20/07/26

שלום ישראל,

 

ראשית, יש לבדוק האם הסבתא הייתה רשאית לשנות את הצוואה ההדדית לאחר פטירת הסב.

 

סעיף 8א לחוק הירושה קובע תנאים מיוחדים לביטול או שינוי צוואה הדדית לאחר פטירת אחד מבני הזוג, ובין היתר עשויה להידרש הסתלקות מהעיזבון או השבת הנכסים שהתקבלו מכוח הצוואה.

 

לכן יש לעיין בנוסח המדויק של הצוואה ההדדית, בהוראות שנקבעו בה לגבי אפשרות השינוי ובשאלה האם הסבתא קיבלה נכסים מעיזבון הסב ומה נעשה בהם.

 

עצם הצגת הצוואה לרב אינה מוכיחה השפעה בלתי הוגנת. לצורך התנגדות נדרשות ראיות ממשיות ללחץ, תלות, מעורבות בעריכת הצוואה או פגם אחר.

 

מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין העוסק בהתנגדויות לצוואה.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

צוואה

קובי 12/07/26
שבוע טוב
שלחתי צוואה בכתב יד בדואר רשום לרשם לענייני ירושה לפני כ-6 שנים.
אם אני רוצה לשנות את הצוואה, האם מספיק
לכתוב בכתב יד שאני רוצה לבטל את הצוואה
הראשונה, לכתוב צוואה חדשה ולשלוח בדואר
רשום לרשם לענייני ירושה (אותו רשם) ?
תודה
קובי

כיצד משנים צוואה בכתב יד שכבר הופקדה אצל רשם הירושה?

עו"ד ערן הוד מנהל 20/07/26

שלום קובי,

 

ניתן לשנות או לבטל צוואה בכל עת. מומלץ לערוך צוואה חדשה ומלאה, ובה לציין במפורש כי היא מבטלת כל צוואה קודמת. צוואה בכתב יד חייבת להיכתב כולה בכתב ידו של המצווה, לשאת תאריך ולהיחתם בידו.

 

אין די במכתב ביטול בלבד אם ברצונך לקבוע הוראות הורשה חדשות. כמו כן, מומלץ לפנות לרשם לענייני ירושה, למשוך את הצוואה הקודמת ולהפקיד את הצוואה החדשה בהתאם לנוהל העדכני.

 

כיום ניתן לבצע הפקדה מקוונת או בהתייצבות בלשכה בתיאום מראש.

 

כדי למנוע סתירות או פגם צורני, רצוי לערוך את הצוואה החדשה בסיוע עורך דין העוסק בתחום הירושה.

 

בהצלחה רבה!

מנהל פורום צוואות וירושות

הנדיב 71, הרצליה

03-5544223

eran@hod-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן