פורום דיני תעבורה

פורום תעבורה הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום דיני התעבורה. שלילת רישיון, נקודות, מהירות מופרזת, תאונות דרכים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני תעבורה

עו"ד חנה דוד

שימשה בעברה כשוטרת, חוקרת ותובעת משטרתית. בעלת ניסיון של כ-20 שנים.

עמודים בצבע אדום לבן- תמרור חוקי?

אביב 18/01/13
שלום רב,האם עמודים בצבע אדום לבן הם תמרור חוקי? האם ניתן לתת קנס למי שחנה צמוד לעמודים שכאלה?אשמח אם תפנו אותי לחקיקה או פסיקה בנושא.תודה רבה!תודה!

עמודים בצבע אדום לבן אינם תמרור כלל וכלל, על פי

חיים 18/01/13
לוח התמרורים והנחיות להצבת תמרורים, אדום לבן יהיה תמרור חוקי רק עם צבוע על שפת מדרכה (חפש בגוגל "לוח התמרורים" ותראה מה ההגדרה) אם נרשם לך דוח בגין חניה לצד אדום לבן שהיה מסומן בעמודים, הדוח לא חוקי

האם חובה להפעיל ביטוח

יונתן 18/01/13
שלוםהיום פגעתי ברכב והנזק הוא מינימלי. כמה שריטות. אני מעדיף לתקן אותו אצל פחח שלי אם לא יסכימו לפיצוי כספי.השאלה האם יכולים לחייב אותי להפעיל את הביטוח שלי?ואם לא, האם יכולים להכריח אותי לתקן במוסך שאני לא רוצה.תודה,יונתן

אתה לא חייב להפעיל ביטוח, תשלם לנפגע, תמורת

חיים 18/01/13
חשבונית את הוצאות התיקון, הנפגע לא חייב לתקן במוסך שאתה רוצה, הוא רשאי לבחור מוסך משלו, אם לדעתך הוא עלול לדרוש יותר, בקש הערכה של שמאי רכב

נסיעת אופניים חשמליות על כביש (דו נתיבי)

אילן 18/01/13
יצאתי מחניה לכיוון שמאל לכביש דו נתיבי. מצד שמאל הגיח רוכב אופניים חשמליות שביצע עקיפה של מכוניות ופגע ברכב שלי. אני מתכוון לתבוע אותו על הנזקים שנגרמו לי אך אשמח לדעת האם יש תקנות כלשהן המגבילות נסיעה של אופניים חשמליות בכביש, או תקנות האוסרות ביצוע עקיפה שכזו ע"י אופניים (הכביש היה דו נתיבי).

אופניים חשמליות

יעקבי 18/01/13
שלום אילן,
בפברואר 2010 אושרה תקנת תעבורה המתייחסת לאופניים עם מנוע עזר חשמלי.
האופניים כשלעצמו נחשב כלי רכב והרוכב עליו מחוייב בציות לחוקי התנועה.
מנגד חלה עליך, הנהג, חובת הזהירות הכללית בהיכנסך לנתיב תנועה.

אי עצירה

יוחנן 18/01/13
שלום היום עצר אותי שוטר אחרי שבכניסה לכיכר לא עצרתי כמו כן לא היה לי רשיון והוא רצה לעקב אותי לתחנה .חברה שלי שהייתה איתי היתה צריכה לנהוג אבל הדבר הטמוע שהוא רק רשם את הפלאפון שלי ומספר הרכב ושאל אם יש לי ביטוח לפחות ורשיון רכב ושיחרר אותי ואמר שהוא ישלח את הדוח לבית .מה קורה פה?

אין חובת עצירה לפני ככר אלא...

עמית 18/01/13
אם נדרשת לתת ז"ק לתנועה במעגל.איו כרגע מידע נוסף. תצטרך לחכות ולראות, האם באמת ישלח לך דו"ח בדאר.סע בדרכים טובות.

כניסה למעגל תנועה

יעקבי 18/01/13
שלום יוחנן,
כפי שציין עמית, לא חלה חובת עצירה בכניסה למעגל תנועה אך תמרור 303 מחייב מתן זכות קדימה לרכב הנע במעגל ואם קם הצורך לעצור לשם מתן זכות קדימה אז חובה לעצור.
אין מציבים תמרור 302 (עצור) בכניסה למעגל תנועה כדי לא ליצור סתירה בין כללי מתן זכות קדימה על פי תמרור 302 לבין תמרור 303.
כאשר הנהג לא מציג רישיון נהיגה ואין בחזקתו כל מסמך מזהה אחר (עם תמונה) יש מקום לעכבו לתחנה לצורך זיהוי (זה הכלל).
ניתן לזהות נהג על פי נוסע אחר ברכב שיש לו תעודה מזהה עם תמונה. במקרה כזה נרשמים פרטי העד המזהה בדו"ח והוא ערב לזיהוי.
השוטר יכול לרשום הדו"ח במשרד ולשולחו אליך או לבעל הרכב ואפשר שלא יעשה דבר וישאיר אותך במתח.

דו"ח עירייה חלוט – בקשה להישפט

ערן 17/01/13
שלום ב- 08/2012 קיבלתי דו"ח חניה.לאחר קבלתו בדואר רשום הביתה, כתבתי מכתב לרשות החניה העירונית (כפר סבא) בבקשה לביטול הדו"ח.רשות החניה החזירה תשובה אך כנראה שלא הגיעה אלי מכיוון שלא היתה בדואר רשום.בפעם הבאה כבר קיבלתי מכתב מחברת שוה"ר (גובה את דו"חות החנייה עבור העירייה) ובו נכתב שחלף הזמן להגשת בקשה להישפט ושעלי לשלם את הדו"ח עם עוד מיני תוספות שהתווספו במשך הזמן.כתבתי להם גם מכתב (רשום) ובו פירטתי את אשר כתבתי למעלה וביקשתי שוב להישפט על הדו"ח.תגובתם היתה שהדו"ח חלוט, לא ניתן לעירעור, והם ימשיכו את נקיטת ההליכים מולי.אני סה"כ אזרח שומר חוק, איני מתכחש לחנייה כפי שבוצעה אך לדעתי לא מדובר בעבירה.הדו"ח ניתן תחת הסעיף 6(ד)(5) לחוק העזר: "לא יעמיד ולא יחנה...במקום כניסה לשטח המיועד להחניית כלי רכב או במקום שבו מונע מכלי רכב אחר את התנועה..."תמונה 1: מקום החנייה שבגינו נתקבל הדו"ח הוא על השטח השמאל של המעטפת. בסמוך לאבן השפה הגבוהה.תמונה 2: המחשה מזוית נוספת של כל מרחב התנועה, כניסה ויציאה שאפשרי.מה דעתכם/הצעתכם בשלב זה?

אם חנית על ה X, נעברה עבירה, אולי סעיף העבירה

חיים 17/01/13
לא תקין (לא בדקתי זאת) אבל ניתן לתקן כי הרי נעברה עבירהברגע ששולחים ערעור תמיד כדאי לעקוב בקשר לתשובה ולא להזניח זאת, העירייה לא חייבת לשלוח תשובה בדואר רשום,

מהן ההשלכות של בקשה להישפט בגין דו"ח על נסיעה באדו

סיון 17/01/13
הי לפני כחודשיים נסעתי באזור מגוריי. רציתי לפנות ימינה בצומת. היה אדום וחיכיתי אחרי תור של מכוניות שעצרו גם הן באדום. כשהתחלף לירוק ביצעתי פנייה. בצומת שאליה פניתי היה רמזור כתום מהבהב של הולכי רגל ועצרתי להם. ירדו כמה וכמה הולכי רגל בזה אחר זה ובזמן שחצו, הרמזור התחלף לאדום. הייתי כבר בתוך הצומת אז ברגע שהחוצים סיימו פינתי את הצומת והמשכתי בנסיעה. פתאום אני שומעת מאוחרי משטרה שמורה לי לעצור. עצרתי (והייתי מבוהלת כי אף פעם לא נעצרתי על עבירה ברנסיעה. פעם אחת על חציייה באדום כהולכת רגל) איך שפתחתי את הדלת שאלתי "מה עשיתי"?



השוטרת התנפלה עלי בציניות ושאלה "רמזור אדום זו המלצה בשבילך?." מכיוון שמעולם לא נעצרתי בגין עבירה ברכב והסיטואציה הייתה מאוד מלחיצה, התחלתי להסביר שעברתי בירוק אבל התחלף בזמן שהמתנתי להולכי רגל. היא אמרה "זה לא קשור הולכי רגל את עברת באדום. זה דו"ח ונקודות, תתקשרי אליהם אח"כ ואם ב- 5 שנים האחרונות לא היו לך עבירות - ימירו לך באזהרה". מכיוון שהסיטואציה הייתה חדשה לי והשוטרת הבטיחה שאם 5 שנים ללא עבירות - הדוח יומר- לא התווכחתי. כשחתמתי על הדו"ח היא אמרה "תחתמי שקיבלת את הדוח" וחשבתי שאני חותמת רק על כך שנמסר לי ולא שאני מסכימה אם מה שכתוב בו (אני יודעת, שיא התמימות). אח"כ שיחזרתי את הכל בראש ולפי מה שסיפרתי פה שקרה- הגשתי בקשה לביטול. הבקשה נדחתה בטענה שהגרסה שלי לא תואמת את גרסת השוטרת.+ שהיו לי עבירות ב- 10 שים האחרונות (חצייה באדום כהולכת רגל) - ואילו השוטרת אמרה 5 שנים- היא הטעתה אותי. הבחור שדיבר איתי לגבי דחיית הבקשה אמר "כן. שוטרים אומרים את זה לפעמים סתם כדי להיפטר ממך ולתת לך את הדוח". אני יכולה להישבע שהגרסה שלי היא הנכונה. אני שוקלת לבקש להישפט אבל הבנתי ששופטים מתעצבנים מזה ואוטמטית תופסים עמדת נגד הנתבע- האם זה נכון? גם על ההוראות בדוח כתוב שאם אשפט אהיה חשופה ל"עונשים נוספים חמורים" - במה מדובר? כמו כן, מה המשמעות של 10 נקודות ברישיון ומתי הן מתבטלות? כי חלק ממה שמפריע לי זה שיהיו לי סנקציות שקשורות לנקודות על משהו שלא עשיתי.אשמח לתשובה בהקדם כי אני כבר אמורה עד ה-20 לחודש לשלם או לבקש להישפט. (ורק אתמול גיליתי שהבקשה נדחת כי התקשרתי למוקד המשטרה)תודה רבה מראש (: ויום נעים.(אגב, במעמד קבלת הדו"ח הייתה תחושה מאוד חסרת אונים שהיא פשוט החליטה מראש שאני אשמה ולא משנה מה אגיד. היא לא מקישבה לעומק)

לפי דברייך נסעת באדום,אז על מה להישפט ?

מיקו 17/01/13
את מספרת "ירדו כמה הולכי רגל ובזמן שהם חצו ,הרמזור התחלף לאדום "
איך בדיוק היית בתוך הצומת ?,אם אפשרת להם לחצות ,היית לפני מעבר החציה ,הרמזור התחלף לאדום ,ובכל זאת נסעת ,
אם תשפטי ,או שהשופט יחוס עליך ותקבלי "רק " את הקנס המקורי 1000 ש"ח .או שלילה,קנס מוגדל על תנאי .

תשלמי לפני שהקנס יעלה, אין לך כל עילה לביטול

חיים 17/01/13
הדוח או לצאת זכאי במשפטעל אור אדום לא ממירים לאזהרה

פניה ימינה בצומת מרומזר

יעקבי 18/01/13
שלום סיון,
תגובתי ללא קריאת הנסיבות הרשומות בדו"ח.
פניה ימינה במופע ירוק בצומת מרומזר במשולב עם אור ירוק להולכי רגל היא מצב של קונפליקט לא בריא מבחינה בטיחותית. רבים וטובים נתנו על כך את הדעת (את יכולה למצוא הרבה חומר אקדמי בנושא, כולל חומר פרקטי של משרד התחבורה בנושא תכנון מעברי חציה וההתנהלות בהם).
לעניינך:
את מציינת שנכנסת לצומת במופע ירוק, פנית ימינה, נעצרת לפני מעבר חציה על מנת לתת זכות קדימה להולכי רגל במעבר. בינתיים התחלף האור ברמזור לאדום. המשכת בנסיעה. עד כאן העובדות (לפי תיאורך).
המחוקק לא קבע מה דפוס ההתנהגות בסיטואציה.
אם במצב בו עמדת לתת זכות קדימה להולכי הרגל היתה נגרמת הפרעה לתנועת רכבים המגיעים מכיוונים אחרים (עקב חסימת נתיב) כי אז חובה עלייך לפנות את הצומת, לאמר, להמשיך בנסיעה. אם לא היה בעצירתך כדי לגרום הפרעה לתנועה כי אז שומה עלייך להמתין למופע הבא.
לעניות דעתי יש מקום לפנות לבית המשפט. זו דילמה ידועה ובית המשפט יתייחס בכובד ראש אם תדעי להסביר בצורה צלולה את העובדות לאשורן תוך הסתייעות בתמונות וסקיצות.
צדקה השוטרת שאמרה כי אחד הקריטריונים להמרה באזהרה הוא גיליון תעבורתי נקי ב-5 שנים האחרונות. אלא שבסעיף אשמה של רמזור אדום אין ממירים באזהרה.
נקודות נמחקות כעבור שנתיים ממועד העבירה באם לא נזקפו לחובתך למעלה מ-22 נקודות (כי אז יימחקו כעבור 4 שנים ולאחר ביצוע אמצעי תיקון, קרי - קורס נהיגה נכונה).

שוטרת מתנכלת

ירון אשכנזי 16/01/13
שלום רב אבקש לספר בקצרה את סיפורי ואשמח לקבל תגובות מקצועיות
אני ירון נהג זהיר ללא דוחות וללא נקודות אתמול בשעות הצהריים רכב משטרה סמוי נסע אחרי ואותת לי לעצור
ירדו שתי שוטרות מהניידת ללא כובע ואם סיגריה ביד וטענו כי דיברתי בטלפון הנייד הראתי להם כי הלפון מחובר לדיבורית ואני עדיין בזמן שיחה של רבע שעה הן ביקשו רשיון נהיגה ובלי לחשוב פעמיים נכנסו לניידת ורשמו דו"ח הבנתי שאין אם מי לדבר ניתקתי את הטלפון מהדיבורית ויצאתי לצלם את ההתנהגות הבזויה שלהם לא הסכמתי לחתום על הדו"ח הרצוף שקרים והן התחילו לאיים וזרקו לי את הדו"ח לתוך הרכב הבנתי שרק בית משפט יעזור ונסעתי
היום בבוקר בעודי עושה בדיוק את אותה דרך מאתמול אותה שוטרת עצרה אותי שוב הפעם אם שוטר מתנדב בניידת הם ניגשו אלי לחלון ושוב היא ירדה בלי כובע ושוב המציאה שדיברתי בטלפון שקר לחלוטין !!!
שאלתי אותה איך היא עושה את ואם זה בכוונה היא המשיכה לשקר והשוטר שלידה צוחק עלי ביקשתי שימסור לי גם א פרטיו האישיים והוא סירב כי אם הוא ראה שדיברתי בטלפון שיבוא להעיד בבית משפט ואז התחילו איומים במעצר והזמנה למשפט על הפרעת שוטר בתפקיד ברגע זה הבנתי שהוא מבין שהוא טעה ומשקר ודרשתי את הפרטים שלו אך הוא סרב לתת נעמדתי מול הניידת והם התחילו לנסוע במטרה כאילו לדרוס אותי אז השוטרת ירדה מהרכב ודחפה אותי הצידה כמובן שחזרתי לאותו מקום ואז הם איימו במעצר אמרתי שיעצרו אותי והאמת תתברר הם הזמינו ניידות כאילו אני עבריין ותתפלאו מה היה הגיעה קצינה וקצין בשתי ניידות ופשוט אמרו לו שהוא חייב לתת לי פרטים והרגיעו אותי בו בזמן הראתי לקצינים את הדיבורית והתמונות מאתמול כמובן שהיו עדים לאירוע שגם צילמו ונתנו לי שמות ופרטים שלהם אם אני יצטרך עדות על התנהגות והם אמרו שהם מתביישים ושאני ייגש לקצין שלהם בתחנה ניגשתי לתחנה והקצין הסתכל עלי בעיניי עגל ואמר אני לא מתכוון לעשות משפט שדה תפנה למח"ש .
מה עלי לעשות ?

תפנה למח"ש

דוד, מתנדב בתנועה 17/01/13
אם אני מקבל את הסיפור שלך בלי שאלות, הרי שיש צורך לברר את הענין עד הסוף. רק מח"ש יכולה לעזור לך למצות את היושר והצדק.חזור לספר מה נגמר

יש בסיפור התנהלות בלתי נאותה משני הצדדים

יעקבי 18/01/13
שלום ירון,
טוב תעשה אם תסרוק את הנסיבות בדו"ח ותציג בפורום זה ע"מ שנקרא את הגירסה הנגדית.
שאלה אחת: האם בשלב כל שהוא אחזת הנייד בידך?

חניה באדום לבן

זוהר 16/01/13
האם קנס העיריה לחניה באדום לבן הינו 250 ש"ח ?

כן

חיים 16/01/13

שאלה דחופה!!!

דניאל 16/01/13
שלום, נגד נאשם הוגש כתב אישום בגין נהיגה בשכרות וצורפה חוות דעת של טוקסיקולוג. הנאשם הגיש חוות נגדית. האם עורך חוות הדעת הנגדית חייב להתייצב לחקירה או שרק אם התביעות מזמנים אותו לחקירה נגדית? יש לציין כי הנאשם מזמן את עורך חוות הדעת שהוגשה מטעם התביעה.

האם עורך חוו"ד צריך להיות נוכח בדיון?

עו"ד אלון מור יוסף מנהל 16/01/13
שלום דניאל,

עורך חוות הדעת חייב להיות נוכח בדיון אם התיבעה מבקשת לזמנו על מנת לחוקרו על חוות דעתו.

אם התביעות אינם חולקים על תוכן חוו"ד, ניתן להגישה מבלי לזמן את עורכה.

ייעוץ של עו"ד המתמחה בתחום התעבורה יכול להביא להקלה משמעותית בעונש.

בכבוד רב,
אלון מור יוסף, עורך דין,
מנהל פורום דיני תעבורה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מצלמת מהירות ברמזור

שי 15/01/13
צילמה אותי מצלמת מהירות שנהגתי אם רכב של העבודה רכב לייסינג ואני רוצה להגיע לדוח לפני שהוא מגיע לחברת לייסינג ומשם לחברת עבודה מה אפשר לעשות.   והאם מפחיתים במצלמות החדשות 5 קמ"ש אשמח אם תצרו איתי קשר תודה

מהירות מופרזת שנקלטה על ידי מצלמה

עו"ד אלון מור יוסף מנהל 16/01/13
שלום שי.

יתכן וקיימת דרך להגיע לדוח טרם הגעתו לחברת הלייסינג. עליך לאתרו בתביעות המשטרתיות, לקבוע לגביו פגישה עם תובע משטרתי טרם הדיון הראשון בתיק, להסב את הדוח על שמך, ואז להחליט על המשך פעולה לגבי הדוח.

ייעוץ של עו"ד המתמחה בתחום התעבורה יכול להביא להקלה משמעותית בעונש.

בכבוד רב,
אלון מור יוסף, עורך דין,
מנהל פורום דיני תעבורה.

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם אני רשאי לשמש כמלווה לנהג חדש?

אבי 15/01/13
שלום
אני בן 26 עם רשיון נהיגה משנת 2004
לפני כשלוש שנים נפסלתי מנהיגה למשך 11 חודשים עקב נהיגה בשכרות, תקופת התנאי כבר נגמרה וכיום יש לי רשיון בתוקף.
חבר שלי כרגע הוציא רשיון והוא צריך מלווה למשך שלושה חודשים.
האם אני רשאי לשמש לו כמלווה?
תודה.

רשאי

עמית 15/01/13

מי רשאי להיות מלווה לנהג חדש

יעקבי 15/01/13
שלום אבי,
מי רשאי לשמש נהג מלווה?

בן 24 שנים ומעלה, המחזיק ברישיון נהיגה בתוקף לאותו סוג רכב 5 שנים לפחות
בן 30 ומעלה, המחזיק ברישיון נהיגה שלוש שנים לפחות
מורה לנהיגה בעל ותק של חמש שנים בנהיגה.

נהיגה עם מלווה, מהם הכללים?

עו"ד אלון מור יוסף 16/01/13
שלום אבי,

בשים לב לאמור בפנייתך, אין מניעה שתשמש כנהג מלווה.

העובדה כי רישיונך נשלל אינה משפיעה בשלב זה על האפשרות שלך לשמש כמלווה לנהג חדש, חובך לחברה שולם זה מכבר.

בברכת נהיגה בטחה,
ובכבוד רב,
אלון מור יוסף, עורך דין,
מנהל פורום דיני תעבורה.

מדבקת פרסום שהודבקה ללא אישור

דוד 14/01/13
ערב טוב,ברצוני לדעת, אם זה שהודבקה לי מדבקה ללא רשותי ובלי ליידע אותי על האוטו במוסך מסויים, וכאשר מנסים להוריד את המדבקה מתקלף צבע מהרכב, היא עילה לתביעהבתודה מראש וערב טוב

כדאי לפנות לפורום דיני נזיקין.

יעקבי 14/01/13
שלום דוד,
סוגיה זו לא שייכת לתחום דיני תעבורה.

התיישנות דו"ח תעבורה – רכב ליסינג

אבא הלוי 14/01/13
צולמתי לכאורה בדצמבר 2011.
חברת הליסינג העבירה את שמי למשטרה, והדו"ח נשלח לכתובת שגויה בפבואר 2012.
עכשיו המשטרה רוצה לשלוח לי דו"ח חדש לכתובת נכונה.
האם ההתישנות היא שנה - ואז הדו"ח בטל, או שנתיים?
לא ברור לי המקרה בחוק שבו ההתישנות שנתיים.

התיישנות

יעקבי 14/01/13
שלום אבא הלוי,
התיישנות דו"חות משטרתיים כעבור 10 שנים אם הוכח שלא נעשה ניסיון לגביית החוב במשך שלוש שנים רצופות.

רכב חברה מצולם - התיישנות היא שנה

חיים 14/01/13
לאחר העברת השם לנהג - ההתיישנות כפי שנכתב קודםבקיצור - לדוח שלך אין עדיין התיישנות

חניה בתחנת אוטובוס

ארנה 14/01/13
האם לפקח של העיריה יש סמכות להטיל קנס על חניה בתחנת אוטובוס?

כן

חיים 14/01/13

גרירית רכב בתל אביב

עמית 14/01/13
שלום,

ברצוני לשתף אתכם במקרה אשר קרה לי הבוקר, אודה לכם על הסבלנות.

אתאר את מקום החניה ומשם אפרט על התלונה.

את האוטו החניתי במקום חניה אשר לא מסומן בבירור – לא ניתן להבדיל בין
האדום לבן לכחול, בנוסף לכך החניה מותרת ל -12 מטר מהתמרור – 18:00- 0900 למחרת
אני החניתי בקצה של של ה-12 מטר במיקום אשר לא ברור אם הוא אדום לבן או כחול לבן.

נוסף לכך באותו בוקר סגרו את רחוב טרומפלדור בעקבות פעילות מנוף באתר
בניה, אני תושב רחוב סמוך ולא ניתנה לי שום התראה בנושא!

למחרת בבוקר סביב 0800 ראיתי שאת הרכב שלי החליף המנוף והעיריה גררה
לי את הרכב (כך אמר לי הקבלן),  כאשר באתי
לשחרר את הרכב היה רשום הקנס: חנית רכב במקום אסור חסימת אתר בניה-  לאתר בניה הנ"ל ישנה כמה כניסות ואין שילוט
שמראה שזה שכן כניסה לאתר בניה?

אני חושב שגרירת הרכב הייתה לא מוצדקת – לא התריאו על פעילות המנוף,
סימון המדרכה לא ברור ואין שילוט על הכניסה לאתר בניה !

אשמח לקבל עצות בנושא ?

תודה

גרירת רכב

יעקבי 15/01/13
שלום עמית,
טוב היה לו צרפת צילום של המקום עם התימרור ואבני השפה.
האם התכוונת לתמרור 439?.
אם הבחנת באדום-לבן (אף כי לא מספיק ברור) מדוע חנית?
האם חנית מול כניסה לאתר בניה? לא חיב להיות שילוט, די בכך שמבחינים בכניסה כל שהיא. הטיעון שיש כמה חלופות לכניסות הוא לענין.
כתבת שחנית "בקצה של ה-12 מטר". האם בתחום 12 המטרים או אחריהם?
האם תחום 12 המטרים גובל במדרכה עם אבני שפה אדום-לבן?

רישיון נהיגה

ארז 14/01/13
שלום
האם מותר לעובד במוסך שיש לו רישיון לנהוג ברכב שבא לתיקון כמו מונית או ניידת משטרה לדוגמא

מותר בתחום המוסך

יעקבי 14/01/13
שלום ארז,
פקודת תעבורה מס' 10 קובעת שלא ינהג אדם ברכב ללא רישיון תקף ומתאים לסוג הרכב. בסוף הפקודה יש סייג.
10. (א) לא ינהג אדם רכב מנועי אלא אם הוא בעל רשיון נהיגה תקף לרכב מאותו סוג, שניתן על פי פקודה זו, ולא ינהג אדם אלא בהתאם לתנאי הרשיון זולת אם פוטר מחובת רשיון נהיגה ובמידה שפוטר.

למוסכניקים יש אישור מיוחד לנהוג ברכבים 'מיוחדים' בתחום המוסך.
לא מצאתי הוראה אחרת.

נהיגה במהירות מופרזת

מוטי 14/01/13
נתפסתי נוהג במהירות 122 בכביש שמהירותו 80.השעה היתה 8 בבוקר, שלושה נתיבים בלי רכבים לידי ולא שמתי לב למהירות. אני בעל רישיון 15 שנה ומעולם לא קיבלתי דו"ח והרקורד שלי במסוף נקי.

צלצלתי לתובעת המשטרתית שטוענת שהיא לא יכולה להימנע ממפשרה שכוללת פסילת רישיון בפועל. אני עובד מחוץ לעיר(ונוסע המון) ואני לא יכול להרשות לעצמי פסילה בפועל.

הסברתי לה שלהבנתי ניתן להגיע עם נתבעים כמוני להסדר שכולל רק פסילה על תנאי ולמשך תקופה קצרה-אבל היא,בשלה.

איך אני נמנע מפסילה בפועל? האם להגיע לבית משפט? לכתוב מכתב למחלקת תביעה בו אני משטח את טענותיי?

שימוע?

יעקבי 14/01/13
שלום מוטי,
האם עברת שימוע בפני קצין תנועה? אם כן, מה הוחלט?

נתפסתי נוהג במהירות מופרזת, מהו העונש?

עו"ד אלון מור יוסף 16/01/13
שלום מוטי,

נהיגה במהירות מופרזת, מסוג הזמנה לדין, נחשבת בעיניי התביעות המשטרתיות וביהמ"ש לעבירה חמורה אשר פוטנציאל הסיכון הנובע ממנה גבוה ביותר. לפיכך נוטים הם להחמיר עם עונשם של נהגים המואשמים בעבירה מסוג זה.

מניסיוני, כאשר מדובר בעבירה דומה לזו שבוצע על ידך מבחינת נתוניה ובשים לב לעברך התעבורתי ונחיצות רישיון הנהיגה, ניתן לסיים את התיק, זאת לאחר בחינת חומר הראיות הקשור לתיק זה, ללא פסילה בפועל של רישיון הנהיגה, אלא פסילה על תנאי וקנס מתון.

ייעוץ של עו"ד המתמחה בתחום התעבורה יכול להביא להקלה משמעותית בעונש.

בכבוד רב,
אלון מור יוסף, עורך דין,
מנהל פורום דיני תעבורה.

קבלתי הזמנה לנהיגה נכונה, בגין 16 נקודות חובה

אופיר 13/01/13
העבירה הראשונה ב 2006 והשניה ב 2007. בשנת 2007 רשיוני נפסל בגין עבירה אחרת, בהתאם להחלטת שופט. לאחר שנתיים עשיתי טסט ותיאורי כדי לקבל את רשיוני. האם עלי לעבור קורס הדרכה נכונה, הרי הוצאתי רשיון מחדש בשנת 2010.

קורס במשרד הרישוי

עו"ד מיכל סיני 14/01/13
אופיר שלום,

למען הסר ספק יש לברר זאת מול משרד הרישוי,

ניתן לעשות זאת גם טלפונית.

מיכל סיני, עו"ד

קורס נהיגה

גיא למען הבטיחות בדרכים 18/01/13
פניתי לחבר שהוא מדריך בקורסים הנ"ל ולהלן תגובתו:
כל עוד הנקודות רשומות במשרד התחבורה חובה לבצע את אמצעי התיקון – קורס לנהיגה נכונה.
עם סיום הקורס והצלחה במבחן , הנקודות ימחקו / יתאפסו מאחר שכבר עברו 24 חודשים מיום ביצוע העבירות.
כאמור חובה לעשות את הקורס.
השלילה היתה ע"י בית המשפט. הקורס ע"י משרד התחבורה בגין הניקוד.

חובת לימוד "בטיחות בדרכים" מגן חובה עד יב' כולל בגרות!
תמיכתך חשובה ונחוצה! תודה!
קישור לתמיכה: http://www.hukim.co.il/law/721
גיא הלוי, למען הבטיחות בדרכים
מייל : guyhalevy@gmail.com

קנס -חניית רכב שחציו באזור כחול לבן וחציו עפר

ליאור 13/01/13
שלום ,החנתי את רכבי מסמיכות לדרכה שאיננה סלולה(עפר ) אך אבן השפה שלה צבועה בצבע כחול לבן שבסיומה מתחברת לעפר .הרכב חנה כך שחציו היה בצבע כחול לבן וחציו היה בדרך עפר .דוח שקיבלתי הינו ע"פ סעיף 210 (5) ב העמדת/החנת את רכבך במקום חניה מסודר מבלי לשלם אגרת חניה כאמור בחוק העזר .האם הדוח מוצדק .. תודה לעונים .

אם חלק מהרכב חנה בתחום הכחול - הדוח תקין

חיים 13/01/13

נהיגה בשכרות

משה 13/01/13
שלום , אני משה בן 20 נתפסתי על נהיגה בשכרות מלפניי כחדשיים 310 מקג, העורך דין שלי דחה לי את המשפט עד שיגמר לי הנהג חדש והגיע לטיעון עם הטובע לעונש של חודשיים שלילה בלבד + תאוריה .
מה הסיכוי שהעונש ישתנה ? שמעתי שיש חוקים חדשים שנכנסו ב 2013

עסקה טובה

יעקבי 13/01/13
שלום משה,
רף האכיפה לנהג חדש עומד על 50 מיקרוגרם אלכוהול ב-1 ליטר אויר נשוף, זאת לעומת רף של 240 אצל אחרים.
אם השופט יאשר את עסקת הטיעון אפשר לאמר שתצא ממש בזול.
זאת לדעת כי על פי החוק היית צפוי לקבל שלילת רישיון מינימום שנתיים.

אוטובוס לא מגיע לתחנה

מיכאל ש. 12/01/13
מה קורה כאשר אוטובוס לא מגיע לתחנה כאשר:1. האוטובוס הינו האחרון לאותו יום2. אין שום אוטובוס אחר בסביבה שמגיע ליעד הרצוי (קו בין-עירוני) או קרוב לעיר הרצויה.3. מענה הטלפוני של החברה בשעות האלה 21:40 הוא בכלל מוקד אנשוי חיצוני של החברה משמע אין להם שום אפשרות לדעת מה קורה גם אם היו רוצים.לי זה קרה המתנתי עד 22:30, הקו הרגיל מגיע בסביבות 21:30, כאשר מעס עלי העניין הייתי צריך לנסוע לתחנה מרכזית בתל-אביב ומשם אוטובוס לעיר המגורים, העניין שמהאוטובוס הזה אני צריך ללכת כקילומטר נוסף הליכה משעה 00:20.אחראי שכתבתי מכתב תלונה לחברה (ויאוליה, בעיקר עובדים באזרו יבנה-אשדוד), קיבלתי מהם פיצוי "הולם" של 4 ניקובים כאשר כל ניקוב ניתן לנסוע איתו ללא הגבלת סכום נסיעה לכיוון.מבחינתי זה זלזול מלא בקהל היעד אך העניין שזה קרה שוב רק הפעם עם סיבות הרבה יותר מחמירות.מה עלי לבצע בכדי לקבל פיצוי הולם כראוי?





*הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין באשדוד

לכתוב למשרד התחבורה.......

גיא למען הבטיחות בדרכים 12/01/13
דרור גנון הוא האחראי על התחבורה הציבורית במשרד.
אם מדובר בתופעה או בבעיה שלא נפתרת פנה לתוכנית "יהיה בסדר" בגלי צה"ל (גם בפייסבוק) הם מטפלים בעוולות נגד האזרחים.

חובת לימוד "בטיחות בדרכים" מגן חובה עד יב' כולל בגרות!
תמיכתך חשובה ונחוצה! תודה!
קישור לתמיכה: http://www.hukim.co.il/law/721
גיא הלוי, למען הבטיחות בדרכים
מייל : guyhalevy@gmail.com

פנה לפורום המתאים

עו"ד מיכל סיני 14/01/13

נהיגה ללא רישיון

יהודה 12/01/13
נתתי לידידה שלי לנהוג בחנייה ונכנסנו ברכב (לא היה נזק רב רק שיפשופים קטנים) ברחנו מאזור בגלל לחץ,אחרי יומים הגיעו אלי שוטרים לבית וחקרו אותי ...מפה לשם יש לי משפט ורציתי לדעת מה יהיה בגורלי.?שנתתי לידידה בלי רישיון לנהוג(ושילמתי את הנזק של האוטו שנכנסנו בו)..

הגורל נקבע ע"י האדם ומעשיו

גיא למען הבטיחות בדרכים 12/01/13
בוא נבחן בקצרה את מה שקרה:
מתן היתר לנהיגה ללא רשיון.
גרימת נזק לרכב אחר.
אי השארת פרטים ובריחה מהמקום.
עכשיו בוא נניח שמישהו עשה את לך: מישהו נתן לחברו (ללא רשיון) לנהוג, לפגוע ברכבך (קלות.....), לא להשאיר פרטים ולברוח מהמקום.
מה היית רוצה לעשות לנהג:
לתלות/להרוג אותו?
לקחת את רשיונו למספר שנים?
להחרים את רכבו?
עוד משהו.......
תחשוב על כך, ככה נראית המדינה שלנו. יתכן בהחלט שאתה אדם נורמטיבי, רגיל, שומר חוק וכד', אולם מאחרי המקרה, כבר לא! לכן אנחנו כל כך עקומים, הפשע נמצא בכל מקום והעבריינים ח-ו-ג-ג-י-ם!!!!!! מצמידים מטען להריגת אנשים לרכבים, שודדים, נוכלים וכד'.
אי לכך הייתי שולל לך את הרשיון לצמיתות (על הרעיון לתת למי שאין לה רשיון היתר לנהוג), תשלום פיצוי לנהג הרכב הנפגע ומאסר בגין בריחה מהמקום.
כמובן שגם ה"נהגת" אמורה להיענש.
צר לי על המילים הקשות, אולם הגיע הזמן שנהיה מדינה ולא ג'ונגל.
רגע לפני שאתה מבצע עבירת תנועה, תחשוב על משפחתך שתצטרך לטפל בך כנכה, או לחיות בלעדיך
גיא הלוי, למען הבטיחות בדרכים
מייל : guyhalevy@gmail.com

הרשאה לאחר לנהוג, גרימת תאונה ובריחה מהמקום

יעקבי 12/01/13
שלום יהודה,
עברת מספר עבירות חמורות באותה סיטואציה:
1. הרשאה לאחר לנהוג ברכבך כשאתה יודע שאינה בעלת רישיון.
2. הוראת נהיגה ללא הסמכה ולא ברכב של לימוד נהיגה.
4. נהיגה ללא ביטוח (הפוליסה שלך לא מכילה הרשאה לתנאים הנ"ל).
5. גרימת תאונה עם נזק בלבד.
6. בריחה מהמקום ללא השארת פרטים ("פגע וברח").
7. התנהגות בקלות ראש בהיותך אחראי על הרכב.

העונש עלול להכיל את כל המרכיבים הבאים:
מאסר בפועל (אפשר שירוצה בעבודות שירות), מאסר על תנאי, שלילת רישיון בפועל, שלילה על תנאי וקנס.

הענישה מושפעת מגילך, ותק הנהיגה שלך, גיליון ההרשעות שלך, הבעת חרטה כנה מצידך, דרישות התביעה לענישה וזהות השופט.

נהיגה ללא רישיון

עו"ד מיכל סיני 14/01/13
יהודה שלום,

מדובר במספר עבירות, לא מדובר בפגע וברח אלא באי השארת פרטים וההבדל הוא גדול.

אינני מכירה את הארוע, את נסיבות המקרה ואת עברך, אבל מנסיוני ברוב המקרים תיקים כאלה ניתן לסיים בפסילה של מספר חודשים קנס ומאסר על תנאי.

תשובתו של הגולש יעקבי איננה מדויקת בתיקים מסוג אלו מאחר ומדובר בתאונת נזק לא מבקשים מאסר בפועל.

בברכה,
מיכל סיני, עו"ד

התנגשות בחניון מחוסר תשומת לב ברכב שנסע ברברס

לוק 11/01/13
שלום,לפני כמה זמן הסעתי את בני לבית הספר ונכנסתי לחניון של בערך 50 מטר בין שני בנייני מגורים עם חניות משני צדדים. אחרי שירד בסוף החניון  התחלתי לנסוע לאחור כדי לצאת מהחניון ורכב יוצא מאחת החניות ,מחוסר תשומת לב של הנהגת,התנגש  בדלת האחורית שלי.האם הנסיעה ברברס מבטלת את אשמתה של הנהגת?תודה,

לשניכם אחריות תורמת.

יעקבי 11/01/13

כפי שכבר אמרו לך

אור 16/01/13
כמו שאמרו לך, לשניכם יש אשמה בתקרית. יחד עם זאת אין ספק כי בעת נהיגה ברברס שדה הראייה מוגבל יותר ויתכן ועליה היה לצפצף. השאלה היא גם מהות הנזק שנגרם. אם נגרם נזק משמעותי יתכן שעדיף להתייעץ עם עו"ד תעבורה בנושא.

האם זאת זכות הנהגים לדעת את מיקום מצלמות המהירות?

יואל לוי 09/01/13
האם זאת זכות הנהגים לדעת את מיקום מצלמות המהירות?



האם יש חוק האוסר על אי פרסום מיקומם של מצלמות המהירות?

שאלת שתי שאלות ,,,,

מיקו 09/01/13
מה אתה מתכוו,ן אם שאלתך,האם על הרשויות לידע את הנהגים ? התשובה היא לא.
אם שאלתך ,האם יש חוק על אזרח (לא מישהוא מתןך המערכת ) לפרסם היכן מוצבות מוצבות ,התשובה היא שכל אזרח יכול לפרסם.

מיקום מצלמות

יעקבי 10/01/13
שלום יואל,
מיקום מצלמות המהירות פורסם בהרחבה ואף עודכן בתקשורת הכתובה ובכל קשת המדיאה האינטרנטית.
לבטח קיבלת במייל או נחשפת למידע בפייסבוק.
אין בזה סוד.
אדרבא, משטרת התנועה החלה להציב פנסים כחולים מהבהבים על עמודי המצלמות כדי להרתיע ולהתריע.

לקראת שלילה

יאן 09/01/13
אני לקראת שלילה בעקבות בדיקת ינשוף, צפי לשנה וחצי שלילה.
למישהו יש הצעות להתנהלות לאחר שלילה? איך מתניידים ממקום למקום? נהג פרטי? מונית בקבלנות?
אודה לכל אינפורמציה רלוונטית ממישהו שקיבל שלילת רשיון.

חלק מהעונש הוא ללמוד להסתדר

דוד, מתנדב בתנועה 09/01/13
מה שיבהיר לך את חשיבות רשיון הנהיגה עבורך ומה המשמעות של אי-ציות לחוקי התנועה.לתת לך עצה של לשכור נהג פרטי זה מוצא נהדר, אבל לא כל אחד מספיק עשיר בשביל זה.תתכונן גם בסוף השלילה, ברגע שהיא מעל לשנה, להתחיל את הרשיון החדש מבדיקה במכון הרפואי לכושר נהיגה ומתיאוריה וטסטצפוי לך קורס ארוך, יקר ומעצבן

להלן הצעות להתנהלות

אבי 10/01/13
אמנם לא נשלל רשיוני מעולם אבל הרי לך פיסה של אינפורמציה רלוונטית:תלך הרבה ברגל ואז יהיה לך פנאי לחשוב איך לדחוף פרסומות בצורה פחות ברוטלית.

האפשרויות רבות

יעקבי 10/01/13
שלום יאן,
ראשית - תחבורה ציבורית (אוטובוסים, רכבות).
שנית - אופניים.
שלישית - רכי נוע.
רביעית - טרמפים עם חברים.
חמישית - ברגל.

יש לי הצעה קוסמת!

גיא למען הבטיחות בדרכים 11/01/13
אני מניח שהחלטת איך להתנהל מכלל העצות שקיבלת. על כך אין לי מה להוסיף. אתה תחליט את ההחלטה הטובה ביותר עבורך, ושיהיה בהצלחה.
יש לי הצעה בתחום אחר, אם תקבל את ההצעה אעזור לך ליישמה וכך תתרום רבות לקהילה מתוך נסיונך ובכך תעביר את המסר של מה שעברת לאחרים.
אני מציע לך לתרום להגברת הבטיחות בדרכים בכך שתרצה בפני בני נוער וחיילים שעל אף שיש להם רשיון, הם חסרי נסיון, ונוהגים בחוסר אכפתיות לחוק ולחיים.
בוא תחליט עם עצמך שכתוצאה ממה שאירע לך (וטוב שזה הסתיים כך ולא גרוע יותר) אתה רוצה למנוע זאת מהאחרים ואתה מוכן להעביר להם את המסר בנושא.
איני יודע מה תהיה דעתך על כך, לכן שים לב לחתימתי ולקובץ המצורף.
אשמח להיות איתך בקשר.

רגע לפני שאתה מבצע עבירת תנועה, תחשוב על משפחתך שתצטרך לטפל בך כנכה, או לחיות בלעדיך
גיא הלוי, למען הבטיחות בדרכים
מייל : guyhalevy@gmail.com
דילוג לתוכן