פורום הוצאה לפועל
פורום הוצאה לפועל הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום הגבייה והחובות. פתיחת תיק, עיקולים, איחוד תיקים, צו תשלומים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
מהו פיזור תיק?
לאחרונה ציטטה את החלטות בית המשפט בנוגע לפיזור תיק איחוד.
השאלה היא: 1. מהו פיזור תיק ?
2. האם יש פיזור תיק גם בצו תשלומים,מוגבל באמצעים?
3. מהם ההשלכות לגבי שני הצדדים חייב/זוכה במקרה
של פיזור תיק?
תודה מראש: ס
מהו פיזור תיק
כמובן איחוד התיקים מטיל הגבלות על החייב אך מבחינת החייב היתרון הוא שעליו להתעמת עם כל הזוכים דרך תיק האיחוד בלבד ואין עליו לחשוש מהפתעה חדשה כל בוקר בתיק אחר.
כאשר התיק מפוזר ההגבלות שחלות על חייב בתיק איחוד מוסרות. יחד עם זאת גם ההגנות אינן קיימות יותר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לעו"ד משה שרגא – צווי מאסר
כן
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איחוד תיקים
יש לי שאלות אני כבר במשך שנתיים בתהליכי גירושין בעיקבות הימורים של בעלי בגלל חובות שנצברו במהלך הנשואים לנושים כמו פלאפון בזק בנקים שלא שולמו בעיקבות כסף שנלקח להימורים הנושים פתחו תיקים בהוצאה לפועל השופט פסק שהחובות יהיו על בעלי מכיוון שהוא גרם להם אך צד ג' לא קיבל זאת ודורש את הכספים גם ממני .וזה מונע ממני לצאת לעבוד ולהרוויח כי כספים אלו ילכו לעיקולים.
שאלתי היא למרות שהתיקים נמצאים בהוצאה לפועל לפני שאעשה איחוד תיקים האם זה לא מאוחר לנסות להגיע להסדרים עם הנושים או שאני צריכה קודם לעבוד כדי שיראו שאני יכולה לעמוד בתשלומים.
שאלתי השנייה אם אתחיל לעבוד אחרי שאעשה איחוד תיקים עד איזה סכום אוכל להשתכר עבורי ועבור ילדיי אם המזונות שאני מקבלת הם 3000 ש"ח?
ואם יש איזה רעיון חוץ מאיחוד תיקים חקירת יכולת או הסדר עם הנושים אשמח לקבל עזרה כי המצב הוא בילתי ניסבל.
אודה לכם על תשובתכם
תגובה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יש לי שאלה דחופה
במשך 5 שנים עבדתי כמזכירה במשרד עו"ד. היחסים עם הבוס היו טובים אך מצבו הכלכלי התדרדר (הימורים) והוא הגיע למצב שנושים החלו לפדפוק בדלת והוחלט לסגור את המשרד. הוא לא שילם לי שכר אחרון וכן פיצויים וכל מה שמגיע לי. כל ההבטחות שלו לשלם לא עזרו כי היו לו חובות כבדים.
הסיפור הזה היה לפני 6 שנים. הגשתי תביעה ובחודש מאי 2004 ניתצן פסק דין שחייב אותו לשלם לי הכל. לא היה לו ממה לשלם לי וייעצו לי לא לפתוח תיק הוצאה לפועל כי לא יהיה לו ממה לשלם ובאיחוד תיקים אם יהיה הוא יוכל לשלם לי גם 50 ש"ח בחודש.
לפני כשנה נשלל רשיונו כעו"ד אך עד היום הוא לא הוכרז כפושט רגל, לכן לא אוכל לקבל את זכויותי מביטוח לאומי. אגב, אחרי 7 שנים מפסק הדין יש חוק התישנות?
שאלתי האם יש דרך שכן אוכל לקבל את הכסף בביטחון? אולי יש חוק לגבי ביטוח לאומי?
לפי פסק הדין הוא חייב לי:
פיצויים, שכר עבודה, נסיעות, ימי חופשה, דמי הבראה והכל בתוספת המצדה וריבית.
אשמח לכל ייעוץ.
תודה.
שאלה זו מתאימה לפורום ביטוח לאומי
חייב יכול לבקש רק אם חובותיו מעל 13000 ש"ח.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשלום קנסות ע"י עיקול רכב
השימוש בתומרת רכוש מעוקל שמומש
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שלום, שאלה דחופה אולי בג"צ ???
ככלל - לא.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סבל רב עקב כתובת שגויה
א. אמא שלי גרה בשכירות והכתובת העדכנית של אחי (איש בן 50) היא כתובתה. לאמי ולי אין קשר עם אחי מזה 15 שנה ויש לו חובות רבים בהרבה מקומות. בכל פעם מגיעים אל אמי עיקולים של הוצל"פ ואז הדרך היחידה היא להוציא במהירות טופס הצהרה.
ב. יש לי דירה שאני משכיר. דייר קודם שלי רשם את כתובתו ככתובת של הדירה שלי וכך זה נשאר לאחר שעזב את הארץ והשאיר חובות (שלא קשורים לדירה). בשבוע שעבר פרצו אנשי הוצל"פ לדירה שלי שמתגוררת בה דיירת אחרת ובהעדרה עקלו את כל רכושה.
שאלתי:
האם יש תהליך כלשהו שניתן באמצעותו לגרום לשינוי הכתובת של האנשים הללו במשרד הפנים או בהוצל"פ?
שינוי כתובתו של נעדר
במקרים שתארת יש, מעבר לשאלת הכתובת, מורכבויות נוספות שנדרשות להליכים נוספים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עיכוב יציאה מהארץ
ביטול צו עיכוב יציאה
כל עוד מנסים לצאת מהארץ יש צורך בערבים או ברכוש ברמה שתניח את דעת הרשם.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה בעניין מזונות וריביות.
הפרשי מדד
אפשר לתבוע רק שנתיים אחורה{פחות חודש}, מדד מיתעדכן כל 3 חודשים, כמו תוספת יוקר במשכורת, התוספת הינה חד-פעמית, בדוק את פרוטוקול הגרושים, ותשלומי המזונות קרא מה כתוב בעיניין תשלומיי המזונות, כמה ואיך הוא מחושב, ופעל בהתאם, תודה לך,
התשלומים לא נגמרים
הסדר
סילוק חוב בתיק הוצאה לפועל
שאלה דחופה בנוגע לפש"ט
לבעלי אושר צו כינוס ב 06.08 וקבלנו את ההחלטה ואנחנו משלמם ומגישים דוחות והכל תקין בהחלט.
ב 10.09 בדרך לא דרך ובנצול טעות טכנית בהוצל"פ הוצא כנגד בעלי עיקול על משכורתו.
אנו פנינו אל עו"ד שהוציא את הצו (וזאת למרות שקיבל במכתב רשום עם אישור מסירה את הודעת צו הכינוס) וביקשנו לבטל את העיקול.
לאחר שהוציאו לנו את המעיים בדקה ה 90 לפני השכר קבלנו מהוצל"פ ביטול על העיקול.
רק מה?
עו"ד של המפעל עדיין מסרבת בכל תוקף להעביר את שכרו של בעלי ולטענתה אישור לשחרור שכרו היא דווקא חייבת לקבל מהמנהל המיוחד שמינה הכונס וזאת למרות שכלל לא פנה אל המפעל אלא דוקא אנו אלה שהגשנו את הצו למקום העבודה בכדי שידעו שזה למעשה כתב ההגנה בשבילנו במידה ויגיעו עוד אלו עיקולים.
הגב' מתבצרת בעמדתה, נכון להיום 08.09 עדיין לא קיבל בעלי את שכרו (אפילו לפי טבלת שכר במידה ויש עיקול) ולמרות שהעברתי אליה מכתב רשום ופניה מעו"ד שמעלה את הטענות ואפילו הדגשתי שאני הולכת לתבוע אותה באופן אישי ואת המפעל בגין כל הנזקים הכספיים שיגרמו לנו בעקבות כך (כמו למשל, משכנתא שתחזור, צהרונים וכו') ואפילו את ימי העבודה שהפסדנו בגין הריצות הללו , שלא לדבר על לחצים בחזה שקיבל בעלי, , בתי חולים , מריבות וכו'.
מה עליי לעשות על מנת שהגב' הנ"ל (לדעתי מתמחה) ממשרדי עורכי דין גדול מאוד תרד מהעץ שעליו טיפסה שתנסה להקשיב ותנסה להתייעץ עם מנוסים ממנה?
בנתיים אנחנו בלחץ אטומי, אנחנו יודעים שהנזק יהיה גדול עבורינו ואפילו את מה שהכונס קבע לא נוכל לשלם ובאשמתה.
המנהל המיוחד נמצא בחו"ל עד ה 18 בחודש והכונס הרשמי סגור עד אחרי החג, העברנו פקסים לכולם אבל אין עונה.
תודה וסליחה על האורך.
שכר של פושט רגל
שאלה דחופה בנוגע לעיקולים
אחותי הסתבכה עם חובות לבנקים 2 בנקים יחד בחוב של כמעט מאתיים אלף ש"ח. היום מצד אחד בנק אחד עיקל לה את המשכורת כך שהיא עובדת אבל מקבלת בסביבות 0001 ש"ח למחייה מינימלית, ומצד שני, לפני שנוצר פסק דין לבנק השני ההוצאה לפועל הודיעה לה שיש לה לשלם כל חודש 0002 ש"ח. מכיוון שמעקלים לה את המשכורת, היא לא עומדת בתשלומים. עכשיו הוציאו לה צו מאסר וביקשו שתגיע למשטרה בתאריך מסויים. ברצוני לדעת איזה אפשרויות עומדות בפניה כרגע מול ההוצאה לפועל, כדי לבטל את צו המאסר ולהגיע להסדר תשלומים הגיוני יותר.
תודה רבה מראש
הוצאת צווי מאסר בהוצאה לפועל
יש לבחון את מועד הוצאת הצו ולפעול בהתאם.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יציאה מהארץ
הסדרי ראייה
עיכוב יציאת קטין מהארץ
כדאי להגיש את הבקשה רק לאחר היוועצות בעו"ד.
טופס חדש – בקשות זוכה 3
טופס זוכה 3 בהוצאה לפועל
בתיקים שנפתחו אחרי מאי, המועד מוקדם יותר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אני שוקל תבוע אשה שמקבלת הכנסה מנכות
אני שוקל לתבוע אשה שמקבלת הכנסה מביטוח לאומי,גם על סעיף נכות,בנוסף להבטחת הכנסה. האם אני יוכל לעקל לה חלק מההכנסה?
כי עד כמה שידוע לי לא ניתן לעקל את הבטחת ההכנסה.
שאלה נוספת מה עוד ניתן לעקל?האם מקרר ניתן ?טלויזיה?
תודה יהודה
מהם הנכסים שאינם ניתנים לעיקול
נכסים שאינם ניתנים לעיקול הינם נכסים שהוגדרו על פי חוק ההוצאה לפועל ככאלה שלא ניתן לפרעם בגין החוב העומד כנגד החייב. נכסים אלה, בעיקר מיטלטלין – אולם בהחלט לא רק מיטלטלין, הוכרו כהכרחיים לכל אדם או ככאלה שלא ניתן לגזול מעם אדם.
להלן רשימה של נכסי מיטלטלין שאינם ניתנים לעיקול, אין זו רשימה ממצה:
בכללם של הנכסים המיטלטלין שאינם ניתנים לעיקול על ידי ההוצאה לפועל נמצאים כלי אוכל שישמשו את מחיית החייב ואת מחייתם של בני משפחתו שחיים עימו, מיטות וכלי מיטה, ביגוד, תרופות וציוד רפואי שנמצא בשימוש החייב או מי מבני ביתו, כלי מטבח וכן כלי בית שהינם בגדר חיוניים עבור החייב או מי מבני ביתו.
זאת, בתנאי שששויים של כל אחד מהמיטלטלין שהוזכרו לעיל אינו עולה על 200 ש"ח. לא ניתן לעקל חיות מחמד.
לא ניתן לעקל מיטלטלין מכל סוג שהוא המאפשרים לחייב לקיים מקצועו ולהרוויח את פרנסתו. בהגדרה זו, נמצאים כלי עבודה, מכשירים או מכונות הנדרשים לחייב לצרכי עבודתו, בעלי חיים ועוד – שניתן להוכיח כי הם דרושים לחייב על מנת לעבוד.
לא ניתן לעקל חפצים, כלים, מכשירים, חיות המשמשות לו לעזר (כגון כלב נחייה) הדרושים לנכה לצורך תפקודו היום יומי. לאחרונה דובר על דרישה מטעם לשכת ההוצאה לפועל אל חייב נכה, להחליף את ריכבו ברכב צנוע וקטן יותר, ואת ההפרש במחיר להעמיד לטובת החוב שנצבר – דרישה זו נדחתה בטענה כי לא ניתן להכריח אדם נכה להחליף את ריכבו.
בנובמבר 2008 פורסם תיקון 29 לחוק ההוצאה לפועל, ובו נקבע כי מותר לחייב לבחור בין כלים אלה ולשמור אחד לעצמו: מחשב, טלויזיה, מכונת כביסה, טלפון (נייח או נייד).
ולסיום, תיקון 29 לחוק ההוצאה לפועל האמור, הסמיך את רשם ההוצאה לפועל להפעיל שיקול דעת ולא לעקל נכסים אשר שוויים הכספי נמוך ואינו מצדיק את הפגיעה באיכות חייו של החייב.
פעילות נגד דירקטור
בוצעה מסירה לדירקטור ולא אושר צו מאסר כנגדו עקב העובדה שבעל החוב היא החברה.
מה אפשר לעשות כנגדו/ נגד החברה ?
התשובה בגוף השאלה - פסק הדין כנגד החברה
מידע מהוצאה לפועל
ניתן לקבל מידע זה בהסכמת האדם
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איחוד תיקים חקירת יכולת או חייב מוגבל באמצעים
אני נמצאת במשך כמה זמן בהליכי גירושין בעיקבות הימורים של בעלי ומכירת בית ואיומים של אנשים על חובות שבעלי לקח מהם כספים.
לפני כמה חודשים פסק השופט שבגלל שהחובות קרו בגלל ההימורים של בעלי הוא ישלם את החובות.העברתי את פסק הדין לכל התיקים המצויים בהוצאה לפועל ושלחו לי תשובה שלצד ג' אין צד בפסק הדין של השופט ולכן אצטרך לשלם את החובות האלו.ניסינו להגיע להסדרים עם בעלי החובות חלק מהם היו מוכנים להתחשב במצבי הכלכלי הנוכחי שהוא 3600 ש"ח לחודש מזונות וקיצבת ילדים ולהוריד לי קצת מסכום החוב אך זה לא התאפשר כי לא אוכל לעמוד בזה ולכן המליץ לי העורך דין ללכת לאיחוד תיקים אך הוא הסביר לי שבגלל מצבי הנוכחי יתכן שאהיה חייבת מוגבלת באמצעים ולזה אני מאוד לא הייתי רוצה להגיע.
כרגע אין לי אפשרות לשלם חובות אלו והמשפחה מנסה לראות במה אפשר לעזור לי בינתיים העורך דין אמר שלא תהיה לי ברירה ואצטרך ללכת לאיחוד תיקים.
שאלתי היא אם במשך הזמן יהיה את הכסף לכסות את החובות האם אני יוכל לצאת מאיחוד תיקים ולהמשיך בחיים הרגילים בלי מוגבלויות או שברגע שאעשה איחוד תיקים או חקירת יכולת לא תהיה לי אפשרות לצאת מהעניין?
שאלתי הנוספת היא אני כעת לא יכולה לעבוד מכיוון שיש לי בעיה ביד שאצטרך לעבור ניתוח שלא בטוח שיעזור בנוסף לזה יש לי שלושה ילדים קטנים שצריכים טיפולים בגלל בעיות .אבל בעתיד אני מקווה שהכל הסתדר ואוכל לחזור לעבוד האם בהוצאה לפועל יקחו לי את המשכורת לטובת החוב ומה הסכום שאוכל להשתכר?"
אודה לכם על תשובתכם
רציתי רק לציין שקיבלתי אתמול צו הבאה
...
באשר לשאלותייך, נכון שבזמן איחוד יש סיכוי טוב שתהיי תחת סטאטוס של מוגבלת באמצעים, אבל כשתסיימי לשלם את כל החובות הסטאטוס ישונה ותוכלי לפתוח דף חדש.
לדעתי צודק לפנות בבקשה לתיק איחוד. יעשו לך חקירת יכולת ויראו כמה כסף את יכולה לשלם כל חודש. כלכל שתעמדי בתשלומים ותתנהלי בהתאם להוראות שתקבלי מראש ההוצל"פ, הרי שהנושים לא יוכלו לנקוט בכל הליך נגדך ויהיו לך חיים "בטוחים" מפני "הפתעות ההוצל"פ".
באשר למשכורתך, בהגיעך לחקירת היכולת הביאי את תלושי השכר. ראש ההוצל"פ יערוך איזון בין הכנסותייך להוצאותייך,ובהתאם לכך יקבע את צו התשלומים שיהיה עלייך לעמוד בו. במעמד חקירת היכולת, תסבי את תשומת ליבו של ראש ההוצל"פ להוצאותייך, כולל הטיפול בילדים ומגורים.
מאחל לך בהצלחה בכל מסלול בו תבחרי.
עיכוב יציאה מהארץ
עיכוב יציאה מן הארץ
בנוסף, ניתן משנה תוקף למעמדם של הזכויות החוקתיות בפסיקה, על ידי כבוד נשיא בית המשפט העליון דאז השופט אהרון ברק, אשר קבע הלכה מנחה ומחייבת, כי יש לבצע איזון בין הזכויות הנפגעות של "המצווה המעוכב" לבין הצו הפוגע, וכי אין לפגוע בזכויות אלו באופן שאינו מידתי ושאינו לתכלית ראויה, וכי יש לעשות שימוש זהיר במידה ובמשורה במתן צו עיכוב יציאה מהארץ. במקרה שחייב מבקש לבטל את צו העיכוב – רשם או שופט מוסמך לעשות כן, רק אם יציאתו של החייב מהארץ היא למטרה מוצדקת. ניתן להתנות את הביטול במתן ערובה.חשוב לציין, שניתן בנסיבות מסויימות לקבל ביטול של הצו המעכב כנגד ביטחונות מתאימים ועל כן יפה שעה קודם לפנות לעורך דין בקיא בתחום בכדי שהנ"ל יעשה לביטול הצו ולו לתקופה קצרה לצורך ירח דבש... אגב, מזל טוב.
הזמנה לחקירת יכולת
מה זה אומר, האם יש סיכויי שייפזרו לי את התיק
מה עליי לעשות
אם יצליחו להוכיח שהסתרת הכנסות ו/או
תיק שנכנס לתיק איחוד???
האזהרה לא נמסרה מהסיבה שלא נלקחה מהדואר.
מבדיקה שנערכה, הכתובת אליה שלחתי את האזהרה היא הכתובת המופיעה גם בתיק האיחוד.
מה עלי לעשות? האם לבקש פיזור של תיק האיחוד? מה המשמעות של תיק האיחוד לגבי?
בתודה מראש,
האם ומתי יש צידוק להפריד תיק מתיק האיחוד
פיזור תיק האיחוד
התנהגות חייב בתיק האיחוד
האם ומתי יש צידוק להפריד תיק מתיק האיחוד
נדחתה בקשת זוכה בתיק אחד להפרידו מתיק האיחוד, תוך דחיית טענתו כי החוב בתיקו הוא חוב מיוחד שהוא זכאי (בהיותו נושה מיוחד של החייב) להטיל בגינו עיקול על כספים המגיעים לחייב. נדחתה גם טענת הזוכה ביחס לזכותו לעיקול. (החלטה עליון 26.7.06 רע"א 2283/06). 29
בית המשפט קובע כי אין ליצור בהלכה פסוקה מעמד של דין קדימה לזוכה פרטני ולאפשר לו לפעול מחוץ לתיק האיחוד (פרט למקרים שנקבעו בחוק במפורש), ומכוח עקרון השיוויון יש לצרף לתיק האיחוד גם נושה (קרן השתלמות לעובדי הרשויות המקומיות בע"מ) שטוען שהכספים אותם חייבת לו הרשות המקומית החייבת הם בגדר "שכר עבודה" ולכן נהנים מדין קדימה. השופט יצחק כהן מתנגד בפסה"ד לדעת חברתו השופטת הרכה בר זיו בהחלטתה השונה בבר"ע 768/06 (פס"ד מחוזי חיפה 24.10.07 בר"ע 1900/07). 244
פס"ד עליון, שפוסק בניגוד להלכה הנ"ל בבר"ע 1900/07 ומאשר את החלטת השופטת בר-זיו הנ"ל בבר"ע 786/06, וקובע, כי חוב בגין שכר עבודה ו/או בגין פיצויי הלנת שכר עבודה נהנה מדין קדימה גם בהוצאה לפועל (ולכן נהנה מעדיפות בחלוקת כספים לפי סעיף 76 לחוק ההוצאה לפועל), ולכן גם אין לצרף את התיק הפרטני בו נגבה חוב זה לתיק האיחוד (החלטה עליון 2.3.08 רע"א 5935/07). 298
פיזור תיק האיחוד
בימ"ש מבטל החלטת ראש ההוצאה לפועל שקבעה שראש ההוצאה לפועל חסר סמכות לדון בהשלכות העובדה שהחייב יצר חוב גדול לאחר פתיחת תיק האיחוד וחתם על ערבות, תוך הסתרת מעמדו כחייב מוגבל באמצעים. בימ"ש קובע כי התנהגותו ותום ליבו של חייב (וחתימה על ערבות כאמור תוך הסתרת מעמדו כאמור הינה התנהגות חסרת תום לב) הינם בהחלט רלוונטיות לתיק האיחוד, ולראש ההוצאה לפועל חובה לבחון הדברים ולשקול הצורך בפיזור תיק האיחוד או בשינוי תנאיו (פס"ד מחוזי ב"ש 4.9.01 בר"ע 517/01). 360
אושרה החלטת ראש ההוצאה לפועל על פיזור תיק האיחוד, לאור העבודה שהחייב הפר הדרישות ההתנהגותיות החלות עליו ע"פ חוק ההוצאה לפועל, לא עומד בצו התשלומים שנקבע לו, יוצר חובות חדשים ואינו מציג אלטרנטיבה לפירעון. נפסק שחייב כזה לא ראוי להגנה במסגרת תיק האיחוד (פסק דין מחוזי ירושלים 16.7.06 בר"ע 2172/06). 69
בית המשפט מבטל החלטת ראש הוצל"פ לפיה לא פוזר תיק האיחוד, תוך קביעה שיש לפזר תיק האיחוד, נוכח העובדה שהחייב מנצל לרעה את ההגנה הניתנת לו בתיק האיחוד ואינו משלם דבר (פס"ד מחוזי ת"א 12.8.07 בר"ע 2872/05). 225
בימ"ש מבטל החלטת ראש ההוצאה לפועל שלא לפזר תיק איחוד חרף אי-עמידת החייב בצו החיוב בתשלומים בתיק האיחוד. בימ"ש סוקר את ההלכה הנוהגת ואת הרציונאל של תיק איחוד (לאפשר לחייב לפרוע חובותיו תוך פרק זמן סביר, תוך מעבר להליך גביה קולקטיבי אחד, שיש בו פגיעה בכלל לפיו מנהל כל בעל דין, זוכה, את ענייניו בכוחות עצמו וע"פ הבנתו). בימ"ש מדגיש, כי ראוי שהחייב, לאור היקף חובותיו, שאין סבירות שייפרעו בתוך זמן סביר, יפנה להליכי פש"ר (פס"ד מחוזי ת"א 24.6.08 בר"ע 1758/07). 356
בימ"ש מבטל החלטת ראש ההוצאה לפועל שלא לפזר תיק האיחוד. בימ"ש קובע, כי חייב שמשלם כספים בתיק האיחוד רק בעקבות הליכי מאסר הננקטים נגדו וחייב שלא מגיש מסמכים (כגון שאלון) בניגוד להחלטת ראש ההוצאה לפועל בתיק האיחוד, אינו יכול להמשיך ליהנות מהגנת תיק האיחוד (פס"ד מחוזי ת"א 24.6.08 בר"ע 1645/06). 357
בימ"ש מבטל החלטת ראש ההוצאה לפועל שלא לפזר תיק האיחוד. בימ"ש לא מקבל את נימוקו של ראש ההוצאה לפועל, לפיו אין תועלת בפיזור תיק האיחוד. בימ"ש קובע כי התועלת קשורה לתכלית קיומו של תיק האיחוד - פירעון חובות תוך זמן סביר (פס"ד מחוזי ת"א 24.6.08 בר"ע 1562/06). 358
בימ"ש מבטל החלטת ראש ההוצאה לפועל שלא לפזר תיק האיחוד. בימ"ש קובע כי חייב שלא משלם לפי צו התשלומים באופן סדיר וכן משלם פחות משיעור צו התשלומים, אינו ראוי להגנת תיק האיחוד. בנוסף, קובע בימ"ש, כי למרות שהוא מקבל את דברי ראש ההוצאה לפועל לפיהם פיזור התיק יביא לסירבול הליכי הגביה (שכן הזוכים ינקטו בהליכים מקבילים כנגד אותו חייב), עדיין מוצדק וראוי לפזר את תיק האיחוד, בשל חוסר הסבירות שבהותרתו פתוח בנסיבות שבהן החייב מנצל לרעה את הגנת תיק האיחוד (פס"ד מחוזי ת"א 24.6.08 בר"ע 1474/06). 359
העליון קובע קביעות לגבי התנהגות מצופה מחייב בהליכי פש"ר, שניתן להחילן בהיקש גם על התנהגות חייב מצופה מחייב בתיק איחוד: "דעתנו היא כי צדק בית המשפט המחוזי בהחליטו לבטל את צווי הכינוס. חייב שניתן לגביו צו כינוס זוכה להגנה מפני הליכי הוצאה לפועל. חייב כזה אינו רשאי ליטול את הדבש בלא העוקץ. צו הכינוס מטיל מגבלות שונות על החייב. בדרך כלל כולל צו הכינוס הוראה המחייבת את החייב בתשלום חודשי לקופת פשיטת הרגל. מיותר לומר שעל החייב לקיים את המגבלות ולשאת בתשלום בו הוא חויב. אם התשלום שהושת גבוה מדי לטעמו של החייב, רשאי הוא לפנות לבית המשפט בבקשה להקטנת שיעורו. מוכנים אנו להניח שאכן הסכום שהוטל על כל אחד משלןשת המערערים לשלמו מידי חודש היה גבוה יתר על המידה. אף אם כך הוא, אין לקבל שהמערערים יעשו דין לעצמם וחליטו באופן חד צדדי לא לשלם את הסכום. המינימום הנדרש הוא שיגישו בקשה להפחתתו של התשלום החודשי. עליהם היה לעשות כן בסמוך למועד בו הושת החיוב." (פס"ד עליון מיום 31.7.08 ע"א 2063/07 שלמה יצחקי נ' הכונס הרישמי). 440
שאילתה לגבי הגשת תביעת חוב
תביעת חוב
חידוש פעולות בהוצל"פ
מה מצב התיק?
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חשבון בנק למוגבל באמצעים+פקדון בהוצל"פ
האם ניתן לעקל רכוש בבית ?
למעט פיגור קל בתשלומים שהיה לי ושולם על ידי אני מקפידה לשלם בזמן. אני יודעת שקיימת מגבלה על ציקים אשראי, אני רק רוצה מקום להכניס אליו משכ' ולא יותר. (הודות לבנק ישראל שטיפלו בבקשתי הסכימו בבנק מסויים לפתוח לי חש') אנא תשובתכם.
שאלה שנייה אחד התנאים שנקבעו ע"י הרשם לפתיחת תיק חייב מוגבל באמצעים היה הפקדת סכום של 2500 ש"ח. הפקדתי אבל עדיין לא ברור לי לשם מה שמשמש סכום זה, ולאן הוא מועבר? תודה רבה לכם.
עוד קצת על עיקולים בהוצאה לפועל
חלק מקצבאותה ביטוח הלאומי ניתנות לעיקול וחלק לא.
הפיקדון כנראה מועבר לנושים בתיקים השונים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה בהוצל"פ לאחר סגירת התיק בבית משפט
ביצוע החלטה אחרת בהוצאה לפועל הינו פועל יוצא
יש לבחון את שניהם בכדי להביע דעה בעניין.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!





