פורום דיני נזיקין
שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.
אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.
עבודה פרטית לבוס
השאלה העיקרית (כפי שאני מבינה) היא הביטוח - במקרה תאונה האם ביטוח מקום העבודה/קרן הפנסיה/ביטוח לאומי לא יגידו שזה לא עבור העסק ואז הם פטורים ומה שיישאר לי זה רק לתבוע אותו אישית....
אם אירוע חס וחלילה יקרה בבית ייתכן ויטען שיש לו ביטוח צד ג' או חבות מעבידים שיש לכל אחד בביטוח הדירה שלו, זה עוזר?
נפגעה במהלך עבודה פרטית עבור הבוס - עדיין יכולה לתבוע פיצויים?
צהריים טובים,
עשויות להיות בעיות במקרה של תאונה עקב עבודות פרטיות, למשל בהליכים מול המוסד לביטוח לאומי.
יחד עם זאת, אם מדובר במסגרת שעות העבודה וברור שהאחראי עלייך הורה לך לעשות כן, יכול להיות שניתן יהיה להתגבר על כך, אם כי מדובר בפתח לבעיות..
ביטוח דירה יכול לסייע במקרים שבהם התאונה אירעה בשל רשלנות בעל הדירה ולא בטוח שזה יכסה כל מקרה או תאונה שתתרחש.
בכבוד רב,
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רעש
מהן השעות שמותר להרעיש במסגרת שיפוץ או בניית דירה
צהריים טובים,
בימי חול, שעות העבודה שבהן מותר לעבוד בדירת מגורים הן מ 7:00 בבוקר ועד 20:00.
אם מדובר במכונות מרעישות שנועדו למשל לחפירה, הריסה או בנייה, אז מותר להפעילן עד השעה 19:00.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פציעה בדירה שכורה
אני שוכרת דירה בקיבוץ,
לאחרונה הוקשתי ע"י נחש והייתי זקוקה לטיפול רפואי,
האם ניתן לתבוע בתביעת נזיקין את בעל הבית ?
תביעה נזיקית עקב הכשת נחש
צהריים טובים,
רק אם ניתן יהיה להוכיח רשלנות של בעל הדירה שתרמה לכך שנפגעת מהכשת נחש, אז תוכלי לתבוע את בעל הדירה.
על פניו נראה שיהיה לא פשוט שקיימת רשלנות במקרה כזה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בני נפצע במדרכה
שלום,
לפני כחודשיים בני בן ה 5 ואני טיילנו ברחוב, בני הלך על מדרכה מוגבהת ונפל, כתוצאה מכך נשארתי אתו בבית במשך שבועיים – הוא היה פצוע ברגלו ולא יכל ללכת לגן .
האם ניתן לתבוע פיצויים ??
ואם כן ממי ?
הבן שלי נפל ברחוב בגלל מדרכה לקויה. מגיע לו פיצוי?
שלום,
ראשית יש לבחון את המדרכה ממנה נפגעתם, והאם היה בה פגם או ליקוי.
ככל והתשובה היא חיובית, ניתן להגיש תביעה כנגד הרשות המקומית שבתחומה מצויים המקרקעין, באשר לבן ניתן לפנות גם אל פוליסת תלמידים, החלה על כלל תלמידי ישראל ( גם בגנים העירוניים), במשך 24 שעות, אם כי יש לציין כי מדובר בפוליסה מוגבלת, אשר איננה מכסה נזקים של מה בכך.
בברכה,
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה בגין נזקי רכוש
כי מצד אחד לו הייתה פוליסה עם ערך כינון היה זכאי לחדש תמורת ישן, ומצד שני תביעה לפי דיני נזיקין אמורה להחזיר את מצב התובע לקדמותו טרם הנזק, ולא הגיוני שהשריפה תיטיב את מצבו.
אודה להבהרה/הכוונה לפסיקה
לפי מה מפצים בתביעת נזקי רכוש עקב שריפה
ערב טוב,
מדובר בשאלה מורכבת ולא פשוטה.
להערכתי יש להתחשב במצב החפצים כמו שהיו ובניכוי בלאי שכן מדובר בתביעה נזיקית שמטרתה השבת המצב לקדמותו.
יחד עם זאת אני מניח שניתן להעלות גם טענות הפוכות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעת פיצויים אחרי 8 שנים
שלום
כבר הרבה זמן אני מנסה לבדוק בכל פורום משפטי ואצל כל עו"ד שאני נפגש אתו האם אני יכול לתבוע פיצוים בתביעה אזרחית נגררת למרות שעברו 8 שנים מאז המקרה .
לאורך כל התקופה הזאת "התנהלה חקירה ומשפט" לאחרונה הנאשם הודה במיוחס לו וממתינים לגזר דין ,
אף אחד לא אמר לי חד משמעית כן או לא .
כי יש סייגים שאומרים אם הנאשם הודה במסגרת הסדר טיעון (כך היה) תקופת ההתיישנות מתחילה מרגעה ההודעה .
איפה אני יכול לברר את הנושא ? למי אני יכול לפנות כדי לקבל תשובות ,
זה חוק שכתוב שחור על גבי לבן,
פשוט האורכי דין לא מצליחים להבין אותו ? לפרש אותו נכון ?
תודה.
התיישנות תביעה נזיקית והודאה במקצת הזכות
צהריים טובים,
אתה לא מקבל תשובות חד משמעיות, כי אין שחור ולבן בעניין זה וכל מקרה נבדק לגופו לעומק בהתאם לנסיבות ועובדות.
התיישנות היא כעיקרון 7 שנים מיום האירוע ולכן לכאורה המועד חלף. יחד עם זאת לפי חוק ההתיישנות אם קיימת הודאה בזכות, אז תקופת ההתיישנות מוארכת. השאלה אם הודאה במסגרת הסדר טיעון היא הודאה במקצת הזכות וזו שאלה משפטית לא פשוטה ולכן גם התשובה לא פשוטה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעת נזיקין נגד האגף למעונות יום במשרד העבודה
הכנסנו את התאומות למעון בעלות של 5,600 ש"ח בחודש והתברר שבגלל סטטוס העבודה של אשתי עלינו לפנות לוועדת חריגים.
ע"פ הנכתב באתר של האגף למעונות יום הוועדה תתכנס עד 60 יום מזמן קבלת הבקשה.
שלחתי את הטפסים לוועדה ומיותר לציין שעדיין לא קיבלתי תשובה, בהזדמנות הנדירה שעלתה בזכותי בה הצלחתי לתפוס מישהי מהמחוז בטלפון, נאמר לי שהייתה וועדה כשבועיים לאחר שהטפסים שלי הגיעו אך היא לא ידעה לפרט למה לא השתתפנו בוועדה זו.
התכנון שלי היה שאם לא נקבל דרגה שמתבטאת בסבסוד אזי נוציא את הבנות מהמעון.
בהתאם לנ"ל, כתוצאה מהתנהלות לקויה של האגף למעונות יום אני עדיין נאלץ לשלם מידי חודש סכום גבוה בלי שאדע מה האופק. אם הייתי מקבל תשובה כשבועיים לאחר שקיימו את הוועדה הייתי יכול לחשב מסלול מחדש ולהוציא את הבנות.
שאלתי, האם ניתן לתבוע תביעת נזיקין את האגף למעונות יום במשרד העבודה בגין הרשלנות שלהם, גם שלא הכניסו אותנו לוועדה שהתקיימה לאחר שהטפסים הגיעו וגם מהסיבה שעברו עדיין 60 ימים ולא קיבלנו מענה?
הרי אם היו עובדים לפי הנהלים שלהם הייתי מקבל כבר תשובה ויודע כיצד עלי לנהוג.
תודה
תביעה נזיקית בגין אי מתן מענה בזמן
צהריים טובים,
אם ניתן להוכיח כי אכן מדובר ברשלנות ולא בפעולה סבירה או בטעות שהיא סבירה, אז יכול להיות שאפשר להגיש תביעה בגין הכספים העודפים שלכאורה עליכם לשלם.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצוי בגין פגיעה(ריסוק אצבע מדלת ללא התקן מאט )
פגיעה ביד בגלל דלת לא תקינה
צהריים טובים,
לגבי נושא הנכות, עליך לצרף חוות דעת רפואית לכתב התביעה, שכן הנכות שקבע המוסד לביטוח לאומי איננה מחייבת בתביעה נזיקית.
לגבי האחריות וסיכויי התביעה, קשה מאוד להעריך מבלי להכיר את כל הנסיבות והעובדות. יכול להיות שכדאי לפנות למומחה בטיחות שיתייחס לעניין ואם הוא סבור שזה תקין לשקול את כדאיות התביעה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויים
תשלום פיצויים על-ידי חברת הביטוח
צהריים טובים,
חברת הביטוח איננה מחויבת לשלם לך הפרשות סוציאליות כאלו ואחרות כמו מעביד, אלא אך ורק מה שמשולם לפי הפוליסה שזה תגמולי אובדן כושר עבודה.
אם ללא קשר צברת זכויות בפוליסה, כמו חיסכון או פיצויים, אז תוכל לקבל אותם בגיל הפרישה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעת נזיקין נגד שכן שאיים עלי ועל משםחתי ברצח
תביעת נזיקין בעקבות איום
ערב טוב,
ברמת העיקרון ניתן להגיש תביעה בגין איום, הכולל הוצאות שהוצאו ככל ואכן היו כאלו וכן עגמת נפש.
יחד עם זאת כל מקרה לגופו ויש להבין את הנסיבות המלאות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לידת פג לשמירת הריון
רשלנות רפואית בלידה
נא הפני שאלתך לפורום רשלנות רפואית באתר.
בברכה,
תומר ששון, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין
שלומציון המלכה 18, ירושלים
טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הגשת ראיות בתיק מוצגים, תיק פלת"ד
התבקשתי להגיש ראיות בתיק מוצגים , תביעת פלת"ד ללא שאלת חבות ,
איזה ראיות יש להכניס לתיק המוצגים שאינן מונחות כבר בפני בית המשפט ? שהרי כתבי טענות וחוות דעת משפטית אינן נדרשות לתיק המוצגים
תיק מוצגים
יש להגיש תצהיר כמובן של התובע ועדים מטעמו ככל שיש לעניין עזרה, הפסדי שכר וכו'.
ניתן לצרף תיעוד רפואי וקבלות, וכל דבר שיש בו כדי להוכיח את הנזק הנטען.
בברכה,
תומר ששון, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין
שלומציון המלכה 18, ירושלים
טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
כתב הגנה
תביעה כנגד חברת אוטובוסים
ככל ותוכל להוכיח כי נטענו טענות שאינן אמת בכתב ההגנה, יש לכך משקל במהימנות שייתן בית המשפט לחברת האוטובוסים.
לגבי המועד שבו הגישו כתב הגנה, לא תהיה לכך השפעה של ממש, עמדה לך הזכות לבקש פסק דין בהיעדר הגנה.
בברכה,
תומר ששון, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין
שלומציון המלכה 18, ירושלים
טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התנהגות אלימה מצד מנהל מסעדה כלפי לקוח
הלכנו מס' חברים למסעדה(לא כשרה), לי התחשק גלידה ממסעדה אחרת שנמצא באותו המקום (יש לציין שבעבר נכנסתי עם גלידה ממסעדה אחרת למסעדה שהלכנו אליה והכול היה בסדר). רכשתי את הגלידה מהמסעדה האחרת ונכנסתי למסעדה שבה שהו חבריי, באתי לשבת והמלצרית אמרה לי שלא ניתן להיכנס עם אוכל מבחוץ ועליי לצאת. אמרתי לה שאני לקוח קבוע כאן, לא ידעתי שאסור ובעבר נכנסתי כבר עם גלידה מבחוץ ושאני מצטער ושזה לא יחזור שוב, הוספתי שנשאר לי ממש מעט גלידה ואסיים אותה מהר ואזרוק. התיישבתי ולא נענתי לבקשתה לצאת מהמסעדה (השעה הייתה 3 בבוקר והיה קפוא בחוץ). היא קראה למארח(שאגב לא חיכה לי בכניסה כדי להכניס אותי, לא היה אף אחד. פשוט נכנסתי לשבת בשולחן עם חבריי)המארח "שם לי" מבט עצבני ורצחני ואמר לי לעוף מפה עם הגלידה. זה מאוד הכעיס אותי ואמרתי לו שאני לא יוצא והוא יכול להזמין לי שוטר אם הוא רוצה. הוא הלך וקרא למנהל. המנהל הגיע ועשה לי תנועות של "בוא אליי", גם עם מבט רצחני בעיניים. משך אותי מהיד אל מחוץ למסעדה. התנגדתי. הוא בא לזרוק את הגלידה שלי לפח והתנגדתי. הוא החל לדחוף אותי עם החזה שלו אל מחוץ למסעדה והתנהג בבריונות ואלימות. יצאתי בלי יותר מידי התנהגדות. אכלתי את הגלידה ברכב שלי. נכנסתי שוב למסעדה להיפרד לשלום מחבריי, יצאתי מיוזמתי בפעם השניה. המנהל הגיע לדלת ושם לי עלייה יד - התנהגות בריונית ובוטה, אמרתי לו "תעיף את היד שלך". הוא הוריד אותה. אמרתי לו "נתראה בבית משפט" ועזבתי. ראוי לציין שחבריי אחר כך סיפרו לי שעיקבו להם את המנות והם קיבלו מנות מסריחות ושרופות ואמרו להם שאין תפריט לילה במסעדה, למרות שאכן יש עפ נהלי המסעדה בכל מסעדות הרשת החל מהשעה 23:00. פנינו לרשת. הם שלחו את מנהל האזור לסניף, הוא ראה במצלמות את הסיטואציה וגיבה את המסעדה: אמר שאני לא צריך לייצר פרובוקציות שמבקשים ממני לצאת ולחבריי אמר שרואים במצלמות "שהם נהנים ואוכלים". הרשת התנערה מאחריות עם הטענה ש"כל ההתנהלות היא מול הזכיין". הרשת נתנה לי את מס' הטלפון של הזכיין. אנחנו מאוד רותחים על הרשת ובפרט על ההתנהלות המבזה של צוות הסניף ומעוניינים לתבוע את הזכיין על העוגמת נפש(והאלימות שאני אישית חוויתי!) שקיבלנו באותו ערב. אין לנו ראיות של האוכל השרוף ושל האלימות כלפיי בטלפונים הניידים(טפשי לחלוטין מצידנו) אך זה אכן קיים במצלמות בסניף. החברים אמרו לי שלא כדאי לפנות לזכיין בלי עורך דין. מהי המלצתכם? תודה רבה!!!
תביעה כנגד רשת מזון
שלום,
על פניו נראה לי כי ישנה בעיה להוכיח את תביעתך, בהיעדר ראיות, במיוחד את עניין האוכל השרוף, שכן להבנתי חבריך לא התלוננו על כך בזמן אמת.
הייתי ממליץ לנסות להגיש תביעה קטנה.
בברכה,
תומר ששון, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין
שלומציון המלכה 18, ירושלים
טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ניצול ימי מחלה
זכאות לפיצוי עקב אובדן ימי מחלה
שלום,
השאלה היא האם ניתן לפדות את ימי המחלה בתום תקופת ההעסקה, שאם כן אזי שמדובר בהפסד שבגינו יש לפצות אותך על כך.
בברכה,
תומר ששון, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין
שלומציון המלכה 18, ירושלים
טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חניה ציבורית
1. האם מותר על חניון פתוח להשים כללים .
2. האם מותר לבעלים של המרכז להדביק לי מדבקות על הרכב . ?
נהלים של חניון
אם מדובר בחניון ציבורי אזי שלא ניתן, יש לבחון האם אכן כך.
בברכה,
תומר ששון, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין
שלומציון המלכה 18, ירושלים
טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול באמצע
ברצוני לשאול אם בעל מקצוע- כמו חשמלאי,אינסטלטור וכדו, התחיל לעשות עבודה וקיבל בעבורה כסף(נתן חשבונית) וסוכם עם המזמין שבעל- המקצוע יסיים את העבודה.
בינתיים,המזמין החליט שבעל המקצוע לא מוצא חן בעיניו- כלומר עבודתו,והחליט להזמין איש- מקצוע אחר לסיום העבודה.
האם יש דרך חוקית או משפטית לחייב טת בעל- המקצוע הראשון- להחזיר את החלק היחסי מהכסף שניתן לו בעבור כל העבודה?
לתשובתכם אודה
סיום התקשרות עם בעל מקצוע
בברכה,
תומר ששון, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין
שלומציון המלכה 18, ירושלים
טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעת משרד הביטחון
תביעה נגד קצין התגמולים
צהריים טובים,
אכן יש להגיש את התביעה לאחר השחרור או לחלופין אפשר כעיקרון לנסות ולהגיש עכשיו אבל הזכויות יהיו אחרי השחרור.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה נזיקית כלפי ספק שירות שרוצה להפסיק שירות
(לא היה חוזה לגבי תנאי שירות כשהצטרף אליי)
תביעה נזיקית עקב הפסקת שירות
צהריים טובים,
מאחר ואין הסכם, צריך לבחון קודם כל את הזכאות שלך לתשלום. אם ברור שהוא אמור לשלם ולא משלם, אז לכאורה מותר לך לשלוח אזהרה ולאחר מכן לנקוט בהפסקת האחסון. אבל אם יש ויכוח לגבי הזכאות לתשלום והפסקת האחסון תגרום לו נזק, הוא יוכל להגיש תביעה בגין הנזקים שנגרמו לו.
בכל מקרה השאלה דורשת בדיקה עמוקה יותר של כל ההיבטים.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שימוש בתצהירו הנתבע בתיקים נוספים נגדו
נפגעתי פעמיים באותו מקום העבודה בהפרש של מספר שנים.
תוך תביעה בגין הפגיעה הראשונה, המעביד הצהיר בתצהירו שפגיעה לא השפיעה כלל על מצב בריאותי וחזרתי אצלו לעבודה מלאה .
תיק סגור בהסכם פשרה.
אחרי הפגיעה השנייה הפסקתי לעבוד בעבודתי.
בתביעה בגין הפגיעה השנייה, המעביד החליט להצהיר דבר הפוך לחלוטין ממה שהצהיר במסגרת התביעה הראשונה - לכאורה הפסקתי לעבוד עקב פגיעה הראשונה ולא שניה.
האם אני יכול להגיש תצהירו המעביד שהוא נתן במסגרת התביעה הראשונה ולהשתמש בה כראיה, גם במסגרת של התביעה השנייה?
תודה רבה
שימוש בתצהיר בתביעה אחרת
צהריים טובים,
בהחלט כן. תוכל להגיש את התצהיר כחלק מהראיות שלך ואף לחקור את המעביד בחקירה לגבי הסתירה.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם יש חובה על עו"ד להציג יפוי כוח אם התבקש לכך?
הצגת ייפוי כוח
בוקר טוב,
מציע שתפנה את השאלה לפורום בתי משפט באתר.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה בגין סבל של כלב
מספר שאלות כלליות ברשותכם.
הכלבים שלי נפצעו כתוצאה מפגיעה מכוונת של שכן שלי והתלוננתי במשטרה (כרגע בחקירה).
רציתי לדעת האם ניתן לתבוע על הסבל של בעלי החיים בנוסף להוצאות הטיפול?
האם חובה הודאה מלאה או שנסיבות ראיתיות טובות יכולות להספיק גם אם בסופו של דבר לא יוגש כתב אישום?
לעיתים אני הולך לטייל עם הכלבים (רועה גרמני) עם רצועה ואנשים ניגשים ללטף את הכלבים על דעת עצמם מבלי לבקש רשות או לשאול אם זה אפשרי?
האם במקרה של נשיכה אצטרך לפצות אזרח/ית שמלטפים כלב על דעת עצמם?
הכלבים לא מוגדרים כגזע מסוכן והם תמיד עם קולר ורצועה, מחוסנים ועם שבב כפי שהחוק מחייב.
תודה מראש לעונים
פציעת כלבים ונשיכת כלבים
בוקר טוב,
לעניין פציעת הכלבים, ניתן לתבוע נזק כללי מעבר להוצאות אם כי מדובר בסכומים נמוכים. ניתן לציין שעגמת הנפש היא גם שלך לאור ההתמודדות עם הפגיעה, הטיפול וכו'.
לגבי נשיכת כלב, יש כעיקרון אחריות מוחלטת ולכן אם כלבך ינשך מישהו הוא יוכל לתבוע אותך, אלא אם תוכיח את אחת ההגנות בחוק כמו התגרות בכלב או חדירה לרשות הפרט.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מסמכים לתביעת נזיקין
זהות התובע בתביעה נזיקית
בוקר טוב,
את צריכה לציין זאת בכתב התביעה אבל אולי כדאי על הצד הבטוח שגם את וגם אחיך תהיו תובעים בתיק ואת תופיעי בשם שניכם.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פגיעה באף (דפורמציה) וחשש לשבר
אתמול בתי נפצעה במסגרת חוג ריקוד באפה. במהלך ריקוד אחת הבנות בעטה לה באף. מייד החל דימום חזק, ונגרמה סטייה לאף. בביה"ח יישרו את האף ידנית, אך עדיין ישנה עקמומיות קלה. בביקורת בעוד יומיים כנראה ינסו לתקן שנית. הבת שלי בכיתה ט', מבוטחת במסגרת ביה"ס, וכן בחוג הריקוד שילמנו על ביטוח.
השאלה אם מגיע לה משהו בגין הפגיעה והנזק שנגרם לה? האם יש מקום לתביעת ביטוח ואיזה מהם?
הסיפור טרי, כך שאני לא יודעת כרגע מה תהיה התוצאה הסופית של טיפול ביה"ח. אגב, לאחר המקרה, אף גורם מהחוג לריקוד לא היה עם הבת שלי, לא טרח להודיע לנו ההורים על מה שקרה, המורה אמר לבנות שממשתתפות בשיעור לקחת אותה, כי ירד לה דם. מעבר לזה לא עשה דבר. הוא המשיך בשיעור כאילו לא קרה דבר. וכך הבת שלי נותרה עם כאבי תופת, דימום חזק. ואף עקום, כשכמה חברות לידה, עד שנודע לי ממנה עצמה, ובאתי לקחת אותה.
אחרי כל הסיפור הזה, האם יש מקום לתביעה? את מי לתבוע? והאם מגיע לה פיצוי כספי?
תודה מראש!
פציעה בחוג ריקוד
בוקר טוב,
מבחינת פוליסת תלמידים שיש לה כמו לכל תלמיד במדינת ישראל וכן הביטוח במסגרת החוג, מדובר על ביטוחי תאונות אישיות שבעיקרון מקנות פיצוי עבור נכות לצמיתות במידה ונשארת וכן היעדרות ממושכת מבית הספר במסגרת פוליסת תלמידים. לאור מה שציינת אני בספק אם ניתן יהיה לקבל כספים כלשהם במסגרת פוליסות אלו.
ללא קשר, אם קיימת רשלנות מצד המדריך שבגללה נגרמה התאונה אז אפשר לתבוע בתביעה נזיקית את המדריך ו/או גורם אחר שאחראי על הפעלת החוג.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
טענה לניגוד עניינים בתביעת ערעור על ועדה רפואית
שאלתנו היא:
האם ניתן בכתב ערעור על קביעות חב' Y, לטעון שהיה קיים ניגוד עניינים מהטעם ששתי החב' חבX וחב Y משתייכות לאותה קבוצה ולנקוב בשם הקבוצה?
וזאת מבלי לטעון בשלב זה מה הם העובדות העומדות בבסיס הטענה שהן משתייכות לאותה קבוצה?
ככל שניתן לותר בשלב זה על העובדות הנ"ל , האם ניתן יהיה בשלבים מאוחרים יותר של המשפט לטעון את העובדות המקימות את הטענה ששתי החברות משתייכות לאותה קבוצה? או שככל שהנ"ל לא ייטען כבר עכשיו בכתב הערעור לא ניתן יהיה לטעון זאת מאוחר יותר?
תודה רבה
טענה לניגוד עניינים
בוקר טוב,
בכתב טענות אפשר לטעון את הטענה ולפרט אותה בשלב מאוחר יותר, אם כי על מנת שבית הדין יבין במה מדובר כדאי אולי לציין פירוט מסוים.
בכבוד רב,
גיל קראוס, עו"ד
מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח
שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!



