פורום דיני תעבורה

פורום תעבורה הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום דיני התעבורה. שלילת רישיון, נקודות, מהירות מופרזת, תאונות דרכים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני תעבורה

עו"ד חנה דוד

שימשה בעברה כשוטרת, חוקרת ותובעת משטרתית. בעלת ניסיון של כ-20 שנים.

הסדרי חניה שהשתנו

דן 26/05/14
קיבלתי דו"ח חניה מעיריית ת"א (100₪) על חניה במקום שהחניה בו מותרת בשעות הערב רק לבעלי תו אזורי.

הבעיה שלי היא שהמקום היה תמיד מדרכה כחול-לבן "רגיל" בה החניה מותרת בחינם לאחר השעה 19:00 ולמעשה הסדר החניה החדש הוחל לכל היותר מספר ימים לפני מועד קבלת הדו"ח (ידוע לי בוודאות כי שבוע לפני-כן החניה עדיין היתה מותרת).

המדרכה כבר היתה צבועה בכחול-לבן לפני-כן, ולא הוצב שילוט בולט על שינויים בהסדרי החניה, למעשה הדבר היחיד שהשתנה זה הכיתוב הצהוב מתחת לשלט החניה, אשר נמצא במרחק מה מהנקודה בה חניתי ולמעשה לעניות דעתי אדם רגיל לא היה יכול להבין כי הסדרי החניה השתנו מבלי ממש לחפש זאת, דבר שלא עלה על דעתי בהתחשב בעובדה שאני נוהג לחנות במקום הזה פעם בשבוע מזה זמן רב.

ברצוני לדעת האם יש לי עילה לבקש את ביטול הדו"ח, במידה והעירייה תסרב האם יש לי סיכוי לצאת זכאי בבית-משפט והאם קיים סיכון מהותי להגדלת הדו"ח במקרה זה.

תודה!

תנסה. כתוב מכתב וציין שהנך נוהג לחנות במקום

חיים 26/05/14
לעיתים קרובות והשילוט במקום שונה מספר ימים לפני קבלת הדוח ולא שמת לב לכך. אם תיבקש להשפט, לפני המשפט תדבר עם התובע וציין זאת , במשפט עצמו, יתכן שכן ויתכן שלא ששופט יבטל את הדוח.

מעבר חצייה

ישראל 25/05/14
למייטב הבנתי את החוק, מעבר חצייה נועד למעבר הולכי רגל. כשאני מגיע בנסיעה עם רכב למעבר חצייה, אני רואה את שני צידי המעבר חצייה ונניח משהוא כמו עוד מטר מהמדרכה בכל אחד מהכוונים, כדי לוודא שאיש לא יורד ממנה בהליכה. למייטב ידיעתי, על פי החוק, אם אין איש שהוריד כף רגל מן המדרכה אל הכביש, אין לי חובה לעצור ואני זכאי להמשיך בנסיעתי. אלא שהיום רבים רוכבים על אופניים וגרוע מזה על אופניים או קורקינטים חשמליים, לעיתים גם במהירות 30 קמ"ש, על המדרכה ויורדים ממנה אל הכביש - אל מעבר החצייה בלי להאט כלל. לפי התאור שלי, כשהגעתי למעבר החצייה להבטתי אל קצוותיו, לא ראיתי איש, אבל כשעליתי על המעבר החצייה התנגשתי באופניים חשמליות שלא יודע איפה היו כמה שניות קודם לכן. מה מצבי המשפטי?

מעבר חצייה

שמעון יעקבי 25/05/14
שלום ישראל,

מעבר חציה נחשב טריטוריה משותפת לכלי רכב ולהולכי רגל כאשר העדיפות להולכי הרגל.

אסור לנסוע על מעבר חציה במאונך לפסים. רוכבי אופניים והרוכבים על רכי-נוע החוצים ברכיבה את מעברי החציה מסתכנים ומסַכנים משתמשי דרך אחרים.

החקיקה מדשדשת אחר התופעה הנפוצה הזו ולכן אין אכיפה.

תופעות שתיארת מסבכות נהגים בתאונות בלתי נמנעות.

בית המשפט, לפני שמאשים את הנהג, בודק אם אכן התאונה היתה בלתי נמנעת או שלנהג חלק בנהיגה רשלנית.

חניית נכים

קארין עסיס 25/05/14
שלום רב,

ברצוני לדעת האם כשיש חניית נכים ארוכה במיוחד (ה'תופסת' מקום עבור 2 רכבים סטנדרטים) יש צורך בסימון מיוחד בתמרור  מספר 437 ? אציין כי התמרור מופיע בתחילת החנייה (מצד ימין של הכביש) והחנייה מתוחמת בסימון על הכביש (אך הסימון לא נראה בירור כלל). 



תודה מראש

אין צרך בסימון מיוחד לבד מתמרור 819(תוחמי חניה)

עמית 25/05/14

אם החניה מיועדת ליותר מרכב נכה אחד, חובה להוסיף

חיים 25/05/14
לתמרור 437 תמרור 439 המציין את מס' הרכבים , חייבים בנוסף לסמן תמרור 819

דוח על מהירות מופרזת

יבגני 25/05/14
שלום רב,

קיבלתי דוח שבו רשום:

נהגת בדרך שאינה עירונית עם שטח הפרדה בנוי בה מותרת מהירות מירבית 90 במהירות של 121, בניגוד לתקנה 54א לתקנות התעבורה.

הקנס בדוח בסך 3000 ₪.
האם סכום זה הגיוני בכלל?
תודה רבה מראש

זהו הסכום לרכב הרשום ע"ש תאגיד

עמית 25/05/14
רכב ע"ש תאגיד מקבל סכום פי 4 מרכב הרשום ע"ש פרטי.

כמו-כן, אין ניקוד חובה לרכב ע"ש תאגיד.

אם רצונך לחזור לקנס המקורי(750), עליך לשלוח בקשת הסבה למתנ"א(ת.ד. 120 פ"ת) אך בנוסף תקבל גם 8 נק' חובה.

לשיקולך.

הוספת חגורה לסקודה סיטיגו

משה אדמוני 25/05/14
קניתי סקודה סיטיגו חדשה ויש לה רק שני חגורות מאחור האם אפשר להוסיף חגורה שלישית ויש לזה תוקף חוקי וכמובן גם לחברת הביטוח?

אסור בתכלית האיסור

עמית 25/05/14
זהו שינוי מבנה וחייב לקבל אישור של רשות הרישוי לשם כך(לפני כן, אישור של המח' הטכנית של היבואן).

כמדומני, מצוין ברישיון הרכב, בחלקו התחתון(תנאים והגבלות), כי מותר להסיע רק 2 נוסעים בספסל האח'.

הצבת תמרור בזוית שגוייה

יוסף 25/05/14
בכל יום בדרכי לעבודה, אני מחנה את רכבי בחנייה תת קרקעית. אופן הנסיעה בחניון הוא בנתיב חד סיטרי, ומבנה החניון הוא בצורה ריבועית. לאחרונה קיבלתי רפורט על חנייה בחניית נכים. אני רוצה לציין מס' דברים שגויים.

1) הצבת התמרור היא בזוית 180 מעלות מכיוון הנסיעה, כך שאין באפשרותי, במהלך הנסיעה לראות את התמרור.(ראיתי ב"תקנות והנחיות תמרורים שתמרור צריך להיות מוצב ב-90 מעלות מכיוון הנסיעה.(בשאר חניות הנכים, התמרור הוצב כהלכה כלומר בזיות 90 מעלות)

2) חוסר עקביות בחניון לגבי חניית נכים: כל חניית נכים בחניון, בנוסף לתמרור, ישנו צבע כחול על הכביש. בחנייה שאני חניתי לא היה.

אשמח לקבל את חוות דעתכם














1 - צלם את התמרור מכוון נסיעת הרכב ואם אכן הוא

חיים 25/05/14
לא נראה היטב לנהג, דרוש את ביטול הדוח או בקש להשפט.

2. אין צורך בסימון נוסף מעבר לתמרור

אגב, האם מדובר בחניון ציבורי או פרטי

חיים 25/05/14

חניה ברידינג בשבת

סימונה 25/05/14
מבקשת לדעת עד איזה שעה או עד מתי ניתן להחנות רכב ברידינג באיזור של האוטובוסים בשבת.

קיבלתי את הדוח לפני צאת השבת.

אסורה החניה כלל וכלל במתחם האוטובוסים ברידינג

עמית 25/05/14

ברידינג מותר לחנות עד השעה 4 ביום שבת

חיים 25/05/14

70 מעל המותר

אורטל אגמי 24/05/14
על פי חוק מותר 300 בגוף שנתפס אלכוהול אם תפסו אותי 370 ועצרו אותי למשפט חשוב לציין שרישיון חזר לפני חודש וחצי אחרי תקופת שלילה של 11 חודש האם ימשיכו לעצור אותי?

אלכוהול ונהיגה

שמעון יעקבי 24/05/14
שלום אורטל,

על פי חוק סף הרמה המקסימלית הוא 240.

האכיפה מתחילה מ- 290 ומעלה.

מכאן שהחריגה אצלך היא 80.

משהושב רישיונך סע בזהירות ולא תיעצר. למדת לקח.

מהירות מופרזת נהג חדש

עידן 24/05/14
אני נהג חדש, חייל בן 20.
נתפסתי בכביש 90 ק"מ 152 מדרום ועצר אותי שוטר עם דבורה על 138 קמ"ש.
קיבלתי דו"ח ממחושב שבו רשום:
"נהגת ברכה הנ"ל בדרך שאינה עירונית המסומנת בתמרור 426 במהירות 133 קמ"ש, העולה על מהירות של 90 קמ"ש הרשומה בתמרור, בניגוד לתקנה 54(א) לתקנות התעבורה." סימול סעיף 6549 10 נקודות.

"נסיבות המקרה:
זוהה ע"פ ר.נ + תמונה, עם שני נוסעים ברכב, בודד לחלוטין. בהיותי בנסיעה צפונה, יצא הרכב הנ"ל לעקיפה שלי ומייד הגביר מהירותו, הגברתי המירות אחריו ונעלתי אותו במהירות של 138 קמש במקום 90 קמש, הדלקתי כחולים והבהבתי לו, ונעבר כעבור כ300מ, נעצרתי אחריו, קשר עין רצוף במהלך כל מהלך הנסיעה, ניגשתי לנהג, הוסברה העבירה, בניידת הוצגה מהירותו, מהירות הניידת וכיוון נסיעתו בייחד לניידת ונרשם דוח זה פחות 5 קמש ע"פ נוהל. לציין כי משני צידי הכביש לכיוונו ישנם שבילים שניתן בהם לנהוג רכב, אך באותה עת לא הייתה תנועת כלי רכב בשבילים אלו, כחו כן כל מהלך ההפעלה נגדו ועד הנעילה, נשמע צליל דופלר בודד ורצוף, נלקח רשיון הנהיכה של הנהכ וזומן למחר 07.04.14 לשעות שבין 16-17 לת.עיירות. איתי ית"מ מצ"ב זכ"ד שלו.

קיים תעוד נוסף"

הוא רשם בפרטי העדים אותו ועוד מתנדב וקיבלתי זימון לבית משפט השלום לתעבורה בבאר שבע.

זאת עבירה ראשון בהחלט שלי. שלושה חודשים מיום העבירה ו9 ימים מיום המשפט אני עתיד לסיים את תקופה הנהג החדש.
1. איזה עונש צפוי לי בבית המשפט?
2. האם כדאי להיעזר בעו"ד, וכמה ייצוג משפטי יעלה?
3.האם יש ייצוג מיוחד לחיילים שאין באפשרותם ממון לעו"ד אמיתי?
4.מה זה " קיים תעוד נוסף" בסוף נסיבות המקרה בדו"ח?
5. השוטר טוען כי עקפתי אותו והגברתי מהירות, דבר שאינו נכון (אני לא מטומטם מספיק בשביל לעקוף ניידת ולהגביר מהירות), האם ניתן לפסול את כתב האישום לפי עדות שקרית או לפי משהו אחר?
6. במידה ואני דוחה את המשפט עד שאיהיה נהג צעיר אשפט כחדש או צעיר ומה זה אומר מבחינת כובד העונש?
אשמח לתשובה בהקדם :)

אתה זקוק לחינוך מחדש

דוד, מתנדב בתנועה 24/05/14
למדת נהיגה, נבחנת בתיאוריה ונבחנת בטסט. עברת והוסמכתה לנהוג.

אז איפה הבעיה? אצלך. אתה החלטת שחוקי התנועה נועדו לנשים זקנות ולאהבלים שלא מבינים כלום ורק אתה, הצעיר שבחבורה, תראה להם ותדגים להם איך נוהגים נכון.

אז הנה חדשות בשבילך:

אנחנו, אלה שמשתמשים בכביש, נתנו לך אפשרות להצטרף לחברה מהוגנת של אנשים שנוהגים כחוק. לא רוצה לנהוג כחוק, אל תנהג בכלל.

בית המשפט יחזיר אותך למשבצת הראשונה של לימוד נהיגה, עם מבחני תיאוריה וטסט ונהג חדש בכדי שתלמד בדרך הקשה והיקרה שכדאי ורצוי לנהוג כחוק.

לגבי כן/לא עו"ד, תתיעץ עם עצמך ותבדוק את העלויות. אני מניח שגם בתורת המשפט אתה מבין טוב יותר מכל עורכי הדין ולפיכך תסתדר לבד.

חיילים כמוך יש בבימ"ש כל יום ואתה כבר לא עושה רושם על אף אחד. אנחנו, כולנו, רוצים אותך חי ובריא.

נהג כחוק. זה יותר בריא לכולנו, בעיקר לאמא שלך.

מהירות מופרזת

שמעון יעקבי 24/05/14
שלום עידן,

אדגיש כי עתה אתה מבין שנהגת בפזיזות ובחוסר אחריות בהיותך נהג חדש.

לא ציינת את שעת העבירה.

1. אתה צפוי לעונש של שלילת רישיון בפועל, שלילה על תנאי וקנס כספי.

2. אינך יודע לנהל תיק של מהירות מופרזת. שכ"ט עו"ד לא קבוע ונע בסביבות 2000 ש"ח.

3. מה זה "עוד אמיתי"? אם כוונתך לעו"ד המתמחה בדיני תעבורה אז תפתח את הארנק.

4. "תיעוד נוסף" מתייחס לעובדה שהשוטר הוסיף ופירט את נסיבות המקרה במיזכר שערך לאחר שמסר לך את הדו"ח.

כמו כן מדובר על אישורי כשרות המכשיר, תע"ץ ועוד. אתה רשאי לעיין בחומר זה. 

5. מול גירסתך ניצבת גירסת השוטר ושותפו. 

6. משרד הרישוי מתייחס ליום העבירה. נגמר הסיפור עם דחיית המשפט 'עד גמר נהג חדש'.
















נהיגה במהירות מופרזת - ענישה

עו"ד דורון ויגלר 24/05/14
עידן שלום,

1- חבריי פרטו בהרחבה את שצפוי לך.(לכן לא אחזור על דבריהם אלא אוסיף את הנדרש).

2- אם רישיון הנהיגה חשוב לך בהחלט מומלץ לקבל ליווי משפטי.(אני כבר הבחנתי באי אלו כשלים בדו"ח).

3- אינך זכאי לקבלת עו"ד מהסנגוריה הציבורית בעבירה זו.

4- לא סיפרת האם נפסלת ל-30 ימים מנהלית ביום 7.4.14?

בהצלחה,

מנהל פורום דיני תעבורה,

דורון ויגלר-עו"ד

דוח על אי ציות לתמרור עצור לפני כיכר

רחל 22/05/14
קיבלתי דוח  משוטרים מתנדבים על אי ציות לתמרור עצור לפני 

כניסה  לכיכר. 

לפי הידוע לי לפני כיכר יש תמרור המורה על כיכר  ותמרור משולש. חיפשתי  מצב דומה שבו שלט עצור לפני כיכר ולא מצאתי בשום מקום. התמרור היה במקום לפני בניית הכיכר . יתכן שלא הסירו אותו.

אני רוצה לערער על הדוח בבית המשפט  האם כדאי.?

תודה.

אם בכיכר היה מוצב תמרור 303 (כחול עם חיצים במעגל)

חיים 22/05/14
שאומר

--מעגל תנועה תן זכות קדימה לתנועה החוצה את דרכך במעגל התנועה או במסילה- עבור את מעגל התנועה מצידו הימני---

שאינו מחייב עצירה הרי יש כאן סתירה בין תמרורים, בכניסה לכיכר לא מציבים תמרורים של זכות קדימה פרט לתמרור 303, לכן יש לך עילה לביטול הדוח או בקש להשפט

אמירה בלתי עניינית

דוד, מתנדב בתנועה 22/05/14
לידיעתך: מתנדב בתפקיד הוא שוטר לכל דבר.

אמירה שמדגישה "שוטרים מתנדבים" היא מתנשאת. 

פשוט לא לענין.

לגבי תמרור עצור, כאשר הוא קיים חובתך לעצור.

הערעור על ההגיון שבמיקום התמרור מקומו בועדת התנועה העירונית ואין לו שום קשר לציות לתמרור.

זימון לבית דין לעבורה על דוח מהירות ברכב חברה

שי 22/05/14
שלום, קיבלתי זימון לבית משפט על עבריה שהתרחשה בסוף 2012 ע"י רכב חברה וככל הנראה אני נהגתי. מדובר על מהירות מופרזת, נתפסתי על 134 בכביש של 100 קמ"ש. מה עלי לעשות? לגשת להשפט? לשלם את הדוח ולקבל את הנקודות? האם בבית משפט אני יכול לבקש שזמן הצבירה של הנקודות יחשב מרגע העבירה? או שהן נכנסות לתוקף רק בסוף הדיון? חייב להוסיף שאני בעל עבר נקי מעברות ותאונות וכו.

דו"ח מהירות

עו"ד דורון ויגלר מנהל 22/05/14
שי שלום,

1- אם הנתונים שמסרת בשאלתך נכונים אזי אתה קיבלת דו"ח ע"ס 750 ש"ח+ 8 נקודות.

2- כמו כן, אני מבין שביקשת להישפט.(לא פירטת את הסיבה ועל כן לא אוכל לענות האם זהו צעד נבון?)

3- לגבי מועד הצבירה הוא נרשם מיום ביצוע העבירה בכל מקרה (כמובן שרק אחרי הרשעה באופן רטרואקטיבי).

בהצלחה,

מנהל פורום דיני תעבורה,

דורון ויגלר-עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תאונה בעת יציאה מחניה

דויד 22/05/14
בעת יציאה מהחניה (יציאה ברוורס) של חניון של מרכז קניות נכנס בנו רכב שנסע ישר ושפשף את הקצה האחורי השמאלי של הרכב שלנו.באותו הכביש בחניון ישנם שני נתיבים ואחד מהנתיבים היה חסום ברכב שבא לתפוס את המקום שלנו (הוא עמד והפעיל איתות על מנת לתפוס את המקום של החניה לאחר שניצא ממנה),באותו הזמן חלף רכב במהירות ושפשף אותנו, בלי לשים לב שאנחנו יוצאים מהחניה.הנהגת שנכנסה בנו היא נהגת חדשה עם וותק של מספר חודשים על הכביש.בנוסף איך שהיא יצאה מהרכב לאחר שהיא נכנסה בנו היא הייתה עם הטלפון ולטענתה היא טוענת שהיא התקשרה רק לאחר המכה ולא הייתה עם הטלפון בזמן הנסיעה למרות שזהלא נשמע כל כך הגיוני.מי אשם בתאונה?

לשניכם אשמה תורמת.

שמעון יעקבי 22/05/14
שלום דוד,

נסעת אחורנית מבלי לנקוט את כל האמצעים לבטיחות הנסיעה.

הנהגת נסעה בחוסר זהירות מבלי להתחשב בגורמים "מאיימים" בדרכה.

דוח : 85 א לתקנות התעבורה

עמית וייסלר 21/05/14
שלום, כאשר נסעתי לעבודה עם האופנוע, הנחתי את תיק הגב שלי בין רגלי (ישנם ווים לתפיסה). מדובר בתיק גב רגיל אשר לא בלט מחוץ לדפנות האופנוע.

לשון הסעיף אומרת כי  "לא יוביל אדם מטען ברכב או עליו  לא אם כן מבנה הרכב, על כל חלקיו ואבזריו, מתאים להובלת המטען בבטיחות וכאשר –  המטען, מכסהו ומכסה הרכב, מחוזקים היטב באופן שלא יישמטו ולא יתרופפו עקב הנסיעה או מחמת הרוח"

האם לשון הסעיף עומדת בדרישות הדוח? האם יש טעם לערער על הדוח?

תודה רבה לעונים

מה נרשם בנסיבות הדו"ח?

שמעון יעקבי 22/05/14
שלום עמית,

על מנת להשיב יש לקרוא את שרשם השוטר.

דוח : 85 א לתקנות התעבורה

עמית וייסלר 23/05/14
בנוסף לאמור, אינני מצאתי הגדרה בחוק העונה לשם "מטען" , כאשר בדקתי באתר משרד התחבורה במדריך הובלת מטענים לרכב ישנם "סוגי מטענים" -אשר אינן מכילים תיק גב.

האם יכול להיות שהחוק אינו חל על תיק גב?

מהירות מופרזת זימון למשפט

פנינה 21/05/14
נתפסתי מהירות של 131 (136 בממלז) בכביש החוף (כביש של 90) , נלקח לי רשיוני (קיבלתי אותו למחרת ) ונקבע לי זימון למשפט. אני בת 36 עם 18 שנות וותק. לפני חמש שנים נתפסתי על 18 קמש מעל המותר ולפני שנתיים אזהרה בשל אחזקה של סלולרי ביד ברמזור. למיטב הבנתי 41 קמש מעל המותר זה מספר סף בין שתי קטגוריות של עבירות. מה טווח העונשין הנהוג ואיך להימנע משלילה בפועל?

עבר בעייתי

דוד, מתנדב בתנועה 21/05/14
עבירת מהירות בעבר

אזהרה על טלפון נייד, כנראה מלפני המבול, כי כיום לא ניתן להסב עבירת טלפון לאזהרה.

מה שעומד לטובתך זה ותק בנהיגה עם מעט עבירות, אלא אם את לא מספרת על חגורות וכיו"ב עבירות שנחשבות "פחותות".

בכדי להימנע משלילה בפועל את צריכה להיכנס למו"מ עם התובע/ת ממש לפני המשפט. את יכולה לבקש קנס יותר גבוה, שלילה על-תנאי וכיו"ב בכדי שלא לחטוף שלילה בפועל.

שימי אל ליבך שב- 5 השנים הקרובות לא תוכלי לקבל אזהרה על שום עבירה.

מהירות מופרזת - הזמנה לדין

עו"ד דורון ויגלר 21/05/14
פנינה שלום,

1- מתחם הענישה ההולם לאור וותק הנהיגה ועברך יכול להכיל את שלושת רכיבי העונש הבאים:(אחד או יותר) קנס, פסילה על תנאי, פסילה בפועל לתקופה קצרה חודש-חודשיים.

2- על מנת לנסות למזער נזקים מומלץ לקבל ליווי משפטי.

בהצלחה,

מנהל פורום דיני תעבורה,

דורון ויגלר-עו"ד

חנייה באדום לבן- דוח מוזר ביותר

משה 21/05/14
קבלתי דוח מצולם על חנייה באדום לבן באזור מגורי (מצוקת חנייה מטורפת) ע"י עובר אורח שצילם את הרכב שלי ושלח בדואר רשום את התמונה והתולנן במכתב, האם זה תופס משפטית? או שניתן לבקש את פסילת/ביטול הדוח בגין הטענה שאיננו פקח כלל ואינו מורשה לכך, בדוח נרשמו פרטי הפקח שבדק את התלונה ואישר את מתן הדוח.

רק המשטרה מוסמכת לרשום דוחות של תלונת אזרח,

חיים 21/05/14
לעירייה אין את הסמכות הזאת, יש למשטרה פרוצדורה לטיפול בתלונת אזרח, אם את הרכב צילם אזרח ומסר לפקח עירייה ועקב זאת נרשם דוח, הדוח נרשם שלא כדין ודרוש את ביטולו או בקש להשפט

נהיגה עם רישיון נהיגה שפג תוקפו

אורי 20/05/14
הבן שלי נתבקש להציג רישיונות לשוטר ורק אז התברר לו שתוקף הרישיון פקע לפני למעלה משנתיים (היה לפני כן נהג חדש) וככל הנראה החידוש נשלח לכתובת קודמת אבל לא היינו מודעים לכך. הבן קיבל זימון מיידי למשפט,  התובעת הציגה לנו עסקה שלילה על תנאי לשלושה חודשים, מאסר על תנאי חודשיים בשנתיים הקרובות, שלילה בפועל שלושה חודשים ובנוסף קנס 500 ש"ח. לדבריה אם יכנס למשפט צפוי לו עונש מאסר בפועל. האם זה נכון? בינתיים ביקשנו דחיית דיון להתייעצות. כדאי לקחת עו"ד?

רישיון שאינו בתוקף

עו"ד דורון ויגלר מנהל 20/05/14
אורי שלום,

1- ראשית אתחיל עם ציון עובדה - ללא קשר למשפט בנך יצטרך לעשות תיאוריה וטסט מחדש מאחר ורישיונו אינו בר תוקף שנתיים ימים ומעלה.

2- ההצעה שהוצעה נמצאת במתחם הענישה ההולם (אינני מעונין להיכנס לרף האם הוא גבוה או נמוך?)

3- אינני חושב שהשופט יגזור על בנך ללא הסדר רכיב של מאסר בפועל? מהו הגיל של בנך?

4- באמת מומלץ להתייעץ קונקרטי עם איש מקצוע ולקבל ליווי משפטי.

בהצלחה,

מנהל פורום דיני תעבורה,

דורון ויגלר-עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פג תוקף ר.נ.

שמעון יעקבי 20/05/14
שלום אורי,

כפי שציין עו"ד ויגלר העונש נמצא בתחום ההולם.

במקרים כאלה של תום לב אין התביעה דורשת מאסר בפועל. דרישה זו שמורה למקרים חמורים אחרים.

מתוך קריאת פסקי דין רבים בנושאים כאלה ואחרים אני סבור כי העסקה שהוצעה לבן שלך סבירה ואפשר לחיות איתה.

קח בחשבון כי אפשר שלאשמה על נהיגה ללא רישיון בתוקף נוסף סעיף אישום של נהיגה ללא ביטוח בתוקף.

בית המשפט מודע לענישה ביורוקרטית בדמות החובה לעבור מבחן עיוני ומעשי מחדש.

לאיזה מרחק מותר לשוטר תנועה לבקש מנהג משאית לנסוע?

עומר 20/05/14
לאיזה מרחק מותר לשוטר תנועה לבקש מנהג משאית לנסוע לצורך ביצוע שקילה למשאית? והאם מותר לשוטר להורות לנהג לנסוע למשקל הנמצא הפוך לכיוון נסיעת הנהג המקורי?

עיכוב ע"י שוטר

עו"ד דורון ויגלר מנהל 20/05/14
עומר שלום,

1- לשוטר יש סמכות לעצור כל נהג לשם בדיקת רישיונות.

2- לשם עיכוב (20 דק' או יותר) צריך שיהיה חשד סביר לביצוע עבירה(במקרה שלך לדוגמא: מטען יתר, מטען נשפך, מידע מודיעיני וכיוצ"ב)

3- ברגע שקם החשד הוא יכול לדרוש ממך להתלוות אליו לבדיקה.

בברכה,

מנהל פורום דיני תעבורה,

דורון ויגלר-עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פסק דין ללא הגנה בתעבורה

תודה 20/05/14
שלום, קיבלתי פסק דין לאחרונה שמורה על שלילת רישיון ממש סלט... העניין הוא שלא הגעתי למשפט כי בכלל לא ידעתי על קיומו, אני שוהה בחו"ל בתקופה האחרונה ולא קיבלתי הזמנה למשפט או משהו כזה...

מה לעשות??



תודה רבה

בקשה לביטול פס"ד שניתן בהיעדר

עו"ד דורון ויגלר מנהל 20/05/14
שלום לשואל,

1- ביכולתך לפנות לביהמ"ש לתעבורה ששפט אותך בהעדרך ולבקש לבטל את פסה"ד מהסיבה שפירטת.

2- מאחר ואתה שוהה בחו"ל כדבריך אמליץ לך על שכירת שירותי עו"ד לתעבורה.

בברכה,

מנהל פורום דיני תעבורה,

דורון ויגלר-עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דו"ח על שם חברה תשלום פי ארבע?

יאיר 20/05/14
חיים איני יודע מה תפקידך..חשבתי שעו"ד דורון ענה לי.הדו"ח שנרשם על שם החברה שלי על עבירה שעשה עובד ברכב שכור הוא על סך 250 ש"ח .אם אעביר אותו על שמו הפרטי (אני אשלם בכל מקרה). זה יהיה רבע? מדובר על תמרור 433 עבירה 5913 תקנה 22(א). אם אשלם אותו כחברה האם יהיו לי נקודות כלשהן? האם זה יפגע ברישיון והאם זה מחיר פי ארבע ?(250 ש"ח?) מאשר על אדם פרטי? תודה רבה

לא, הדוח הוא בגין חנייה בניגוד לתמרור האוסר חניה

חיים 20/05/14
ולכן אין נקודות והסכום יהיה 250 שח בכל מקרה,

לידיעתך - על כל דוח הנרשם בגין חניה אסורה - אין נקודות

דוחות של העיריה - אין נקודות ולא נרשמות בגליון התעבורתי של בעל הרכב,

תשלם ותישכח.

דוח על שם חברה בע"מ שבבעלותי

יאיר 19/05/14
שלום רב

קיבלתי בדואר דו"ח על רכב מושכר בו נהג אחד מעובדי. הדו"ח הגיע על שם החברה שבבעלותי (חברה בע"מ) לא איכפת לי לשלם את הדו"ח במקום העובד (לא ברור אם העבירה נעשתה) האם זה פוגע ברשיון שלי (נקודות רישום?)או שהדו"ח הוא על שם החברה כפי שרשום וזהו .

עבירה 5913 תמרור 433 (בדוח מופיע 433 במקומות אחרים תמרור ב-29 באינטרנט )  תקנה 22(א). האם זה שנכתב 433 זו טעות ועילה לביטול? האם זה בסדר שאשלם וזה לא ייפגע לי ברשיון או נקודות. מזכיר הדו"ח הגיע על שם חברה בע"מ בבעלותי.תודה רבהההה

דוח שמגיע על שם החברה גובה הקנס הוא פי 4 וללא נקוד

חיים 19/05/14
אם תעביר את הדוח ע"ש הנהג הקנס יהיה רגיל ועם נקודות, הרשיון שלך לא יפגע,,, בכל מקרה על עבירה של אי ציות לתמרור 433  אין ניקוד ועל עבירה זו אין גם פגיעה ברשיון, היום מספרי התמרורים שונו בלוח החדש

חניה על המדרכה שהיא חלק מהשטח מתחם חניה פרטי

ולדי 19/05/14
שלום, אני פונה משם דיירי מתחם מגורים  אשדוד.סביב בניינים במתחם ממוקמות חניות פרטיות , מסומנות, כמו כן - כל השטח- מגרש משמש לחניות של דיירי המתחם שברשותם יותר מרכב אחד ואין אפשרות לחנות מחוץ למתחם ברחוב (ישנם תמרורים אוסרים חניות בכביש).מזה כ 16 שנים עירייה אף פעם לא התייחסה לסידורי חניה בתוך המתחם אך לאחרונה התחילו לתת דוחות חניה לרכבים אשר חונים בשטח עלייה לכיוון המדרכה, בעלת שיפוע לעליית כלי רכב . לפי הגדרות התקנה - הגדרת המדרכה לא בדיוק נופלת על שטח שנמצא בשימוש - אין על יד ה"מדרכה " כביש - אלא שטח חניות. העלייה לכיוון המדרכה משאירה מאחוריה כ 3 מטר מדרכה פנויה ולא מפריע למעבר הולכי רגל.האם פקחי עירייה לאחר כ 16 שנות "התעלמות " מסידורי חניה במתחם הפרטי רשאים ללא התרעה מוקדמת לדיירי המתחם להתחיל לשים דוחות חניה של 500 ש"ח. יחד עם זאת - אין שום התייחסות של פקחי חניה לחניות מרובות של דיירים של ווילות סמוכות על המדרכה של ממש.תעזרו לנמק את פנייתנו לברירת משפט על הכנס

חניה על מדרכה

שמעון יעקבי 20/05/14
שלום ולדי,

התופעה מוכרת.

יחד עם זאת לציין כי החניה על המדרכה אסורה בהחלט אלא אם הותרה על ידי תמרור.

אבני שפה משופעות מוצבות בד"כ בכניסה לחניות פרטיות, בכניסה לחצרים, או בסמוך למעברי חציה לאפשר עליה נוחה של עגלות ילדים ונכים. אין היתר בכך לכלי רכב לעלות ולחנות על המדרכה אף אם נותר די מקום למעבר הולכי רגל.

מצוקת חניה יש להפנות לגורמים המתאימים (מחלקת תשתיות העיריה) ולבקש פתרונות.

גזר דין

רון 19/05/14
נגזר דיני במסגרת הסדר בתיק תעבורה לחמישה חודשים עבודת שירות , אני מעוניין להחליף את החמישה חודשי עבודת שירות  ל 30 ימי מאסר בפועל . חשוב לציין כי בגזר הדין לא התייחס למאסר בפועל אלא לחמישה חודשי עבודת שירות . אני יכול להגיש בקשה לבית משפט להחליף עבודת השירות ב30 ימי מאסר בפועל ???? 

שינוי רכיבי העונש

עו"ד דורון ויגלר מנהל 19/05/14
רון שלום,

1- ניתן להמיר את חמשת החודשים של עבודות השירות בחמישה חודשי מאסר.(אינני יודע מאין המסקנה ל-30 ימי מאסר!).

2- עבודות שירות הן תחליף למאסר ועל כן תשובתי בסעיף 1 לעיל.

3- שקול טוב את צעדיך והתייעץ גם עם עורך הדין שייצג אותך!!!

בהצלחה,

מנהל פורום דיני תעבורה, 

דורון ויגלר-עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דוח בעבור עצירה במקום עם שלט אין עצירה

היינברג משה 19/05/14
קיבלתי דוח על עצירה במקום שאסורה בו העצירה,ביקשתי תצלום ואכן נשלח אלי תמונה ממרחק ובו רואים רק את חלקו האחורי של הרכב העניין הוא שלא עצרתי האם כדאי לי להישפט בעבור הדוח כי איך אוכל להוכיח שלא עצרתי שם?

אם אכן לא עצרת והרכב היה בתנוענ, אפילו איטית

חיים 19/05/14
ובצילום לא רואים את הקרבה למדרכה, לך למשפט ותילחם על צדקתך, תנתן לך ההזדמנות לחקור את רושם הדוח

אבל אם אכן עצרת, אפילו לשניה - תשלם ושכח

תו חניה לתושב

אורלי 18/05/14
שלום
האם ניתן לדחות בקשה לתו חניה לתושב בגלל שהרכב לא רשום על שם התושב? למרות שיש תצהיר מעו"ד שהרכב נמצא כבר שנתיים 24/7 אצל אותו תושב עוד לפני שהחליטו לצבוע את העיר בכחול לבן ....ולבעל הרכב אין בכלל רישיון נהיגה ....ואין אפשרות לבצע העברת בעלות מכיוון שהרכב מעוקל.
אודה לתגובתך המהירה.

בתל אביב נותנים תמורת תצהיר תו חניה רק בשנה הראשונ

חיים 18/05/14
בהמשך, הדייר חייב להיות בעל הרכב או שותף

דוח או זימון למשפט

אורה 18/05/14
שלום, באיזה  מקרה שוטר רושם דוח ובאיזה מקרה הוא נותן זימון לבית משפט לתעבורה

ברירת משפט(דו"ח) או הזמנה לדין(כתב אישום)

עו"ד דורון ויגלר מנהל 18/05/14
אורה שלום,

1-השוטר רושם את הדו"ח או ההזמנה לדין בהתאם לנסיבות/העובדות שמקיימות את העבירה שעבר הנהג. בהתאם לכך יש לו חוברת נוסחי אישום הקובעת לכל עבירה דו"ח או הזמנה למשפט בהתאם.

2- לדוגמא: אי מתן זכות קדימה להולך רגל - דו"ח(סמל סעיף 5428, 500ש"ח 4 נקודות).

אי מתן זכות קדימה להולך רגל בנסיבות מחמירות תוך קרבה יתרה/סיכון המפורט בהזמנה - הזמנה למשפט(סמל 6458, 10 נקודות).

בברכה,

מנהל פורום דיני תעבורה,

דורון ויגלר-עו"ד

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

על פי חומרת העבירות.

שמעון יעקבי 18/05/14
שלום אורה,

לשוטר יש חוברת נוסחי אישום.

1. ישנן עבירות חמורות שהנאשם בהן מוזמן לדין, למשל: שכרות, נהיגה ללא רישיון נהיגה, עקיפה בפס לבן, אי מתן זכות קדימה לרכב, נהג חדש ללא מלווה, ועוד.

2. ישנן עבירות שיש בהן דרגות חומרה. במידרג הנמוך מקבלים קנס ובמדרג הגבוה הזמנה לדין. למשל: מהירות מעל המותר, רמזור אדום, משקל יתר, פג תוקף רישיון נהיגה או רישיון הרכב, אי ציות לתמרור 302 (עצור) ועוד.

3. ישנן עבירות בהן ניתן שיקול דעת לשוטר באם לרשום קנס או הזמנה לדין. למשל: נהיגה בחוסר זהירות לעומת נהיגה בקלות ראש. 
דילוג לתוכן