פורום דיני נזיקין

שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.

אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.

מנהלי פורום דיני נזיקין

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד איתמר קורן

בעל משרד בוטיק עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג בנזיקין.

עו"ד שחף גרוס

עוסק מזה 17 שנים בתביעות נזקי גוף ורשלנות מקצועית, וכן במימוש זכויות בביטוח לאומי ובמס הכנסה בשל נכויות.

ביטוח תאונות

מני 19/07/10
שלום,עברתי תאונת עבודה שבמסגרתה קיבלתי נכות של 5% לצמיתות, כרגע ברצוני לתבוע את מקום העבודה, פניתי למקום שבו עבדתי שם ניתן לי פוליסת ביטוח חיים, האם זאת הפוליסיה האם לא צריכה להיות פוליסיה כללית של מקום העבודה? בנוסף יש גם ביטוח מנהלים ( באותה חברת ביטוח), האם אני יכול לתבוע גם את ביטוח המנהלים? האם זה יהיה בנפרד?תודה

תאונת עבודה

עו"ד זמירו עזמי 19/07/10
מני, שלום.

אתה מדבר על נכות מעבודה "נכות לצמיתות" ואשר תוכל לתבוע בגינה גם את הביטוח מנהלים (ביטוח חיים) בכפוף לתנאיה וסייגיה וחריגיה של הפוליסה לרבות הגדרת תאונה שם, וללא שאלת אשם או רשלנות מצד המעביד, היות ולמעשה מדובר בפוליסת ביטוח תאונות אישיות בין היתר, ואשר שם אתה תובע לפי הסכומים הנקובים בפוליסה מראש.

כך גם תוכל לתבוע בנוסף פוליסת ביטוח חבות מעבידים שבמקום העבודה, קרי : לתבוע את המעביד, ופוליסה זו תשלם במקומו את הנזקים שנגרמו לך וזאת מעבר לתשלומי הביטוח לאומי שקיבלת כמו כאב וסל אובדן כושר עבודה בעתיד לאור הנכות שנקבעה לך, עוד ועוד, ושוב ללא קשר לפוליסת ביטוח המנהלים שלעיל.
מני, בפוליסת ביטוח חבות מעבידים זו תצטרך להוכיח רשלנות ואשם המעביד ו/או הפרת פקודת הבטיחות בעבודה מצד המביד בקשר לנזק שנגרם לך, וזה נטל לא פשוט, על כן תצטרך להתייעץ עם עו''ד המתמצה בתחום כדי לבחון את התאונה ונסדיבותיה ואיזו ראיות והוכחות בידיך ומה משקלן הלאה לצורך העניין.
מני, ברור שפוליסה זו נועדה לכסות את המעביד מפני נזקים שנגרמו לעובד באשמו ומעבר לתשלומי הביטוח לאומי, ובאם יתברר שאכן כך, הפוליסה תשלם לעובד ותחייב את המעביד בהשתתפות עצמית נקובה מראש, על כן המעבדים לא ממהרים לתן פוליסה זו לעובדים.

מני, ברור אם אין לך פרטי חברת הביטוח, אתה תובע את המעביד לבד ללא חברת ביטוח, ואז הוא יאלץ לצרף אותם לתביעה, אך מציע לך קודם שתבדוק את עצמך טוב על הנזקים שנגרמו לך ועל התאונה ונסיבותיה בטרם תתבע את מקום העבודה וחברת הביטוח שלו בו אתה עובד.

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נזק מרטיבות בתקרה

בעל דירה 18/07/10
מדירתי חדרו מים לתקרת אמבטית שכנתי ועליי לצבוע ולסייד לה את התקרה. האם אני חייב להזמין בעל מקצוע לתקן את הנזק בתקרתה או שאני כבעל "ידיים טובות" יכול לבצע את התיקון בעצמי על מנת שלא אתבע על ידי שכנתי בטענה כי לא בוצע תיקון מקצועי ואיכותי?

נזק מרטיבות בדירה

עו"ד גיל קראוס 20/07/10
צהריים טובים,

מאחר והבעיה היא בדירת השכנה, ניתן להבין את חששה ואת בקשתה כי בעל מקצוע מוסמך יבצע את התיקון.
מקובל בדרך כלל שבעל מקצוע חיצוני מבצע את העבודות. אם היא מסכימה ואתה מבצע את התיקון כמו שצריך ופותר את הבעיה, אין חובה להביא בעל מקצוע.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעת נזיקין בגין נזקים בהליכי גירושין

אסנת 17/07/10
אני נמצאת בהליכי גירושין כ-4 שנים ולמרות שאני כבר גרושה בפועל, אני נתונה ממש להתעללות מתמשכת של הגרוש שלי, שביטוייה הם תלונות חוזרות לבית המשפט ולגורמי הרווחה על אי כשירותי כאמא(4כל הילדים במשמורתי),על אי שפיותי וכו', שלמרות שתמיד מתבררים כהמצאה , הם גורמים לי לטירדה גדולה ולאי שקט. קשה לי ממש לנהל את חיי באופן תקין.הדברים כוללים גם הטרדה כלכלית של אי תשלום מלא של מזונות שבאופן מכוון מאלץ אותי לבלות הרבה בהוצאה לפועל, במיילים מכפישים שמאיימים להוציא את הבנות מרשותי וכו'. אני כבר לא יודעת מתי יפול הדבר הבא. האם יש לי דרך להפסיק את זה?

תביעה נזיקית במסגרת הליך גירושין

עו"ד יקי רנד מנהל 18/07/10
לשאלתך יש רלוונטיות לדין הנזיקי, אולם דומה כי פתרון מלא ומקיף למצוקתך- בייחוד אם את עדיין מצויה בהליכי גירושין- תוכלי להשיג באמצעות פנייה לעו"ד העוסק דווקא בדיני משפחה, אשר יוכל בין יתר פעולותיו, לשקול הגשת תביעה נזיקית, כמו גם ביצוע פעולות נוספות אשר ימנעו ו/או ירתיעו את פרודך/גרושך מלהרע לך.
אני מציע כי תפני שאלתך לפורום דיני משפחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חוק ההסדרים מ-1/1/10

שני 17/07/10
היי
מה קובע חוק ההסדרים החל מ-1/1/10 לעניין הוצאות רפואיות?? ומה ההבדל בין מה שהיה בעבר לעכשיו?

תודה

חוק ההסדרים 1/1/2010

עו"ד זמירו עזמי 19/07/10
שני, שלום.

חוק ההסדרים 1/1/2010 והמכונה חוק ההתייעלות הכלכלית 2009/2010 (הפרק המתייחס לנפגעי תאונות דרכים) כמו כל חוק חדש שנכנס לשוק לוקח זמן עד שמבינים אותו ועובדים לפיו, למעשה בחוק זה יותר יש סדר ויעילות כלכלית בין חברות הביטוח לבין קופות החולים ולעניין זה תוכלי לראות החלטת ישיבת הוועדה של הכנסת "תחפסי בגוגל וזה נמצא שם כבר", ואילו החשוב לעניינינו כי נפגע תאונת דרכים יהיה זכאי לקבל שירות רפואי מקו''ח לפי התוספת השנייה לסל הבריאות בחוק ביטוח בריאות ממלכתי התשנ''ד 1994 וכי כל טיפול שטוענת הקופה שאינו כלול בתוספת או אינו ניתן לנפגע תאונת דרכים, עדיף שיקבל הנפגע מכתב מהקופה שטיפול זה לא כלול ויפנה לחברת הביטוח לטפל בעניין או לחלופין למתן התחייבות בגין טיפול זה מחוץ לקופת החולים בה הנפגע חבר, אגב כך גם זה היה קודם אבל שם הפסיקה וההלכה חייבה וכיום החקיקה מחייבת וכי חוק הפלת''ד התשל''ה 1975 ופקודת ביטוח רכב מנועי התש''ל 1970 וחוק ביטוח בריאות ממלכתי כאמור יתוקנו בהתאם, ראה החלטת והמלצות הוועדה כאמור בגוגל.

שני, לעניינך ולאחר בדיקתי לנושא עם קופות חולים וחברות הביטוח ואף עם משרד הבריאות, הנפגע יפנה לקופה לקבל הטיפול הרפואי המומלץ בשחרור, טיפול שניתן בקופה ינתן וטיפול שלא ינתן הנפגע ידאג לקבל מכתב עדיף ובאופן רשמי ויפנה לחברת הביטוח, וזו אמורה לטפל בעניין או תתן התחייבות כאמור, כי לא כל הטיפולים הרפואיים המומלצים כלולים בסל הבריואת ובתוספת השנייה כאמור.

למה חברת הביטוח שצריכה לדאוג לזה, כי היא החייבת אשר נכנסת בנעלי הנהג "המזיק" (המבוטח בביטוח חובה) אל מול נזקיו של הנפגע "הנזוק" ואי אפשר להטיל מטרד זה על הנפגע שיתרוצץ בין הקופה לחברת הביטח זה יגיד כלול וזה יגיד לא כלול.

מקווה שעזרתי לך טוב, בברכה עו''ד זמירו עזמי, קלנסווה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אובדן חבילה על ידי הדואר

אקו 16/07/10
שלוםאיני בטוח שאלו הדינים הנכונים אבל אנסה.דואר ישראל אבד חבילה רשומה מאנגליה שהיתה אמורה לחזור לשולח בדואר ים אלא שהם טוענים שלפי החוק הבינלאומי רק השולח מחול זכאי לפיצוי וגם זה אפילו לא חצי משווי החבילה.מצד שני השולח לא מוכן לדרוש פיצוי בטענה שמאחר וזה לא נשלח אליי בים אלא באוויר אני הוא צריך לבקש פיצוי מהדואר! סכום העסקה הוא 432 שח וזה כבר גזל[ועדיין...] אנרגיה מיותרת.אציין שבית העסק לא הגיב למכתבי וגם לא זה של הדואר.אלמלא האבדה הייתי אמור לקבל החזר מלא אבל במקום זאת קבלתי  עצבים מיותרים.איך ניתן לקבל את כספי חזרה?

אובדן חבילה על-ידי הדואר

עו"ד גיל קראוס 20/07/10
צהריים טובים,

עקב חוסר תשומת לב ככל נראה, לא ניתן מענה לשאלתך.
בכל מקרה, עליך להפנות את שאלתך לפורום הגנת הצרכן באתר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נזיקין מנשיכת כלב בגרמניה (גוף ורכוש)

אילן 16/07/10
אודה למי שיכול לעזור בקווים כלליים מה הדין הגרמני בנושא הנדון

הדין הגרמני

עו"ד יקי רנד מנהל 18/07/10
אם הענין מספיק חשוב, אני ממליץ לך להיוועץ בעו"ד הבקיא בדין הגרמני.
ישנם מספר עורכי דין המפרסמים עצמם בידיעת הדין הגרמני.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

סיפור כריתת עצים

אורי 16/07/10
שלום לכולם,אשמח לשמוע קצת עצות לגבי הסיפור שלהלן:אני שוכר בית במושב (כבר 3 שנים) ובכניסה לביתי ישנם (או ליתר דיוק היו) שני עצי פיקוס גדולים שהצלו על הבית והגינה.מול הבית בו אני גר נמצא עכשיו בשלבי סיום בית חדש. בתקופה זו של השנה מבשילים פירות העץ ומושכים עטלפים שניזונים מפירות אלו. הבעיה היחידה עם העטלפים היא שהם יורקים תוך כדי מעופם את שאריות הפרי ומכתימים את הבתים שבסביבה, וכמובן גם את הבית החדש שממול.לפני מספר שבועות דפקה לי בדלת השכנה החדשה, אמרה שהיא יודעת שזה עץ מוגן, ושאלה את לא אתנגד לגזום קצת את העץ כי זה מכתים לה את הבית החדש. עניתי לה שעקרונית אין לי בעיה עם זה אבל כדאי שהיא גם תדבר עם בעל הבית.בתחילת השבוע (כשאני הייתי בחו"ל בנסיעת עבודה) הגיעו אנשים עם מנוף (כמובן ללא תיאום מראש) וגזמו את העצים כך שלא נשאר אפילו עלה אחד לרפואה (ראו תמונה מצורפת והבית החדש ברקע). אישתי שהיתה בבית באותו הזמן ניסתה למנוע מהפועלים לעשות את עבודתם אבל הם המשיכו וגזמו ענפים מעל לראשה כשהם מסכנים אותה ואף אמרו שכבר שילם להם השכן החדש על העבודה ובעל הבית שלנו אישר את זה.ואני רוצה לדעת אם יש את מי להעניש על המעשה הזה?* מי האחראי? (השכן החדש, בעל הבית שלי או קבלן הגיזום?)* למי לפנות? (למשטרה, למועצה, קק"ל, ועד המושב או מישהו אחר שלא חשבתי עליו?)* אודה על כל עצה נוספת

אורי אני לא יודעת אם זה יעזור...

מיכל טולקולבסקי 17/07/10
בגן בו אני עושה שירות לאומי כרתו את העץ בטעות, כתבנו לעיריה לקקל בסוף שכלום לא עזר הגננת תבעה אותה וזכתה בכסף.
יש לגננת את מה מה שאמרה השופטת אם זה מעניין אותך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

כריתת עצים בניגוד לרצון השוכר

עו"ד יקי רנד 18/07/10
על מנת לבחון הסיטואציה המשפטית, יש להידרש למספר נתונים עובדתיים.
האם העץ ברשות הרבים או שמא בתוך שטח הבית. רשמת כי הוא בכניסה לביתך אך לא ברור האם ממש בתוך שטח הבית או שמא רק ענפיו בגבולות הבית. קצת קשה לראות בתמונה. באופן טבעי, לענין זה יש משמעות רבה, מאחר ואם העץ ברשות הרבים, הרי לרשות יש לכאורה הסמכות לתחזק העץ ע"פ שיקול דעתה המנהלי, ונעשתה כאן פעולה עצמית ללא מעורבותה של הרשות, אשר אינה חוקית לכאורה.
מכל מקום, גם אם מדובר בעץ בשטח פרטי, בוצעה כאן פעולה לא חוקית, שכן מדובר בשטח פרטי, והדבר עולה לכדי הסגת גבול, פגיעה ברכוש והפרת חובות חקוקות נוספות.
עם זאת, יש לבדוק האם טענת הפועלים, כי קיבלו את אישורו של בעל הבית בו אתה גר- נכונה.
אם אכן בעל הבית אישר, ומדובר בעץ המצוי בשטחו, הרי שלכאורה אין לך עילת תביעה, שכן כל הנטוע על אדמת הנכס שייך לבעליו ולא לך.
במקרה בו בעל הבית נתן אישורו מאחורי גבך, הרי שלכאורה עליך להפנות טענותיך כלפיו ולא כלפי השכן אשר הסתמך על אישורו של בעל הנכס.
במקרה כזה, מדובר בטענות חוזיות של שוכר-משכיר, אשר חל עליהן המנגנון החוזי.
לסיכומו של ענין, ראוי כי תיוועץ בעו"ד אשר יידרש למלוא נסיבות המקרה, על מנת שיוכל להעניק לך תשובה ברורה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הזמנה לדיון פלילי בגין שוטטות כלבתי

רון 16/07/10
שלום רב.כלבתי נתפסה במהלך שנת 2009 פעמיים על ידי הפקח האזורי בגין שוטטות ביישוב ללא רצועה ונלקחה להסגר.הכלבה מעולם לא תקפה איש ולא הוגשה כנגדה תלונה כלשהיא.במהלך השחרור שילמנו פעמיים את הקנס שנתבקשנו לשלם על סך 400 ש"ח.לא נאמר לנו דבר בעת שחרור הכלבה בפעם הראשונה והשניה אודות המשך הליך משפטי הצפוי לנו.לאחרונה קיבלנו הזמנה לדיון פלילי! מאת איגוד הערים הוטרינרי לו אנחנו משוייכים בגין שוטטות הכלבה.מעולם לא קיבלנו בקשה לתשלום קנס.האם שוטטות כלבתנו פעמיים (לאחר שהשתחררה מהרצועה) וללא שתקפה איש או כלב מעולם "תזכה" אותי ברישום פלילי?

העמדה לדין פלילי בגין שוטטות כלב

עו"ד יקי רנד מנהל 18/07/10
ע"פ החוק להסדרת הפיקוח על כלבים, כלב אשר משוטט ברשות הרבים חופשי, ללא שקשור ברצועה ומוחזק לבעליו, הדבר מהווה עבירה פלילית אשר עשויה להוביל להעמדה לדין פלילי, גם אם הכלב לא גרם לנזק.
אני ממליץ לך להפנות שאלתך לפורום הפלילי באתר, מאחר ומדובר בהליך פלילי אשר ננקט נגדך, ובמידת הצורך אף להיעזר בעו"ד העוסק בדין הפלילי.
בין היתר, יש להידרש לשאלה, האם העובדה כי הוטל עליכם קנס אשר שולם על ידיכם, מסיים את הליך הענישה כנגדם, או שמא יש לרשות הסמכות לקנוס, ולאחר התשלום, לבצע העמדה לדין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נזק גוף בעקבות אימון במכון כושר

יניב 16/07/10
אני בחור בריא בדרך כלל . לפני כמה חדשים באמצע תקופה של אימונים במכון הכושר החלו כאבים ברגל ובגב ואובחנה פריצת דיסק. הדבר מלווה כרגע בעיקר בסבל וכאבים אולם אני לא יודע לאן זה עוד יתפתח מבחינת הוצאות אחרות . שאלתי היא האם ניתן לייחס רשלנות תורמת למכון ובעיקר למדריכים. האם העובדה שנכנסתי בריא למכון ויצאתי לא בריא היא תורמת להוכחה ? האם העובדה שהודעתי הרבה פעמים על שרירים תפוסים וכאבים תוך כדי אימון וקיבלתי המלצה להמשיך בהרמת משקולות במקום המלצה להפסיק - האם זה מעלה סיכוי לתביעה מסוג זה ?האם ניתן לדרוש פיצוי על הסבל ממכון הכושר ? כיצד מבחינה פרוצדורלית עלי לפנות למכון ? או שמא לחברת הביטוח שלו ? האם יש לפנות ישר לבית משפט ?תודה מראש...

עילת תביעה בגין נזקי גוף כתוצאה מאימון כושר

יוסי אפשטיין, עו"ד 16/07/10
יניב שלום,

אתה מעלה מספר עובדות חשובות:

1. יש לך מדריך כושר צמוד.

2. ידעת אותו "בבעיות" בריאותיות כאלה ו/או אחרות והוא המליץ לך לפעול בדרך תרגול כלשהי.

3. בעקבות המלצותיו, נוצרו לך בעיות בריאותיות.

במצב דברים זה וככל שהינו נכון, הרי שנראה כי ישנה רשלנות מצד אותו מאמן כושר וככל שהנזק שנגרם לך הינו מהותי - הנך יכול לדרוש פיצוי בעילת נזקי גוף.

אתה בהחלט יכול לפנות במכתב לחדר הכושר ורצוי באמצעות עו"ד. אין משמעות למבטח בשלב זה של מכתב דרישה ככל שתחליט לשלוח.

ככל שתחליט לתבוע, אתה יכול לתבוע כל גורם קשור וידוע, קרי: רשת חדר הכושר, המבטח של הרשת (המדריך עצמו).

עצתי, היוועץ עם עו"ד ושלח דרכו מכתב דרישה וככל שזה לא יבשיל - תתבע (במידה והנזק "שווה" תביעה).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם ניתן לתבוע- מכה

נעמה 15/07/10
יש לי שאלה
אני החניתי את הרכב בכביש מאוד רחב
הכביש כזה רחב שגם אם פותחים דלת של מכונית הרי שזה לא אמור להפריע לשום רכב לעבור.
הסתכלתי במראה ולא היה משמאלי ולא בקרבת המכונית שום כלי רכב ראיתי רק מרחוק איש עם קטנוע. אבל הוא היה מרוחק מאוד, ולכן הרשיתי לעצמי לפתוח את הדלת.
בזמן שהדלת היתה פתוחה, אני הרמתי את התיק מאחור ואז אחרי כשתי שניות הרכב שלי קיבל חבטה מהאופנוע מכיוון שהאופנוע החזיק עליו מוט ארוך שמהווה מטען חורג.
יש לציין שנהג האופנוע עצמו לא נפל מהאופנוע ולא נחבל אלא המשיך לסוע ועצר לאחר מטרים רבים.
דלת הרכב שלי ניזוקה קשה מהמכה .
ברצוני לתבוע את האיש . האם בית המשפט יעמוד לצידי?
תודה

המדובר בתאונת דרכים. פני לביטוח ו/או לתביעות קטנות

יוסי אפשטיין, עו"ד 16/07/10
לכאורה, בעל הקטנוע אחראי לתאונה ולך, לכל היותר, יש אשם תורם.

אם לבעל הקטנוע יש ביטוח צד ג', פני אל הביטוח ותתבעי אצלם את נזקייך.

ככל שלבעל הקטנוע אין ביטוח ו/או ככל שיש לו ביטוח אך הביטוח החליט שלא לפצותך, תוכלי לתובעו אישית ו/או את הביטוח שלו בתביעות קטנות בגין נזקייך.

אם תגיעי לביהמ"ש טוב תעשי אם תביאי לדיון ולאחר הגשת כתב התביעה, הערכת שמאי בדבר גובה הנזק וככל שתוקן - תביאי חשבונית, שאם לא כן, גם אם ביהמ"ש יקבל את הערכת השמאי מטעמך, הוא יפחית המע"מ בסיכוי גבוה.

מה הסיכוי לזכות בתביעה ? אי אפשר לדעת בודאות, אך ממה שאת כותבת ובהינתן שתאונות דרכים בדרך כלל מכוסות ביטוחית ושהאחריות היא מוחלטת, הרי שהסיכוי שתזכי גבוה למדי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פשרה עם חברת ביטוח

יולי 15/07/10
שאלתי היא זאת:
קרוב משפחה, שהה בביתנו (בית פרטי), החליק על המדרגה, נפל, שבר את היד.
מיד הלך למיון, היד גובסה ומאחר והוא מוסיקאי, לא עבד כחודשיים.
הבית מבוטח. הוא פנה לחברת הביטוח. חברת הביטוח, פתחה תיק, שלחה חוקר אליו ואלינו.
העניין הוא שאנחנו לא אמרנו בפירוש שלא הייתה כל התרשלות מצידנו, כלומר הוא סתם החליק על המדרגה (מעד) ונפל כתוצאה מההחלקה.
לאחר כשנה, הם שלחו לו מכתב שמאחר ואין הם רואים כל אחריות מצד המבוטח, הם מציעים לסגור בפשרה ולשלם לו 1500 ש"ח. סכום זה נראה לי מגוחך, שכן הוא אינו עבד במשך כחודשיים כתוצאה מהשבר וכן נגרמו לו סבל ועוגמת נפש כיוון שהוא אדם מבוגר.
מה עליו לעשות כעת? מה ניתן לטעון בפני חברת הביטוח שטוענת כי המבוטחים לא התרשלו. האם ניתן לדרוש מהם סכום יותר גבוה?
תודה וסליחה על אורך השאלה..

נפילה בבית-פשרה עם חברת הביטוח.

עו"ד זמירו עזמי 15/07/10
יולי, שלום.

יש להבדיל בין נזק לבין אחריות.

יולי, בפוליסת ביטוח דירה למעשה חברת הביטוח נכנסת בנעליו של בעל הבית "המבוטח" כלפי נזקיו של הניזוק "הצד השלישי", וכי באם אין אשמה "רשלנות" מצידו של בעל הבית כאמור, למה שהוא יהיה חייב כלפי הצד ג' וכך גם למה חברת הביטוח תצטרך לשלם בשמו ובמקומו פיצויים כלשהם לצד ג' שכזה ושאין בעל הבית אשם באשר ארע לו.

הרי לא כל תאונה בדירתו של בעל הבית הוא אוטומטי אשם וכך אין אנו כאן מדברים על פוליסת ביטוח תאונות אישיות שכל תאונה מכוסה ע"י חברת הביטוח, אלא בפוליסת אחריות, קרי "יש אחריות יש פיצוי" אין אחריות אין פיצוי.

יולי, מציע לך להיוועץ עם עו"ד המתמצה בתחום ותבחנו ביחד את עניין החבות, שמא תלכו לערכאות ותפסידו גם את ה 1500 שמציעה חברת הביטוח כדי לסגור תיק ולגמור עם זה.

יולי, שוב אינני נכנס לגובה הנזק, אשר אין טעם לכך כל עוד יש בעייה רצינית בחבות.

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

לשון הרע

דור 15/07/10
שלום וברכה,
שאלתי היא האם ישנו דבר כזה חוק לשון הרע על קבוצה". כגון לדוג' לומר על קבוצת אנשים מקצועיים (כגון:מורים, קלינאי תקשורת, רופאים לדוג') שהם אינם מומחים לתחום טיפולי X ורק גורמים נזק ולכן לא מומלץ לפנות אליהם או שבאופן כללי מקצועם לא רציני, לא לגיטימי וכו'" - האם זה יכול להיכנס לקטגוריה של לשון הרע או לכל קטגוריה משפטית אחרת כאשר לא מדובר על אדם מסוים, אלא על קבוצה.
תודה!

לשון הרע על קבוצה

עו"ד גיל קראוס 15/07/10
ערב טוב,

סעיף 4 לחוק איסור לשון הרע מדבר על לשון הרע על ציבור. הסעיף קובע כי ניתן להכיר בלשון הרע על ציבור, אך אין זה מקנה עילה לתביעה אזרחית או לקובלנה פרטית, אלא אך ורק להגשת כתב אישום על-ידי היועץ המשפטי לממשלה או בהסכמתו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נזק לרכב במכון שטיפה

מיקי 14/07/10
אני בעלים של רכב הונדה חדש בצבע תכלת מטאלי במשך שנה אני שוטף את הרכב שלי באותו מקום. לפני כיומיים שמתי את הרכב בשטיפה בשעה 8 וחצי בבוקר (הייתי ראשון...) לאחר כחצי שעה חזרתי לקחת את הרכב ולהפתעתי צבעו של הרכב היה דהוי לגמריי. פניתי אל בעל מכון השטיפה והוא טען שאין לי מושג מה זה והוא בטוח שזה היה לפני השטיפה. אציין שאין מצב שהרכב היה ככה לפניי. ובנוסף יש מספר עדים שראו את הרכב לפני הכניסה לשטיפה. פניתי אל מוסך מורשה הונדה על מנת לקבל חוו"ד לגביי הנזק. במוסך קבעו שנזק זה יכול להגרם בשטיפה ב-2 מצבים שונים: ריכוז גבוה של מסיר שומנים בחומר השטיפה. או שימוש במים חמים מאוד בקיטור שאיתו שוטפים את הרכב. עלות הנזק היא כ-6000 ש"ח לא כולל ירידת הערך לאחר צביעה של רכב חדש. שאלתי היא האם אני יכול לתבוע את המקום על עלות הנזק וירידת הערך?

נזקי שטיפת רכב

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 14/07/10
כדאי לתבוע את מכון השטיפה, אך רצוי קודם כל לבדוק עם שמאי את ירידת הערך, ואם כל הנזקים ביחד הם פחות מתקרת התביעה לתביעות קטנות - עליך להגיש התביעה שם. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נפילה ממעלית בעקבות הפסקת חשמל

שירן 14/07/10
סבתי נפלה מהמעלית בעקבות הפסקת חשמל שקראתה בדיוק כאשר נכנסה למעלית הבניין. כתוצאתה באי הספקת חשמל מזה כרבע שעה עלה הלחץ דם לסבתי והינה חשה ברע.
כמו כן כאשר החשמל חזר ריצפת המעלית הייתה לא בצורה ישרה מול בריצפת הקומה , יחד עם הלחץ דם שעלה (מעלית ישנה , ללא מאוורר או פתח אוויר) סבתי פתחה את הדלת על מנת לצאת ונפלה על ריצפת הקומה ושברה את הכתף. מאז הינה סולבת והגבלה בתנועה, אי ייציבות מתמשכת אשר נגרמה בעקבות הנפילה והכי חשוב יהיה לציין כי סבתי האומנם בת 73 אך היא הייתה אישה עצמאית מאוד וחזקה מאוד וכיום לאחר הנפילה אפשר לומר שהינה חצי בן אדם.

אני מחפשת פיסקי דין אשר יכולים לסייע לי בגיבוש דעתי האם להגיש תלונה או לא ומי האשם, האחראי למקרה זה . לצערי אני נפגשת בהמון פיסקי דין שמדברים על רכוש , נזיקי רכוש בעקבות הפסקות חשמל אך כמעט ולא על נזיקי גוף? האם רכוש יותר חשוב מגוף, נפש אדם?
מה אני יכולה לעשות במקרה זה? אני מתקשה לקבל את העובדה שכמעט אין מה לעשות ובשאין שום חוק שיכול להגן של חיי אדם במקרים אלו.....

אשמח לקבל את ערתכם ומעט תקווה כי עדין יש צדק במדינה הזו.

ככל שהיתה רשלנות ניתן לתבוע בגין נזקי גוף

יוסי אפשטיין, עו"ד 14/07/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נזקים בגין הפסקת חשמל במעלית

עו"ד חני דקל אלבז 14/07/10
ראשית, אני מקווה שמצבה של סבתך השתפר ואני מאחלת לה רק בריאות. בנוסף, וגם אם אין פסק דין וחוק - קיימת פקודת הנזיקין. אך, לצורך תביעה על פיה יש להוכיח אחריות, רשלנות וקשר סיבתי לנזק. מהסיפור שלך די לא ברור מי האחראי - חברת חשמל? חברת המעליות? הוועד? ואולי כולם? אולי כדאי להיוועץ עם עורך דין. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תאונה

יעל 14/07/10
שלום רב, אתמול חניתי בחנייה כפולה מול בית העסק שלי במטרה להוריד 2 ארגזים. הדלת שנפתחה היתה הדלת שפונה לכביש מאחר שבצד ימין ישנו כיסא תינוק. בעלי פתח את הדלת ולאחר 2-3 דקות רכב נוסע פגע בדלת וכמעט גם בבעלי.חשוב לציין שלפני שפתח את הדלת הכביש היה פנוי ולקח דקות עד שהצליח לשחרר את הארגז שהיה תקוע מבין שני המושבים.דבר נוסף,צילמתי את המכוניות והרכב הפוגע נפגע בדלת האחורית והפגוש האחורי נפל...האם זה מוכיח שעבר נתיב באותה העת?הייתי מעוניינת לדעת מי אשם במקרה כזה? והאם לפי דעתכם גם אני יחוייב בנזק לרכב הפוגע?המון תודה.

נזקי רכוש בתאונה

עו"ד גיל קראוס 15/07/10
יעל ערב טוב,

קשה לענות לך תשובה ברורה מבלי לבדוק את הנסיבות לעומקן ואולי אף לראות תמונות של מקום התאונה.
בהחלט יכול להיות שאם מדובר בעצירה במקום שאסור לעצור בו, תוטל אחריות גם עליכם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם זה קשור לתביעת נזיקין

שרון 13/07/10
יש לי שאלה מתוך סקרנות, האם תביעה אזרחית בשביל פיצוי כספי שייכת לתחום הנזיקין? (בלי שום קשר לעבירה הפלילית)

סעד כספי בתביעה נזיקית במשפט אזרחי

יוסי אפשטיין, עו"ד 13/07/10
אנסה לעשות קצת סדר בדברים שהצגת:

אם התביעה עילתה בפקודת הנזיקין ו/או הכפופה לפקודה - המדובר בתביעה נזיקית. הסעד בתביעה נזיקית יכול להיות גם פיצוי.

סעד זהיכול להיות גם בתביעה חוזית, בתביעה מתחום החברות ועוד.

כל דבר שאינו כפוף למשפט פלילי, הינו בהכרח אזרחי (מסחרי, חוזים, משפחה, עשיית עושר ולא במשפט, תאגידים וכיו"ב).
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ניזקי גוף.

עינבל 13/07/10
שלום רב!
קיימת נגדי תביעה על נזקי גוף המתארכת כ-5.5 שנים כרגע אני נמצאת לפני שלב ההוכחות. בטופס המל"ל שהתובע הגיש קיבל 10% נכות,
כאשר הגענו לדיון הראשון לפני 5.5 שנים החליט השופט לשלוח התובע לבדיקה מטעם בית המשפט בבדיקה אחוזי הנכות שנקבעו היו 6%.
(בבדיקה שהתובע עשה מטעמו "נמצא" שהוא צריך ניתוחים בשובי 50.000 ש"ח ובבדיקה מטעם בית המשפט ייצא שהמומחה קבע שאין כל צורך בהתערבות ניתוחית שלא ייצא שכרו בהפסדו...).
שאלתי היא:
עפ"י הנתונים הנ"ל איך ניתן להוכיח לבית המשפט הנכבד בשלב ההוכחות
שלתובע אין שום בעייה בהשתכרות עתידית כפי שרשם בתצהיר עדות ראשית = כמו כן בחוות הדעת הרפואית של המל"ל צויין שאין צורך בהפעלת תקנה 15 מאחר ואין ירידה בשכרו....והאם זה לטובתי מבחינת הליך משפטי??
ומה ההבדל בין נכות כללית לתפקודית??

בכבוד רב!

הוכחות בדבר כושר השתכרות

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 14/07/10
ראשית, את כל טענותייך ניתן להוכיח בשלב ההוכחות, בין היתר על ידי חקירה נגדית של התובע ועדיו על דוכן העדים, ואחר כך לטעון בסיכומים. אי הפעלת תקנה 15 על ידי הביטוח הלאומי מהווה ראייה לכך אך לא מוכיחה זאת בוודאות. זאת, שהרי תפקודיות הנכות, על פי הפסיקה, נתונה לשיקול דעת בית המשפט. נכות רפואית - כשמה כן היא, נקבעת על פי מדדים רפואיים. נכות תפקודית - באיזה שיעור ואחוזים משפיעה הנכות הרפואית על האדם הספציפי ועל עבודתו. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נזק רכוש לרכב

אביב 13/07/10
לפני שלושה חודשים הרכב שלי היה בחניה ליד הכביש ורכב אחר ונהג אשר היה במהירות מופרזת איבד שליטה והתנגש ברכבי מאחור.
למקום באה משטרה ורשמה את הכל
הנזק ברכבי הנו 25000 ש"ח
הגשתי דרישה נגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע, אולם נמסר לי כי הוא אינו מבוטח
טלפנתי לנהג עצמו ונמסר לי ממנו כי הוא שילם לסוכן עבור הביטוח והראה לי שיקים אשר הופקדו בחשבון הסוכן
האם אני יכול להגיש תביעה בביהמ"ש נגד הסוכן, או רק נגד הנהג ומה עם חברצ הביטח

נזקי רכוש לרכב

עו"ד גיל קראוס 13/07/10
ראה את התשובה לשאלתך הזהה בפורום דיני ביטוח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה בנושא שביתת בנק אוצר לחייל

רמי ויירון 12/07/10
הופקד שיק שלי לפירעון תמורת עיסקת מכירה.המוכר(המפקיד)לא קיבל תמורתו.אני רואה חיוב בחשבוני. התהליך נתקע בבנק. העיסקה עומדת להיכשל עם קנסות. האם הבנק רשאי חוקית להגיע למצב שכזה?
גבה אבל לא שילם ?!, האם יהיה ניתן לחייב את הבנק בהפסדי?

נא הפנה השאלה לפורום בנקאות

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 12/07/10
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה חשובה ודחופה

אלמונית 12/07/10
נפל על הרכב שלי גוף זר ממשאית והפעלתי את הביטוח שלי... היום שלמתי. הבנתי מהמוסך, שהם נוהגים להחזיר את הרכבים לאחר שטיפה. אז לפני שיצאתי שאלתי: מה עם השטיפה שמגיעה לי? בעל המוסך אמר בטח. תקבלי. ובדיוק נכנס בחור שעובד במכון שטיפה ליד המוסך, אז בעל המוסך ביקש ממנו שיקח לי את הרכב לשטיפה.בקיצור, אין לי מושג איך בדיוק, אבל בעקבות השטיפה התחיל להיות לי צפצוף מטריד שלא היה קודם שנכבה רק אם סוגרים את הדלתות. בנוסף אם הייתי "שוכחת" לכבות אורות, תמיד היתה לי תזכורת באמצעות צפצוף ממושך. תוך כדי השטיפה אין את צפצוף האורות, אבל יש צפצוף טורדני אחר. מי אמור לשאת בנזק? בעל מכון הניקוי אומר שזה לא קשור אליהם למרות שהם מודים שזה לא היה קודם... אגב על השטיפה שילם בעל המוסך... שטוען אגב שזו בכלל לא אחריות שלו...

נזקי שטיפת רכב

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 12/07/10
השאלה אינה ברורה. ראשית, לא ברור הקשר לגו הזר שנפל, אם בכלל, שנית, האם נבדק גובה הנזק? באיזה סכום מדובר על מנת להפסיק הרעש הטורדני? אם לתבוע - כדאי את שניהם, ושהם יריבו זה עם זה...
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תביעה על נזקי רכוש

יניב 12/07/10
שלום רב!!!
עברתי תאונה לפני שנתיים וכעת הרכב שפגעתי בו תובע אותי על נזקי הרכוש שנגרמו לו. אין לי ביטוח מקיף, רק חובה. אני כמובן מכחיש שאני אשם ולדעתי הוא היה אשם בתאונה. אמרו לי שגם אם אני לא אשם בית משפט יחייב אותי חלק מהסכום- האם זה נכון?

נזקי רכוש בתאונה, אשמה

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 12/07/10
ההנחה העולה משאלתך אינה נכונה וקיימים מקרים רבים בהם בתי המשפט מטילים הנזק אך ורק על הצד האשם. אך משאלתך לא ברורות נסיבות התאונה. בכל מקרה - עליך להתגונן בבית המשפט ולטעון גרסתך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה בנושא פגיעה עקב נסיעה לאחור

שולה כהן 12/07/10
שלום רב, זקוקה לעזרה - עמדתי בצומת מתוך כוונה לפנות ימינה, הרכב שלפני ניסה לעשות סיבוב פרסה במקום אסור, חזר לאחור ופגע בי למרות שצפרתי.
אני עמדתי לפני קו העצירה.
האם הייתי מחוייבת לשמירת מרחק? באילו נסיבות פגיעתו בי לא תיחשב

פגיעה עקב נסיעה לאחור

עו"ד גיל קראוס 13/07/10
שולה ערב טוב,

כמובן שיש לבדוק את הנסיבות המלאות ואת המקום שבו ארעה התאונה, אך על פניו, בהנחה שאכן הרכב הפוגע ביצע פרסה במקום אסור ואף נסע לאחור, נראה כי האחריות לתאונה מוטלת עליו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מחפש גוף בעל השפעה לתבוע את משטרת ישראל

ל.ר 11/07/10
שלום רב,
ב16/05/2010 עברתי ועדה רפואית בביטוח הלאומי (אחרי אירוע טראומתי ממשטרת ישראל שהתרחש ב- 31/07/2007 - כן 3 שנים כמעט המתנתי לועדה!).
גם בשנים 2003-2004 עברתי ועדות רפואיות בביטוח הלאומי (הערכה תפקודית - אחרי תאונת דרכים).

לתדהמתי בעת ישיבה עם עו"ס בעת הועדה ב- 16/05/2010 נאמר לי שהייתי זכאי בשל אחוז הנכות של 47% נכות שמתוכם סעיף אחד היה על 30%, לכאורה לעזרה מהמדינה בלימודי תואר ראשון. ולכל הפחות שיקום מקצועי.
יובהר בשנים 2003-2005 הייתי בצהל - שירות סדיר.
התקבלתי ללימודי תואר ראשון עם מעל 30 נקודות פטור (בשל היותי הנדסאי אלקטרוניקה משנת 2002) כבר בשנת 2006 אך בשל מצב כלכלי לא פשוט העדפתי לנסות לעבוד. כאמור שפניתי למוסד לביטוח לאומי בשנת 2006 נאמר לי שאני לא זכאי לשיקום מקצועי. לטענתם וזאת מבלי לבדוק אותי מסרו שלא נפגע כושר השתכרותי. וזאת למרות שהייתי בצהל ועוד הוגדרתי בצהל כזכאי לסיוע ולכן משכורתי הצהלתי הייתה כפולה מחייל רגיל בתוספת דמי ארוחות וכן דירה על חשבון צהל - כאמור כל זאת בהיותי חייל בסדיר.

שאלותי:
1. האם ניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי על כל חודש משנת 2004 עת קבעו לי את אחוז הנכות לצמיתות - 47%? האם 1000 שח לחודש זה ראוי? הווה אומר תביעה של כ- 140,000 שח רק על כך?

2. כרגע מצבי הכלכלי כל כך גרוע ואילו המוסד לביטוח לאומי לא עוזר לי במהומה. על אף חוות דעת של מומחה הקובע שרק על הסעיף שלו מגיע לי 75% נכות, המוסד מעקב החלטתו כלפי בנושא הועדה האחרונה שהתקיימה כמעט לפני כחודשיים. שאלתי - כמה זמן עלי להמתין?

3. על פי פרק ט' לחוק הנכים של המוסד לביטוח לאומי וכן בעלי מחלות קשות מאוד זכאי לקבל פטור מטופסי 17 בקופת חולים כללית. האם אוכל לדרוש רטרואקטיבי את כל הכספים מקופת חולים כללית בתוספת ריבית והצמדה משפטית מתאריך התחלת הנכות - 31/08/2007. כיום מה שקורה קופת חולים כללית גובה תשלומים מרובים ורק לאחר סיום הרבעון אם שילמת יותר תחזיר לך את הכספים וזאת בהצגת קבלות בלבד. ללא כל ריבית וללא כל הצמדה. הווה אומר קופת חולים לוקחת כספים שלא אמורים להגיע אליה ביתר, עושה עליהם ריבית והצמדה ומחזירה רק את הכסף המקורי במצב הטוב וזאת בתנאי שלא איבדת את הקבלה. אם איבדת את הקבלה ועל אף שקופת חולים כללית מחוייבת לניהול חשבוניות - על פי חוק מס הכנסה לתקופה של 7 שנים אחורנית, והכל ממוחשב אצלה, היא לא מתנה את החזר הכספים בהצגת קבלות - דבר שאינו קביל משפטית מאחר וזהו קושי שלא אמור ליפול על פתחו של החולה. יתר על כן אסור לה לקחת ביתר בשום מצב ובמידה ולוקחת היא ביתר עליה להחזיר בתוספת ריבית והצמדה משפטית (4%+מדד). - אשמח לקבל חוות דעת בנושא זה ממכם.

4. בשל מצבי הכלכלי - סך נכסי נמוכים מ-20000 שח הסיוע המשפטי במשרד המשפטים עוזר. האם יש גוף גדול וחזק שיכול לעזור לי. אני חושב שאני בהגדרה של נפגע עבירה על ידי אדם שאמור היה להיות שומר חוק והתעלל בי עד כדי שבירת האגו שלי והפיכתי לסמרטוט עם סיוטים ופלאבשקים.
יובהר שמח"ש סגרו את התיק תחילה בטענה שאין פלילי במעשיו של המתעלל, לאחר ערער סגר בטענה של חוסר עניין לציבור. לאחר שנתיים של המתנה נוספים, המשנה לפרקליט המדינה החליטה לא לעשות כלום וזאת על אף שיש בידי את המסמכים של המשטרה שבהם כל שוטר אומר משהו אחר וזאת הוכחה חותכת שהם שקרנים.
תודה רבה.

תביעה נגד משטרת ישראל

עו"ד גיל קראוס 13/07/10
ערב טוב,

כמובן שלא ניתן במסגרת הפורום לתת מענה לכל שאלותיך, אשר דורשות התייחסות מעמיקה.
נדמה כי מרבית שאלותיך מתאימות לפורום ביטוח לאומי. מעבר לכך, תוכל לנסות לקבל עזרה משפטית מסיוע משפטי בנוגע לתביעה נגד משטרת ישראל.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מה ההתיישנות של תאונת דרכים?

לי.רו-קיצור 11/07/10
היי,
ב- 28/01/2005 שהייתי חייל בצהל נסעתי לביתי מת"א לכיוון פתח תקווה באוטובוס ציבורי על מדים.
מן הסתם באותם שנים לא היה הוכחת נסיעה ופשוט חיילים הראו חוגר נכנסו וזהו. בלי איזושהי קבלה או משהו דומה.
בדיוק בסיבוב של רחוב קפלן בפתח תקווה של אוטובוס מספר XX התפוצץ גלגל שהיה מתחתי. היה זה יום בהיר ולכן החלונות היו גם פתוחים. מאז אומנם בבדיקות שמיעה לא מצאו נזקים אך לעיתים יש לי צפצופים ולפני כשנתיים לערך פתאום ללא הודעה אבדתי את השמיעה לכמה שבועות והיא חזרה.

בזמנו שלחתי מכתב דרך האינטרנט של חברת האוטובוסים הציבורית וגם נסעתי לת"א לקצין העיר ומשם לאיכלוב - עוד באותו יום. בבדיקות התלוננתי בזמנו על צפצופים וירידה בשמיעה. אך בבדיקות שבדקו לא מצאו משהו. גם לאחר מכן במעקב צבאי לא מצאו.
כזכור לי בזמנו הלכתי למשטרה ופירטתי את שהיה.

היום אני מגיע לחדר עגלות בבניין ומוצא מכתב עבורי מחברת האוטובוסים שנכתב ביוני 2005 - כחצי שנה לאחר התאונה ובו פרטים למסירת מידע לחברת הביטוח.

שאלותי:
1. מה ההתיישנות של מקרה זה?
2. מדוע חברת האוטובוסים לא שלחה את המכתב בדואר רשום?
3. מדוע לא וידאתה שקיבלתי אותו לכל הפחות?
4. האם יש לי סיכוי משפטי כעת. כי אוזני עדיין מדי פעם נסתמות. בשל חוסר האמון שלי במערכת הבריאות אני לא מתלונן כבר.

יובהר שוחררתי משירות צבאי מלא בדצמבר 2005.

מי אחראי במצבים כאלו לפיצוי?

האם אני יכול לייצג את עצמי לבד?
מה הטענות של הצד שמנגד יכול לטעון בשל הזמן הרב שעבר?

האם ניתן לראות במכתב זה כאילו התקבל רק כעת - עת מצאתי אותו לראשונה ובטעות בשל ניקוי חדר העגלות?

תאונת דרכים, התיישנות

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 12/07/10
היישנות הינה 7 שנים מיום קרות התאונה, כלומר: עד שנת 2012. ניתן לתבוע או את הביטוח או את הצבא, אך במקרה שלך, בו לא ברורה שאלת הנכות, נראה לי כדאי להפנות העניין אל מול הביטוח. עליך לאסו את כל הניירת מאז שנת 2005 ועדג היום וכדאי לך לפנות לעורך דין העוסק בכך. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

התייחסות חב ביטוח

וולי 11/07/10
לפני כשנה, כתוצאה מנפילה בשטח המשותף(החלקה במדרגות רטובות כתוצאה מרשלנות של אחד הדיירים בבניין בו אני מתגורר ) נפגעתי(שבירת רגל) ואני עדיין בטיפולים רפואיים.פניתי באמצעות בא כוחי לחב' הביטוח של הבניין (צד ג') אך זו מתעלמת במודע מפניתנו.למיותר לציין, שלמבטח הועברו כל המסמכים הרפואיים(חדר מיון,צילומים,מד"א,מומחה רפואי ועוד) התומכים באירוע וכן תצהירי עדים.לאחרונה הגשתי תביעה בגין נזקי גוף, לבית המשפט השלום (כנגד הנציגות והמבטח).ניסינו (במשך חודשים לפני הגשת התביעה) לבוא בדברים עם המבטח אך למעט בקשתם החד פעמית ,שהייתה בסמוך לקרות האירוע, לתצהירי עדים, כלל לא התייחסה חב' הביטוח לפניות חוזרות ונשנות (במשך כל התקופה) של בא כוחי.נעננו בשתיקה רועמת!!
שאלתי,האם התעלמותשתיקת המבטח מרמזת על משהו?,או שמא מדובר בטקטיקה מסוימת שנוקטת חב' הביטוח?
בנוסף,האם החוק לא מחייב,במקרה כמתואר לעיל של תאונה,את המבטח להתייחס בכתב לפניית התובע או מישהו מטעמו(במקרה דנן בא כוחי)?
תודה על ההתייחסות.

נזיקין, היעדר התייחסות מצד מבטח

עו"ד חני דקל אלבז מנהלת 12/07/10
קיימים מקרים רבים בהם חברות ביטוח מתעלמות מפניות בנושאי כמו במקרה זה, כאשר השיקולים שונים ומשונים. אני מציעה להגיש תביעה ואף לציין את היעדר ההתייחסות שם. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן