פורום דיני נזיקין

שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.

אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.

מנהלי פורום דיני נזיקין

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד איתמר קורן

בעל משרד בוטיק עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג בנזיקין.

עו"ד שחף גרוס

עוסק מזה 17 שנים בתביעות נזקי גוף ורשלנות מקצועית, וכן במימוש זכויות בביטוח לאומי ובמס הכנסה בשל נכויות.

פגיעה בעת מילוי תפקידי כשוטר

שוטר 26/07/09
נפגעתי בעת מרדף עקב בור במדרכה. האם במקביל להגשת תביעה כנגד משרד הבטחון אני יכול לתבוע גם את העירייה בגלל רשלנות?

פגיעת שוטר

עו"ד יקי רנד מנהל 26/07/09
ניתן בהחלט, אם כי לא ניתן לתבוע ראשי נזק חופפים.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פסולת מזיקה בחוף

אורנה 24/07/09
כלבתי נפגעה מקרסי דיג שהושארו על שפת חוף רחצה. המקום הוא פחות מ500מטר מסוכת המציל.המועצה האיזורית אחראית על ניקיון החוף.האם ניתן לתבוע המועצה על אי ניקיון?
ישנה תופעה של דיג עם חכות משפת החוף , בעמידה על החול, ( ולא בעומק). האם דיג כזה מותר? האם ניתן לתבוע המועצה על אי אכיפה? ( העידר שילוט ) תודה .

נזקים בחוף

עו"ד יקי רנד מנהל 26/07/09
אינני מכיר את נסיבות המקרה לאשורן, אולם בהנחה והמועצה האיזורית היא הגורם אשר אמון על ניקיון החוף, והיא לא מילאה חובתה כהלכה, אזי, בהחלט יש מקום לשקול הגשת תביעה כנגדה, ככל שנגרם נזק.
באשר לפעילות הדיג בכללותה, אני בהחלט מסכים כי במידה וכתוצאה מאוזלת ידה של הרשות ואי אכיפה נאותה של חוקי הדיג, נגרם נזק לעובר אורח/מתרחץ וכיו"ב, יש מקום להטיל עליה אחריות, וזאת מבלי לגרוע מאחריותו של העבריין עצמו.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

לעו"ד יקי רנד-,תביעת נזיקין

אני 24/07/09
בהמשך לפנייתי נשאלתי על ידך למה אני מתכוונת בכך שהנתבעות הפעילו משרד חקירות.
השבוע קיבלתי מסמך ( ממשרד חקירות) שהוא העתק של דו"ח שנשלח לחברת הביטוח ולבעל הפוליסה של הרכב שפגע בי (שהוא בעלה של הנהגת הפוגעת), שבו צילומים וכביכול עדות שלה שאמורה "להתיישב" מבחינתם עם הצילומים המופיעים בדו"ח זה בשילוב סיפורים מצוצים מהאצבע לגבי נסיבות התאונה ובין היתר צילומים מאיזור המרוחק מאיזור התאונה.כפי שכבר סיפרתי פה, עדויותיה סותרות ולא מתיישבות עם הגירסה הראשונית אותה היא מסרה לשוטרים שהגיעו לזירת התאונה. לשמחתי, אינני מנוסה בתביעות מסוג זה אך ברצוני לדעת האם שיטות מעין אלו מקובלות בתביעות ביטוח או שפה חברת הביטוח חצתה את כל הגבולות. כפי שכבר סיפרתי פה, חוף מהאמת אין לי כלום ולעומת זאת לא עובר שבוע מבלי שהחברת הביטוח הזו תשלוף איזה שפן מהכובע. שאלתי, מה המשמעות של מסמך כזה מבחינת ביה"מ?.
תודה על המענה ושבת שלום

תביעת נזיקין

עו"ד יקי רנד מנהל 26/07/09
אני מניח כי מדובר בחקירה פנימית של חב' הביטוח בדבר נסיבות התאונה, אשר ככל הנראה היא מעונינת לעשות בממצאיה שימוש בבית המשפט.
נדמה לי, כי לאור חששך מהדיון, בהתחשב בסכום התביעה, ובנפתולי התנהלותה של חב' הביטוח, כדאי שתיוועצי בעו"ד המתמחה בדיני נזיקין-ביטוח, אשר יעבור על התיק, ויכין אותך למשפט.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פציעה של ילדה בחנות

נאוה 24/07/09
שלום רב,בתי בת הארבע ואני ערכנו קניות בחנות של רשת h&o ובתי נפצעה מדוקרן בחנות שתולים עליו גרביים.היא נפצעה ליד העין ונחתכה.
מה עליי לעשות כדי לתבוע את החנות? עובדת במקום אמרה שאגיע מחר ושיתנו לי טופס מסויים..ממתינה לתשובה,תודה מראש.

פציעה בחנות

עו"ד יקי רנד מנהל 24/07/09
עלייך לתעד את כל הראיות הרלוונטיות לצורך הכנת תביעה.
יש לצלם את המפגע ממנו נחתכה בתך.
יש לשמור כל חומר רפואי הקשור לענין.
יש לצלם את בתך, עם דגש כמובן על איזור החתך.
יש לקבל אישור מהחנות אל התרחשות המקרה.
עם כל הראיות הללו, יש לפנות לחנות ולמבטחת החנות ככל שקיים כיסוי ביטוחי מתאים.
אני ממליץ לך להיעזר כבר בשלב הזה, בעו"ד המתמחה בנזקי גוף.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם כדאי לתבוע ?

ע. 23/07/09
לאחר צו עיקול שהוטל בגין חניה, ושולם נאמר לי ע"י משרד עו"ד שתוך יומיים העיקול יוסר . ביום שישי כחמישה ימים ממועד התשלום באתי למשוך כסך ולמרבה הפלא לא הצלחתי למשוך . הצו בעינו . יום א' דיברתי עם הבנקאי והוא אמר לי שהוא מטפל בכל , לאחר שיחות , עם צוות העיקול , נאמר לי שהכל הוסדר כ-3 ימים לאחר מכן שוב ניסיתי ללא הצלחה . דיברתי עם המוקד הטלפוני ותקעתי לא אפשרות חזרה הביתה .ללא כסף הבנק היה סגור רק למחרת אחרי התנצלות ממנהל הסניף הסתבר שהייתה תקלה טכנית . הם הסתפקו בהתנצלות ולא רצו לפצות אותי אף על פי ששבוע וחצי נתקעתי ללא אפשרות למשוך כסף . הם לא התריעו בפני על היעקול . ומעבר לכך הייתי תקועה ללא אפשרות לחזור הביתה ללא פתרונות מצידם שבסוף זה הייתה טעות שלהם האם יש עילה לתביעה כשהם לא מוכנים לפצות אותי ?

תביעה כנגד בנק

עו"ד יקי רנד מנהל 24/07/09
יש לבחון מה היה חלקו של הבנק בכך שהעיקול לא הוסר מחשבונך במועד, שהרי גם למשרד עוה"ד המייצג את העירייה, יש אחריות לדאוג לכך כי העיקול יוסר.
במידה והוצגו בפני הבנק כל האישורים הרלוונטים, לצורך הסרת העיקול, והוא התמהמה מסיבה לא מוצדקת, הרי שבמידה ונגרמו לך נזקים, עליו לפצותך.
במקרה שלך, נראה שמדובר בעיקר בעוגמת נפש, ויתכן ויש מקום להגשת התביעה, ובלבד כי תבררי טרם הגשתה, כי אכן הבנק התרשל או לא מילא חובת הנאמנות כלפייך כלקוחה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נזקי גוף

סיגלית 23/07/09
אימי עבדה במפעל מסוים 19 שנה עד לפני שנה וחצי בערך ביום בו נתקפה כאבים עזים בכתפיה מה שהסתבר אח"כ כקרע בכתף .
הדבר אילץ אותה להישאר בבית ורופא תעסוקתי קבע שאינה יכולה לחזור לעבוד בתנאים בהם עבדה , כמו כן כיום נאלצת להילחם במוסד "ביטוח לאומי " עם כל הבירוקרטיה שבו על מנת שתוכל לקבל אחוזי נכות כדי להתקיים . אימי אף איבדה את בעלה לפני שנה וכעת לא רק שאיננה יכולה לעבוד פיזית גם מצבה הנפשי מעורער . בשיחה עם כח אדם במפעל סוכם לסיים יחסי עובד מעביד ולבקש את הפיצויים עבור שנות עבודתה יש לציין שמשכורתה היא זעומה יחסית לעבודה הקשה ולשעות בהם עבדה . דובר באותה שיחה על כספי נזיקין על מנת שאימי תוכל לפרנס עצמה בכבוד כמה שניתן . לא הגזמנו בדרישתנו מאחר ואימי לא מסוגלת לעשות פעולות כמו ניקיון , הרמת משאות שונים הדורשות פעילות פיזית מאומצת . על מנת שתוכל בעתיד להעסיק עוזרת בית , או אפילו לדאוג לבשלנית היא זקוקה לבסיס טוב , אני מציינת ששום סכום שבעולם לא יחזיר את אימי לתפקוד מלא טוב מאחר וקרע בכתף לדברי הרופא אינו מתאחה לעולם והכאבים מגיעים בתדירות גבוהה עם על מאמץ מיותר .

שאלתי היא מה עלינו לעשות מאחר והמפעל אומנם הסכים לסיים יחסי עובד מעביד ולהעניק לאימי את כספי הפיצויים המגיעים לה עם כל מה שנלווה לזה ומענק חד פעמי של שלושה חודשי עבודה .
אך את הסכום לגבי הנזיקין אותו דרשנו דחתה הנהלת המפעל .
אנא עזרתכם הכוונתכם בנדון .

נזקי גוף בעבודה

עו"ד גיל קראוס 23/07/09
סיגלית שלום,

רק אם יהיה אפשר להוכיח שנזקי הגוף נגרמו לאימך עקב רשלנות של המפעל, המפעל יהיה חייב לפצות את אימך בגין נזקי הגוף שנגרמו לה.
אחרת, המפעל אינו חייב כעיקרון לפצות את אימך בגין נזקי הגוף.

הסגת גבול

וורה 23/07/09
חזקתי בלילה לביתי ולהפתעתי גיליתי רכב חונה בחניה הפרטית שלי.
מה עלי לעשות?
1. האם תלונה במשטרה? ומה תהיינה הנפקויות לכך?
2. האם אוכל לתבוע פיצוי בגין עוגמת נפש, פיצוי עונשי, מטרד וכו'?
3. לאיזה בית משפט עלי להגיש את תביעת הפיצוי? ובאיזה סכום סביר עלי לנקוב בכתב התביעה?
בתודה

הסגת גבול

עו"ד גיל קראוס 23/07/09
וורה שלום,

ראשית, את יכולה להגיש תלונה במשטרה והמשטרה עשויה לגרור את הרכב מן החנייה הפרטית שלך.
את יכולה כעיקרון להגיש תביעה לבית המשפט, אך לא בטוח שבית המשפט יקבע שחניית רכב לזמן קצר בחנייה פרטית מהווה עילה לפסיקת פיצויים.
בכל מקרה, הפורום המתאים הוא בית המשפט לתביעות קטנות והתביעה אמורה לכלול את הנזקים הישירים שנגרמו לך, אם ישנם כאלה, ורכיב של עגמת נפש.

אי תשלום מלא עקב תאונת דרכים

נורית 23/07/09
ב31.3.09 היתה לי תאונת דרכים עם אופנוע כאשר רכב נכנס בי
לאחר התאונה הגיש הביטוח שלי תביעה לביטוח של הפועג לתשלום נזקים של הקטנוע הקסדה ומשקפי הראיה שנשברו.
כעבור 4 חודשים הביטוח של הפוגע סוף סוף שילם אך לא את כל הסכום שנדרש.
האם במקרה כזה יש למה לפנות לבית משפט לתביעות קטנות ולדרוש גם את הפרש הסכום שלא שולם וגם את הזמן הארוך שלקח להם לשלם?

אי תשלום מלוא הנזקים

עו"ד גיל קראוס 23/07/09
נורית צהריים טובים,

אינני יודע אילו רכיבים לא שולמו לך, אך במידה והסכום ששולם לך אכן אינו מהווה את מלוא הנזק, את רשאית להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות נגד הנהג הפוגע ו/או חברת הביטוח.
לעניין הזמן הרב שלקח להם עד ששילמו - רק אם נגרם לך נזק בעקבות זאת, זה עשוי להקים לך עילת תביעה.

הכפשת שם

לא חשוב 23/07/09
שמו תלונה בשמי נגד חווה מסויימת ובתלונה כתוב שהיה התעללות בחיות וכדומה.אתה שואל את עצמך איך אני יודעת שהתלונה בשמי? זה כי המתלונן עצמו הפיץ זאת בקרב בעלי החווה ואמר להם ששמע כך ממני.האם
יש סיכוי כלשהו שבית המשפט יתן לי אפשרות להוכיח את עצמי ע"י כך שיבדקו
בשיחות הנכנסות במשרד השירותים הוטרינריים ויוכיחו כי זאת לא אני?המצב הזה הורס הרבה דברים בין משפחות רבות.יש לציין גם שהתלונה הייתה שקרית והיא נועדה אך ורק לסיכסוך בין המשפחות.אם יש גם אפשרות אחרת לפתור את הבעיה הזאת אני אשמח לשמוע הכל.

סילוף פרטי מתלונן

עו"ד גיל קראוס 23/07/09
צהריים טובים,

האשמה שקרית של אדם בהגשת תלונה, עשויה בהחלט להוות עילה לתביעה בגין לשון הרע, בפרט כאשר מדובר בהאשמה הנובעת ממניעים פסולים.
לעניין חשיפת פרטי המתקשרים, אפשר לבקש מבית המשפט צו שיחשוף את הפרטים, אך לא בטוח שבית המשפט ייענה לבקשה זו. ו

תביעת נזיקין

dsgui 22/07/09
תבעתי תביעת נזיקין בבית המשפט לתביעות קטנות על הסכום המקסימאלי, 30,000 ש"ח. השופט החליט להעביר את הדיון לבית משפט השלום, האם אפשר לבקש ולהגדיל את סכום התביעה? אנחנו בשלב של לפני קד"מ ולאחר תצהירי גילוי מסמכים.

השם הוא גדעון

גדעון 22/07/09

מינוי מומחה רפואי – תאונת דרכים עבודה

צעיר 22/07/09
שלום,

במקרה של תאונת דרכים - עבודה, כאשר לא נעשתה פניה לביטוח לאומי לקביעת נכות, מי יישא בעלויות מינוי המומחה הרפואי מטעם בימ"ש?

כמו כן, האם ניתן להגיש תביעה כעת לביטוח לאומי לקביעת אחוזי נכות (אני יודע שניתן להגיש עד 12 חודשים מיום התאונה, במקרה שלי עברו קרוב ל- 4 שנים)

תודה מראש

מינוי מומחה רפואי

עו"ד גיל קראוס 22/07/09
צהריים טובים,

מי שיישא בעלויות המומחה הוא התובע, בפרט לאור פסיקת בית המשפט העליון אשר ניתנה לאחרונה ממנה עולה כי בכל מקרה, למעט נסיבות ספציפיות, התובע הוא שאמור לשאת בשכר טרחת מומחה רפואי במסגרת תביעה עקב תאונת דרכים.
ניתן להגיש תביעת נכות למוסד לביטוח לאומי, אך התגמולים שאתה אמור לקבל במידה ותיקבע לך נכות יקוזזו בגין כל שנת איחור בהגשת התביעה.

הגשת תביעות זהות והטענות זהות לשני אנשים שונים

יעל 21/07/09
שלום,האם יש עילה לתביעת נזיקין כאשר גרוש פעמיים תובע את כל אחת מגרושותיו באותן תביעות כאשר את גרושתו הראשונה תבע עשרות פעמים במשך כ 10 שנים ועכשיו תובע את גרושתו השניה באותן תביעות בדיוק כשהוא מגיש את אותן טענות בדיוק. והחשש שהוא ימשיך להגיש עוד תביעות זהות הגורמות לנזק כלכלי קשה

תביעות סרק

עו"ד גיל קראוס 22/07/09
יעל שלום,

כעיקרון, תביעת סרק עשויה להקים עילת תביעה נזיקית, אך במידה ועומדת לו לטענתו עילת תביעה נגד כל אחת מנשותיו, אז אין רלוונטיות לכך שמדובר ב- 2 תביעות זהות.
אם מדובר בתביעות סרק, אז קרוב לוודאי שייפסקו לטובתך הוצאות משפט במידה ובית המשפט אכן ידחה את תביעתו.

פלתד טיפול עוד

אבי 21/07/09
אני לא מבין בעריכת דין,יש לי תיק פלתד רציני,לקחתי עו'ד שנחשב לאחד הגדולים,זה היה לפני מס חודשים.בפגישה הראשונה נקב בסכום כלשהו גדול שיוציא בתביעה,עכשיו הוא אמר שהוא כבר לא בטוח בסכום שאמר אלא מדבר על שליש מהסכום.מה גם שהוא שחצן וסנוב ולא מדווח לי על השתלשלות התיק.הוא מפחיד אותי משום מה .מה עושים

טיפול עורך דין בתביעה

עו"ד גיל קראוס 21/07/09
אבי ערב טוב,

אינני יכול לייעץ לך מה לעשות מבלי לדעת את מלוא הנסיבות ולראות את המסמכים, מה עוד שאתה כבר מיוצג על-ידי עורך דין.
אם אתה חושב שאתה לא מיוצג נאמנה, אתה רשאי להחליף עורך דין בכל עת ואם אתה אכן מרגיש כך אני מציע שתפנה לעורך דין בתחום הנזיקין אשר יחווה את דעתו בעניין.

לעו"ד רנד וקראוס

אני 21/07/09
שלום רב,
פניתי אליכם בשבועות האחרונים מספר פעמים לקראת תביעה שעומדת להתברר בביה"מ לתביעות קטנות בגין נזקי רכוש כבדים שנגרמו לרכבי בעקבות תאונת דרכים. אז עודדתם אותי מאוד ועל כך תודה. אולם, עכשיו קיבלתי מהם (חברת הביטוח) מכתב המלמד על כך שהם הפעילו משרד חקירות.
נראה כי הם נחושים בדעתם להוציא אותי אשמה בתאונה וממציאים אין ספור סיפורים מסיפורים שונים. למרות הבטחון בגירסתי ( גם דוח המשטרה מוכיח את אשמתה), אני חוששת מכיוון שלא עובר שבוע מבלי שנקבל מהם מכתב הנראה יותר כמו נסיונות להפחידני ולמשוך את ידי מהתביעה.כפי שהדברים נראים עתה, הם תפרו וממשיכים לתפור לי תיק רציני ואני ממש חוששת שהמשאבים העומדים לרשות חברת ביטוח כמו זו שמבטחת את הנהגת הפוגעת יהיו בעוכריי- כי עדיין יש במשפט דברים שהם בבחינת "גירסה מול גירסה" חוץ מהתמונות המלמדות על הנזקים.
המשפט יהיה רק באוקטובר ואינני יודעת איך אני אמורה להתמודד עם כל ההפחדות הללו ובמיוחד עם התדרוך והגיבוי שתקבל הנהגת לקראת המשפט ובמהלכו.האם המכתבים הללו יכולים להשפיע על דעתו של השופט?. האם זה אומר שהם באים מוכנים יותר למשפט? (סכום התביעה זהה כמעט לסכום נתקרה אותו ניתן לתבוע בבי"מ לתביעות קטנות כך שאין סיכוי שאוכל לוותר).
תודה

תביעה בתביעות קטנות

עו"ד גיל קראוס 21/07/09
ערב טוב,

אני חייב להעיר שוב שהחששות והפחדים שלך מוגזמים. אם את בטוחה בגרסה שלך ויש עדויות שתומכות בגרסתך, בין היתר תיק המשטרה, אז אין לך ממה לחשוש.
גם אם מולך עומדת חברת ביטוח, אין כל סיבה לחשש ויש לדבוק בגרסה שלך ולשכנע את בית המשפט שייתן את אמונו בגרסה זו.

תביעות קטנות

עו"ד יקי רנד 22/07/09
נא פרטי מה כוונתך "מכתב המלמד על כך שהם הפעילו משרד חקירות".

שכנים

יוסי 20/07/09
שלום רב
אני גר בבנין שהוא מעין בניין רכבת
השכנים מהבניין הסמוך רוצים להחליף ריצוף בכניסה לבניין שלהם.
יש לציין שכאשר אני רוצה להחנות את האופנוע שלי אז אני נכנס דרך הכניסה שלהם כי שם הגישה נוחה יותר ומחנה מאחורי שני הבניינים.
הדיירים של הבניין השני טוענים שהאופנוע שלי משקיע את הבלטות (כאילו לא עוברים שם גם פחים), והם חוששים שבריצוף החדש הקטנוע שלי ישקיע את הבלטות. וכל זה למרות שברור שהבעיה האמיתית היא בנזילה בביוב הראשי, שגורם לחול לנסוג ולקרקע לשקוע ואת זה אמר אינסטלטור.
שאלתי היא: האם הם יכולים למנוע ממני לעבור בשטח זה? הרי אלו בניינים משותפים והחצר האחורית משותפת לכולנו כי שם נמצאים גם הפחים.
יש לציין ששנים על גבי שנים עברתי בחלק קטן זה וגם הדיירים הקודמים כמו כן עברו ועדיין עוברים פחים גדולים במקטע קצר זה.
יתרה מזאת הם רוצים עכשיו לבנות חומה קטנה (ואולי אף שער) שתעבור בדיוק בקו האמצע של הבניינים המשותפים, וכך יפרידו את החצר האחורית בין החלק של בניין א' לבין החלק של בניין ב' (האין בזה משום פגיעה ברכוש המשותף לפי הוראות התקנון המצוי סעיף 2(א)?).

שינויים ברכוש המשותף

עו"ד גיל קראוס 21/07/09
יוסי בוקר טוב,

על פניו, בהנחה שהמעבר שלך שם אכן אינו גורם נזק וכי מדובר ברכוש משותף, אין סיבה שימנעו את המעבר שלך שם.
לעניין הפגיעה ברכוש משותף, נא הפנה את שאלתך לפורום נדל"ן

פרסום תיק אישי באינטרנט כולל שמות דחוף!!!!!

נועה שרון 20/07/09
התיק האישי שלי מופיע באינטרנט כולל שמות ופרטים אינטימיים מאוד. אתר אחד שפניתי אליו הסכים להוריד ואילו השני לא. האם מותר להם לפרסם כך באינטרנט?

פרסום תיק אישי באינטרנט

עו"ד גיל קראוס 21/07/09
נועה בוקר טוב,

לא ברור לי משאלתך באיזה תיק אישי מדובר, מי הגורם שפרסם אותו והאם חל חיסיון ו/או צו איסור פרסום על התיק.
נא צייני את מלוא הפרטים ואז אוכל להשיבך.

האם תייר יכול לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות?

תביעת נזיקין 20/07/09
כמובן, בהנחה שיש לו עילה...

תביעה של תייר

עו"ד גיל קראוס 21/07/09
בוקר טוב,

בוקר טוב,

אם הנתבע הוא ישראלי והתובע יכול לספק כתובת בישראל למשלוח דברי דואר, התייר יכול לכאורה להגיש תביעה בבית המשפט.

נזק ממזגן לרכב

יעקב 20/07/09
שלום, לפני כשבוע הותקן מזגן בדירתי, בתוצאה מהקידוח אבק התפזר על רכשו של אחד השכנים, לאחר ההתקנה ניקנו את הרכב עם מיים.לאחר כמה ימים הגיע השכן בטענה שנעשה נזק לרכב ושיש צורך לצבוע את הרכב. האם יש עילה לתביעה של השכן כנגדי או כנגד המתקין ?

נזק ממזגן לרכב

עו"ד גיל קראוס 21/07/09
יעקב בוקר טוב,

במידה ואכן נגרם נזק לרכב, הרי שלשכן עומדת עילת תביעה. הוא יצטרך להוכיח שהנזק נגרם עקב תיקון המזגן ולא בגלל מצב קודם.
במידה והנזק נגרם עקב פעולת ההתקנה, אני מציע כי תפנה את הדרישה למתקין ותדרוש כי הוא יישא בתשלום.

עוגמת נפש

מור 19/07/09
שלום
אשמח אם תעזור לי בנושא
אני עובדת בעבודה והשבוע היה לי מיקרה יוצא דופן היה חשד לגנבה בחנות וחשדו שזו אני הסכמתי לעלות לפוליגרף וכך היה ויצאתי נקיה שאלתי היא כזו
1. האם אני יכולה ליתבוע את המנהלת על העוגמת נפש שאמרה לי "זה בה רק ממך" כאילו אני גנבתי (זה היה לפני הפוליגרף)
2. איומים של פיטורים ופתיחת תיק במישטרה אם אני לא יחתום על פוליגרף ולא יגיד את האמת
3. איומים מהקבטים
4. ימי עבודה שלא הלכתי עקב המיקרה
5. נסיעות ויום עבודה של בעלי ששווה 600 ש"ח ליום
6. ביזיון והשפלה מהעבודה שכולם חושבים עלי דברים שלא היו ולא ניבראו שבעיקרון היום פיטרו את הבחורה שעשתה את המעשה
7. מה בערך גובה הפיצוי שאני אמורה לקבל על כל העוגמת נפש והדיכאון שניכנסתי עקב המצב
8. האם יש טעם ביכלל לתבוע?
תודה רבה

המשך

מור 20/07/09
יש לציין שביגלל מה שקרה השבוע לא שובצתי בעבודה וכרגע למרות שחזרתי לעבוד ויצאתי נקיה והכל בסדר אין ביכולתם לתת לי מישמרות השבוע כי עשו סידור "ולא יכולים לשנות" אבל אם זה היה אחרת היו משנים

הלכת "בדיקת ביניים" בנזיקין

אלי 19/07/09
הלכה זו קובעת כידוע אחריות גם לבודק ביניים, בדרכו של "המוצר" לציבור המשתמשים.
למשל פס"ד ויינשטיין נ' קדימה או/ו "פס"ד מרכז החמצן.

נניח שתאגיד מוציא דוח כתוב(להלן: המוצר) לציבור מסויים, על מצבו של התאגיד בעניין מסויים, ובעל מקצוע בודק אותו ומוציא חוו"ד בכתב .האם יש מניעה להחיל את ההלכה של בדיקת הביניים , רק בגלל שהמוצר עצמו הוא דוח- נייר ולא מוצר פיזי פגום?
מה דעתכם והאם יש סימוכין?
תודה רבה

בדיקת ביניים

עו"ד יקי רנד מנהל 20/07/09
הלכת "בדיקת ביניים" איננה מוגבלת דווקא לבדיקתו של מוצר, אשר בסופו של יום גורם לנזק, אלא כל בדיקה אשר נערכת בשרשרת החוליות העובדתיות, לאחר פועלו של "המזיק הראשון" לצורך הענין.
יתרה מכך, יש הגורסים כי גורם אשר מוסר נתונים למקבל מידע, כאשר גורם זה לא צפה כי מקבל המידע יסמתך על מידע זה בצורה עיוורת אלא ייעזר בחוו"ד מטעמו, פטור מאחריות נזיקית כליל, גם אם מסר נתונים אשר בדיעבד התבררו כלא נכונים או מבוססים.
ר' לדוג' ע"א 5302/93 מסד נ' לויט

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אחריות על מזגן

אילנה 19/07/09
אני צריכה לעשות חוזה חדש להשכרת דירה, התנאי של השוכרים היה שיהיו מזגנים בדירה.
רכשתי 2 מזגנים (בשנה הראשונה יש אחריות) מה קורה בשנה השניה מי אחראי על תיקון המזגן ?
אודה על תשובתך !

אחריות מזגן

עו"ד יקי רנד מנהל 19/07/09
היצרן מחויב לשנת אחריות מיום ההספקה. מעבר לכך, אין חובה חוקית, אך עליו לדאוג לחלקי חילוף במידה ויש צורך בתיקון.
אם את מעונינת בתקופת אחריות ארוכה משנה, נסי לברר עם הספק האם ניתן להסדיר זאת.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם יש הכרה בנזק נפשי ריגשי ?

רחל 18/07/09
שלום ,בקצרה אבקש ייעוץ כללי אני גרושה בת 3 הכרתעי אדם שהונא אותי רימה התחזה ,הוא נשוי בן 62 שהבטיח הבטחות רימה אותי ופשוט שנתיים אחרי הפגיעה ממנו מאוד קשה לי עד שאני נזקקת לטיפול פסיכולוגי ?
האדם הוא מאוד מאוד עשיר ויש מה ואת מי לתבוע .
האם יש הכרה בחוק לעוגמת נפש ,נזק ריגשי נפשי ? ומה הסיכוי לזכות בו ? בבקשה העניין הזה מאוד מאוד כואב לי ..

נזק נפשי-רגשי

עו"ד יקי רנד מנהל 19/07/09
במידה ותצליחי לקשור בין מעשה התרמית לבין מצבך הנפשי/רגשי, הרי שבהחלט וניתן לתבוע בגין ראש נזק זה, ולשם כך מומלץ להתייעץ עם עו"ד בתחום הנזיקין.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

24 שעות של רעש מהשכנים

ל 17/07/09
שלום,
מעלינו מתגוררת משפחה בשכירות. מאז עברו להתגורר מעלינו, החיים בדירה הפכו לבלתי נסבלים.
מדובר במשפחה ממוצא רוסי בת שלוש נפשות, שני הורים ובת. מלבד הדפיקות ברצפה והזזות הרהיטים בכל שעה אפשרית, הילדה בת ה-17, מפעילה לעיתים קרובות מוזיקה בפול ווליום, רוקעת נמרצות ברצפה יחד עם חברה שהיא מזמינה לצורך העניין, וצורחת כמו משוגעת מהחלון. הצרחות הן בלתי נסבלות, וברור שכל תכליתן היא למשוך תשומת לב ולהתגרות. היא צורחת וצורחת וזה נמשך שעות. השיא היה כאשר היא ביצעה את המופע המטופש הזה ערב ליל הסדר כאשר הוריה השאירו אותה לבד בבית. כשהשכנים הזדעקו וניסו להשקיטה היא כמובן רק המשיכה והוסיפה גם לעניין תנועות של אצבע משולשת מהחלון וקללות ברוסית. כשהשכנים דפקו בדלת הבית היא איימה על השכנים שהיא תיקח סכין ותדקור את כולם. כאשר התקשרנו למשטרה הם טענו שאין להם מה לעשות והם לא יכולים להגיע או לטפל בעניין מכיוון שלא מדובר בשעות מנוחה, כלומר לא בין שתיים לארבע ולא אחרי אחת עשרה בלילה. אני בעצמי שוחחתי עם המשטרה, ואני זוכר שהתעצבנתי מאוד על הפקיד ששוחח איתי. אמרתי לו שבסוף אחד השכנים יחטוף עצבים וזה יסתיים רע מאוד, אך אותו זה לא ממש עניין. גם המשמר האזרחי ענה את אותן התשובות. כאשר השכנים סיפרו להורים את שאירע הם לא עשו מאומה ואמרו- "נו, ילדים, מה לעשות".
אגב, פעמים רבות אני שומע צרחות של בכי מתוך הדירה בשעות לא שעות, ונראה כי הילדה חוטפת מכות רצח מהאב. חשבתי גם לפנות למשרד הרווחה, אך לפני כן רציתי לברר- אין שום פתרון חוקי להתגרות הבלתי פוסקת הזאת? המשטרה באמת לא יכולה לטפל בעניין?
תודה מראש!

רעש מהשכנים

עו"ד יקי רנד מנהל 19/07/09
כפי שציינת, נשמע כי יש צורך במעורבות של הרשויות, בטיפול במקרה, ולא מדובר רק בסוגייה של מטרד רעש.
עם זאת, בהתייחס לשאלתך, וכפי שהשבתי לעומר בנושא זה, קיימים מספר חוקים המסדירים את נושא הרעש.
טעות נפוצה היא לחשוב, שרעש לא חוקי יכול להיווצר אך ורק בשעות המנוחה.
קיימות תקנות ברורות ומפורשות, המסדירות נושא הרעש גם בשעות היום, לפרקי זמן ממושכים וקצרים.
המשטרה עושה לעצמה חיים קלים, ומטפלת רק בחריגות רעש בשעות המנוחה, אולם גם חריגת רעש בשעות היום הנה עבירה פלילית אשר מחייבת המשטרה לפעול.
נסי לתעד את הרעש מבית השכנים, על מנת שהדבר יהווה ראיית בבוא העת.
נסי להביא מודד רעש, אשר ימדוד את מפלס הרעש בשעות המנוחה ושאר שעות היממה.
נסי לפנות למשטרה עם ממצאים אלו, ויתכן וכך תאות היא לפעול.
בכל מקרה, ניתן לפנות לבית המשפט בנושא זה, אולם חשוב לאסוף ראיות כבר בשלב זה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מסיבות חוזרות ונישנות בבית השכן

עומר 17/07/09
שכני במושב עושה בתקופות הקיץ מסיבות רבות ורועשות. כל מסיבה בפני עצמה חוקית מבחינת השעות ורמת הדציבלים. למרות חוקיותן, הן מפריעות לנו, ולרוב המסיבות הן בימי שישי ושבת.האם קיום מסיבות רבות (אחת לשבוע) חוקית?מה אפשר לעשות?   

מסיבות מרעישות

עו"ד יקי רנד מנהל 19/07/09
במידה ומדובר במסיבה מאורגנת, אשר נגבה עבורה תשלום, על השכן לקבל רישיון עסק, ובהעדרו, איננו יכול להמשיך בהפקת המסיבות.
באשר לרמת הרעש, יש לבדוק האם אין חריגת רעש מעבר למותר בחוק.
שים לב, כי קיימים מספר חוקים המסדירים את נושא הרעש, ואינני משוכנע כי מסיבה בשעות הלילה הגורמת לרעש מחריש אוזניים, עומדת במפלס רעש חוקי, גם אם רמת הדיצבלים אשר נמדדה אינה חורגת לכאורה מהמותר.
בכל מקרה, ניתן לבקש הפסקת המסיבות, בטענה כי מדובר במטרד, ובהקשר זה ייערך איזון שיקולים, אשר הרעש הנו רק אחד מהם.
לצורך כך יש לנקוט בהליך משפטי.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שתי תביעות

עדי 16/07/09
אם הגשנו תביעה לפלת'ד האם אפשר להגיש תביעה נוספת לרשלנות רפואית אצל עורך דין אחר?

פלת"ד ורשלנות רפואית

עו"ד יקי רנד מנהל 19/07/09
שאלתך איננה ברורה לגמרי.
אם כוונתך כי כתוצאה מתאונת דרכים, ניתן טיפול רפואי רשלני לנפגע, ועל כן נגרם נזק נוסף, יש לבדוק ע"פ מבחני הפסיקה האם מדובר בנזק שניתן לכלול כחלק ממסגרת התאונה, או שמא מדובר בנזק נפרד ועצמאי אשר ניתן לתבוע ישירות מהרופא/ביה"ח.
באשר לעוה"ד, במידה והסכם ההתקשרות מסדיר טיפולו בתביעה ע"פ חוק הפלת"ד, הרי שאין הכרח להשתמש בשירותיו במסגרת תביעת הרשלנות הרפואית, ובלבד כי אכן מדובר בנזק נפרד אשר אינו חוסה תחת תביעת הפלת"ד.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן