פורום דיני נזיקין

שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.

אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.

מנהלי פורום דיני נזיקין

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד איתמר קורן

בעל משרד בוטיק עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג בנזיקין.

עו"ד שחף גרוס

עוסק מזה 17 שנים בתביעות נזקי גוף ורשלנות מקצועית, וכן במימוש זכויות בביטוח לאומי ובמס הכנסה בשל נכויות.

נזיקין גופניים

יהודה 21/02/14
שלום לפורום הנכבד

שאלתי היא כזאת: האם אפשר לתבוע בגין נזק גופני- עליית לחץ דם- במקביל לתקופה בה הוגש תביעה נגד אדם?

האדם יצא זכאי- אבל נשאר לו לחץ דם.

אודה לעל תשובה מלומדת(אין הדבר קשור ל"רשלנות רפואית")

נזק גופני עקב הגשת תביעה

עו"ד יקי רנד מנהל 23/02/14
ספק רב אם הגשת תביעה לכשעצמה, עשויה להוות בסיס לעילת תביעה בגין נזקים נפשיים אשר נגרמו לנתבע עקב הלחץ בו היה נתון. 

יתכן ובנסיבות מיוחדות, כאשר מתברר כי התביעה הייתה מופרכת מיסודה, וכל תכליתה להרע לנתבע, והתובע אף פגע בנתבע בדרכים נוספות מלבד הגשת התביעה, ניתן אולי להגיש תביעה נגדית ולדרוש נזקים תוצאתיים ו/או לדרוש הוצאות משפט מוגדלות. 

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פציעה באימון

אנונימית 19/02/14
היי הייתי רוצה להתייעץ איתך בנושא מסויים.

אני מאמנת כושר וקיבלתי הצעה לאמן קשיש בן 95+ , כחלק מההסמכה שלי אני רשאית לאמן גיל זה..

יש לי ביטוח אחריות מקצועית עד מיליון שקל,

ביקשתי מהלקוח להביא לי אישור רפואי מהרופא ( הרופא הוציא אישור כללי עם המדדים שלו ושהוא צריך חיזוק, לא רשום שם אישור להתאמן)

והחתמתי אותו גם על הצהרת בריאות זמנית.

שאלתי היא כזו, האם זה מספיק במקרה שקורה לו משהו?

יש את הביטוח, אישור רפואי והצהרת בריאות. 

או שאני צריכה לעשות טופס משפטי מסויים כדי שיכסה אותי מכל הצדדים???

אשמח אם תעני במהרה

ביטוח של מאמן כושר

עו"ד גיל קראוס מנהל 20/02/14
צהריים טובים,



יש לבחון את המקרה לעומק אבל ברמת העיקרון אם האימון שמבוצע לו הוא סביר לגילו ואין לכאורה בעיה רפואית מיוחדת שידועה לך, אז לכאורה אין על פניו סיבה לתבוע אותך במקרה ותקרה תאונה חס וחלילה, אלא אם התאונה אירעה בשל רשלנות שלך.





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שכן מבצע שיפוץ, ולשם כך ניתק את הדוד

מייק 19/02/14
שלום חברים.

אני לא בטוח שדיני נזיקין זה המקום הנכון, אבל לא הצלחתי למצוא פורום יותר מתאים. אם טעיתי, אשמח אם תפנו אותי לאן שצריך.



בכל מקרה, הסיפור הוא כזה: השכנים של החברה שלי כחלק משיפוץ דירתם ניתקו את הדוד חשמל/שמש של הדירה של החברה שלי.

לא הייתה אזהרה מראש, ולא ברור מתי יחזירו.



השאלה שלי היא מה הדינים של מקרה כזה? האם היה צורך בהודעה מראש? האם יש מקום לדרוש מהם לחבר את הדוד בחזרה לאלתר ו/או פיצויים בעוון הזמן שבו לא היו מים חמים בגלל התקרית?



תודה.

נא לפנות לפורום נדל"ן

עו"ד חני דקל-אלבז 20/02/14

פציעה בבית מלון בהונג קונג

עומרי 18/02/14
שלום רב,

לפני מספר חודשים שהינו בהונג קונג כחלק מירח הדבש שלנו במזרח הרחוק. בהגיענו לחדר המלון ולאחר התרשמות כללית אשתי נכנסה למקלחת. בסיום המקלחת כאשר פתחה אשתי את דלת הזכוכית על מנת לצאת ממנה, התנפצה הדלת הכבדה לאלפי רסיסים וגרמה לאשתי חתכים עמוקים ברגליים ובעיקר בגב רגלה השמאלית. הזכוכית התנפצה כתוצאה מתכנון לקוי או מבלאי שנגרם למסילת דלת הזכוכית אשר גרם לה להתנגש בפינת האמבט הסמוך ולהתנפץ בצורה מסכנת חיים (חשוב להבין: דלת הזכוכית הינה דלת כבדה וגדולה ביותר, בערך 1.5 מ' על 2.2 מ'). לאחר הזעקת צוות המלון לעזרה, הגיע אמבולנס ופינה אותנו לבית החולים המקומי. בבית החולים ביצעו מספר בדיקות לפציעתה, בין היתר רנטגן ובדיקה לזיהוי נזקים אפשריים בגידי האצבעות. הרופא הביע חשש לנזק באחד הגידים.

לאחר זמן החליטו לתפור את החתכים (סה"כ 5 תפרים) ולשחרר אותנו בחזרה לבית המלון תו"כ נטילת תרופות אנטיביוטיות וביצוע מעקב והחלפת תחבושות פעם-פעמיים ביום.

לאחר יומיים וחצי חזרנו ארצה כמתוכנן. בארץ ניגשנו לאורטופדית מומחית שקבעה כי קיים חשש לנזק בגיד האצבע (כפי שהרופא בהונג-קונג קבע).



ברצוננו לתבוע את המלון או לקבל מהם פיצוי כספי הולם, אשמח לקבל ייעוץ כיצד כדאי לעשות זאת ובאיזה תנאים.

תודה,

עומרי

פציעה בבית מלון בחו"ל

עו"ד גיל קראוס מנהל 20/02/14
צהריים טובים,



קיימת בעיה מאחר ולאור העובדה שהמקרה אירע בהנוג קונג, גם התביעה צריכה להיות מוגשת שם ועל פי החוקים שחלים שם.

עליך לנסות ולמצוא עו"ד משם או לחלופין עו"ד שעוסק בתביעות בהונג קונג.

הדברים האמורים הם כמובן ללא קשר לכספים שניתן לקבל דרך פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל, במידה ואכן היה ביטוח וכי אכן יש זכאות לקבל כספים דרך ביטוח זה.





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הליך פשרה -תאונת דרכים

שירי 18/02/14
נפגעתי ב2 תאונות דרכים ואני תובעת 2 חברות ביטוח.

בקדם משפט השופטת פסקה סכום מסויים וקבעה דיון הוכחות לעודכמה חודשים. 

בינתים וכדי לחסוך זמן החלנו במגעים של פשרה מחוץ לביהמש. 

שאלתי היא לגי תקינות ההליך והסיכון מבחינתי-

שכן הליך הפשרה החל רק מול חברת ביטוח אחת של התאונה העיקרית אשר סיכמה עימנו שהיא תפנה המלצה לועדה אצלה על מנת לבחון את הסכום שסוכם. ההליך מול חברת ביטוח הראושנה החל  וזאתמבלי להתייעץ / ליידע את  הנתבעת השניה. (הנתבעת הראושנה אמורה לעשות זאת כפי שהבנתי).

הסיכון מבחינתי הוא להמתין חודש עד לקבלת תשות חברת הביטוח כלומר הנתבעת הראשונה ואז להיתקל במצב שבו חברתהביטוח השניה לא מסכימה. ובינתיים עבר הזמן היקר שבו יש להגיש תצהירים וחומר לקראת דיון הוכחות. שכן במידה ולא יוותר זמן  יידחה לעוד שנתיים. שאלה נוספת היא האם על הנתבעות להמציא לי נייר כשלהוא לגבי הסכום שהיא ממתינה לאישור כפי שסוכם מעין טיוטת הסכם?

כיצד מנהלים נכון הליך כזה?

הליך פשרה במסגרת תביעה בגין תאונת דרכים

עו"ד גיל קראוס מנהל 18/02/14
צהריים טובים,



אני מניח שיש עו"ד שמנהל עבורך את ההליך והוא יודע היטב היכן עומד ההליך ומה כדאי לעשות בהמשך.

כעיקרון אמורות לדעת חברות הביטוח לגבי כל התאונות וזה אמור להילקח בחשבון גם במסגרת הפיצוי.

אין נייר שנשלח על-ידי הנתבעות כל עוד אין הסכמה על הסכום.





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

התנגדות להגשת מסמכים

יותם 18/02/14
האם יש לנתבעת זכות להתנגד למסמכים שהגיש התובע במסגרת תצהירי העדות הראשית מטעמו - כמו מכתבי בנק, תלושי שכר ו-106 ללא עדות העורך? מה אוכל לומר כתגובה בתור תובע?

האם זה לא נכנס בגדר "רשומה מוסדית"-וזה מה שמאפשר להגישם?

יותם 18/02/14

התנגדות להגשת מסמכים בשלב ההוכחות

עו"ד גיל קראוס מנהל 18/02/14
צהריים טובים,



על פניו, לפחות חלק מן המסמכים כולל מסמכי הבנק הם רשומה מוסדית שהאמור בהם מהווה ראיה לאמיתות תוכנם.

לגבי תלושי השכר ומסמכים נוספים יכולה להיות על כך מחלוקת ובמידת הצורך יש להביא את מי שהנפיק את המסמכים לעדות אם הצד השני עומד על כך.





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תצהיר חוקר בתיק נזקי גוף

עו"ד צעירה 18/02/14
הלכת סוויסה קובעת כי תצהיר החוקר יוגש לאחר חקירת התובע? אפשר לחרוג מכך?

תצהיר חוקר בתביעת נזקי גוף

עו"ד גיל קראוס מנהל 18/02/14
צהריים טובים,



דו"ח החוקר יכול להיות מוגש לבית המשפט לפני חקירת התובע אבל ייחשף לתובע רק אחרי חקירתו.

אם יש מקרים חריגים שבהם יש סיבה להציג את דו"ח החוקר לפני עדות התובע, אפשר לנסות ולהגיש בקשה בעניין לבית המשפט למרות שהדבר אינו מקובל.





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

גניבה ורשלנות

אביחי 17/02/14
שלום, יש בבעלותי כלב מסוג האסקי סביר גזעי בעל רשיון ושבב כנדרש שברח באוגוסט האחרון. הכלב אותר ע"י בחורה שבחרה להודיע לי שהכלב אצלה אך איננה מתכוונת להחזיר אותו. פניתי למשטרה והבחורה זומנה לחקירה אך הכלב כבר לא אצלה. הכלב סורס ונימסר לעמותה והעמותה מסרה את הכלב למשפחה מאמצת. חשוב לציין שמלבד זה שהבחורה עברה על החוק ולא החזירה לי את הכלב העמותה לא יצרה איתי קשר ובחרה למסור אותו למשפחה אומנת למרות שיש על הכלב שבב עם כל הפרטים שלי ושל אישתי . כשפניתי לעמותה הם לא ידעו להסביר לי מדוע לא פנו אלי, וקיבלתי את הרושם שהם הבינו שטעו והציעו פצוי כספי ממש נמוך ולא רלוונטי כדי לסגור את העניין. שאלתי: את מי מכל הסיפור עלי לתבוע? ואיזה תחום בעריכת דין מטפל בנושאים כאלה? חשוב לציין שהכלב עדיין נמצא אצל המשפחה החדשה (יש לי את הפרטים) האם יש עורכי דין שיהיו מוכנים לקחת תיק כזה על בסיס אחוזים?

העברת כלב שלא דין

עו"ד גיל קראוס מנהל 18/02/14
צהריים טובים,



על פניו עליך לתבוע גם את הבחורה וגם את העמותה ואולי בכלל עליך לבקש צו עשה שיורה למשפחה המאמצת החדשה להחזיר לך את הכלב.

אין תחום התמחות ספציפי שרלוונטי לעניין שלך, ישנם עורכי דין שעוסקים בזכויות שונות הקשורות לבעלי חיים.

לא מאמין שתמצא עו"ד שיעבוד רק באחוזים.





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הלכת סוויסה-תצהיר חוקר

עו"ד 17/02/14
הלכת סוויסה קובעת כי תצהיר החוקר יוגש לאחר חקירת התובע? אפשר לחרוג מכך?

נא לפנות לפורום בתי המשפט

עו"ד חני דקל-אלבז 17/02/14

נזק בגין אי הפעלת מעלית בבנין חדש

נחמה 17/02/14
קיבלתי מפתח לדירה חדשה בקומה 9 (90 מדרגות מהרחוב ו-185 מדרגות מהחניה) תוך הבטחה מהקבלן ומפעיל המעלית שהיא תופעל בתוך שבוע עד 10 ימים.

לקחתי בחשבון שלא יעמדו בדברם ונשארתי בדירה שכורה עוד חודש. גם חודש זה עבר וכעת אני באמצע החודש השני מתאריך קבלת המפתח ומעלית אין.

1. המון נזקים כספיים - הזמנת מנוף ותשלום טיפים בלתי פוסקים לפועלים שיעלו עם הריהוט שלי לקומה 9. סה"כ כ-4,000 ש"ח

2. נזק בריאותי נוראי: אני לאחר ניתוח סרטן שד, כימותרפיה והקרנות ולאחר שבר בקרסול. לוקח לי כ-40 ד' כל פעם לעלות לביתי.

את מי לתבוע(הקבלן או מפעיל המעלית) וכמה שווה הנזק הבריאותי?

תודה

תביעה בגין איחור התקנת מעלית בבניין

עו"ד חני דקל-אלבז 17/02/14
לדעתי, אין אפשרות לבדוק אם התביעה אפשרית מבלי לבדוק את חוזה הרכישה ויתר החוזים הרלוונטיים. בטוחני שהקבלן כיסה עצמו מפני מצב שכזה.בהצלחה.

תביעה בגין תאונת דרכים

מעיין 16/02/14
שלום,

עשיתי תאונה עם תושב חברון שלא היה לו ביטוח לרכב, כעת חברת הביטוח שלי מציעה לי 2 אופציות:

1. לתבוע את חברת הביטוח שלי ולשלם השתתפות.

2. לתבוע (באופן אישי) את הנהג שפגע בי.



אני החלטתי לתבוע את הנהג שפגע בי ויש לי מספר שאלות.

1. האם אני מגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, במידה ולא אז איפה? (הערכת שמאי היא 5,500 ש"ח לתיקון)

2. איזו השפעה יש לכך שהבחור הוא תושב חברון?

3. לפי מה שהבנתי מהבחור, הוא מתכוון לעזוב את הארץ, האם אני יכול להוציא לו צו יציאה מהארץ?

4. האם (ואיך) אני יכול לעשות לבחור עיקולים?

5. עצות נוספות ככל שיהיו יתקבלו בברכה!!!



תודה!

תביעה כנגד תושב חברון

עו"ד יקי רנד מנהל 17/02/14
במידה והתאונה התרחשה בשטחי הרשות, יתכן ולבית משפט בישראל אין סמכות לדון בתביעה, ועל כן יש לבדוק את סוגית המסכות הטריטוריאלית בטרם הגשת התביעה. 

עם התאונה התרחשה בשטחים תחת שליטה ישראלית, או בישראל, אזי, אין כל מניעה להגיש התביעה בישראל, בבית המשפט לתביעות קטנות. 

עם זאת, מאחר ולנתבע אין ביטוח והוא אף תושב חברון, מדובר במלאכה לא פשוטה לנהל משפט נגדו, מאחר ויש צורך לבצע המצאה של כתב התביעה לידיו, לוודא מסירתו, ובהמשך, ככל שיתקבל פסק דין כנגדו, עלול להיווצר קושי באכיפת פסק הדין. 

צו עיכוב יציאה מהארץ לא מתאים לתביעה בסדר גודל הזה, עיקולים לאחר קבלת פסק הדין, בהחלט רלונטיים ככל שהנתבע לא ישלם, אך צריך לברר מהם מקורותיו הכספיים ו/או נכסיו, וגם ענין זה לא פשוט לכשעצמו. 

יתכן ועדיף לתבוע את הביטוח המקיף, ולהסתפק בתביעה קטנה יותר של ההשתתפות העצמית והפסד הנחת העדר תביעות. 

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

סגרת דלת הרכב

מימי 16/02/14
באיזה מקרים נחשבת סגירת דלת על אצבע כתאונת דרכים? ומפצים עבור התאונה?

האם סגירת דלת מהווה תאונת דרכים

עו"ד יקי רנד מנהל 17/02/14
כל מקרה נבחן בהתאם לנסיבותיו הספציפיות, אך באופן עקרוני, ניתן לומר כי כאשר סגירת הדלת נוגעת לשימוש התחבורתי  ברכב, דהיינו במהלך הכניסה לרכב או ביציאה ממנו, אזי הדבר ייחשב באירוע המהווה תאונת דרכים

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הטעיה

א 14/02/14
שלום,

קניתי תכשיר רפואי דרך ספק שנמצא בהסדר עם הביטוח המשלים של קופת החולים שלי.

אחרי שקניתי את התכשיר הסתבר לי שהפרסום שגרם לי לקנות את התכשיר היה שגוי והטעה אותי.

ברצוני לדעת האם לקופת חולים יש אחריות או רק לספק?

נקודה חשובה היא שהתכשיר פורסם גם על ידי קופת חולים אולם על גבי הפרסום הקופה הקפידה לציין שאין לקופה אחריות על המוצר אלא לספק בלבד.



אני לא יודע לאיזה פורום השאלה שלי שייכת, במידה שלא לכאן,אשמח אם תפנו אותי לאן שצריך.



תודה רבה

הטעיה לגבי מוצר רפואי

עו"ד יקי רנד מנהל 17/02/14
מדובר בשאלה מורכבת הדורשת בדיקה מעמיקה.

העובדה שקופת החולים ציינה במפורש כי היא מסירה אחריות מן המוצר, עומדת לזכותה, אך יתכן וחרף התנערותה, ניתן אף לראות בה כגורם אשר צריך לפקח על טיב ואיכות המוצר, למען בריאות הציבור, בייחוד בהתחשב בכך כי מדובר במוצר המסובסד ע"י קופת החולים והמפורסם על ידה.  

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תאונת דרכים כאשר אדם גנב את הרכב ולרכב לא היה ביטוח

דב 14/02/14
לבחורה היה רכב,היא לא חדשה את הביטוח של הרכב והעמידה את הרכב אצל חבר שלה. החבר גנב לחברתו את הרכב ונהג ברכב כאשר הוא נמצא בפסילת רישיון ולרוע מזלו ביצע תאונת דרכים ברכב עם שני רכבים.החבר הורשע בדין וישב בבית הסוהר.חברת הביטוח הגישה תביעה כנגד בעלת הרכב ,האם במקרה שלאדם גנבו את הרכב ,ניתן לתבוע אותו בנזק, הרי מי שנהג ברכב ידוע ,הוגשה תלונה במשטרה. לא הייתה לבחורה שליטה על האירוע?

אחריות בעל רכב לנהיגה ברכבו

עו"ד יקי רנד מנהל 16/02/14
אני מניח משאלתך, כי מדובר בתביעת שיבוב של חברת הביטוח אשר שילמה פיצוי לבעל הרכב אשר רכבו נפגע, עת היה מעורב בתאונה עם רכבה של הבחורה. 

בהנחה וזוהי אכן מהות התביעה, הרי שעל חב' הביטוח לבסס עילת תביעה כנגד בעלת הרכב, אך בנסיבות אשר תוארו על ידך, קשה לאתר התנהגות רשלנית כלשהי מצידה, המקימה חבות, שכן מדובר בנהיגה ללא היתר.   

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

סמכות מקומית

מירון 13/02/14
שלום רב,



הגשתי תביעה בגין לשון הרע בדואר אלקטרוני לבית משפט לתביעות קטנות בחיפה, כב' השופטת החליטה להעביר את התביעה לסדר דין מהיר ונתנה את הזכות לתיקון כתבי הטענות.

שאלתי האם במסגרת התיקון אוכל להוסיף עילה נזיקית בגין תקיפה נגד אותו נתבע בהתחשב בעובדה שהתקיפה בוצעה בטבריה ?



תודה רבה מראש,

מירון

סמכות מקומית בתביעה נזיקית

עו"ד גיל קראוס מנהל 13/02/14
צהריים טובים,



קודם כל אם הוא מתגורר במחוז חיפה אז אין בעיה בכל מקרה לתבוע אותו בחיפה. חוץ מזה, אם התביעה כבר מתנהלת נגדו בחיפה, תוכל כעיקרון לצרף עילה נוספת לכתב התביעה, בהנחה שבית המשפט יאשר זאת. 





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הפסד תנאים סוציאליים

תפארת 13/02/14
כיצד ניתן להעריך את שווי הפסד התנאים הסוציאליים כאשר יש הפסד קרן השתלמות + פנסיה + ימי חופשה + ימי מחלה ועוד. האם יש צורך באקטואר?

הפסד תנאים סוציאליים

עו"ד גיל קראוס מנהל 13/02/14
צהריים טובים,



יש כל מיני חישובים שמבוצעים באופן כללי בתביעות נזיקין בהתאם להפסדים וגובה נכות ועוד. 

אם רוצים להיות מדויקים, אכן צריך להיעזר בבעל מקצוע. 





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אחריות תורמת

אודי 12/02/14
הדיון הוכחות בגין החבות השופט הציע  בפרוטוקול כי הנתבעת תקבל הנחה בפיצוי הסופי. זו היתה הצעה שהצדדים הסכימו לה.

האם עצם ההסכמה נחשבת לפסק דין?

לא רשום בפרוטוקול "אשם תורם" או אחריות תורמת" האם ההנחה מעצם קיומה מעידה על אחד ההגדרות הנ"ל?

עוד אומר השופט בפרוטוקול: אני תקווה שהסכם הפשרה בתיק הנ"ל יוגש בעוד מועד....מה כוונתו?

אחריות תורמת בתביעת נזיקין

עו"ד גיל קראוס מנהל 13/02/14
צהריים טובים,



אני לא מכיר את המושג הנחה בכל הנוגע לתביעת נזיקין - או שיש אחריות מלאה ואז משולם מלוא הפיצוי או שיש אחריות תורמת ואז מנכים מהפיצוי את הסכומים הרלוונטיים.

אם זו הצעה בלבד אז לכאורה היא לא מחייבת אבל צריך לבחון באילו נסיבות ניתנה ההסכמה. 





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שער חד גרם לקטיעת אצבע בכף היד

אושיק 11/02/14
שלום.

חבר שלי, נפצע ואצבע מכף ידו נקטעה קטיעה מלא לאחר שקפץ מעל שער ברזל.

השער הוא שער שמוצב בכניסה למתחם ציבורי של מגרש משחקים (כדורסל, כדורגל וכד'...)



מסתבר, ששער עצמו, "תמים" ככל שנראה במבט ראשון - הוא כלל וכלל לא "תמים" ואף מסוכן ביותר!



מסתבר, שעל קצוות השער עצמו, ישנם "עיטורים" שנראים כמו "גלי ים"...



אלא שעיטורים אלו חדים כתער! וכלל וכלל לא נראים מסוכנים כפי שהם בפועל!



בעת הקפיצה, האצבע נקטעה קטיעה מלאה, והחבר נאלץ לעבור ניתוח מסובך, שבו הצליחו לחבר את האצבע חזרה - אך את התוצאות הסופיות של הניתוח יהיה ניתן לדעת תוך מס' חודשים של איחוי העצם.



בסמוך לשער, ואף על השער עצמו - לא הוצב כל שלט אזהרה/התראה !

ולא הוצב כל תמרור אזהרה/התראה! או כל שילוט מתאים אחר.



נראה כי הדבר גובל בדרך של "הצבת מכשול".



השער הוא רכוש העיריה / מרכז ספורט כלשהו....



האם ישנה עילה לתביעה ?



בתודה ובברכה,



אושיק. 




תאונה במגרש משחקים

עו"ד גיל קראוס מנהל 13/02/14
צהריים טובים,



קשה להשיב לשאלתך מבלי לראות תמונות של המקום, לשמוע את כל הנסיבות ולבדוק את כל הנתונים.

כעיקרון, ישנן תאונות שמתרחשות במגרשי משחקים שבגינן העירייה נמצאת אחראית למפגעים, אך במקרה המתואר מדובר לכאורה בפעולה בעייתית שעשה החבר.

בכל מקרה מציע כי החבר שלך יפנה לעו"ד בתחום הנזיקין, אחרי שצילם את המקום, על מנת שניתן יהיה לבחון לעומק את המקרה ונסיבותיו.





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תאונת עבודה ותאונה אישית

שירה 11/02/14
בחזרה הביתה מהעבודה עברתי תאונת דרכים ואני סובל מכאב צוואר וגב (ללא שברים). הגשתי תביעה לדמי פגיעה והיא הוכרה. 20 יום אחרי הת"ד נפלתי במדרגות ביתי ושברתי את היד. האם צריך להגיש תביעה נוספת לבל"ל של תאונה אישית? או נוספת של דמי פגיעה? או לא לעשות כלום? האם קיים סיכון בהגשת תביעה אישית?

תאונת עבודה ותאונה נוספת

עו"ד גיל קראוס מנהל 11/02/14
צהריים טובים,



קודם כל על התאונה השנייה אינך יכול כמובן תביעה לדמי פגיעה מאחר ולא מדובר בתאונת עבודה.

אתה יכול אם תרצה להגיש תביעה לדמי תאונה אשר משולמים במקרה של מחלה אחרי תאונה, בתקופה שאין בה הכנסות כלל.

לגבי הפוליסה הפרטית שךף, עליך לדווח על כל אירוע בנפרד.





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תביעת נזיקין נגד עירייה

שני 09/02/14
שלום רב,

יש לי לקוחה שהחליקה על אבן שהייתה מונחת על דשא רטוב בירידה לחוף הים, כתוצרה מנפילתה נגרמו לה שני שברים והיא עברה ניתוח ושיקום. נקבעו לה בביטוח לאומי 19 אחוזי נכות לצמיתות. האם קיימת עילה לתבוע את הרשות המקומית? 

מודה על תשובתכם.  

תביעת נזיקין נגד עירייה

עו"ד יקי רנד מנהל 10/02/14
קשה להעריך את סיכויי התביעה, מבלי לחזות במקום האירוע, על מנת להתרשם מתוואי השטח, התנאים במקום וכיו"ב, ובתוך כך אף להעריך האם הרשות בה התרחש האירוע, כשלה בצורה כזו או אחרת.  

על פניו, אבן על דשא, לא נחזה להיות מפגע, אך יתכן שמדובר בנסיבות מיוחדות אשר כן מקימות עילת תביעה. 

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תאונות דומות

אלונה 09/02/14
נפגעתי ב-2 תאונות במועדים סמוכים באותם איברים (גב, צוואר). עלי להגיש תביעות לביטוח הלאומי לדמי פגיעה ובהמשך לנכות. כיצד עלי לפעול על מנת שלא ליפול בין הכיסאות? (במיוחד לגבי הנכות: שלא תאמר כל ועדה שהנכות נגרמה בתאונה האחרת ואצא בלי כלום, ושלא יקבעו לי לכל תאונה בנפרד נכות חלקית ונמוכה ואצא ללא תגמול עבור סה"כ הנכות?  

תאונות דומות

עו"ד יקי רנד מנהל 10/02/14
מבחינת יעילות, את אמורה להיבדק ע"י ועדה אחת אשר תעריך את נכותך בגין כל אחת מהתאונות, אך יתכן שעל מנת למקסם את הנכויות, את צריכה להגיש שתי תביעות נכות נפרדות, ולקוות שכל ועדה תתייחס לתאונה אשר נדונה בפניה, מבלי לבצע ניכוי בגין התאונה השניה.  

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שכר טרחה מקובל

שני 09/02/14
כמה % שכר טרחה מקובל לגבות בגין טיפול בהליכי הביטוח הלאומי אגב טיפול בתביעת נזקי גוף? האם מקובל לגבות סכום גם עבור הופעה בועדות בנוסף ובנפרד וכמה? כמה מקובל לגבות במקרה של קצבאות לכל החיים (האם סכום מהוון לכל משך מתן הגמלאות, או מהוון לתקופה קצובה ואז לכמה זמן?)?

שכר טרחה מקובל

עו"ד יקי רנד מנהל 10/02/14
אין תעריף קבוע, אך בדרך כלל נהוג לגבות שכר טרחה בטווח של 20%-15% מ-48 עד 65 קצבאות. 

בדרך כלל לא נדרש שכ"ט נוסף עבור הופעה בוועדות, אך מדובר בשוק חופשי וכל עו"ד בהתאם לשיקוליו. 

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלה

שאול 07/02/14
שלום. אני רוצה לתבוע אדם שגנב ממני ציוד בסכום גבוה. שאלתי היא האם אני צריך לחשב את הנזק על בסיס עלות של מוצר חדש או משומש?



כמובן שהציוד שנגנב ממני היה משומש.



 תודה.

תביעה בגין ציוד גנוב

עו"ד יקי רנד מנהל 10/02/14
כדאי לך להזמין שמאי אשר יערוך חוות דעת עם תחשיב של הציוד הגנוב, על בסיס ערכי שיפוי וגם ערכי כינון. 

תמיד עדיף לתבוע את הסכום הגבוה יותר ואם צריך, ניתן להתפשר לאחר מכן. 

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מני

מני 07/02/14
שלום רב.

מדי שבוע חבריי ואני נוהגים לשחק כדורגל במגרש השכונתי (שייך לבית ספר של העירייה).

לפני כשבועייפ נפלתי במהלך משחק וכתוצאה מהנפילה מישהו נתקע בי. כתוצאה מזה איבדתי את ההכרה, נשבר חי האף, הלסת ועוד חלקים נוספים בפנים. עברתי ניתוח בלסת והיית מאושפז שבןע. עכשיו אני בבית לא יכןל לעבוד, לדבר או לאכול מאמר וסגרו לי את הפה בברזלים.



השאללה שלי , את מי אני יכול לתבוע אם בכלל?

תודה

נזק גופני עקב משחק כדורגל

עו"ד יקי רנד מנהל 10/02/14
באופן עקרוני, נזק גופני הנגרם במהלך משחק כדורגל, איננו בר תביעה, אלא אם כן תוכיח כי העירייה ו/או בית הספר התרשלו כלפיך והינם אחראים לכך שנפלת.  

במידה ואתה תלמיד, ניתן לתבוע את חב' הביטוח שהוציאה פוליסה לביטוח תלמידים. 

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ריבית הוצמדה

דן 06/02/14
אני מגיש תביעה נזיקית בסך 100,000 ש"ח

ומבקש גם ריבית והצמדה

האם ריבית הוצמדה יחושבו על ידי לפני הגשת התביעה

ואותם ארצף לסכום התביעה?

או שאבקש הסכום + ריבית והצמדה ואתן לבימ"ש להחליט?

הדבר חשוב גם לצורך חישוב אגרה

ריבית והצמדה של סכום התביעה

עו"ד גיל קראוס מנהל 09/02/14
צהריים טובים,



תגיש על הסכום הנומינאלי ללא הפרשי הצמדה וריבית ובמסגרת כתב התביעה תבקש שעל הסכום יתווספו ריבית והצמדה מיום המעשה ועד למתן פסק הדין.





בכבוד רב,

גיל קראוס, עו"ד

מנהל פורום נזיקין

מנהל פורום נזיקין

תוצרת הארץ 3, פתח תקווה

03-6766602

gil@eghert-kraus.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן