פורום דיני נזיקין

שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.

אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.

מנהלי פורום דיני נזיקין

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד איתמר קורן

בעל משרד בוטיק עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג בנזיקין.

עו"ד שחף גרוס

עוסק מזה 17 שנים בתביעות נזקי גוף ורשלנות מקצועית, וכן במימוש זכויות בביטוח לאומי ובמס הכנסה בשל נכויות.

זרוז דיון בתביעה נגד שכן מעשן

- 16/06/10
על סמך איזה סעיף ניתן לבקש לזרז בצורה בהולה דיון בתביעה נגד שכן מעשן שהרי יש כאן עוולת תקיפה רציפה ומתמשכת.בתודה מראש

זרוז דיון בתביעה

עו"ד גיל קראוס 16/06/10
אין צורך בסעיפי חוק ספציפיים, אפשר פשוט להגיש בקשה למתן החלטה ולהסביר את הנסיבות מדוע יש לתת החלטה כמה שיותר מהר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עוולת המטרד והמפגע מצידו של וועד מקומי

גידי 16/06/10
האם ניתנה פסיקה כנגד ועד מקומירשות מקומית על יצירת מפגע הן בדיני נזיקין והן בכל עילה שונה מחד ,והאם הוצא צו מניעה כנגד ועד ואו רשות מקומית למניעת יצירת מרכז איסוף פסולת -גזם עצים וגינות לא רחוק מבתי מגורים ?וזאת ע"ח חורשה ?

עוולת מטרד מצד רשות מקומית

עו"ד גיל קראוס 16/06/10
גידי שלום,

ישנם מקרים רבים בעבר בו הוצאו צווים שונים נגד רשות מקומית, כולל צווים להפסקת מטרד. אם בית המשפט קובע שאכן מדובר במטרד, אין כל סיבה שלא יוצא צו נגד הרשות המקומית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מטרד חתולים המהווה מפגע בריאותי וסביבתי

ניצה 15/06/10
שלום,מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
אני גרה בשכונה של בתים פרטיים,שכני לחצר,בעלת גדר משותפת מאכיל חתולי רחוב בביתו כבר תקופה ארוכה שהתרבו ומסתבר שגם מפיצים מחלות-לאחרונה אני מתגרדת בטירוף ולאחר בדיקת רופא אכן מדובר בתפרחת של פרעושים.
זימנתי את השרותים הוטרינרים אשר לכדו מס' חתולים ובינהם אף חתול חולה.ידוע לי כי אין חוק האוסר האכלת חתול אך מה לגבי סירוס ועיקור? לפי חוק העזר של העירייה יש סעיף של מטרד בע"ח לשכנים ומפגע סביבתי-אך האם יש לו שיניים?.עלי לציין כי השכן מתגורר בשכירות. האם לערב את בעל הבית?
.אגב,ביתי עומד למכירה-האם ערך הבית מושפע מכך?
אשמח לדעת מה החוק אומר בנידון ואין ניתן לפתור זאת בהקדם.
תודה מראש על מענה מקצועי.ניצה

מטרד חתולים

עו"ד גיל קראוס 15/06/10
ניצה שלום,

במידה ואכן מדובר במטרד, את רשאית לפנות לבית המשפט בכדי שיפסיק את המטרד ויורה לדייר שלא לאסוף חתולי רחוב או להאכילם.
תלונות חוזרות ונישנות לרשות המקומית עשויות לסייע.
גם פנייה לבעל הבית של הדירה עשויה לסייע, במסגרתה תבהירי לו כי אם הוא לא יטפל בעניין, את תפני לבית המשפט ועשויות להיגרם גם לו הוצאות אישיות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נפילה באוטובוס בדרך לעבודה

אבי 15/06/10
שלום ותודה על העזרה
קרובה שלי נפלה בתוך האוטובוס בדרך לעבודה ונחבלה בצורה לא קלה. ידוע לי שמדובר בתאונת עבודה לכל דבר ועניין.
במידה ומחליטים לתבוע בגין הנזקים:
האם חייבים לתבוע את ביטוח לאומי?
האם ניתן לתבוע רק את חברת האוטובוסים (והמבטחת שלה)?
האם ניתן לתבוע גם וגם?
האם צריך אישור משטרה כמו בתאונת דרכים?

תודה על העזרה

נפילה באוטובוס בדרך לעבודה

עו"ד גיל קראוס 15/06/10
אבי שלום,

צריך לנהל הליכים נגד 2 הגורמים - גם המוסד לביטוח לאומי וגם חברת הביטוח של האוטובוס, אך הנפגע אינו מקבל פיצוי כפל - כל סכום שהוא יקבל מביטוח לאומי יקוזז בתביעה מול חברת הביטוח.
צריך להוציא אישור משטרה בגין תאונה זו.
אני מציע שתתיעצו בהקדם עם עורך דין בתחום הנזיקין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה

סיון 15/06/10
שלום רב!
ברצוני לשאול שאלה משפטית..
לפני מספר ימים עשיתי צבע וגוונים אצל הספר הקבוע שלי..
וכשהספר בא לחפוף ולהוציא את הצבע נהיה לי סימן עגול גדול על המצח וזה כתוצאה מהצבע..הספר ניסה להוציא את הצבע מהמצח שיפשף וכתוצאה מזה נוצרה כוויה גדולה בצבע שחור על המצח..
לאחר מכן הלכתי להתייעץ עם ספר נוסף כיצד להוציא את הסימן הזה כי כביכול לא ידעתי עדיין שנוצרה כוויה וזה אמר כי יש לקנות משחה של כווויות על מנת שלא תהיה דלקת בעור...כרגע יש סימן שחור גדול על המצח ולא נראה לי שזה יעבור .אני בחורה בת 29 ואני לפני חתונה הדבר מאוד מציק..
שאלתי היא :האם אני יכולה לתבוע את הספר או שהסיכוי קלוש וכדאי לוותר?ואם כן כדאי לתבוע האם אפשר לדעת מה הסכום שהספר יכול לפצות אותי?מה הנורמה?

רשלנות של ספר

עו"ד גיל קראוס 15/06/10
סיוון שלום,

אם נותרה לך כוויה או צלקת עקב רשלנות הספר, עומדת לך עילת תבעה נגדו.
לגבי גובה הפיצוי, יש משמעות גדולה לעובדה האם יישאר במקום הכוויה סימן כלשהו או לא. וודאי כי מבלי לבדוק את מלוא הנסיבות וכן ללא תשובה לשאלה האם תיוותר במקום צלקת לצמיתות, לא ניתן להעריך את גובה הפיצוי האפשרי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תאונה קטלנית

ס 15/06/10
בוקר טוב,
הייתי באוטובוס של אגד בתאונה שאירעה לפני כחודש ליד כרמיאל, בה נהרגו 5 אנשים.
נפגעתי בגב, דיסק בצוואר וטראומה לכל החיים.
ראיתי איך אנשים נמחצו לידי, המראות הקשים לא עוזבים אותי, יש לי סיוטים והרבה מחשבות קשות
מפחיד אותי לנסוע באוטובוס ומאז לא נסעתי בכלל, אני סטודנט להנדסת חשמל ומתכוון לעבור לרפואה בשנה הבאה. התחילו להיות לי מחשבות על דת, הרצון להיות יותר קרוב לאלוהים, אולי מהפחד או מהאמונה שניצלתי בנס בעזרת האל.
קשה לי נורא.
כרגע אני מעוניין לפנות לעורך דין, אבל חשוב לי להבין מה ההליך שעליי לעבור, מה צריך לעשות ( במשטרה כבר הייתי ובדיקות וטיפולים עשיתי).
מה גובה הפיצויים שאני אמור לקבל כרגע? אשמח לכל עצה. תודה

תאונת אוטובוס בכרמיאל

עו"ד זמירו עזמי 15/06/10
ראשית, משתתפים בצער משפחות הנהרגים, ומאחלים לך וליתר הפצועים בריאות שלימה והחלמה מהירה.

באשר לנזק גוף בחוק תאונות הדרכים "הפלת'ד" זה כולל נזקים נפשיים שנגרמו לנפגע עקב התאונה וכתוצאה הימנה.

שאילתך כללית כאשר מומלץ לפנות לעו''ד המתמצה בתחום והוא ידריך אותך כיצד לפעול, כך הוא הדבר לגבי גובה הפיצוי שמוקדם עוד לדבר עליו כל עוד לא התגבשו נזקיך.

תשומת לבך להתיישנות בתביעת נזיקין 7 שנים מיום התאונה !

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תאונת אוטובוס בדרך לכרמיאל

שי סבג, עו"ד 17/06/10
ראשית כל, הרשה לי להביע את תנחומיי למשפחות ההרוגים והחלמה מהירה ושלמה לפצועים.
שנית, מי יתן ותהיה בריא.
בתור עו"ד המתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים, על סמך הנתונים שפירטת בשאלתך, אכן עושה רושם כי פגיעותיך לא קלות כלל וכלל. ניתן להגיש תביעת פיצויים כנגד חברת הביטוח המבטחת את אגד בביטוח חובה, הן בגין פגיעותיך האורטופדיות והן בגין פגיעותיך הנפשיות. אולם זה המקום לציין, כי בתביעות לפי חוק הפלת"ד (פיצויים לנפגעי תאונות דרכים) בית המשפט ממנה מומחים רפואיים מטעמו (בתחומים הרלוונטיים - במקרה שלך, אורטופדי ונפשי) אשר בודקים את הנפגע ומגישים חוות דעת באם נותרו לנפגע אחוזי נכות (זמניים ו/או קבועים) בעקבות התאונה וכתוצאה ממנה.
לשאלתך, מהו גובה הפיצוי אותו תוכל לקבל בגין פגיעותיך - אומר כי אין דרך לדעת. גובה הפיצוי מורכב מראשי נזק, אשר מצריכים לעשות חישובים, מה גם שחלק גדול מסכום הפיצוי נגזר מגובה אחוזי הנכות שנקבעים, כאמור, במידה ואכן נקבעים.
עצתי אליך היא, כי תשכור עו"ד המתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים אשר ינהל את תביעתך.
***קישור צונזר ע"י המערכת***
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תקיפה במקום עבודה

נירית 15/06/10
אם ובתה הבוגרת הנחשדות במקום עבודתי כגנבות נכנסו לחנות.מנהלת החנות ביקשה ממני שאצלם אותן.למרות שניסיתי לצלם אותן מבלי שאף אחד ישים לב ובמרחק רב מהן הבת ההבחינה בכך ורצה מבלי ששמתי לב לתוך הקופה שעמדתי בתוכה,היא החלה להכות אותי בלי הפסקה ותוך מס' שניות אמא שלה נכנסה גם כן לאזור הקופה להכות אותי מבלי לדעת אפילו למה.המזל שהיה לי הוא שהאל ברך אותי בכוח פיזי אז הצלחתי להישאר בחיים. כל הלקוחות,עובדי הקניון ועובדי החנות לא התערבו במשך מס' דקות עד שמישהי הצליחה להדוף את האמא כשהכל הסתיים הבת איימה עליי שהם ידאגו למצוא אותי באחד מהימים ולרצוח אותי.במשטרה נתנו להן צו הרחקה ל15 יום ופה נגמר הסיפור,רציתי לשאול מה הזכויות שלי ואת מי אני יכולה לתבוע במקרה הזה

תקיפה במסגרת העבודה

עו"ד גיל קראוס 15/06/10
נירית שלום,

קודם כל, וודאי כי עומדת לך עילת תביעה ישירה נגד התוקפות, בגין הנזקים שנגרמו לך. אם טרם הגשת תלונה למשטרה -עשי זאת בהקדם, זה עשוי לסייע לך גם במסגרת התביעה הנזיקית.
מעבר לכך, ישנה אפשרות שהתאונה תוכר כתאונת עבודה על-ידי המוסד לביטוח לאומי. לצורך זאת, יש לברר את הנסיבות לעומקן ואני מציע שתתייעצי בעניין עם עורך דין בתחום הנזיקין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הגשת תלונה נגד עורך דין לועדת האתיקה

AST 15/06/10
לפני 8 חודשים הגשתי תלונה לועדת האתיקה נגד עורך דין לפני חודש וחצי קיבלתי מכתב אחד שאומר שהלשכת מתייחסת לתלונה במובן סעיף 1 לכללי לשכת עורכי הדין וההמשך יבוא
השאלה שלי זה כמה זמן מוקצב ללשכה לדון בתלונה ואיך ניתן לוודא כי מתיחסים לתלונה באופן רציני ולא מזלזל ( בשיחה טלפונית אחת לשבוע מתברר לי כל פעם מחדש שהנושא בטיפול ואין צפי )
האם ניתן להתלונן על אופן הטיפול של לשכת עורכי הדין ?
תודה

תלונה נגד עורך דין

עו"ד גיל קראוס 15/06/10
צהריים טובים,

למיטב ידיעתי, אין זמן מוקצב בכדי לדון בתלונה על עורך דין, אך מטבע הדברים ישנן תלונות רבות ולוקח מעט זמן עד שכל התלונות מתבררות. אני מציע שתמשיכי להיות עם היד על הדופק ולוודא שהעניין בטיפול.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נפילה בסופר במהלך קניות .

פלוני 15/06/10
שלום ,

אישתי החליקה בסופר ובצילום CT + MRI התגלו 2 פריצות דיסק עקב הנפילה .

ההחלקה נגרמה בגלל עגבנייה שהיתה על הריצפה ובמקום היו עדים שעזרו לה לקום (מנהל הסופר) .

כרגע אנחנו מחכים לניתוח "צריבת דיסק" .

השאלה שלי היא מה מהנסיון שלכם גובה הפיצוי על מקרה כזה ?
האם מגיע לה עזרה כלשהי מביטוח לאומי ?

תודה .

נפילה בסופר

רועי אייל,עו"ד 15/06/10
שלום,
תביעת נזיקין כנגד הסופר אפשרית בהחלט וגם כדאית שכן ניתן לטעון לרשלנות של הנהלת הסופר באי מניעת/פינוי מפגעים ובכך לא פעלו למניעת התאונה ובכך הנזק לשנגרם למרשתך.
לעניין ביטוח לאומי -
אם התאונה קשורה איך שהוא לעבודתה של אישתך - תביעה לדמי פגיעה.
אם התאונה לא קשורה לעבודה ואין מקור אחר שמשלם ימי מחלה - ניתן לפנות בתביעה לדמי תאונה.
במקביל אם מצבה הרפואי מתאים - ניתן להגיש תביעה לנכות כללית (בהנחה שאישתך לא משתכרת באופן כזה ששולל קצבה )
לא לשכוח שיש למצות הליכים גם מול ביטוחים כגון תאונות אישיות ואובדן כושר עבודה - ככל שיש ביטוחים ולכן יש גם לברר עניין זה.
ברור לך שלא ניתן לדבר על "גובה של פיצוי" שכן הדבר תלוי בהרבה נתונים נוספים כגון גיל, שכר, מקצוע, אחוזי נכות כתוצאה מהתאונה שלא פירטת ושטרם ידועים ולכן יהא זה חוסר מקצועיות מובהק לדבר בשלב זה על סכומים.
יש לפנות לעו"ד ולהתחיל בטיפול.
בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ממתין לתשובתכם בעניין זכויות תלמידה ששברה את רגלה

נתנאל 14/06/10
מדובר בתלמידה בבית ספר שבסיום יום הלימודים נפלה במדרגות בית הספר
כאמור.
מה הזכויות שלה ?ומה על משפחתה לעשות בנידון?
בבקשה מידע בעניין.
תודה

תאונת תלמידה, נפילה במדרגות

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 14/06/10
לכאורה עולות פה שתי תביעות - באחת כנגד בית הספר ומשרד החינוך ברשלנות, והשנייה - ביטוח תלמידים שיש לבחון עם בית הספר איזו חברת ביטוח - אך בדרך כלל ניתן פיצוי או שיש נכות או 21 ימי מחלה ומעלה בבית. לכן, לא ניתן לתת תשובות מדויקות ללא המסמכים. רק בריאות ובהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

עזרה

טל 14/06/10
שלום
אני חונה בחניון תת קרקעי -- אחד השכנים באופן שיטתי פוגע בכוונה ברכבי
שבירת מראה , דבק על השמשות ועוד
חיי הפכו סיוט
תקציבית לא אוכל לשים מצלמות וגם הועד לא ישים
מה ניתן לעשות
מי יכול לסייע לי

פגיעה מכוונת ברכב

עו"ד גיל קראוס 15/06/10
תתחיל מהגשת תלונה במשטרת ישראל ואם בידך ראיות טובות לכך שהוא הגורם לנזקים, הגש נגדו תביעה לפיצויים בגין הנזקים שגרם לך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פיצוי על הערכת נכות של 10%

אילנה 14/06/10
בבילוי בחוף פרטי בן זוגי נפגע בידו - רופא מומחה קבע כי מדובר בהערכה של 10% נכות.הגשנו תביעה לחברת הביטוח של החוף ודרשנו לאור הנזק, הסבל, הנופש שנהרס לנו,הרשלנות שהיתה בחוף (היות והיו מודעים למחדל, מישהו כבר נפגע שם) פיצוי של 100,000 ש"ח.
כמו כן בן זוגי אותה עת היה מובטל וקיבל דמי אבטלה אך לאור התאונה דחה את חיפוש העבודה היות ולא יכל לנהוג ברכב ולא יכל להגיע לראיונות.
חברת הביטוח מוכנים לשלם 30,000 ש"ח ואנחנו כמובן מסרבים לכזאת פשרה. מה מקובל בכלל לדרוש על 10% נכות בכף היד?
הנזק שנגרם לו כתוצאה עיכוב בחיפוש עבודה?
כמה מקובל לתבוע בסוג כזה של תביעה ועל איזה סכום לדעתך אפשר להתפשר?

פיצוי על 10%

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 14/06/10
לצערי, אין טבלה של פיצוי על פי נכויות אלא כל מקרה לגופוץ לכן, יש לבחון המסמכים והנתונים כדי לתת תשובה מקצועית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תאונות דרכים פוסט טראומה.

גל 14/06/10
שלום רב,ברצוני לשאול מספר שאלות.

אובחנתי כפוסט טראומה לפניי כ10 שנים במהלך השרות הצבאי,עברתי תאונת דרכים
לפניי הצבא שבה נלכדתי ברכב ולאחר שהצלחתי להשתחרר חילצתי חברים,מאז לא
טופלתי ע"י פסיכיאטר,הוצע לי טיפול תרופתי וסירבתי,לצערי הייתה לי תפיסה
שגוייה בנוגע למקרה - אני חשבתי שזה בסך הכול דבר שיעלם עם הזמן ,הייתה לי
בושה אישית במתן דגש למקרה זה ודאגות כי הדבר יפגע בי בחיי האזרחיים(כמו
רשיון נהיגה)ועוד. - לאחר המקרה קרו לי עוד מספר מקרים שאני מניח שגם
תרמו,כמו שירו עליי מטווח קרוב וטיפלתי בעוד אנשים בתאונת דרכים.

במקרים אלו ההבנה שלי הייתה חלקית במקרה הטוב ומסתבר שטעיתי כי עדיין לאחר
שנים רבות אני סובל מתופעות שפוגעות במהלך החיים שלי,תופעות כמו קשיים
בשינה,רעד ביידים,הימנעות - בידוד,תוקפנות מיותרת מאחר ואני רואה איומים במקומות
שלא כצורך,לרוב אני מתעלם מזה אבל זה רודף אחריי בלילות...ועוד תופעות
מזיקות...
 

האם אני זכאי לפיצויים או הקלות מהמדינה לאחר 10 שנים מתאריך האבחון?למי צריך לפנות?

מאחר שהסיבות שלא פניתי לעזרה היו סיבות של חשש לפגוע בעצמי בצורה כלשהיא
ואחת מהסיבות העיקריות היא שאני גר במקום קטן ומרוחק וברגע שישימו עליי
תווית הדבר יפגע בי מאוד(טיפול במקום מרוחק יקשה עליי)בגלל סיבות אלו ועוד
העדפתי להדחיק ולהעמיד פנים,הדבר גם פגע בי מאחר שבפוסט טרואמה הטיפול יותר פשוט לאחר תקופה קצרה לאחר התרחשות הארוע.

תודה מראש.

פוסט טראומה

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 14/06/10
לא ברור משאלתך אם תאונת הדרכים אירעה בצבא או לפניו. אם בצבא - ניתן להגיש תביעה למשרד הביטחון, אם לפני הצבא - לא ציינת בן כמה אתה, שכן אם עדיין לא מלאו לך 25 שנה ניתן לתבוע בגין תאונת הדרכים. לכן, חסרים פרטים וכדאי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תאונת עבודה

ד 14/06/10
שלום רב,
נפלתי במדרגות במקום עבודתי ושברתי את הגב, קיבלתי פיצויים מביטוח לאומי בגין תביעה על תאונה במקום עבודה.
מה עליי לעשות כרגע? האם להגיש תביעה לקביעת נכות?
ומה עם מקום העבודה? מה ההליך לתביעה?
ברצוני לציין שלאחר בירור גיליתי שאין ביטוח לעובדים.

תאונת עבודה, נפילה במדרגות

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 14/06/10
לא ברורים לחלוטין נזקיך אך מהניסוח שלך נראה כי כדאי להגיש תביעה לנכות מעבודה למל"ל. בנוסף, יש לבחון נסיבות המקרה ולראות אם יש אחריות ורשלנות מצד המעביד - האם בכלל הנכס שלו?! ואם כן להגיש תביעה כנגדו ובמיוחד שלא עשה ביטוח לעובדים כפי שצריך היה לעשות. בנוסף, תבדוק אם יש גם פוליסות פרטיות שמכסות המקרה כדוגמת ביטוח נכות מעבודה. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חייב עצה!!!!

דורון 14/06/10
שלום, אני חייב עזרה דחופה...
לפני כארבעה חודשים שכרתי עורך דין לענייני נזיקין עמ"נ שיוכל לעזור לי בתביעה כנגד ביטוח לאומי וכנגד הביטוח הפרטי שלי לאובדן כושר עבודה. המצב הוא שיש לי פריצות דיסק בצוואר ולא יכולתי לזוז מהבית מפאת כאבים לתקופה.
כרגע עורך הדין עדיין לא יצר קשר עם אף אחד מהגורמים בגלל שהוא אסף מסמכים לטענתו ואני חייב לחזור לעבוד משום שאני לא מכניס משכורת כבר 4 חודשים . החשש שלי שחזרה לעבודה תפגע בתביעה האם כך?????

תביעת אי כושר

עו"ד זמירו עזמי 14/06/10
דורון, שלום.

במידה וגמרת את תקופת האי כושר אתה יכול לחזור לעבודה שלך, וזה לא אמור להפריע לתביעתך בגין תקופת האי כושר שישבת באמת.

לגבי חזרתך בתקופת האי כושר במידה ונקלעת למצב כזה עקב קשאים כספיים, לא תוכל להנות משתי העולמות גם משכורת מהעמביד וגם פיצוי בגין אותה משכורת לכאורה מחברת הביטוח, דבר שמוביל לכפל פיצוי ולא יתכן מצב כזה, על כן אין משהוא שיכול לפצות אותך בגין תקופה זו, ושוב גם זה לא אמור להפריע לפיצוי שאתה אמור לקבל בגין התקופה הקודמת שישבת באמת באובדן כושר עבודה ולא עבדת והשתכרת.

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בעיה בנושא תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה עבור

עו"ד צעירה בבעיה 13/06/10
עבור עו"ד יקי רנד
שלום רב,

יש לי בעיה שמציקה לי זמן רב ואין לי מושיע...

אני מטפלת בתיק של אדם שנפל מרמפה של משאית
זו תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה
הינו במל"ל ופסקו אפס אחוזי נכות.
הגשתי ערעורים והגעתי לביה"ד
יש פה בעיה עם הקש"ס בין הפציעה בברך לבין התאונה
רציתי לדעת אם יש דרך לעקוף את החיוב להציג את פסיקת המלל בבימ"ש בתיק ת"ד?
אנא עזרתך האדיבה

לצערך אין לך- ותיהיה בטוחה שלנתבעת יש את תיק המל"ל

עו"ד גם צעיר 14/06/10
המלא.

הרי הנתבעת מבקשת וס"ר נכון, אז באמצעות הוס"ר פונים גם לביטוח לאומי ומבקשים את תיק המל"ל המלא של התובע, ושם יראו שוועדה קבעה לו 0% ויותר מזה יצא שאת ניסת להסתיר זאת.

אין לך מה לעשות קיבעות המל"ל בתאונת דרכים מהוות קביעה עפ"י דין אלא אם תגישי בקשה להביא ראיות לסתור דבר שבימ"ש רק במקרים קיצונים (בד"כ בנכויות גבוהות) יהיה מוכן.

מעניין אותי לדעת, האם הנתבעת הכירה בחבות? או שהיא תאונות שזה בכלל לא תאונת דרכים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

קביעת המל"ל כמחייבת בתאונת דרכים ועבודה

עו"ד חני דקל אלבז 14/06/10
ראשית, כדאי להמתין להחלטת בית הדין האזורי... שנית, במקרים חריגים ניתן להגיש לבית המשפט בתיק תאונת הדרכים בקשה להביא ראיות לסתור את קביעת המל"ל. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעת נזיקין על רשלנות המעביד,בהסתמך על פסק דין.

רונה 13/06/10
שלום,
לאחרונה, לאחר 10 שנים בבית משפט כנתבעת, קבלתי פסק דין בו פסק השופט על דחיית התביעה.כב' השופט קבע כי התובעת מעולם לא זכתה בתעודה פורמאלית, מכאן,ברור שאסור היה לה כלל לעבוד במקצוע,היה על המעסיק לפטר אותה הרבה שנים קודם למפגש ביננו,הוכח,כי מעולם לא קיבלה אישורים לעבוד במקום בו נפגשנו במסגרת העבודה.בטוח שלא היה מקום שאפגוש אותה במסגרת תפקידי כממונה עליה.כב' השופט הוכיח קשות את המעסיק הציבורי, פסק שהכל נעשה בניגוד לתקשי"ר.כי מעולם לא קיבלה אישורים לעבוד במוסד המסויים, ועוד עבדה בכפיפות לאחותה המנהלת.היום, אני לפני הגשת תביעה נגד המעסיק.
לאור הרשום בפסק הדין, ומאחר והכל הוכח, והנזק שנגרם לי במשך 10 שנים, קשה מנשוא,עם ראיות ותעודות רפואיות,האם מדובר בהליך קצר, או, שאני עומדת לפני הליך ממושך.
אודה על הסבר, וכל דבר שיכול להקל ולו במעט על המצב אליו הגעתי כתוצאה מרשלנות פושעת של המעסיק הציבורי.
הפנייה לפסקי דין ועוד.

תביעה בהסתמך על פסק דין

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 14/06/10
לצערי, לא ניתן לחוות דעה מקצועית ללא עיון בפסק הדין. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

בהמשך לשאלתי לפגיעה בצנעת הפרט

א.ח. 13/06/10
שאלה נוספת לעו'ד יקי רנד

בעלי גם מכפיש את שמי ומספר לכולם על בגידתי מגיעים אלי אנשים שעובדים איתו וכל מיני אנשים שהוא פוגש ולכולם הוא מספר ומתבל את הסיפור , האם בנוסף לתביעה לצנעת הפרט אפשר גם לאסור עליו להכפיש את שמי , למותר מלציין כי יש לנו שני ילדים אשר עלולים להפגע מכך בהמשך דרכם.

צנעת הפרט

עו"ד גיל קראוס 15/06/10
העובדות שהוא מספר הן חלק מעילת הפגיעה בפרטיות. בנוסף, אם חלק מהדברים שהוא מספר אין בהן אמת, אפשר ועומדת לך עילה גם מכוח חוק איסור לשון הרע.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

היתיעצות עם עו"ד זמירו עזמי – בבקשה עזור לי

עו"ד צעיר 13/06/10
שלום לך.
ממש עזרתי לי במקרה עבר ואשמח אם תעזור לי שוב.
כאמור אני עו"ד צעיר בתחום למרות שיש לי קצת ניסיון
אשמח לדעת מה עצתך בעניין הבא:

יש לי לקוחה שנפגעה מדלת זכוכית בחנות בקניון כאשר רצתה להיכנס לאחת החנויות בקניון.
הסיפור פשוט, יש כניסה המורכבצ מ2 דלתות זכוכית שקופות לחלוטין ללא מדבקות וכו'
הלקוחה חשבה ששתי הדלתות פתוחות (בפועל רק אחת הייתה) והיא פשוט התנגשה בדלת ונפגעה.

שאלת החבות לא מעניינת אותי כי היא ברורה לי.

השאלה שלי מתמקדת לעניין חוו"ד רפואית.
הפגיעה הייתה לא קשה יחסית פגיעה בפנים, ירד דם, התנפח האזור וכו' סה"כ ניתנו 7 ימי מחלה - אין שאלת נכות, כלומר אין נכות צמיתה.

השאלה האם בתביעה על נזקי גוף אני אהיה חייב חוו"ד רפואית?

אני לא טוען לנכות אלא רק לימי מחלה ולכאב וסבל שנגרם, האם גם לצורך כך יש חובה להגיש חוו"ד?

כאמור אין נכות אלא רק כאב?

שאלה נוספת - האם מניסיונך יצא לך לעבוד על תיקים כאלה? מה שיעור הפיצוי המקובל בתביעה מסוג זה כאשר אין נכות?

דבר נוסף האם בכתב התביעה אני צריך לנקוב בסכום כאשר אני לא תובע בגין נכות?

תודה רבה- אני ממש מצפה ומתרגש לקבל ממך עוד תשובה מדהימה כפי שעשית בעבר - תודה על הכל

נזק גוף מפגיעה בדלת זכוכית

עו"ד זמירו עזמי 13/06/10
עו"ד צעיר, שלום.

באשר להגשת תביעת נזק גוף לא צריך לציין סכום תביעה, להבדיל מתביעת נזק גוף של פוליסות ביטוח למשל, כך גם אותו הדבר בפלת''ד לא מציינים סכום התביעה.

באשר לחוו"ד רפואית אין צורך לצרף חוו"ד כל עוד שאתה לא צריך להוכיח עניין שברפואה "נכות", וכי עניין הכאב והסבל מוערך ע"י ביהמ"ש לפי העובדות שהוצגו בפניו, אך מומלץ מאוד שתשמור לעצמך את הזכות בכתב הטענות לצרף חוו"ד רפואית בהמשך ובמידת הצורך, למיותר לציין שבפלת''ד לא מצרפים חוו"ד עם התביעה כלל וכלל אלא אם יש קביעה עפ"י דין כמו המל''ל.

באשר להערכת הפיצוי בגין שבוע ימי מחלה ונפיחות באזור הפנים כתוצאה מהתאונה, ברור שמדובר בתיק קטן כפי שאתה מספר, ובדרך כלל זה נגמר בכמה אלפי שקלים, והדבר תלוי החומר הרפואי שניתן וצילום נפיחות הפגיעה כך שהשופט יבין על מה מדובר, אגב כאב וסבל זה מוערך כפי שניים עד שלוש ממה שנקבע ומתקבל בפלת''ד.

עו"ד צעיר, מציע לך לנהל מו''מ עם הצד השני שמא תגיע אותו להסדר פשרה בטרם להגשת התביעה, ולכל הפחות תחוש את טענותיו והצעותיו באם כל כך אתה בטוח בחבות.

מקווה שהסברתי לך טוב, ועשיתי לך סימולציה מתאימה עם הפלת"ד.

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם תאונת דרכים?

ידידיה 13/06/10
האם ירי (מהקרקע) לעבר אדם (במטרה לפגוע) בעודו (הקורבן) נוסע ברכבו, יכול להוות תאונת דרכים?
תודה

האם תאונת דרכים ?

עו"ד גיל קראוס 15/06/10
ידידיה שלום,

השאלה שאתה מעלה איננה פשוטה כלל וכלל ויש לבחון היטב את נסיבות האירוע. על פניו, זה לא נראה כמו סיכון דרך רגיל ולכן הסיכוי שהאירוע יוכר כתאונת דרכים הוא נמוך, אבל שוב יש לבחון את הנסיבות לעומק.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נפילה ממדרגות בית הספר

נתנאל 13/06/10
שלום
קרובת משפחה נפלה ממדרגות בית הספר ושברה את רגלה הימנית
יש ליקוי במדרגות פס האלומיניום בולט ועקב כך נתפסה הנעל ולכן נפלה.
האם היא זכאית לפיצוי מביטוח בית הספר? או שעלינו לפנות לביטוח לאומי?מה הפרוצדורה?
תןדה.

נפילה במדרגות בית הספר

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 13/06/10
לצערי, אין בשאלך מספיק מידע. האם הבחורה היתה תלמידה בבית הספר, מורה במסגרת עבודתה או מבקרת. ברור שעולה לכאורה שאלת רשלנות אך יש לבדוק שאלות אלה כדי להבין איך ואת מי תובעים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הסגת גבול

דור 13/06/10
בוקר טוב.
שאלתי היא בנושא הסגת גבול,אתאר בקצרה אני גר במושב יש ברשותי משק, קיימים בו שני בתים משותפים הפונים לכיוון הכביש הראשי (בית אחד של הוריי ובית שני שלי).
רעייתי העסיקה בזמנו עוזרת בית (לפני 5 שנים).
הייה ברשותי כלב מסוג רועה גרמני קופצני וחביב במיוחד שהייה תמיד קשור בקצה החצר האחורית ואינו נראה כלל (קשור באיזור מחסן כ-50מ' מביתי) יום אחד קרע את הרוצעה ורץ קדימה בעוד העוזרת נמצאת משוטטת בחצר הורי האחורית, חצר שאינה אמורה להיכנס אליה כלל
כלבי קפץ עליה מתוך חביבות והעוזרת עשתה מזה עניין והלכה לביה"ח וניפחה סיפור של נשיכה יש ברשותה צלקת של 1ס"מ בחזה כתוצאה מצפרוניו של הכלב (קיבלתי כתב תביעה על נשיכת כלב) העוזרת רוצה 100.000 ש"ח על צלקת בגודל 1 ס"מ ובנוסף אין לה קבלות, ושום מסמך רפואי שמעיד או מוכיח "נשיכה" כדבריה.
כמו כן היא כותבת בתביעה שחצרי וחצר הורי משותפים ואין גדר/גדר חיה המפרידה בין שני הבתים (גדר שחוצה את ביתי מבית הורי)וטוענת שמעולם לא מנענו ממנה כניסה לחצר...כמו כן יש כבר 10 שנים שלט המזהיר מפני הכלב....בנה של התובעת הגיע פעמיים לביתי ואיים ברצח עלי ועל הכלב הגשתי תלונה במשטרה נרשמה לו הסגת גבול וכ'ו....
ובנוסף שבועיים לאחר שכלבי חזר מהסגר ,ולאחר שהגשתי תלונה במשטרה הכלב שלי מת.
1. האם במקרה וחצרי פתוחה ואין שום גדר החוצה את ביתי ובית הוריי זה נותן לעוזרת זכות לצאת מביתי ולהכנס לחצרי...(כמו כן אציין שהיא התבקשה לא להגיע לשם)האחורית הרי ביתי הוא תחום עבודתה לא החצר המשותפת שלי ושל הורי....
2.האם יש לי עילה לתביעה כנגדה וכנגד בנה?
3. האם בכלל כדאי לקחת הגנה על תיק כזה כאשר אין ולא קיימת שום נשיכה?

אודה לכם מקרב לב אם תעזרו לי

תביעה עקב נשיכת כלב

עו"ד גיל קראוס 15/06/10
דור שלום,

בהחלט יכול להיות שאחת הטענות היא שהיא נכנסה למקום שאסור היה לה להיכנס, אבל מאחר ומדובר בנשיכת כלב יש בעיה של נטל הראיה שכן החוק מעביר את הנטל לכתפי הנתבע.
צריך לבחון היטב את הנסיבות ואם יש ראיות לטובתך כמו השלט שמזהיר מפני הכלב, עליך לצרף אותן לכתב ההגנה.
לטעמי אתה חייב ייצוג בתביעה כזו. מדובר בהליכים מורכבים שעשויים להוביל לפסיקה של פיצויים גבוהים ולכן עליך למצוא עורך דין מתאים בתחום הנזיקין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התניית שכ"ט באחוזים + סכום קבוע בתביעת פלת"ד

שי 13/06/10
שלום רב,אני זוכר שקראתי במקום כלשהו שלא ניתן לגבות שכ"ט באחוזים ובמקביל גם לדרוש סכום קבוע בתביעת פלת"דאשמח אם תוכלו למקד אותי לעניין ההוראה שמציינת שאי אפשר לגבות גם וגם או לפס"ד שקובע כאמורתודה,שי

גובה שכה"ט בתביעות ע"פ חוק הפלת"ד

עו"ד יקי רנד מנהל 13/06/10
קיים איסור, במקרה בו שכה"ט מותנה בתוצאות הטיפול, לגבות בנוסף לאחוזים, שכ"ט גלובלי עבור הטיפול בתיק, אולם, ככל שידוע לי, מותר לקבוע חלופות,דהיינו, שכ"ט על פי אחוזים או גלובלי, ע"פ הגבוה ביניהם.
נושא שכה"ט המדורג ע"פ תוצאות הטיפול, מוסדר בכללי לשכת עורכי הדין (תעריף מקסימלי לשכר טרחה בטיפול בתביעות לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים), תשל"ז-1977.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תביעה לצנעת הפרט

א.ח. 12/06/10
בידי בעלי קלטת או דיסק המראה על בגידתי .
בעלי משתמש בזה בעבודתו ומראה לחבריו את הקלטת.
האם יש מקום לתביעה לצנעת הפרט?

פגיעה בצנעת הפרט

עו"ד יקי רנד מנהל 13/06/10
מדובר במקרה חמור של פגיעה בצנעת הפרט.
ע"פ הנסיבות המתוארות על ידך, יש בהחלט מקום להגשת תביעה כנגד בעלך, ע"פ חוק איסור לשון הרע ו/או חוק הגנת הפרטיות, ומומלץ להיעזר בעו"ד לשם כך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מסמכים שהוכחו בבית משפט כמזויפים ניתן להביא..

דורית 12/06/10
לפרסום לאחר קבלת פסק הדין.
מבחינת זכות הציבור לדעת עד היכן מגיעה השחיתות הציבורית.
לפי פסק הדין קובע כב' השופט כי מדובר במי שמתחזה למה שאינה מבחינת תפקידה.לכן, כל המסמכים שהציגה הינם זיוף, או שאינם אמורים להקנות לה הטבות, שדרוג, ותפקידים, מכיוון שכלל אסור היה להעסיק אותה.אודה לכם על תשובה מהירה.
תודה.

פרסום מסמכים אשר נקבע כי מזויפים בפסק דין

עו"ד יקי רנד מנהל 13/06/10
באופן עקרוני, במידה ומדובר בפסק דין חלוט, ולא הוטלו מגבלות כלשהן על פרסומו, אזי, ניתן לפרסם ממצאי פסק הדין לרבות מסמכים אשר נקבע כי היו מזויפים.
עם זאת, מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בנושא זה, טרם הבאת הדבר לפרסום.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן