פורום פלילי
הפורום הפלילי שלנו מרכז שאלות ותשובות מעולם המשפט הפלילי בישראל. כדי להקל עליכם למצוא בדיוק את המידע שאתם מחפשים, חילקנו את השאלות לפי נושאים מרכזיים.
בין הנושאים תוכלו למצוא שאלות על רישום פלילי ומשטרתי והשפעתו על חייכם, התמודדות עם תלונות שווא, זכויותיכם בזמן חקירה במשטרה, וסוגיות של פגיעה בפרטיות והאזנות סתר.
כל נושא מכיל מידע מקצועי ומעשי שנאסף מתוך שאלות אמיתיות של גולשים, כדי לתת לכם כלים להתמודדות נכונה עם סוגיות משפטיות שונות.
האשמת שווא
האם ניתן "לבטל"כתב אישום?
שלום ושבוע טוב,
בשלב שלאחר הגשת כתב אישום, הדרך הנפוצה ביותר להביא לביטולו בנסיבות שאת/ה מתאר/ת היא באמצעות הוכחת הטענה בבית המשפט.
דרך אחת לעשות זאת הצגת ראיות שבאמצעותן ניתן להוכיח כי מדובר ב"האשמת שווא".
הדרך האחרת, במידה והיא אפשרית היא כרסום בראיות התביעה.
במקרים אחרים ובנסיבות מתאימות ומסוימות יוכל עורך דין בהידברות מוקדמת עם התביעה לשכנעה לחזור בה מכתב אישום.
כפי שניתן לראות, ישנן מספר דרכי פעולה והתשובה אינה חד משמעית. וכמו שעורכי דין נוהגים לומר "כל מקרה לגופו":)
מאחלת לך המון בהצלחה
עו"ד סאני שייקיס.
מותר לרכוש תרסיס פלפל להגנה עצמית באינטרנט מסין ?
או שזה יבוא של נשק או אסור מבחינת מכס ?? למרות שזה נמכר בחנויות בארץ לכל דורש.....תודה מראש על התשובה
האם מותר לרכוש באינטרנט תרסיס גז פלפל מסין?
חוק כלי היריה מגדיר " מכל גז מדמיע" -" "מכל גז מדמיע" – מכל המיועד להגנה עצמית, שמשקל תכולתו הוא כפי שנקבע בתוספת הראשונה והוא מכיל או סוגל להכיל או לפלוט חומר שסוגו וריכוזו קבועים בתוספת הראשונה, ובלבד שמנגנון ההפעלה שלו אינו כולל תרכובות של חמרי בערה או נפץ;"על פי התוספת לחוק כלי היריה- תרסיס פלפל מכיל למעשה את החומר Capsaicin אותו מותר להחזיק בריכוז של עד 2% במיכל שתכולתו לא תעבור את ה 30 גרם. מכאן, שאם הריכוז הוא עד 2% במיכל של עד 30 גרם, מותר להזמין את תרסיס הפלפל מסין ואין הדבר נחשב כייבוא נשק. מקווה שהייתי לך לעזר .
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איום בפניה למפקח על הביטוח
שאלתי היא:
האם איום על גורם (קרן פנסיה) כי אם לא תפעל כראוי וכו....תוגש כנגדה תלונה למפקח על הביטוח ולמבקר המדינה- זה דבר אסור????
איומים על קרן פנסיה- האם איומים?
מעבר לאמור, בסופו של דבר האיומים מושמעים כלפי אדם המייצג את החברה ואתה למעשה מאיים לפגוע בפרנסתו ועל כן ניתן לומר שבכל מקרה יש כאן איומים גם על אדם.
אציין שלא כל ניסוח המעמיד את התאגיד על מחדליו ואשר מציין, כי באם לא יתוקנו המחדלים והתקלות הח"מ שומר לעצמו את הזכות לתבוע או להגיש תלונתו לגורמי הביקורת, יש לראותו כאיומים ו/או סחיטה באיומים ועצתי לך להתייעץ עם עו"ד בנושא בטרם משלוח המכתב.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מה הסיכוי שלי באישום של הטרדה בטלפון
בכל מקרה הגיע כתב אישום ואני מאוד מאוד מוטרד מה לעשות עם זה ואם אני הולך להתרסק בגלל זה
כתב אישום בגין הטרדות טלפוניות
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
זה קורה הרבה - עברתה עבירה פלילית
התכתבויות מיניות באינטרנט
התכתבות בעלת אופי מיני עם קטינות
אם הינך מעל גיל 18 התכתבות בעלת אופי מיני עם בנות 12 עלולה בהחלט להוות הטרדה מינית אפילו אם הן לא הביעו התנגדות להתייחסויותיך או הצעותיך.
שמור על עצמך
עו"ד סאני שייקיס
למה זימנו אותי לחקירה?
זכות השתיקה בעימות
זימון לעימות חצי שנה לאחר חקירה אינו דבר חריג. מדובר ככל הנראה במה שמכונה "השלמות חקירה" לאחר שהמשטרה בחנה את חומר הראיות שנאסף.
קיימת האפשרות לסרב לעימות ו/או לשמור על זכות השתיקה במהלכו.
אני חייבת לציין כי שמירה על זכות השתיקה במהלך כל העימות עלולה להיות משימה קשה משום שעימות נערך אל מול המתלונן/נת ומטבע הדברים עלולה להיווצר דינמיקה סוערת שתקשה על שתיקה ו/או קור רוח לאורך זמן.
חשוב לציין כי לשמירה על זכות השתיקה יש "מחיר" ושתיקתך עלולה לשמש חיזוק לראיות הקיימות נגדך.
בנוסף, אתה מעלה טענה לפיה העלילו עליך עלילת שווא.
אני ממליצה לך לשקול בכובד ראש התייעצות עם עורך דין מומחה בתחום, לו תוכל לתאר את מצבך ביתר פרוט וכך לקבל עצה מקצועית כיצד לפעול לטובתך הגבוהה ביותר.
בהצלחה,
עו"ד סאני שייקיס
כיצד ניתן לערער?
אני לא ידעתי מכל הסיפור: לא דיברו איתי, לא עדכנו אותי, וזה בכלל לא הייתי אני (התיאור שמסרה בכלל לא מתאים לי). מי יודע אולי זו מי שפגעה בי והיא עשתה תרגיל כדי להתחמק...
התיק נסגר זה מכבר אך לא הודיעו לי על סגירתו ורק במקרה נודע לי כעת כשביקשתי אישור משטרה.
כתוצאה מכך נגרם לי נזק רב.
כיצד אני יכול לערער על סגירת התיק, סיווגו כאירוע פלילי, אופן ניהול החקירה, והעדות שאינה קשורה אלי?
ערר על סגירת תיק
החדשות הטובות הן שיש פרוצדורה ברורה להגשת ערר על סגירת תיק.
ערר הוא למעשה פנייה לפרקליט מחוז או לפרקליט המדינה (בהתאם לזהות מקבל ההחלטה על סגירת התיק), בבקשה לשנות את ההחלטה שלא להעמיד לדין.
טרם הגשת הערר אתה רשאי לצלם את חומר הראיות בתיק וכך יהיו בידיך הנתונים הרלוונטים והראיות שעמדו בבסיס ההחלטה לסגור את התיק ולא להעמיד לדין.
במסגרת הערר תוכל להעלות את כל טענותיך.
שים לב שמטרתו של הערר לחלוק על ההחלטה שלא להעמיד לדין את הפוגע/ת.
באשר לנזק שנגרם לך, אם כוונתך היא לנזק פיזי, הרי שניתן להגיש תביעת נזיקין.
בעניין זה, אני מזמינה אותך להפנות שאלה בפורום דיני נזיקין באתר שם תוכל לקבל תשובה מפורטת מעורכי דין המומחים בתחום.
בהצלחה,
עו"ד סאני שייקיס
תשובה
אם זהות הפוגע אינה ידועה מובן כי אין את מי להעמיד לדין.
בנסיבות אלה גם אין מקום להגיש ערר.
חקירת המקרה תתחדש במידה ויתגלו ראיות חדשות.
תודה על ההבהרה
עו"ד סאני שייקיס
חדירה לפרטיות ואיומים
עבירת האיומים וחוק הגנת הפרטיות
אריזת חפצים של בת זוג ושליחתם בדואר עקב פרידה
(קשה ולא נעימה ככל שתהא), אינם מהווים בשום מקרה עבירת איומים כהגדרתה בחוק העונשין.
לגבי החלק השני של שאלתך, חוק הגנת הפרטיות אוסר על פגיעה בפרטיותו של אדם ללא הסכמתו. כמו כן, החוק מגדיר מפורשות מהי פגיעה בפרטיות.
גם כאן, ההתנהגות שאתה מתאר לעניין הפנייה אל האב אינה עולה כדי פגיעה בפרטיות על פי הגדרות החוק.
שים לב כי בנסיבות מסויימות ייתכן מאוד כי הפנייה לאב יכולה להוות הטרדה מאיימת כהגדרתה בחוק למניעת הטרדה מאיימת.
במקרה כזה יכול בית המשפט להוציא כנגד אותו אדם צו למניעת הטרדה מאיימת או "צו הרחקה" כפי שנהוג לכנותו.
מאחלת לכולנו מערכות יחסים בריאות ומעצימות.
בהצלחה,
עו"ד סאני שייקיס
אשמח להתייעצות
אני נתתי הלוואה לאדם כלשהו.
כנגד ההלואה ערכנו הסכם שבמידה והוא לא משלם לי בזמן,רכבו עובר אלי .
ההלוואה היתה בסך 25000. נשארה ייתרה של 2000 ש"ח אשר הוא מתחמק משלם לי אותם.
במסמך שנחתם, צויין שבמידה והוא לא משלם,רכבו עובר אלי לפקדון . הבחור מתחמק ממני כבר תקופה ארוכה.
לכן, שכרתי גרר פרטי והעמסתי לו את הרכב באישון לילה וזאת על סמך ההסכם בינינו.
רכבו נמצא אצלי והוא לא יודע עדיין (הוא במילואים הנוכל).
האם ש בעיה כלשהי כפי שפעלתי?כאמור יש ברשותי מסמך חתום,וכאשר לא שילם את התשלום האחרון, פעלתי.
הרכב אגב שווה 35 אלף והחוב שנשאר לו 2000 .
אין לי מה לדאוג נכון? תודה לך חביבי.
שאלות הבהרה
2. נניח שנשאר חוב של 10 שקלים האם גם אז על פי החוזה אתה זכאי לקבל את הרכב לדעתך?
3. האם הרכב שייך ללווה באופן בלעדי או שמא הוא נשוי למשל והרכב הוא חלק מרכוש משותף?
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יציאה מהארץ שאני לא בן 18
יש להפנות השאלה לפורום בתי משפט
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התמשכות חקירת משטרה
מה הסיבה להתמשכות הליכי חקירה בתיקים פשוטים?
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם לשוטר מותר לקחת מנע את המכשיר הסלולרי?
האם יש לו את הסמכות הזו?
אני נעצרתי בגלל חשד להטרדה מינית, ושוחררתי אחרי 3 שעות.
אין שום קשר בין החשד למכשיר.
האם מותר לשוטר שעוצר חשוד לקחת ממנו את הסלולארי?
אחת הסיבות לכך היא כדי למנוע ממך אפשרות להקליט את החקירה, היות ונקודת המוצא שלהם המעוגנת בהנחיות, כי המקליט חקירה ללא רשות החוקר למעשה משבש חקירה.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שכנה מתלוננת שאני מסתובב עם תחתונים בביתי ?
שכנה מתלוננת שאני מסתובב עם תחתונים בביתי
האם זה אסור ?
ואם ניתן לתבוע אותה על כך שהיא מתצפת עלי
האם אסור להסתובב עם תחתונים בביתי כשהחלון פתוח?
בנוסף, אם החשיפה שלך כלפי השכנה חוזרת ונשנית, יכול והיא תחשב כמטרד ליחיד לפי סעיף 44(א) לפקודת הנזיקין וכך ניתן לתבוע אותך. כמובן, שאם אתה מסתובב עם תחתונים שקופים כך שלמעשה איבר מינך גלוי ו/או אתה עושה תנועות מגונות כלפי שכנתך, הרי החשש שיראו בהתנהגותך כמעשה שנועד לגירוי, סיפוק או ביזוי מיניים יהיה רב יותר.
עצתי לך, לבחון אפשרות לסגור החלונות ו/או להסתובב עם מכנס קצר בבית ולא לפגוע ברגשות הציבור.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חשד בעו"ד
האם זה מראה שאינו רוצה לשחרר את התיק? האם זה תקין לענות כך? ואם אני חושש שעשה משהו לא כדין מה עליי לעשות?
חשדות כנגד עורך דין
מני היקר,
קראתי את פנייתך בעיון רב כמה פעמים.
במידה שהחשדות כנגד עורך הדין נוגעות להתנהלותו המקצועית בטיפול בעניינך אז אני ממליצה לך להפנות את שאלתך בפורום עורכי דין באתר.
במידה ומדובר בחשד לביצוע עבירה פלילית כלשהי, נא פרט באלו חשדות בדיוק מדובר ונשמח לסייע לך בעצה טובה ככל יכולתנו.
בהצלחה
עו"ד סאני שייקיס.
השפעת עבר פלילי על קבלה לעבודה בבנק/חברת כ"א
כעבור כמה שנים (כלומר לפני כשנתיים וקצת) נחקרתי במשטרה בגין בגין איומים והטרדה. לאחר מכן הוגש נגדי כתב אישום פלילי (ע"י תובעת משטרתית והפרקליטות) - ואם לסכם בקצרה - נקבע בבית המשפט כי לא הייתי אחראי בעת ביצוע העבירות (לפי סעיף 34ח לחוק העונשין, היה לי פטור מאחריות פלילית בגלל מחלת נפש פעילה, בזמנו, סכיזופרניה). בדצמבר 2014, השופט, לפי סעיף 170(ב) ובהסתמך על חוות דעת הסניגור ולאחר שעיין בחוות הדעת של הפסיכיאטר המחוזי - הפסיק את ההליכים נגדי.
מאז, "הכל בסדר", וחזרתי לשגרת חיי.
כיום (נובמבר 2015) אני מחפש עבודה חדשה. בימים אלו אני מגיש מועמדותי לעבודה זוטרה בבנק גדול בארץ, דרך מעסיק שהוא חברת כוח-אדם.
שאלתי היא - כיום - האם במהלך המיונים לעבודתי החדשה בבנק, המעסיק המיועד [חברת כ"א/הבנק], בהליך המיון, רשאי לשאול אותי אודות העבר הפלילי שלי - ואם כן, מה עלי לענות (כדי לצאת בצורה הטובה ביותר בראיון העבודה)? לדעתי, הרי אני לא משקר באומרי שאין לי תיק פלילי... האם לא כך?
הסתרת עבר פלילי ממעסיק
המרשם הפלילי ותקנת השבים אוסר על אדם
בכלל, ועל מעסיק בפרט,
לדרוש או להשיג מהמרשם,
במישרין או בעקיפין,
מידע, שהוא
אינו זכאי לקבלו.
2. לכאורה, לפי
סעיף 22 הנ"ל,
שאלות מעסיק, המופנות
למועמד לעבודה בעניין עברו הפלילי,
הן ניסיון להשיג מידע מהמרשם
בעקיפין, ועל כן אסורות.
אולם בית המשפט העליון,
בפסק דין מעורר מחלוקת,
דחה פרשנות זו וקבע, כי
מותר למעסיק לשאול מועמד על עברו הפלילי,
אם השאלות נוגעות למשרה
המבוקשת (ע"א
8189/11, רפאל דיין נגד
מפעל הפיס). עתירה לדיון
נוסף בעניין נמחקה (דנ"א
1840/13).
3. לדעתי, תשובה
מיתממת או מתחמקת לשאלה עניינית בנדון
מפירה לפחות את החובה לנהוג בתום לב
במשא-ומתן לקראת כריתת
חוזה (הקבועה בסעיף 12
לחוק החוזים (חלק
כללי)), ושקר מפורש,
שנועד להסתיר הרשעה (אם
זו טרם התיישנה), הוא
ניסיון לקבל דבר במרמה (עבירה
לפי סעיף 34ד ו- 415
לחוק העונשין).
מה זה עיכוב הליכים מתי זה מתקבל ולמה זה מיועד?
עיכוב הליכים - מה זו החיה הזאת?
. ההחלטה לעכב הליכים תינתן רק על יסוד טעמים יוצאי דופן, הנובעים מנסיבות מיוחדות של
העבירה או מנימוקים אישיים מיוחדים של הנאשם. - להרחבה בנושא הסמכות את יכולה לעיין בהנחיית היועמ"ש מספר 4.3030.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם ניתן להערער לבית משפט מנהלי כנגד החלטת משטרה
ערר על החלטה שלא לחקור
על החלטת משטרה שלא לחקור משום שאין בחקירה עניין לציבור, או אין ראיות מספיקות או מן הטעם שאין אשמה פלילית ניתן להגיש ערר לפרקליט מחוז או פרקליט מפרקליטות המדינה כפי שקבוע בסעיף 64 (א)(1) לחוק סדר הדין הפלילי, נוסח משולב.
עתירה לבית משפט מינהלי אינה הדרך החוקית לפעול בסיטואציה שאתה מתאר.
בהצלחה
עו"ד סאני שייקיס
תביעה פלילית
תודה
קובלנה פלילית פרטית
יחד עם זאת, זכותך להגיע תביעה אזרחית בגין מעשים פליליים שפגעו והסבו לך נזקים.
בנוסף, ישנו חריג לכלל, האומר שבמשפט פלילי המדינה היא המאשימה והוא חל בנוגע למגוון עבירות מצומצם המפורט ברובו בתוספת השנייה לחוק סדר הדין הפלילי והכולל עבירות של איומים, תקיפות שונות , הסגת גבול ועוד ( גם לשון הרע הורחב לנושא ) בגין עבירות אלו ניתן להגיש קובלנה פלילית פרטית שמשמעותה היא ניהול הליך פלילי ע"י האזרח המתלונן ולא ע"י המדינה.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מעשים פליליים של עורכי דין העובדים במחלקה משפטית
כנגד מי מתלוננים במשטרה? ( כנגד הקרן ? כנגד עורכי הדין הספציפיים? או כנגד שניהם)
וכנגד מי מגישים תביעה פלילית?
מעשים פליליים במסגרת חברה
יש לבדוק לגבי כל אחד האם הוא אחראי בפלילים בהתאם לנסיבות וישנם לא מעט כתבי אישום אשר מייחסים אישומים לשורת נאשמים.
במקרה שאתה מתאר, אין כל מניעה להתלונן כנגד הקרן ועובדיה.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סמכות השיפוט הבינלאומית בפלילים
פורום זה לא נועד לפתור עבודות הניתנות לסטודנטים
באופן אישי אני סובר, שאם אעזור לך בשאלה זו ( שאגב תשובה מפורשת לה ניתן למצוא בחוק העונשין ), הרי גרמתי לך באופן אישי נזק בכך שלא אפשרתי לך להתעמק בפתרון סוגיות משפטיות לבד ובסופו של דבר אני אגרום נזק לקהל לקוחותייך העתידיים. אנא ממך פתחי את ספר החוקים ומצאי לבד את התשובה הברורה לשאלתך.
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
החזר דמי שחרור בערבות בתום תקופות 180 יום
מה הזמן הנורמלי שניתן לקבל את דמי הערבות שהפקדתי ביום שחרורי בערבות?
לפני יותר מ 180 יום נעצרתי שחוררתי בערבות צד ג 1000 שח עם חתימה וערבות אישית של 2000 שח שהפקדתי באותו הרגע בסניף הדואר. שמרתי את הקבלה ואת כל הניירת שכתוב שתוך 180 יום אפשר לבקש את הכסף בחזרה. בתום הימים ניגשתי לתחנה באזור מגורי דיברתי עם הקצין וזה בקש לכתוב מכתב לנמק הכל לצרף מסמכים ולהשאיר לו. וכך עשיתי השארתי הכל אצל המזכירה שלו. חלף חודש לא יצרו איתי קשר ולא העבירו לי כסף.
תוך כדי התקופה אני נמצא בטיפול שיקומי מסגרת העבודה שלי הצתמצמה ואני זקוק לכסף הזה בדחיפות. היום צלמתי את כל הניירת והמכתב הקודם בצרוף מכתב חדש שמסביר את המצב הנל. כולל פרטי חשבון בנק ודרכי התקשרות איתי לכל בעיה.
מה הכי חכם לעשות האם לגשת שוב לנסות לתפוס את אותו קצין ולהשאיר ? האם לשלוח בדואר רשום ?
האם יש לי עילת תביעה נגד משטרת ישראל על עיכוב בהחזרת הפקדון לשחרור בערבות ? חלפו 180 יום כמו שהם אומרים ועוד חודש מאז שהגשתי את כל המסמכים עם תאריך מסירה.
מבחינת המשפט הוא מתנהל יש חוות דעת טובה של שרות המבחן אני נמצא בטיפול ומזמן שנותר לי אני עובד.
אני צריך את הכסף ובדחיפות
אשמח לקבל תשובות בהקדם
תודה
נ.ב המקרה על כמות סמים שנתפסה אצלי ותיק זה יצורף לתיק מלפני 3 שנים שגם מתנהל משפט נגדי על גידול קנאביס רפואי הסברתי בכתב שאני נקי מסמים עושה דרך וצריך את הכסף לשלם חשבונות בבית.
החזר כספי ערובה
החזר כספי ערובה תוך 180 יום יעשה כאשר חלפו 180 ימים ולא הוגש כתב אישום בגין העבירה שעליה נחקר מי ששוחרר בערובה ע"י קצין ממונה במשטרה.
מאחר שכעולה משאלתך הוגש נגדך כתב אישום בגין העבירה שעליה נחקרת הרי שמגבלת הימים לא חלה עליך.
לשאלתך, פעלת נכון ולפי החוק לקצין הממונה יש סמכות להיענות לבקשתך לאחר שישקול את השיקולים הרלוונטיים.
בין היתר יש משמעות לקיום מטרת הערובה כגון התייצבות לדיונים.
כמו כן אני מציעה לך לגשת לתחנה על מנת לברר את סטטוס הטיפול בבקשתך והגשת המכתב הנוסף ולא להסתפק בשליחת דואר רשום.
בהצלחה
עו"ד סאני שייקיס.
שאלות בחקירה נגדית
בחקירה נגדית מותר לעורך דין לשאול אותי על הרגשות שלי?
את שונאת את בעלך, נכון?
רצית לנקום בו, נכון?
מה דעתכם?
שאלות בחקירה נגדית
ככלל בחקירה נגדית מותר לשאול כל שאלה הנוגעת לעניין שבירורו נדרש בהליך המשפטי.
ולכן, אם השאלות שנשאלת הן רלוונטיות לצורך בירור המחלוקת הרי שניתן היה לשאול אותן.
בהצלחה
עו"ד סאני שייקיס
הפרת סודיות בנקאית
עובדת בנק שקיבלה חוזה דירה לצורך ייעוץ על משכנתא השתמשה במידע של החוזה לצורך כתב הגנה בתביעת גירושין אישית שלה.
האם השימוש במידע הזה מהווה הפרת סודיות בנקאית ?
תודה רבה
הפרת סודיות בנקאית
יחד עם זאת,כדאי לזכור כי חובת הסודיות אינה מוחלטת אלא יחסית וישנם סייגים שונים שנקבעו בפסיקה לנושא ולא ברורה לי משאלתך כיצד עובדת הבנק יכולה הייתה להיעזר במידע לצורך תביעת גירושין אישית שלה.
עצתי לך לפנות לייעוץ מסודר אצל עו"ד.
מקווה שהייתי לך לעזר
מנהל הפורום הפלילי
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הימורים והגרלות בחינם
קראתי את הסעיפים הרלוונטיים בחוק העונשין ולא ברור לי האם מותר לי לערוך באינטרנט הגרלות שבהם אני מחלק פרסים למשתתפים כאשר ההשתתפות היא ללא עלות (בחינם) ?
ברגע שההשתתפות היא בחינם לא מדובר בהימור אלא במשחק הלא כך ?
וגם סכנת ההתמכרות היא שולית שכן זה כמו להתמכר לכל משחק אחר ?
אשמח לתשובה בעניין.
הגרלה לא חוקית באינטרנט
עמית שלום,
על פי החוק הגרלה תיחשב עבירה פלילית כאשר מתקיימים שני תנאים מצטברים:
1. ניתן בהעלאת גורלות או באמצעי אחר לזכות בכסף או בשווה כסף או בטובת הנאה.
2. הזכייה תלויה בגורל יותר מאשר בהבנה או ביכולת.
כפי שניתן לראות החוק בכלל לא מתייחס לעלות השתתפות והיא איננה נתון רלוונטי. כנ"ל לגבי סכנת ההתמכרות.
ולכן, אם בהגרלה שאתה עורך מתקיימים שני התנאים המצטברים שהחוק דורש אז מדובר בעבירה פלילית.
מקווה שעזרתי לך
עו"ד סאני שייקיס
חינם כשלעצמו אינו מכשיר הגרלה בלתי חוקית
1. האיסורים, הקבועים
בסעיפים 225 - 228 לחוק
העונשין, אינם חלים על
הגרלה, הימור או משחק,
שמקיימים את שלושת התנאים,
המפורטים בסעיף 230 לחוק:
"(1) עריכתם מכוונת לחוג
אנשים מסויים;
"(2) אינם חורגים מגדר
שעשוע או בידור;
"(3) אינם נערכים במקום
משחקים אסורים או במקום לעריכת הגרלות
או הימורים".
על כן, אם
תארגן בפורום אינטרנט או בקבוצה סגורה
בפייסבוק הגרלה, שאין
בה זכייה כספית או טובת הנאה ממשית אחרת
(למעט פרסים בסכומים
פעוטים), היא תהיה,
לדעתי, חוקית.
2. סעיף 231(א)(1)
לחוק מכשיר הגרלות,
שנעשות בהיתר משר האוצר או
מי שהשר הסמיכו לכך. ובאתר
משרד האוצר פורסמו מעת לעת היתרים כלליים
לעריכת הגרלות לפרסומת מסחרית,
המוגבלים בתנאים רבים,
שאחד מהם הוא השתתפות
חינמית. למיטב ידיעתי
והבנתי, ההיתר האחרון
תקף מ- 1 בינואר 2010
ואינו מוגבל בזמן (אך
ליתר ביטחון אני מציע לברר במשרד האוצר).
איום בתביעת ענק
האם יש כאן סחיטה באיומים?
מהי סחיטה באיומים?
מוריס שלום,
סעיף 428 לחוק העונשין מגדיר את עבירת הסחיטה באיומים כך:
המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו - מאסר שבע שנים; נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו - מאסר תשע שנים.
אם הבנתי נכון את שאלתך, האדם שפונה אליך עושה זאת באמצעות עורך דין תוך "איום" בפנייה לערכה שיפוטית, לבית משפט, בדרך של הגשת תביעה.
ייתכן שלמקרא סעיף החוק אתה חושב שאתה אכן נסחט באיומים אך כאשר אדם "מאיים" בפנייה למשטרה או לבית המשפט בדרך של תביעה שיש לה נימוקים חוקיים, לא מדובר בסחיטה באיומים.
האם תביעתו תתקבל או האם יש לו "קייס"? זו שאלה שתתברר בבית המשפט.
מקווה שעזרתי לך
עו"ד סאני שייקיס


