פורום זכויות יוצרים

פורום זכויות יוצרים מאפשר לכם לקבל מידע ולהתרשם מהיבטים שונים הקשורים לזכויות יוצרים, קניין רוחני, סודות מסחריים, גניבת עין, גזל מוניטין, שמות מתחם (Domain Names), דיני מחשבים ו- Cyberlaw ועוד.

נעשה את מירב המאמצים לספק לכם מענה ראשוני לשאלות שתועלנה בפורום ולהביא בפניכם קווי מתאר לתמונה המשפטית הכוללת.

מנהלי פורום זכויות יוצרים

עו"ד גיא קדם

עוסק בקניין רוחני – זכויות יוצרים, סימני מסחר והגנה על פטנטים ובדיני מחשבים.

עו"ד אפי אהרונוב

מייצג, מייעץ ומלווה, חוקר, קורא, כותב ובעיקר חי את תחום הקניין הרוחני לענפיו.

הוצאת מידע מאתרים

עמרי 19/06/11
שלום!יש לי שאלה שקשורה להוצאת מידע מאתרים בכלל ומאתרים של תחבורה ציבורית בפרט לשימוש מסחרי.ממה שבדקתי חלק מחברות התחבורה הציבורית(לדוגמא אגד מצורף קישור) מרשות שימוש אישי בלבד במידע שבאתר ולא מסחרי.שאלתי היא כמה העניין הזה מגביל אותי בשימוש במידע? לדוגמא ברור שגוגל לדוגמא בחיפושים שלה עוברת על האתר ומוציאה ממנו מידע לשימוש מסחרי.. איך זה מסתדר? האם האיסור לשימוש מסחרי הוא סוג של כסת"ח ולא נאכף? או האם יש כאן משהו אחר?תודה מראש עמרי

שימוש במידע

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 20/06/11
עמרי שלום,

ככלל, מידע אינו מוגן בזכות יוצרים וניתן לעשות בו שימוש, ככל שלא נעשה שימוש בדרך הביטוי שלו (כלומר העתקת טקסט המגלם את המידע).

תוכל לקרוא על העניין במאמר שפרסמתי בזמנו באתר (לאחר פרסומו ניתנו פס"ד נוספים המחזקים את המגמה הנשקפת מפסה"ד שאוזכרו במאמר).

כמובן שיש לודא שאכן מדובר "רק" במידע ושאינך פוגע בזכויות אחרות, וזאת לא ניתן לעשות במסגרת הפורום מבלי לבחון את הדברים לגופם.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רישום דמות מצויירת כסימן רשום

אורה 19/06/11
שלום רב, ברצוני לרשום דמות+השם שלה כסימן רשום. בבדיקה באתר רשם הסימנים ראיתי שיש חברות שרושמות רק את השם, בלי להוסיף ברישום את הדמות המצויירת עצמה (כך לגבי 'באטמן', לדוגמא), ויש רישומים הכוללים גם את איור הדמות עצמה (כך לגבי 'סופרמן', לדוגמא). אשמח לדעת מה ההבדל המעשי, והאם יש שוני בעלויות בין שני סוגי הרישומים? מה יכולה להיות הסיבה לאי הוספת הדמות לרישום? (אגרה מופחתת?) והאם מידת ההגנה על הדמות עשויה להשתנות ללא הופעת הדמות המצויירת עצמה ברישום. רוב תודות. אורה

רישום סימן מסחר

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 20/06/11
אורה שלום,

רישום סימן מסחר אינו פעולה טכנית פשוטה. הרישום מתבצע על בסיס עקרונות שנקבעו בחוק ובפסיקה שיש לעמוד עליהם טרם תחילת ההליך. בנוסף, יש לבדוק אלו סימנים דומים קיימים בשוק ו"תפוסים" לשימוש. גם לאחר שמחליטים על סימן, הרי שקיימים שיקולים אסטרטגיים שונים המשליכים על אופן הגשת הבקשה, מספר הבקשה, הסימן המבוקש (האם לרשום רק על הקומבינציה או גם חלקים ממנה כסימנים נפרדים) וכיו"ב.

לכן, מומלץ להתיעץ עם עו"ד בעל ניסיון ברישום סימני מסחר ובעל הבנה במאטריה משפטית זו, בטרם את מוציאה הוצאות כלשהן בגין הרישום. ככל שלא תעשי זאת, את עלולה להשחית את כספך לריק בגין רישום בלתי אפשרי או לא אפקטיבי, וחבל.

שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש בפסי קול של סרטים לסרטון וידאו

אופיר 17/06/11
יש לי שתי שאלות.אני יוצר סרט קצר באופן חובבני שעיקר מטרתו תחביב אישי שלי, אך בכוונתי להעלותו לאינטרנט (ל-youtube לצורך העניין) לכשאסיים להפיקו. יש בכוונתי להציג בסרט בובה שקשורה בסרטי "המסור" ההוליוודיים, והשאלה הראשונה שלי תעסוק בעניין זה, האם בעצם יש בעיה עם זכויות יוצרים בהצגת הבובה המוכרת מסרטי המסור, שבאופן לגיטימי ביותר נמצאת ברשותי (שכן קניתי אותה בחנות והיא נמכרת כחלק מהפרנצ'ייס), בסרט שלי?השאלה השנייה והמהותית יותר עוסקת בנושא הפסקול.בכוונתי להשתמש בקטעים מפסי קול של סרטים הוליוודיים מוכרים בפסקול הסרט שלי.האם יש בכל אלה משום פגיעה בזכויות יוצרים על אף היות הסרט חובבני ולא מתיימר להתפרסם למטרות רווח?אם כן, האם ישנן דרכים להימנע מפגיעה זו, מלבד לא לבצעם כמובן? כמו למשל, ליצור קשר עם הגורמים הרלוונטיים ולבקש את אישורם? ומי אלו בדיוק אותם גורמים, שכאמור, ממוקמים וודאי בחו"ל?אשמח אם תוכלו למקד אותי קצת בעניין זה.תודה רבה!

הפקת סרט ושימוש באלמנטים מוגנים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 17/06/11
אופיר שלום,

על פניו שני העניינים עלולים להוות הפרת זכויות ויש להסדיר זאת מול בעלי הזכויות ע"י יצירת קשר עמם. (יתכן ובמקרה של הבובה הבעיה פחות אקוטית, באם מדובר בצילום רגעי). איתור בעלי הזכויות ביצירות המוסיקליות השונות יכול להתבצע ע"י פנייה לארגוני אכיפת הזכויות הרלבנטיים (כדוגמת אקו"ם והפדרציה הישראלית לתקליטים - העובדים אל מול ארגונים מקבילים בחו"ל).

שבת שלום ושיהיה בהצלחה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

העברת לקוחות – לידים

אנונימי 16/06/11
היי שלום , הנני עובד בחברת תקשורת גדולה . אני מתכוון לפתוח עסק אשר יתן מענה לבעיות אשר לא מטופלות במלואן כאן במקום עבודתי הנוכחי. האם זה חוקי להעתיק אליי לקוחות איתם אני משוחח כאשר המטרה העתידית היא להציע להם את השירות החדש. כמובן לא מדובר כאן בעסק מתחרה אלה אף נשקלת כאן האפשרות לשותפות עתידית עם החברה אשר ממנה לקחתי (בזמן עבודתי ) את מאגר הלקוחות .

שימוש ברשימת לקוחות של מעביד

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 17/06/11
שלום רב,

לא ניתן להשיב לשאלתך על סמך מה שכתבת ומבלי לבחון את הדברים לגופם. סביר להניח שגם לאחר בחינת הדברים לגופם לא תקבל תשובה מדויקת אלא הערכה כללית. בכל מקרה, מומלץ ביותר לבחון את הדברים לגופם טרם נקיטת פעולות כלשהן.

שבת שלום ושיהיה בהצלחה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

איך אני מאתרת רשימת משתמשים בשיר שכתבתי

נילי 16/06/11
כתבתי מספר שירים שהולחנו. יש שיר אחד שכתבתי לפני כ-22 שנה שזכה להתפרסם וביצועים של משמשים שונים כמו השמעות בערבי שירה, ריקודי עם, ד,ג'י וכו'.קראתי שישנה תביעה שזכתה להצלחה.איך אני מגיעה לרשימת המשתמשים השונים שאינם מעבירים תמלוגים?

דרישת תמלוגים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 17/06/11
נילי שלום,

ראוי להסדיר את העניין בטרם השיר יוצא לשוק ולא בדיעבד, מה שעלול להיות קשה מאוד עד בלתי אפשרי. מומלץ לפנות בעניין לעו"ד הבקיא בתחום ולבחון אפשרויות פעולה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מותר לי לפרסם בחינם מיקס על שיר מפורסם

איליה זילברשטיין 16/06/11
אחד התחביבים שלי זה כתיבת מוזיקה. לאחרונה אני עשיתי מספר מיקסים לשירים מפורסמים ומקים אתר למיקסים של אומנים מתחילים.
1. האם מותר לי בחינם לפרסם מיקס, לשיר של מישהו אחר, ללא קבלת אישור ממנו?
2. אם מיקסים אינם חוקיים, האם מותר לי להציג לינק לאתר אחר אשר עליו נשמר המיקס, כמו Zippyshare, ללא שמירה של המיקסים אצלי? לאתר זה יש Policy והינו חוקי אז האם מותר לי להסתמך על ה-Policy שלהם.
תודה!

פרסום מיקס לשיר

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 17/06/11
איליה שלום,

הפעולה שתיארת עלולה להוות הפרה של זכויות היוצרים בשיר. לגבי שאלתך השניה, לא ניתן להתייחס אליה מבלי לבחון את הפרטים לגופם, מה שלא ניתן לעשות במסגרת הפורום.

שבת שלום.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חשש לחוסר תום לב באי סימון התמונות של בנק אימאג'-

שרה 15/06/11
חברת בנק אימאג' נוהגת לתבוע אנשים שבתמימות , או שלא, עשו שימוש בתמונות השייכות לה. חיפשתי את האתר של החברה שפיתחה את המוצר שעושה את סריקת התמונות באינטרנט. שם החברה Picscout.com והיא נמכרה לאחרונה ל- Getty Images ב- 20 מליון שקל. (גטי היא החברה אותה מייצגים בנק אימאג' בארץ ושעל זכויות היוצרים של תמונותיה הם תובעים)
יש לחברה מוצר חינמי שמאפשר לבדוק כל תמונה והיא נותנת אינדיקציה מה הסטאטוס של התמונה, האם יש עליה זכויות יוצרים אם לאו. הנה הלינק :. http*******מה שמוזר שדווקא על כל התמונות של גטי מהתמונות של גטי אין לה תשובה ברורה שהן Rm( Royalty Managed)
נשאלת השאלה- אם החברה כל כך דואגת לזכויות היוצרים, למה על התמונות שלהם שהיא מייצגת היא אינה טורחת לעדכן שיש עליהן זכויות יוצרים במוצר שלה שנועד לאפשר לקהל הרחב והישר לבדוק זאת ???
הם בודאי יטענו בבית משפט שכל מה שלא רשום עליו במפורש Royalty Free (או שקבלת אישור מפורש) אסור בהורדה, אבל בכל זאת זה מריח רע בבחינת "לפני עיוור תשים גם תשים מכשול".
מה אכפת להם לדאוג שלפחות במוצר שלהם התמונות שלהם יהיו רשומות . זה בודאי מצוי בשדה נסתר הקשור לתמונה ולא מפריע כמו סימן מיים או כל סימון אחר שניתן לראותו.
תמהתני...

זכויות יוצרים באימג' בנק

עדי-צלמת 19/06/11
תשובה לשרה מ 15.6


נראה כי לא ממש ברור לך כל התחום. קודם כל שיהיה ברור ש royalty free בשום אופן לא אומר
שמותר להשתמש חופשי בתמונה. זה אומר שאחרי שקנית את התמונה את יכולה לעשות איתה מה
שאת רוצה(כמעט, כי צריך לקרוא בחוזה) בניגוד ל rights managed שאלו צילומים שהזכויות
שלהם מנוהלות ומחירם גבוה ובהתאם לשימוש הספציפי שהלקוח רוצה לעשות בהם. חוץ מזה
באתר של גטי וגם באתר של אימג' בנק כתוב שהצילומים עולים כסף. אין ברשת צילומים
שלא שייכים לאף אחד כי הרי מישהו צילם אותם. יש מעטים שהצלם לא דורש עבורם כסף אבל
זה צריך להיות רשום במפורש באתר של הצלם עצמו אחרת אולי מישהו גנב מהצלם ורשם מה
שמתחשק לו והכשיל אותך. בגדול-אין מתנות חינם ועדיף לשלם ולא לחטוף תביעה. אז לא
כדאי להיתמם. הרי כל דבר שאת משתמשת בו עולה כסף אז למה צילום שמישהו טרח עליו
לפרנסתו פתאום לא עולה כסף? את לא כזאת תמימה.... בתור צלמת אני שמחה שאימג' בנק
עושים עבודה חשובה בשבילי ובשביל כל הצלמים שנפגעים ואין להם משאבים לרדוף אחרי
אנשים "תמימים" שרוצים לחסוך כסף על חשבוני

איך אני מגן עצמי מתביע על זכויות יוצרים

אנדרי 15/06/11
שלום רב

אני בונה אתרים ומשתמש רוב הזמן בתמונות שלוקח מאתר ספיציפי שמאפשר שימוש בתמונות לאלן תקנון האתר

http://www.sxc.hu/txt/license.html
עד כמה אני יכול להבין תקנון שלהם אני יכול להשתמש בתמונות אלה לצורך בניית
אתרים העם זה באמת כך? כיצד אני יכול להגן על עצמי בדרך הפשוטה ויעילה
מקבלת תביעה על הפרת זכויות יוצרים בעוד כמה שנים.

מניעת חשיפה לתביעה

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 15/06/11
אנדרי שלום,

הפורום מיועד למתן מענה לשאלות משפטיות ולא לפרשנות של מסמכים משפטיים ולכן אין באפשרותי להתייחס לתקנון שצירפת.

ברמה העקרונית, הרי שעליך להקפיד לעשות שימוש רק בחומרים שנרכשו כדין ומבלי שאתה מפר את תנאי הרכישה. בנוסף, חשוב לודא שהגורם המוכר לך את החומרים הוא אכן בעל התמונות ולא גורם אחר שמוכר את מה שאינו שלו.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש בחלקי סרט

עמית 15/06/11
שלום , רציתי לשאול האם שימוש במקטעים של סרט קולנוע, בהיקף של 15 דקות לא רציפות, בפני קהל סגור של לומדים לטובת המחשה של נושא ספציפי ולמידה, האם הדבר מהווה הפרה של זכויות יוצרים.
תודה,

הקרנת סרט לצורכי למידה

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 15/06/11
עמית שלום,

הקרנה של קטעים מסרט בפני קהל שלא בהרשאת בעלי הזכויות בסרט מהווה פעולה העלולה להוות הפרת זכות יוצרים. ככל שמדובר בפעולה לימודית הרי שהחוק רואה בכך "שימוש הוגן" אשר מותר אף ללא הרשאה, אך לא מדובר בפטור אוטומטי מובטח ורצוי לבחון את העניין ביתר פירוט בטרם מסתמכים עליו. בכל מקרה, באם יש אפשרות לקבל את הרשאת בעלי הזכויות לשימוש בסרט, אפשרות זו היא העדיפה לטעמי.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מתודה

לארי 14/06/11
שלום!כיצד ניתן להגן על שיטה מסוימת בארץ.מדובר בשיטה עסקית.תודה

הגנה על שיטה לעשיית עסקים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 15/06/11
לארי שלום,

לא ברור מדבריך במה בדיוק מדובר. בעיקרון, יש קושי משמעותי לבסס הגנה ישירה על שיטה לעשיית עסקים, אם כי יתכן וניתן לגבות היבטים מסוימים הכרוכים בשיטה. כמו כן יתכן ומה שאתה מכנה "שיטה עסקית" אינו מה שאני מבין מדבריך, ויש מקום להגננה עליו. לכן המלצתי לך היא להציג את העניין ביתר פירוט בפגישה בארבע עיניים עם עו"ד הבקיא בתחום ולקבל אינדיקציה ראשונית.

שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים על תוכנה שתיכנתתי

עדי 13/06/11
שלום
מישהו ביקש ממני לפתח לו תוכנה שמיישמת רעיון שהוא חשב עליו, ככל הנראה אין עדיין תוכנה כזו בשוק.
את נושא מכירת הקוד השארנו פתוח, כך שאני צריכה להחליט האם אני מוכרת לו את התוכנה עם הקוד שלה ומסיימת עם זה, או שאני משאירה את הקוד אצלי כך שאוכל לתמחר מחדש כל שכלול שידרש בתוכנה.
לכתחילה הועברה לי "מיני" תוכנה שמישהו פיתח לו וכביכול כבר היתה אמורה להכיל את כל מה שנדרש, ונתבקשתי רק להרחיב אותה בנקודות מסוימות. על בסיס זה גם סיכמנו על מחיר גלובאלי. בפועל - התוכנה שנמסרה לי לא הייתה רלוונטית בכלל לאור היקף העבודה האדיר שנדרש ממני כדי לבצע את הדרישות החדשות, כך שבסופו של דבר פותחה מערכת חדשה, יש מאין (scretch).
שאלתי היא: בהנחה שייתכן ולא נצליח להסתדר על המחיר ובסופו של דבר לא אמכור לו את המוצר, האם לדורש העבודה יש זכות יוצרים על הרעיון, ומה החלק שלי בזכויות על התוכנה?
אודה מאד לתשובה.
עדי.

זכות יוצרים ביצירה מוזמנת

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 15/06/11
עדי שלום,

ככלל, זכות היוצרים ביצירה שנוצרה בהזמנת אחר היא של היוצר, אא"כ הוסכם אחרת בין הצדדים במפורש או במשתמע. לכן, ככל שיש אפשרות להגדיר את הזכויות בחוזה ברור, כן ייטב. באם הדברים לא מוגדרים בחוזה הרי שהעניין פתוח לפרשנות וכל מקרה יידון לגופו, לנסיבותיו ובעיניו של השופט הספציפי שידון בעניין. כמובן העובדה שמדובר במקרה מורכב כשלמעשה מעורבים ביצירת התוכנה מספר גורמים תתרום לסיבוך העניין, היה ותתעורר מחלוקת. כדאי לשקול יעוץ פרטני של עו"ד הבקיא בתחום ולשקול דרכים יצירתיות ליציאה מהסבך (או לעקיפתו מלכתחילה).

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים-שאלה

מאיר 13/06/11
האם העתקת מחירי מוצרים מאתר אינטרנט או ממדף החנות בו נמכרים מהווה הפרת זכויות יוצרים. אני מעוניין לפרסם באתר אינטרנט שלי לגבי מוצרים ספציפיים מה עלותם בחנויות/רשתות שונות ולהשוות מחירים.האם יש בעיה בעצם העתקת מחירי המוצרים- (במקרה שלא ביקשתי רשות כמובן)? במקרה שהמחיר השתנה ולא הספקתי לעדכן האם יכולים לטעון שהעתקתי את המחיר באופן לא נכון והטעתי את הצרכנים? אודה לתגובתךמאיר

אתר השוואת מחירים

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 15/06/11
מאיר שלום,

ככל שמדובר בסקירה אמינה ובשימוש בנתונים גלויים, הדבר מותר, לדעתי. ואולם, ודאי שטעויות ו/או עיכובים עלולים לעלות לך ביוקר (וסביר להניח שיהיה מי שימתין בפינה למעידה כלשהי שלך).

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות יוצרים על ספרים ופרסומים

פשושית 13/06/11
שלום רב,
אני מעבירה כעצמאית קורסים וסדנאות בתשלום לקהל הרחב בנושאים שונים בתחום מדעי החברה.

אני כעת מפתחת קורס נוסף שהחומר התיאורטי בו מבוסס בין היתר על ספרים של מומחים שיצאו לאור. על בסיס הכתוב בספרים האלה אני מפתחת מערכי שיעור במילים שלי.

האם יש סיכון שאני מפרה זכויות יוצרים של כותבי הספים או של ההוצאות לאור?

ואם כן מה עליי לעשות כדי להסדיר את העניין?

שימוש בתכנים מוגנים במסגרת הרצאה/מערכי שיעור

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 13/06/11
שלום רב,

ככלל, אין זכות יוצרים על רעיונות אלא רק על דרך הביטוי שלהם. המשמעות המעשית של עיקרון זה היא שהעתקה של חומרים של אחרים ללא הרשאתם, אסורה. מאידך, אין איסור להעביר רעיונות שהגו אחרים ככל שעושים זאת בדרך מקורית. ההבחנה בין "רעיון" ל"ביטוי" אינה פשוטה ולכן, רצוי לבחון את הפעילות אותה את מתכננת לעשות באופן פרטני יחד עם עו"ד הבקיא בתחום. בכל מקרה, כמובן שאם יש אפשרות להסדיר את השימוש בתכנים הללו עם בעלי הזכויות הרי שזו הדרך הבטוחה ביותר (אם כי לעתים קרובות היא כרוכה, מטבע הדברים, בעלויות מסוימות).

שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שימוש לא מסחרי בחומר תחת זכויות יוצרים

רפי 12/06/11
שלום לכם,
אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי פעם אחת ולתמיד איך זה שכביכול אסור להעלות מוזיקה או או כל חומר שנתון תחת זכויות יוצרים, אך מצד שני אנו רואים אתרים כמו יוטיוב ששם אפשר למצוא כמעט כל שיר שקיים בביצוע המקורי של האמן, ואין לאף אחד בעיה עם זה.
אני שואל את השאלה מפני שברצוני להרים אתר חינמי שעושה שימוש בתכנים המוגנים תחת זכויות יוצרים, והייתי מעוניין לדעת מה מותר ומה אסור.
תודה רבה,
רפי

שימוש בתכנים מוגנים באתר אינטרנט

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 13/06/11
בוקר טוב רפי,

הנחות המוצא שלך שגויות: אתר יוטיוב מנהל סינון קפדני של תכנים שמועלים ע"י גולשים ועולה החשש שהם מפרים זכות יוצרים. בנוסף, האתר ואתרים רבים מסוגו מתמודד דרך קבע עם טענות של בעלי זכויות על הפרת זכויותיהם, וככל שהאתר אינו נוקט את האמצעים המקובלים הרי שהוא תחת סיכון משפטי.

אמנם ניתן לגלות אתרים רבים הכוללים חומרים המוגנים בזכות יוצרים ויתכן שהדבר נעשה ללא הרשאה, ואולם, אין פירושו של דבר שהפעולה מותרת אלא שאף גורם טרם הניח את ידו על בעל האתר הספציפי (מה שיכול לקרות בכל רגע).

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויוות יוצרים על לוגו

אמיר 11/06/11
שלום רב,שילמתי למעצב עבור ביצוע הלוגו שלי וברצוני לבקש ממנו את  הבעלות  על זכות היוצרים.מהו הנוסח המתבקש עליו צריך לחתום המעצב?תודה. 

הסכם העברת זכויות יוצרים

עו"ד גיא קדם 12/06/11
שלום אמיר,
על פי דין, ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר במפורש או במשתמע.
באשר לנוסח - לא ניתן במסגרת הפורום לתת ייעוץ משפטי פרטני, ומומלץ לפנות לעו"ד הבקיא בתחום.

שמירת links באתר

לימור 11/06/11
שלום רב, רציתי לשאול כיצד מתייחס חוק זכויות יוצרים לשמירת קישורים/הפנייה לקישורים באתר הגובה דמי שימוש?
הקישורים הם לחומרים אקדמיים (מלל).
תודה מראש, לימור

האם מותר להפנות בלינק לאתר בתשלום?

עו"ד גיא קדם 12/06/11
שלום לימור,
שאלתך לא לגמרי ברורה. ככל שהשאלה מתייחסת לחוקיות קישור מאתר לאתר, הרי שאין בישראל הלכה ברורה בעניין. בהחלט יתכן שגם אם הדבר מותר במישור זכויות היוצרים הוא אסור במישור החוזי (הפרת תנאי שימוש), עשיית עושר ולא במשפט וכו'.

הטמעת סרטונים מיוטיוב באתר אחר

אלון 11/06/11
שלום, יש לי אתר שמציג קליפים דרך האתר של יוטיוב. על פניו לא אמור להיות שום בעיה בנושא מכיוון שיוטיוב נותן את אפשרות ההטמעה והשיתוף של הסרטונים. בכל זאת רציתי לדעת אם כתוצאה משיתוף הסרטונים אני יכול להיות חשוף לתביעת זכויות או משהו בסגנון זה.בתודה מראש. אלון

האם שימוש בסרטונים מיוטיוב מפר זכויות יוצרים?

עו"ד גיא קדם 12/06/11
שלום אלון,
לא ניתן להבטיח במאת האחוזים חסינות מפני טענות על הפרה, גם אם הסרטון נלקח מיוטיוב. כמובן שבכל מקרה יש לפעול לפי פוליסת תנאי השימוש של יוטיוב.

זכיוית קניון : עובד מעביד להמצאה של העובד

עמוס 10/06/11
כיום אני מועסק בחברת אינטרנט ובמהלך העסקתי(בזמני הפנוי כמובן) פתחתי מוצר משלי (ללא שום דמיון למוצר של המעסיק).
יש לציין שאני חתום על חוזה דרקוני שמציין מפורשות שכל זכויות הקינין להמצאתי שייכות לחברה.
האם יש דרך מוצא מזה (ללא הצורך לחלוק עם המעסיק)?
והאם יש פיסקי דין מוכרעים בארץ בסוגיה בעיקר בנושא פיתוח תוכנה?


תודה,
עמוס

האם יש לעובד זכות יוצרים?

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 10/06/11
עמוס שלום,

החוק קובע כי המעביד הוא בעל זכות היוצרים ביצירה שנוצרה ע"י עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אא"כ סוכם אחרת בין הצדדים. השאלה מהי יצירה שנוצרה "לצורך העבודה ובמהלכה" נבחנת בכל מקרה לגופו. בכל מקרה, מומלץ להתיעץ באופן פרטני עם עו"ד הבקיא בתחום ולגבש ביחד את דרך ההתנהלות הראויה בנסיבות אליהן נקלעת.

שבת שלום ושיהיה בהצלחה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פירסום תמונות – קניין רוחני

גיא 09/06/11
שלום רב,רציתי לשאול בנוגע זכויות יוצרים וקניין רוחני של תמונות. לדוגמא, הקמתי אתר של כדורי רגל ואני מציג באתר את כל הסוגים. אני רשאי גם להוסיף את התמונות של הכדורים? לקחת מהאתר של אדידס ומהאתר של דיאדורה ולשים ליד הכדור אצלי באתר? או שזה לא חוקי?אני עושה בתמונה שימוש הוגן אבל לא? אז אולי זה בסדר?אשמח לתשובה מקצועית.תודה,גיא.

צילום כדורגל

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 10/06/11
גיא שלום,

נטילת צילום מאתר אחר והצבתו באתר שלך, ללא הרשאת בעל הזכויות בצילום מהווה, לרוב, הפרת זכות יוצרים. יתכן ובמקרים מסוימים תעמוד לך הגנת השימוש ההוגן, אך מדובר לרוב בהגנה שניתנת בדיעבד ובמקרים רבים קשה לפעול על-בסיסה מלכתחילה. בכל מקרה, בכדי להעריך את הבסיס להגנה במקרה שלך יש צורך בבחינה רחבה ומעמיקה יותר של מה שאתה מתכוון לעשות.

שבת שלום ובהצלחה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פרסום חוקי

יוסי 09/06/11
יש לי אתר אינטרנט שמציע שירותי יעוץ בתחום Z, יש כמה יפה של פונים ומספרי הטלפונים שלהם נשמרים, איך אני יכול להשתמש בטלפונים שלהם חוקית למשלוח של הודעות פרסום בנושא?,האים זה  יספיק אם אני הולך לכתוב באתר שהם מסכימים לזה שיקבלו פעם בחודש הודעה של פרסום?תודה

דואר זבל לנרשמים באתר

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 10/06/11
יוסי שלום,

העניין דורש התייחסות לפרטים רבים ושונים ולא ניתן למצות את כל היבטיו בהודעה קצרה בפורום. ככלל, הסכמה של נמענים לקבל הודעות מאפשרת לך לשלוח אליהם הודעות, אך ספק אם הודעה "באתר" תספיק לצורך כך, ואף במידה שכן, עליך לספק להם דרך פשוטה להודיע לך על סירובם לקבל הודעות (וכמובן שעליך לכבד בקשות כאלו).

שבת שלום ושיהיה בהצלחה.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פרסום תווים באתר אינטרנט

ליעד 08/06/11
האם ניתן מבחינה חוקית לפרסם באתר אינטרנט תווים של שירים (שנרשמו על פי שמיעה)? כמובן, שבאתר מצוין כי הקרדיט כולו שייך למלחינים ולמבצעים המקוריים.

פרסום תווים של שיר

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 08/06/11
ליעד שלום,

באופן כללי: יש לקבל את הרשאת בעל הזכויות לפעולות כאלו (אם כי בנסיבות מסוימות יתכן ואין בכך בעיה).

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

זכויות קניין רוחני בקוד מקור לתוכנה ייעודית

מאיר עזר 08/06/11
חברתנו פיתחה קוד מקור ייעודי ועל פי אפייון של הצרכים העסקיים באותה חברה. לא נכלל ונחתם בהסכמים כל סעיף הנודע לזכויות היוצרים והניין הרוחני בתוכנה. הלקוח דורש לקבל את כל קוד המקור של התוכנה לרשותו. מהם זכויותנו בפיתוח והאם בתי המשפט נוטים לטובת הלקוח את בית התוכנה?

תודה.

מי בעל זכות היוצרים בקוד מקור של תוכנה?

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 08/06/11
ערב טוב מאיר,

החוק קובע כי זכות היוצרים ביצירה מוזמנת היא של היור, אא"כ הוסכם אחרת בין הצדדים במפורש או במשתמע. כלומר, במקרה שלכם, הנחת המוצא היא שהזכות היא של בית התוכנה, ואולם, הנחת מוצא זו ניתנת לסתירה ע"י הסכם מפורש או משתמע הקובע אחרת. בהיעדר הסכמה מפורשת בעניין, הרי שכל סיטואציה נבחנת לגופה ולנסיבותיה ע"י בימ"ש הקובע האם ניתן להסיק כי קיימת הסכמה משתמעת בין הצדדים ביחס לזכויות בתוכנה. בכל מקרה, מומלץ לבחון את ההסכם והנסיבות באופן פרטני ובהסתייע בעו"ד הבקיא בתחום, בטרם אתם נוקטים בצעדים כלשהם ו/או נגררים להליך ע"י הצד השני.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם אפשר להוסיף נתון לפטנט ???

טל 08/06/11
שלום רב,הגשתי בקשה לפרוויז'נל פטנט לפני כ-4 חודשים. השאלה שלי היא: האם אני יכול להוסיף נתון מסויים לבקשה או שאני חייב להגיש בקשה מחודשת לפרוויז'ינל חדש ?תודה

האם ניתן לתקן בקשת provisional?

עו"ד אפי אהרונוב מנהל 08/06/11
ערב טוב טל,

ככל הידוע לי, בקשת provisional אינה ניתנת לשינוי. באפשרותך להגיש בקשה חדשה (במקום או בתוספת לבקשה המקדמית) או לחילופין לנסות ו"להטמיע" את השינוי בבקשה העיקרית, בהמשך (בהנחה שלא מדובר במרכיב משמעותי בהמצאה, מה שעלול לשמוט את הקרקע מתחת לבקשה המקדמית).

בכל מקרה, מומלץ להתיעץ בעניין עם עורך פטנטים ו/או עו"ד הבקיא בתחום, טרם נקיטת צעדים כלשהם.

מנהל פורום זכויות יוצרים

דרך אבא הלל 7, רמת גן

077-9620231

efi@eaip.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תביעה נגד חברת שותפים

חיים 07/06/11
*** קישור הוסר ע"י מנהל הפורום ***
שלום אני עובד עם חברת שותפים שאמורה לתגמל אותי ב 80% מהרווחים שנוצרים מהלקוחות שאני מביא להם
חשוב לציין שמדובר בדפי נחיתה עם הרשמות סלולאריות שכל נרשם מקבל 4 הודעות sms בחודש בעלות 15 ש"ח להודעה שזה יוצא 60 ש"ח ומתוך זה חברות הסלולאר לוקחות 50% ככה שנשאר רווחים של 30 ש"ח בכל חודש ואני אמור לקבל 80% מהרווחים שזה אומר בסביבות 24 ש"ח לחודש על כל לקוח (כמובן עד שהוא מתנתק מהשירות)
להפתעתי אני מקבל את הדו"ח החודשי וראיתי שקיבלתי 12 ש"ח על כל לקוח רשום ישר התקשרתי לבעלי החברה והוא טוען שזה בסדר ובשיא החוצפה הוא אמר שהחל מחודש הבא אני מקבל על הלקוחות האלה רק 2 ש"ח לחודש זאת אומרת על לקוח חדש אני מקבל 12 ש"ח בחודש הראשון והחל מהחודש השני 2 ש"ח פשוט אני בהלם
הנה התקנון שלהם שמראה על 80% מהרווחים ******* מדובר פה ב 1100 לקוחות רשומים שהבאתי להם ואני אמור לקבל עשרות אלפי שקלים בחודש כל עוד הלקוחות לא מתנתקים מהמערכת (ולפי בירור שעשיתי יש לקוחות שגם אחרי שנה לא מתנתקים) ככה שההפסד פה הוא עצום עכשיו ראיתי שיש אתרים ענקיים שסביר להניח מקבלים מהם את האחוזים המלאים (כמו שרשום בתקנון) האם בית המשפט
יכול לבקש מהחברה לחשוף את הנתונים שהם משלמים ללקוחות האלה? אשמח לקבל חוות דעת מקצועית תודה רבה .

תביעה נגד חברת שותפים

עורך דין מתן שוק 08/06/11
חיים שלום,

הפורום עוסק במתן תשובות לשאלות משפטיות עקרוניות ולא במתן חוות דעת מקצועיות. לשם כך מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום אשר ידע לבחון את החומר ולהעריך עבורך את סיכויי ההליכים מול החברה.

ככלל בית משפט רשאי ליתן סעד של מתן חשבונות במסגרתו נדרש מפר זכויות לפרט את הרווחים שהפיק כתוצאה מן ההפרה.

בברכה,

עורך דין מתן שוק
מתן שוק, משרד עורכי דין

איך מקבלים דיווחי מכירות מצד לעסקה?

עו"ד גיא קדם 08/06/11
שלום חיים,
יש לבחון את ההסכם הקיים באופן פרטני ולהחליט על דרך הפעולה הרצויה. יתכן שניתן לפתור את העניין ללא התערבות בימ"ש. קח בחשבון, שחשיפת נתונים מסחריים של הצד השני - שהם לרוב סודות מסחריים - אינה עניין של מה בכך. מומלץ להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום.

הסכם סודיות-חידוד השאלה

ארז 07/06/11
אני יזם בנדל"ן ומעוניין כעת למסור ליזם נדלן אחר את כתובתו של נכס במטרה לבדוק כדאיות לבצע שם עסקה.  ההסכם מוכן ויש _____ ובו צריך להכניס את הכתובת. זו הסיטואציה, מה עושים?   תודה. 

הסכם בין יזמי נדל"ן

עו"ד מתן שוק 08/06/11
ארז שלום,

נראה כי עיקר העניין אי תחרות ולא סודיות. דהיינו התחייבות של היזם כי במידה ושיתוף הפעולה לא יצא לפועל הוא לא יבצע באופן עצמאי עסקה בנכס. מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום אשר ידע לנסח עבורך מסמך מתאים.

בברכה,

עורך דין מתן שוק
מתן שוק, משרד עורכי דין

מתי מחתימים על הסכם סודיות?

עו"ד גיא קדם 08/06/11
שלום ארז,
כדאי לבדוק מראש עם הצד השני האם הוא מוכן להתחייב לסודיות ולאי תחרות. אם לא... קיים סיכון....
דילוג לתוכן