פורום נדל"ן

פורום נדל"ן הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום המקרקעין. רכישת דירה, חוזה שכירות, רישום בטאבו, סוגיות מול רמ"י ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום נדל"ן

עו"ד לילך עתני

בעלת נסיון של יותר מ- 30 שנה בתחום המקרקעין

עו"ד הילה אליקים

עוסקת בתחום המקרקעין, ייצוג ברכישת ומכירת דירות, הסכמי שכירות ועוד.

ייצוג קבלן מול רוכשים

הילה 15/06/10
האם עו"ד המייצג קבלן, ואשר מטפל עבור הרוכשים בנושא רישום הזכויות כנגד שכר טרחה הנגבה מהם עבור כך, רשאי לייצג את הקבלן בדרישות/תביעות של הרוכשים בענייני ליקויי בניה, לרבות בשלב המקדמי של התכתבויות ועוד טרם תביעה בבית המשפט.

ייצוג ע"י עו"ד של קבלן בתביעה בגין ליקויי בנייה

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
כן, הוא יכול
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תקן להרכבת צינורראשי להולכת מים קרים לבניין

משה פ 15/06/10
שלום, בבניין אשר לחב' עמידר 50% מהדירות הוחלף על-ידה הצינור הראשי להולכת מים קרים לבניין. בעבר הצינור היה טמון בקרקע ומבודד מפגעי מזג האוויר. כיום הצינור הותקן על חזית הבניין בגובה שני מטר , צינור מגולוון "2 חשוף לשמש של בית שאן, במקום להוביל מים קרים הוא מוביל לדיירי הבניין שחלקם קשישים מים חמים מאוד. האם ישנו תקן ברור כיצד להתקין צינור כזה ? האם מותר להתקין צינור ברזל מגולוון ללא בידוד חשוף לשמש? תודה רבה.

פורום נדלן לא עוסקת בסוגיה זו

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
נסה להתייעץ עם אנשי מקצוע רלבנטים (קבלנים , מכון התקנים) וכד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חומה משותפת אשר נבנתה ע"י השכן בחריגה

דורון 15/06/10
בניתי בית פרטי כאשר החומה המפרידה ביני לבין השכן כבר נבנתה.
לאחר בדיקה עם מודד מוסמך התברר כי החומה נבנתה בחריגה של מעל 25 ס"מ לתוך השטח שלי בצד הקיצוני עד לאמצע החומה המשותפת ובחישוב קצר הגעתי לכך שנלקח ממני מעל 2.5 מ"ר מהשטח.
הבעיה היא שהשטח נלקח ממני באזור שבו השטח שלי הכי קטן (השטח הוא בצורת פיצה ומדובר באזור המשולש הקטן) ולכן זה ממש בולט ומפריע לי.
השכן דורש את תשלום חלקי המלא עבור החומה, מאחר ופירוק החומה ותיקון החריגה לא ריאלי האם עליי לקזז את עלות השטח שנלקח ממני?
האם מגיע לי פיצוי על עוגמת נפש?
או האם ישנו פתרון אחר לבעיה?

בניית חומה בחריגה

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
אין פתרון אחד ויחיד.
כל מה שאליו תגיעו בהסכמה-אפשרי. בהעדר הסכמה-לא יהיה מנוס אלא מפנייה לבית משפט
לא מקובל לפסוק פיצוי על עוגמת נפש
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מס רכישה

ארז 15/06/10
שלום רב,

קניתי דירה שניה בידיעה שאמכור את הדירה הראשונה שלי. כדי להימנע מתשלום מס רכישה גבוהה עלי למכור את הדירה השניה בתוך שנתיים.

שאלתי היא, האם ביום הקובע של סיום תקופת השנתיים, אוכל להסתפק בחוזה מכירה חתום או שבמועד זה עלי להשלים את המכירה והעברת הבעלות בנכס.

תודה על עזרתכם,
ארז

התחייבות למכור דירה נוספות תוך 24 חודש

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
עליך לחתום על חוזה מכר תוך שנתיים.אין צורך להשלים העברת הבעלות עד אז.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מי ראשי לחתום על חוזה שכירות

מוטי 15/06/10
שני בעלים על קרקע לאחד 2/3 זכויות על הקרקע לאחר 1/3 זכויות
במקום קיים מבנה שניתן להשכירו האם רשאי בעל 1/3 זכויות לחתום על חוזה שכירות מבלי ליידע את הבעלים האחר במקום כאשר לו 2/3 זכויות

ניהול מקרקעין משותפים

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
שותף אחד יכול, לבדו, לעשות מה שדרוש לשם ניהול "רגיל"ש ל המקרקעין, ללא הסכמת השותף השני. נראה לי שההשכרה חורגת מכך ודורשת הסכמת השותף השני.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

העברה בטאבו

חיה 14/06/10
בעלי ירש חלק בדירה,לאחר מכן קנינו את החלק של שתי אחיותיו.באותו זמן נאמר לנו שאי אפשר להעביר על גם על שמי את הדירה רק כשיעבור זמן מה ניתן יהיה להעביר.עכשיו אנו צריכים לשלם כסף רב לעו"ד,כדי שיעביר בטאבו גם על שמי.שאלתי:האם גם בלי להעביר בטאבו אני זכאית במקרה שמשהו קורה לחצי מערך הדירה ,מעצם היותי אשתו או שאנחנו חייבים להעביר בטאבו?

חזקת השיתוף בדירה שאיננה רשומה על שם האישה

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
נא להפנות השאלה לפורום דיני משפחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אי פינוי מושכר בגמר השכירות.

יעל 14/06/10
לפני גמר סיום חוזה השכירות הודעתי לדייר שברצוני לקבל את הדירה לרשותי.הדייר טוען שאשתו בהריוןמתקדם ולכן אין לי אפשרות חוקית לפנותו. האם יש תקדים לזה?
בתודה יעל

פינוי שוכר

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
השאלה כבר נשאלה בפורום. על השוכר לפנות את הדירה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גדר עקב הפרש גבהים עם השכן

יוסי 14/06/10
שלום , יש לי חומה עם השכן , אך בעקבות בנייה מחדש של הבית על שטח כבוה יותר (הכל תחת היתר של הועדה המקומית) , החומה היא בגובה של 30 ס"מ בלבד מפני הקרקע שלי - כל שאני נאלץ לפי דרישת הפיקוח של הועדה בשביל לקבל טופס 4 חשים גדר קלה על החומה מטעמי בטיחות .
השכן מתנגד לסוג הגדר שאני רוצה לשים ודורש רק את סוג הגדר היקרה ביותר, מכיון שהגעתי איתו למבוי סתום - האם ישנה אפשרות לשים את הגדר בצמוד לחומה מהצד שלי , הוא טוען שהוא יכול לתבוע אותי על כך שזה מכער את הבית שלו, ושיכול להתנגד להקמת הגדר, האם זה באמת כך ?

נא לפנות לייעוץ משפטי

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

היטל השבחה

ליבר 14/06/10
פניתי לאחרונה לוועדה המקומית לקבלת אישור לטאבו כדי לרשום חלקה שקניתי לפני שנים. הקנה היתה בשלבים: תחילה החזקתי בכ- 250 מ"ר אדמה החל משנת 1973 כשוכר. בשנת 1981 קיבלתי היתר בניה ובניתי בית בשטח של 118 מ"ר. בשנת 1990 רכשתי את הקרע מהבעלים בתוספת של עוד 150 מ"ר שהם בעצם מין גדר סביב החלקה. רק עכשיו התחלתי בתהליך ההעברה בטאבו ואני אחרי שבץ מוחי ויש לי נכות 100% ופטור ממס הכנסה.
התשובה הראשונה של הוועדה המקומית היתה שאיני זכאי לשום פטור או הנחה מהיטל השבחה. האם אכן כך?

פטור מהיטל השבחה

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
אנא פנה לייעוץ משפטי כדי לבדוק התאמתך לתנאי הפטור.לא ניתן לבצע בדיקה זו באמצעות הפורום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פרויקט פינוי בינוי- דיירים מוגנים .

רויטל 14/06/10
לאחרונה אושרה תב"ע של התחדשות עירונית פינוי בינוי במתחם בו הורי (המבוגרים) גרים כולל הגוש חלקה שלנו. יחידת הדיור שלהם נספרה יחד עם שאר יחידות הדיור בחישוב יחידות הדיור שעל היזם לפנות . הורי דיירים מוגנים של העירייה (דמי מפתח) אולם העירייה לא מכרה את החלקה שלהם ליזם, חלקות אחרות נמכרו ליזם והוא פינה ופיצה את שאר הדיירים במתחם(שכולם היו דיירים מוגנים של העירייה). אותם לא. והתב"ע קובעת שבחלקה שלנו יהי שצ"פ. העירייה נמנעת מלפנות אותם למרות שמוגדר בתב"ע שהבנין בחלקה מיועד להריסה.שאלתי היא האם הפיצוי שמגיע להם הוא כמו של שאר הדיירים במתחם (דירה במתחם, שכ"ד עד שהדירה תהיה בנויה) ללא קשר אם הקבלן או העיריה אמורים לפנות ולפצות אותם?

פינוי בינוי

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
גובה הפיצוי שעל הורייך לקבל הם פרי מו"מ וטיב הזכויות שיש להם. מטבעם של דברים, הזכויות שיש להורייך פחותים מזכות בעלות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הגשת ערעור

דינה 14/06/10
אני הגשתי השגה לתשלום ארנונה על תשלום הבית שלי וזה לאור גובה החיוב ששלחו לי , תשובת מחלקת הארנונה הייתה דחיית ההשגה שלי בלי לשלוח מודד שימדוד השטח הם רק דחו את הטענות שלי
מה אני יכולה לעשות עכשיו ואיך אחייב את מודד המועצה שיבוא למדוד השטח ולפי זה יקבע סכום הארנונה?
עזרתך בבקשה

השגה על גובה ארנונה

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
פורום נדלן איננו רלבנטי לסוגיה זו אך אנסה בכ"ז להשיב לך בכלליות.
אם אתה חולק על שטח הדירה, אתה צריך להביא מודד מטעמך.
השגה על ארנונה היא מטעמים מאוד ספציפיים, ולא ברור אם אתה עומד בתנאי החוק.
על ההחלטה בהשגה ניתן להגיש ערר, במועד הקבוע בחוק.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מדידות ארנונה

עמי כהן 16/06/10
לעריה בד"כ יש תשריט מדידה של הנכס ועליו היא מסתמכת לגבי שטח הנכס, אתה יכול לבקש אותו וזכותך לקבלו במשרדי העריה אם אתה חולק עליו עלך להציג תשריט מטעמך שנערך ע"י מודד (בחלק מהרשויות יקפידו שיהיה מודד מוסמך), במידה ואין תשריט בעריה לדעתי תוכל להכריח העריה לבצע מדידה באמצעות הגשת ערר על ההשגה, קח בחשבון שאם אינך צודק וועדת הערר יכולה להטיל עליך הוצאות משפט לטובת העריה. כמו כן תהליך ערר בד"כ אורך זמן רב.
במידה ואכן יקבע שחויבת ביתר לאורך השנים תוכל להגיש תביעת השבה בבית משפט עד שבע שנים אחורה ומומלץ להגיע עם העריה לפשרה בעניין הזה לאחר הגשת התביעה כי הסיכויים הם פיפטי פיפטי.
בהצלחה רבה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פניה אל המפקחת

אלמוני 14/06/10
אנחנו נמצאים באמצע תסבוכת בהקמת מעלית בבית משותף,
מדובר על בניין רכבת בעל 3 כניסות, בכניסתינו חתמו 5 מתוך 6 הדיירים על הקמת מעלית פנימית בתוך הכניסה, אולם בכניסה האחרת קיימים דיירים שפשוט לא רוצים לחתום ואחד מהם הוא עורך דין שמתנגד לכל דבר שאנחנו עושים בכניסה ותוקע אותנו, מכיוון שהוא עורך דין הוא מנצל את הדברים בחוק בגלל שיש קיר משותף, בנוסף ניסינו לפעול לפיצול אגפים וועד אולם יש חימום מים מרכזי לכל בלוק אז הבנתי שדבר אינו אפשרי, רציתי לדעת עם ניתן לפנות ומה סיכוי הבקשה למפקחת את בתים משותפים שתכריע בסוגיה שאדם מכניסה אחרת לא יוכל לקבוע מה יהיה לנו בתוך הכניסה, בעבר ראיתי הכרעות דומות לדוגמא בניין בעל שתי כניסות באחת יש מעלית בשנייה לא, בכניסה שאין בה מעלית הדיירים חויבו על שתלום אחזקה וחשמל על מעלית שין להם, בסופו הצד שאין בו מעלית ניצח.
אשמח לדעת אם ניתן להכריע כזה דבר ולרשום אותו בתקנון הבית המשותף במה זה כרוך וכמה באמת ניתן לעשות מהלך כזה?

דייר אשר מתנגד להקמת מעלית

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
כדי להשיבך יש לבחון לעומק את המצב הרישומי ועובדתי של הבניין כדי לבחון האם הנכם עומדים בתנאי הרוב הדרוש להקמת מעלית, ומה סיבות התנגדותו של השכן עוה"ד כדי לבחון האם יש עילה לפנייה למפקחת.
אנא פנו לייעוץ משפטי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פטור ממס שבח

אלי 14/06/10
האם דודה (אחות של אמא) יכולה לתת במתנה דירה לאחיין שלה תהיה פטורה ממס שבח (לא מכרה דירה בפטור ממס שבח ב-4 השנים האחרונות), והאם האחיין יהיה פטור בכלל ממס רכישה משום שערך הדירה נמוך מגובה הפטור.

פטור במס שבח להעברה במתנה

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
בהעברה במתנה ל"קרוב" , כהגדרת המונח בחוק, יש פטור ממס שבח ותשלום שליש ממס רכישה (גובהו הסופי יקבע בהתאם לערך הדירה, ויכול גם להגיע לכדי אפס ש"ח).
לשימת לבך, כי המונח "קרוב" שונה לעניין מס שבח ומס רכישה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מכר מתנה

רם 14/06/10
אני עו"ד חדש,בבעלותי מחצית זכויות חכירה בדירה והמחצית השנייה בבעלות אחותי,אני מעוניין להעביר לבני את זכויותיי במתנה, ואת זכויות אחותי לרכוש בכסף. שאלה- האם אני מכין 2 הסכמים, אחד מכר מתנה של זכויותיי והשני מכר רגיל לרכישת זכויות אחותי, או שאני מכין הסכם אחד ובו אני מציין שמחצית הזכויות השייכות לי אני מעביר במתנה והמחצית השניה היא מכר רגיל בתשלום? האם הדיווח לאוצרנעשה על גבי טופס אחד הן לגבי המתנה והן למכר הרגיל? האם אני כעו"ד יכול להיות מיופה כח להעברת הזכויות ולקבלת כסף בנאמנות? אשמח לקבל הבהרות נוספות בעניין.

הסכם מתנה ורכישה

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
יש להכין שני חוזים. מאחר ואתה צד לעניין, אולי לא רצוי שתהיה גם מיופה הכוח וגם נאמן.
מאחר והנך עו"ד חדש, ולדבריך חסר נסיון בתחום, מומלץ כי העסקאות הראשונות לפחות יבוצעו בליווי עו"ד ותיק.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שיעור מס שבח

שירן 14/06/10
שלום, רציתי לדעת מה שיעור מס שבח על מגרש מגורים. (אני יודעת שהחישוב הוא מורכב אך לא יודעת מהו האחוז)

שיעור מס שבח

עו"ד עזרא שרון 15/06/10
אכן, החישוב הוא מורכב ותלוי בשנת הרכישה לכן אתמקד רק במקרה אחד, השכיח יותר. לגבי דירת מגורים שנרכשה אחרי 11/2001- שיעור המס הינו 20% מהרווח.

אינני מתייחסת לשיעורי מס אינפלציונים, ניכוי הוצאות וכד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

וויתור על נכס לטובת אחר

ז 14/06/10
אני עו"ד שלא מטפלת במקרקעין, אך יש לאבא בית שרשום עם שמו ושם אחיו יחד.
אבא רוצה שאכין לו הסכם וויתור על הבית מצד האח לטובת אבא ( לפי הסכם ביניהם).
למישהו יש נוסח של הסכם וויתור כזה? והאם יש תהליך מיוחד בטאבו? מה עליי לעשות?

ויתור על נכס

עו"ד עזרא שרון 14/06/10
אם הכוונה היא שא' נותן במתנה לב' נכס, אזי יש הליך שמתאים לכך, המזכה בפטור חלקי/מלא ממס, ובתנאי שהנכם עומדים בתנאי החוק.
זו עסקה במקרקעין לכל דבר ועניין ולכ מומלץ להיוועץ עם עו"ד העוסק בתחום.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

השכרת דירה

אורית 14/06/10
מה עלי לבדוק בעת השכרת דירתי לעמותה?

דגשים והיבטים בחוזה שכירות

עו"ד עזרא שרון 14/06/10
עיין במאמר שפרסמתי באתר זה בעניין "דגשים והיבטים בחוזה כירות". המאמר מתייחס בעיקר להשכרות לדירות מגורים ואנשים פרטיים, ולכן אין להתספק רק בכך, שכן ייתכן שלגביך יש היבטים נוספים (עסק, מע"מ וכד).
יש לפנות לייעוץ משפטי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שכר טרחה עבור צו ירושה

גנדי 14/06/10
פניתי לעורך דין לטפל לי בצו ירושה, הוא ביקש עבור הטיפול 20% משוויה.
האם זה סביר וכמה נהוג לקבל שכר טרחה במקרה הזה?

שכ"ט עבור טיפול בצוי ירושה

עו"ד עזרא שרון 14/06/10
אם מדובר בהוצאת צו ירושה "פשוט", בדר"כ לא גובים לפי שוי העזבון, אלא מחיר קבוע המוסכם מראש.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

לא סביר

עו"ד רוחמה קליין 15/06/10
זה ממש לא סביר, התעריף המינימלי המומלץ ע"י לשכת עורכי דין לבקשת צו ירושה או קים צוואה הינו 1.5% מהעיזבון אך לא פחות מ-3352 ש"ח
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שלום – קרקע בצפון

דנה 14/06/10
שלום,
סבי, הבעלים של קרקע בצפון, לא יודע קרוא וכתוב, קשיש בן 67.
לפני כמה שנים, כרת עם קבלן בניין הסכם שלפיו בתמורה לקרקע שיש לו הוא בונה לו בית עם שתי קומות.
הענין יצא לפועל, אך הוא לקח את הקרקע ובנה לו קומה אחת.
החביא ממנו את ההסכם ולא נותן לו לעיין בו.
פניתי לטאבו והבנתי שהוא רשם הערת אזהרה על הקרקע, החלקה עדיין רשומה על שם אבא של סבי שנפטר מזמן.
ביקשתי בשם סבי לקבל את ההסכם שלפיו נרשמה הערת האזהרה אך בטאבו הודיעו לי שאני צריך להביא הוכחו שהוא (סבא) הבן של הבעלים של הקרקע שכפי שאמרתי נפטר מזמן.
הצוואה כתובה בערבית, בה כתוב שהוא מוריש לכל ילד מילדיו השלושה שליש ממה שיש לו ולא החלקה הספציפית לסבא שלי, אלא שליש מהכל.
האם עליי לתרגם את הצוואה ולהגישה כהוכחה? האם תעודת זהות מספיקה? ולגבי התרגום האם זה צריך להיות ע"י עורך דין רגיל או נוטריון?

הפרת הסכם קומיבנציה

עו"ד עזרא שרון 14/06/10
בבית משפט-התרגום צריך להיות נוטריוני.

יתכן מאוד שיש לכם עילה על הפרת הסכם הקומבינציה. יש לפנות בדחיפות לייעוץ משפטי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה לגבי קניית דירה מפוצלת בתל אביב

Nadav 14/06/10
יש לי שאלה לגבי קניית דירה מחולקת, 3  חדרים בתל אביב: בדירה יש שתי דלתות פנימיות, שעוני חשמל נפרדים, והוסיפו אמבטיה לצורך החלוקה.כעת מוכרים אותה כלא מחולקת, הסירו את הדלתות והמטבח הנוסף.האם ברכישת הדירה, אם אני משכיר אותה כיחידה אחת לא מחולקת, יש סיכונים מבחינת הסתבכות עם העריה בגלל השינויים הפנימיים שבוצעו בדירה, אף שבפועל תהיה מושכרת כיחידה אחת?האם ניתן לבדוק לפני הרכישה אם יש איזה פניה, מכתב אזהרה, קנס וכו מצד העיריה בענין החלוקה, כך שלא אקבל נכס שכבר יש איתו בעיות?אודה מאד אם יש למשהוא ידע בנושא.תודה

דירה מפוצלת

עו"ד עזרא שרון 14/06/10
ניתן לעיין בתיק העירייה ולברר אם יש קנס/התראה וכד' בעניין זה.
אם אתם מבצעים בנכס שימוש חוקי- אז הבעיה היא רק על שימוש בעבר, וזה צריך להיות באחריות המוכר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עזרה בבקשה – דחוף!

רועי 14/06/10
לא מזמם קניתי בית ואני אמור להיכנס אליו בעוד 3 חודשים. היום הודיע לי המוכר שהתקבלה החלטה בועד להתקין שער חשמלי בכניסה לחניה של הבניין, והוא דורש שאני אשא בתשלום. על מי חלה חובת התשלום בהנחה כי בהסכם המכר כתוב כי כל ההוצאות עד למסירת החזקה חלים על המוכר, למעט סעיף היטל השבחה שעל פיו עד למועד חתימת ההסכם חל על המוכר וממועד זה חל עלי?

בהעדר הוראה אחרת בהסכם-החוב חל על המוכר

עו"ד עזרא שרון 14/06/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שיתוף במקרקעין ומשכנתא

אור 14/06/10
מדובר בשני אחים המחזיקים כל אחד בית משלו על קרקע טאבו במושע (שותפות)לא בחכירה של המינהל) בית קדמי ובית אחורי. כרגע אין פרצלציה בקרקע לפי חוק התכנון והבניה מסיבה של עיכוב ברשויות.שני הבתים עם היתר בניה ורשומים בעיריה אבל לא בטאבו עדיין.
אחד האחים מעוניין למכור את ביתו אבל הקונה זקוק למשכנתא .הבנק למשכנתאות דורש מהקונה הסכם שיתוף בקרקע עם האח השני או מכתב הסכמה מהאח השני שידוע לו שבגלל שמדובר בקרקע במושע אזי גם ביתו ימושכן כחלק מהמשכנתא שתירשם.
האם מבחינה משפטית בגלל שהקרקע במושע אזי גם האח השני כבול למשכנתא שתירשם על הבית של הקונה?
בהנחה שהאח השני יסכים לעשות הסכם שיתוף עם הקונה החדש האם בהסכם השיתוף הוא יכול להסכים שגם ביתו ימושכן עקב כך שהקרקע במושע?כל זה בהנחה ברורה שהוא מסכים לסעיף כזה .
תודה רבה

שיתוף במקרקעין במושע

עו"ד עזרא שרון 14/06/10
יש לפנות לייעוץ משפטי כדי למצוא פתרון בו גם הקונה יוכל לקבל משכנתא, גם הבנק יתרצה וגם השכן לא יהיה חשוף.
הפתרון תלוי במבנה הרישומי של הנכס ומ ו"מ מול הגורמים הנ"ל ולדעתי ניתן למצוא פתרון כאמור.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תמא 38- התנגדות

איציק 14/06/10
הורי גרים בבניין עם 3 כניסות .רוב הדיירים התאגדו עם קבלן לצורך בניית דירות על הגג וקבלת מעליות ושפוץ הבניין לפי תמא 38.להורי יש בעיה גם בריאותית בגלל הליכלוך והאבק שהם יסבלו(שניהם חולי אסתמה כרוני) וגם בראייה כוללת תוספת שכנים חניות אשפה באיזור שהוא ממילא צפוף.בפני מי אני אמור להציג את התנגדותיהתנגדותם?
וכיצד אתה מציע לי להערך

בברכה

נא לפנות לפורום תמ"א 38

עו"ד עזרא שרון 14/06/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שותפה שברחה

ישראל 14/06/10
שלום,
אני גר בשכירות מזה שנתיים. וחתום בחוזה על שמי.
לפני כ-3 חודשים חברה שלי הציעה לי להכניס שותפה שתעזור לי בתשלומים. ובמקרה מישהי מהעבודה שלה חיפשה דירה. וככה יצא שהיא באה לגור איתי בדירה. השותפה לא חתומה על החוזה כמובן, והיה בינינו סיכום ברור שהיא משלמת לי 800 שח בכל תחילת חודש. מאז התשלום הראשון היא מושכת אותי בתירוצים שאין לה כסף (למרות שהיא עובדת הרבה ועושה הרבה שעות) ושיש מישהו שחייב לה כסף ולא משלם לה. על 3 חודשים היא צריכה לתת לי 2400 ש"ח. מתוכם קיבלתי ממנה רק 1150. מה שקרה בשבוע האחרון, נכנסתי לחדר שלה ולהפתעתי היא נעלמה ולקחה איתה את כל הדברים. לא עונה לטלפונים והחליפה מספר.
מה אני יכול לעשות? במשטרה אומרים לי שזה לא עניין משטרתי. אבל בינתיים היא חייבת לי כסף וככל הנראה היא לא מתכוונת לשלם.

יש מוצא?

תגיש נגדה תביעה לבית משפט לתביעות קטנות

עו"ד עזרא שרון 14/06/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

סוגייה שמטרידה אותי

סיראי 13/06/10
שלום , מדובר ב 3 אחים ערבים אשר מתגוררים בחיפה עוד לפני קום המדינה . קיבלו הם בירושה חלקת אדמה שממוקמת על חוף הים ( חוף הכרמל) אשר שם כל האזור שייך ובבעלות הערייה המדינה בלבד חלקה זו . בחלקה זו שלושת האחים וההורים שלהם נהגו לעבוד ביצירת כדרים ולמכור אותם בחוף. אולם , ב1979 המירו העסק למסעדה . הבעייה שמתעוררת היא שהעריה כל הזמן ממציאה דוחות וסיפורים בכדי למנוע מהם לקבל רישיון בעסק הממוקם באדמתם (הקרקע רשומה בטאבו על שמם . האחים ממשיכים לשלם ולשלם כסף בתקווה שהערייה אכן תקיים את הבטחתה ותתן להם הרישיון הנדרש !!! 

מה אתה רוצה ?

?? 13/06/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן